Eşlerde Genetik Sorun Yokken Embriyoda Kromozom Anomalisi Yaşayan varmı ?

genetik incelemede tüm kromozomları taradılar sağlıklı embriyomuz yok. Dolayısıyla transfer de olmadı
genetik incelemenin sadece 7 kromozomda yapıldığı testten 1 tane transfer olmuştu ancak onun da genetik yapısının bozuk olduğu gelişme göstermeyince embriyoya yapılan ayrıntılı taramada anlaşıldı

anladım canım inşallah bulunur sağlıklı embriyo bende korkuyorum bakalım benim ne olucak genetiğe bakmadan yapıldımı hiç tüp bebeğin yada genetik kanda yaptırınca mı çıktı da hep embriyolarınızı genetiğe yollandı önce kabdamı çıktı ben eşimle kanda yaptırdım sorun çıkmadı allaha şükürler olsun

İyigeceler..aranızda izmir de yaşayan ve bu genetik tahlilleri ile ilgili izmirde bana önerebileceğiniz adres ve işinde uzman doktor var mi acaba

Ben bununla alakali bi profla gorustugumde bana sunu soyledi,tup bebek tedavisi hic gebe kalamayan veya genetik tasiyicilik var ise onlara yonelik bir tedavi seklidir sizin tup bebek yapmanizin bir anlami yok sagliklisi olusana kadar gebe kalmaya devam edeceksin dedi.tup bebek hem maddi hemde biyolojik olarak kadindan cok sey goturen bir tedavidir dedi.bir tup denemesi iki yil onceye ceker kadinin menapoz yasini dedi.sonrada ornek verdi benim ninem bes kez dusuk yapti altincisindan sonra uc cocugu oldu dedi tip buraya kadardir denemeye devam edeceksiniz dedi:) bazen diyorumki keske genetik birsey ciksaydida saglikli embriyo elbet cikardi tuple diyorum ..allah yardimcimiz olsun bizler bu kategorinin en zor diye tabir edilen hasta statusundeyiz maalesef..

Cnm bende 35 yasindayim bizim yumurtalarimiz evet cabuk dollenen fakat gelisimi zamanla yavaslayan yasli kalitesiz diye tabir ediliyor maalesef.sigara icmemek spor saglikli beslenme kuru incir vs gibi seylerle bi sure ara verdikten sonra tekrar dogal gebe kalmak en dogrusu.tup denemenin bir anlami yok cunku dogal gebe kalior ve genetik bir hastaliginiz yok.tup bir tedavi sekli degildir,sadece eger kadin ve erkek zaten saglikli yumurta ve sperme sahipse verdigi orneklerden sadece saglikli olani buluorlar,seciyorlar yani.ve onu rahime koyuorlar.yani hastalikli olan yumurta veya spermi iyilestirme diye birsey tipta suan yok.insallah kok hucre tedavisiyle yakin zamanda bunun olacagina inaniyorum.o nedenle bosuna yumurtalarina kirbac vurdurma biliyorum cok zor bende uc kez kurtaj oldum ne cektigini bilirim ama buda bizim nasibimiz bu sekilde olmasi gerekiyorsa bu sekil olsun.dogal yolla denemeye devam derim zaten yasimiz yumurtalarimiz icin bir dezavantajken tup denememeni oneririm.hakkimizda hayirlisi olsun insallah

merhaba benim yaşım da 36 ya girdim.kromozom konusunda ben de ve eşimde sorun yok .iki tüp bebek denedik. birinde iki yumurta toplandı. biri ancak 3.güne gelişti. ikinci tedavide de döllenirken kromozom bozukluğu oluştu. hatta şüphelendim belki ilk tedavimi gördüğüm hastane bana bunu yansıtmamış olabilir. sizler bu konuda neler yaptınız. Daha doğrusu çok uğraşmaya gerek varmı bunu çok merak ediyorum. ve sürekli beynimi meşgul ediyor. Eşimde birinci kalite sperm hiç yok bende de yumurta azalmış ve ikinci tedavimde yumurtadan kaynaklanmış.. kafam allak bullak.. bilgisi olan yazabilrimi ?

Bunun cevabi allahbilir yani ol derse olur sadece tib sunu der bizler erken menapoz ve yasimiz geregi kaliteli yumurta uretemiyoruz cikan yumurtalar saglikli bir embrio olusturamior maalesef ,eger dogal yolla gebe kalma durumun soz konusu ise saglikli bir gebelik olana kdr dogal denemeni tavsiye ederim.tup tedavisi hic gebe kalamayan veya kromozom bozuklugu olanlara rahim problemli veya sperm problemli hastalara uygulanir,eger erken menapoz durumu olmasaydi yasimiz daha genc olsaydi tup dene saglikli yumurta cikana kdr derdim ama uzun sure tek yumurtayla deneme bir iki kere tup denemekten iyidir.nku bir tup denemesinde maalesef onlarca yumurta yapan folikullerimizi yitiriyoru, buda bizi menapoza bir tik daha yaklastirior maalesef.yinede en dogrusunu doktorunuz bilir

Merhaba arkadaşlar ben doğal yolla 3 gebelik yaşadım ilkine boş kese denildi 5 ayrı hastahane tarafından hemde en son bir kliniğe gittiğimde kesenin ghost olmadığını bebeğinin 6 ya da 7 haftasında gelişiminin durduğunu öğrendim ve bebeği karnında bekletmekten taşlaşmış kreclenmis 2 ay fazladan karnında taşıdım normalde 3.5 aylık olacaktı aldirdigimd a ama 6 ya da 7 haftalikti 2 gebeligimi öğrendiğim akan örnekleme oldu ve kanamaya döndü düşürdünüz 5 haftalikken kendiliğinden düştü 3 gebeligimde de kanamam oldu progetoron ve coraspirin verdi doktorum 6 hftalikken kalbinin attığını gördük ama sesini dinletmedi dok 7 haftalikken doktora gittim gelişiminin yavaşladığını olmsi gerekende küçük oldugunu ve kalp atisinin yavaşladığını söyledi ve 8 haftlikken kuretaj oldum 44 gün önce şimdi trombofili test sonucun çıkmıştır salı günü alacağım yani kan pihtilasmasi aslinda troit iltihap enfeksiyon tam idrar pihtilasma vs gibi testleri hamileyken yaptirmistik bi sorun çıkmamıştı salı günü trombofoli sonucu mu alıp kocamla kan vereceğiz ve kromozomlarimiza bakacaklar 1 ay sonrada onun sonucunu alacağım sorunumu öğrenip bir daha aynı sorunu yaşamak istemiyorum allah herkese hayırlı saglikli evlatlar nasip etsin zor bi süreç iyi evlenir eblenmeu çocuk yapmışım beklememisim en azından bir sorun olduğunu biliyorum bi önlem alırız daha 11 aylık evliyim ve sorunumu buluruz insaallah bu arada doktorların her dediği doğru değil sonuçta onlarda insan yanilabiliyor ama bazilari da vurdun duymaz neyse ? Eğer bir kez hamile kalmış ve düşük yapmissaniz tahlil yaptırmadan ikinciyi denemeyin bence birde öğrendiğim kadarıyla 3 düşük yapanların tedavisi devlet tarafından karşılanıyor yani belli bir kısmı ornegin genetik testi devlet ücretsiz yapıyor bildiğim kadarıyla ankara da zekai tahir burak hastanesi ve gazi üniversitesi yapıyor allah herkesin yardımcısı olsun...

Her şeyin hayırlısı

Merhaba. Çok zaman geçmiş ama şansımı deneyeyim. Aynı şeyi yaşıyorum. Eşimle genetik testlerimizde sıkıntı yok. Doğal yoldan 3 gebelik geçirdim. 3. kaybımda kan sulandırıcı kullanmama rağmen kalbi durdu. Patolojide bebeğin kromozom 69 çıktı. Neden oluyor nasıl tedavi olacak bilmiyorum. Doktorlar şans diyor. Siz ne yaptınız sağlıklı çocuğunuz var mı ne durumdasınız?

Arkadaşlar bugün 2. Gebeliğimde kalp durması sonucu sonlandığını öğrendim dünyam başıma yıkıldı. İlk 7. Haftada 2. Cisi 8. Haftada kalbi durdu ikincisinde kan sulandırıcı kullandığım halde. Eşimle kromozom analizi testide yaptırmıştık sorun cıkmadı Allah aşkına neden kalbi duruyo bu bebeklerin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…