canım sağlıklı embriyo olduğu haldemi tutmadı benimde 5.denemenin içindeyim 3 donmuşum var onlar konulacak eyer bu da olmazsa banada genetik tarama diyor doktor embriyolara benim sorun sebepsiz olmuyor ama bende embriyo tutunuyor kese görmeden düşüyor bu defada öyle olursa genetiğine bakılıcak diyor bilmiyorum
anladım canım inşallah bulunur sağlıklı embriyo bende korkuyorum bakalım benim ne olucak genetiğe bakmadan yapıldımı hiç tüp bebeğin yada genetik kanda yaptırınca mı çıktı da hep embriyolarınızı genetiğe yollandı önce kabdamı çıktı ben eşimle kanda yaptırdım sorun çıkmadı allaha şükürler olsungenetik incelemede tüm kromozomları taradılar sağlıklı embriyomuz yok. Dolayısıyla transfer de olmadı
genetik incelemenin sadece 7 kromozomda yapıldığı testten 1 tane transfer olmuştu ancak onun da genetik yapısının bozuk olduğu gelişme göstermeyince embriyoya yapılan ayrıntılı taramada anlaşıldı
bizde aynı problemi yaşıyoruz 2 gebelik var normal yollarla biri düşük diğeri ise kalp durması kaybettik bunun üzerine erbil bey doktorumuz bir kere tüp bebek denedik hiç sağlıklı embriyo çıkmadı. transfer gerçekleşmedi. maddi ve pskolojik durum iyi olmadığı için tekrar deneyemedik pek umutluda görünmediler necati fındık labaratuvar durumunuz için pek mavi boncuk dağıtmak istemem ama tekrar tüp deneyin dedi. doktorum söylemiyor ama pek umutlu göremedim. pes etmeyin felan dedi ama pek umudum yok bu iş baya maliyetli eşimde ve bende kromozom tahlili temiz ama maalesef bebekler problemli ne kadar denenecek cevabı yok işimiz zor görünüyor ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ....genetik problemlere devletde destek sağlamıyor.
izded
Cnm bende 35 yasindayim bizim yumurtalarimiz evet cabuk dollenen fakat gelisimi zamanla yavaslayan yasli kalitesiz diye tabir ediliyor maalesef.sigara icmemek spor saglikli beslenme kuru incir vs gibi seylerle bi sure ara verdikten sonra tekrar dogal gebe kalmak en dogrusu.tup denemenin bir anlami yok cunku dogal gebe kalior ve genetik bir hastaliginiz yok.tup bir tedavi sekli degildir,sadece eger kadin ve erkek zaten saglikli yumurta ve sperme sahipse verdigi orneklerden sadece saglikli olani buluorlar,seciyorlar yani.ve onu rahime koyuorlar.yani hastalikli olan yumurta veya spermi iyilestirme diye birsey tipta suan yok.insallah kok hucre tedavisiyle yakin zamanda bunun olacagina inaniyorum.o nedenle bosuna yumurtalarina kirbac vurdurma biliyorum cok zor bende uc kez kurtaj oldum ne cektigini bilirim ama buda bizim nasibimiz bu sekilde olmasi gerekiyorsa bu sekil olsun.dogal yolla denemeye devam derim zaten yasimiz yumurtalarimiz icin bir dezavantajken tup denememeni oneririm.hakkimizda hayirlisi olsun insallahmerhaba arkadaşlar
Ben de aynı dertten muzdariptim. Sizler kaç yaşındasınız?
Doktorlar daha çok kadının yaşına bağlıyorlar bu durumu
Ben geç evlendim. 37 de. 5-6 ay sonra doğal yolla hamile kaldım. Keşke sizinki gibi düşseydi benimki daha kötü düşmedi.3 aylıkken ensede kistik yapılar ve ense kalınlığı görüldü 5 mm.
Amniyosentez sonucu trizomi18. Doğal yollarla bağırta bağırta doğurttular.
Tesadüf bir daha olmaz, sana vurdu, sağlıklı insanlarda da olabiliyo dediler
4-5 ay sonra tekrar doğal yollarla hamilelik 2 ay sonra ense kalınlığı görüldü. cvs yapıldı kordondan parça alındı sonuç yine trizomi18....ve aynı ızdırap.
genetik test yapıldı ikimizde de bir şey çıkmadı.
Doktorlar yumurtaların yaşlanmasından olabileceğini söyledi. ama hepsi de neden ikisinde de aynı hastalık olduğunun açıklamasını yapamadılar.
Tüp bebek + pgt dedikleri şeyin yapılması gerektiğini söylediler. Bir kere yaptırdık elde edilen 4 embriyodan birinin incelemesini yaptılar . Aldıkları hücrenin sitoplazması bölünmüş çekirdek bölünmemiş. sağlıklı olup olmadığı belli olmadı. Transfer gerçekleşmedi.Doktor bana doğal yollarla denememi yine eskilerdeki olaylardan bahsetti.
Tüp bebekle zaten döllenme yüzdesi azalıyor Sağlıklı olsa bile tutmama ihtimali yüksek dedi.
Gerçekten zor bir durum Allah yardımcınız olsun.
Cnm bende 35 yasindayim bizim yumurtalarimiz evet cabuk dollenen fakat gelisimi zamanla yavaslayan yasli kalitesiz diye tabir ediliyor maalesef.sigara icmemek spor saglikli beslenme kuru incir vs gibi seylerle bi sure ara verdikten sonra tekrar dogal gebe kalmak en dogrusu.tup denemenin bir anlami yok cunku dogal gebe kalior ve genetik bir hastaliginiz yok.tup bir tedavi sekli degildir,sadece eger kadin ve erkek zaten saglikli yumurta ve sperme sahipse verdigi orneklerden sadece saglikli olani buluorlar,seciyorlar yani.ve onu rahime koyuorlar.yani hastalikli olan yumurta veya spermi iyilestirme diye birsey tipta suan yok.insallah kok hucre tedavisiyle yakin zamanda bunun olacagina inaniyorum.o nedenle bosuna yumurtalarina kirbac vurdurma biliyorum cok zor bende uc kez kurtaj oldum ne cektigini bilirim ama buda bizim nasibimiz bu sekilde olmasi gerekiyorsa bu sekil olsun.dogal yolla denemeye devam derim zaten yasimiz yumurtalarimiz icin bir dezavantajken tup denememeni oneririm.hakkimizda hayirlisi olsun insallah
merhaba benim yaşım da 36 ya girdim.kromozom konusunda ben de ve eşimde sorun yok .iki tüp bebek denedik. birinde iki yumurta toplandı. biri ancak 3.güne gelişti. ikinci tedavide de döllenirken kromozom bozukluğu oluştu. hatta şüphelendim belki ilk tedavimi gördüğüm hastane bana bunu yansıtmamış olabilir. sizler bu konuda neler yaptınız. Daha doğrusu çok uğraşmaya gerek varmı bunu çok merak ediyorum. ve sürekli beynimi meşgul ediyor. Eşimde birinci kalite sperm hiç yok bende de yumurta azalmış ve ikinci tedavimde yumurtadan kaynaklanmış.. kafam allak bullak.. bilgisi olan yazabilrimi ?
Her şeyin hayırlısıMerhaba arkadaşlar ben doğal yolla 3 gebelik yaşadım ilkine boş kese denildi 5 ayrı hastahane tarafından hemde. en son bir kliniğe gittiğimde kesenin boş olmadığını bebeğinin 6 ya da 7 haftasında gelişiminin durduğunu öğrendim ve bebeğimi karnımda bekletmekten taşlaşmış kreclenmis 2 ay fazladan karnında taşıdım normalde 3.5 aylık olacaktı aldirdigimd a ama 6 ya da 7 haftalikti 2 gebeligimi öğrendiğim aksam lekelenme oldu ve kanamaya döndü düşürdum 5 haftalikken kendiliğinden düştü 3 gebeligimde de kanamam oldu progetoron adını hatirlamadigim kortizon içerikli bir ilaç ve coraspirin verdi doktorum 6 hftalikken kalbinin attığını gördük ama sesini dinletmedi doktorum 7 haftalikken doktora gittim gelişiminin yavaşladığını olmsi gerekende küçük oldugunu ve kalp atisinin yavaşladığını söyledi ve 8 haftlikken kuretaj oldum 44 gün önce şimdi trombofili test sonucum çıkmıştır salı günü alacağım yani kan pihtilasmasi aslinda troit iltihap enfeksiyon tam idrar pihtilasma vs gibi testleri hamileyken yaptirmistik bi sorun çıkmamıştı salı günü trombofoli sonucu mu alıp kocamla kan vereceğiz ve kromozomlarimiza bakacaklar 1 ay sonrada onun sonucunu alacağım sorunumu öğrenip bir daha aynı sorunu yaşamak istemiyorum allah herkese hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin zor bi süreç iyi ki evlenir evlenmez çocuk yapmışım beklememisim en azından bir sorun olduğunu biliyorum bi önlem alırız daha 11 aylık evliyim ve sorunumu buluruz insaallah bu arada doktorların her dediği doğru değil sonuçta onlarda insan yanilabiliyor ama bazilari da vurdun duymaz neyse ? Eğer bir kez hamile kalmış ve düşük yapmissaniz tahlil yaptırmadan ikinciyi denemeyin bence birde öğrendiğim kadarıyla 3 düşük yapanların tedavisi devlet tarafından karşılanıyor yani belli bir kısmı ornegin genetik testi devlet ücretsiz yapıyor bildiğim kadarıyla ankara da zekai tahir burak hastanesi ve gazi üniversitesi yapıyor allah herkesin yardımcısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?