Eşlerde mal kimin adına

ev eşimin üstüne
araba onun
üstüne kredi kartını özellikle
onunkini iptal edip kendi adıma aldım en akıllısı bu neye harcama yaptım bilmesi gerekmez ,bayanlara da tavsiye ederim sizde kendi adınıza yapın .
:kahve:

kimsenin katkısı ve yardımı yoktur beraber çok çalıştık yaptık yani evde'de fazla oturamadım

Son düzenleme:
Bir tek cep telefonum benim adıma gerisi ona ait sempatiksalakcinni :roflol: :mymeka:
Haaa birde kredi kartım benim adıma

Son düzenleme:
bişey olsa da kocemin üstüne olsa.. akannehir

hee var ya benim üstümü bişeyler unutmuşum; borçlar.. kaydirigubbakcemile3

aman kızlar eşiniz kendi adına olan birşeyi özellikle gayrimenkul ev size yapmak isterse dikkatli olun avukata mutlaka götürün tapuyu veya bir avukata danışarak yapın tüm işlemleri, ve hangi yöntemle üzerinize geçirdiğinede dikkat edin gözü açık olun
benim babam vefat etmeden 15 sene önce evi annemin üzerine satış göstererek yapmış
şimdi yaptığı bu işlemden ötürü babamın öbür kızı dava açtı bize buldukları açıktan girdiler, elimizdekini avucumuzdakini almaya çalışıyolar, olan annemin yıllarına paralarına,emeğine olduu dikkatli olun

Eşimin benim üzerime yaptırdığı birkaç mülk var,araba var,ama kimse bilmez bunu ailemden başka.boshayallersmile Benim hiçbir talebim olmadı,eşimin içinden gelmiş ki adıma yaptırdı.Ben bu tip şeylere takılıp kalmam,önem vermem,sağlık olsun gerisi zaten kendiliğinden geliyor.opuyorumnanaktan

Mal mülk fasa fiso ulen uganda da yaşaylım ot çöp bişeler buluruz yeriz naasıl olsa karnmızı doyururuz önemli olan birbirimize karşı sadık ve dürüst kalalım huzurumuz hiç bitmesin seni seviyorum aşkımmmm tüm varlığım senin üzerine olsun hemde feda olsun....

evimiz var daha tapusunu almadık ama onun adına olacak
kaç araba değiştirdik hepsi onun adına oldu.
birkaç defa duyurdum benim adıma yap bu arabayı dedim ne farkeder benimde ilk defa mülküm olacak gibi sözler etti yanaşmadı yani
ama benim için çok da önemli değil allah korusun zaten boşanma durumunda bunların yarsı benim.beraberkende benim yada onun adına olmuş önemli değil zaten
sonuçta arabada biz geziyoruz evin kirasınıda borçlar bittikten sonra ben alıcam.
önemli olan huzur gerisi detay bencea.sa.s

canım kanunen eşin herşeyi kendi üzerine yaptırsa bile, allah korusun bir boşanma durumunda, evlilikten sonra edinilen mülklerden eşler yarı yarıya hak sahibi oluyor. ama bence %50 -50 yaptırmakta fayda var. satmak istediği zamanlarda sizsiz birşey yapamaz. bizim evde annemle babam herşeyde 50-50 pay sahibidir.

aman kimin adına olursa olsun farketmez lafı pek mantıklı değil, (bu lafı diyenlerde mallar "genelde" erkeğin üstündedir) yani bugun gülüm canım olan bi çift yarın birbirlerine canın çıksın diye bakabilir, bence kadınlar bu zihniyetten vazgeçmeli, nasılsa ayrılınca yarı yarıyaymış olayınada güvenmemeli, bencede en başından fiftiy fifty daha mantıklı bi yaklaşım

evlenmeden oncekı malvarlıgım zaten benım adımaydı o ayrı esım karısmaz bıle onlara
ama evlendıkten sonra kı edınımlerımızde araba harıcınde hepsı benım adıma

sorun etmedık hıcbır zaman kımın adına olsun dıye
benım ıslerım musaıttı tapuya ben gıttım ama bugun ıstese hepsını verırım

bu o kadar önemlimi ki,nasıl olsa yarı yarıya ortak oluyorsunuz ama biz bunu hiç problem etmedik,eşimin evlenmeden önce kendi üstüne evi vardı,şimdi aldığımız evide benim üstüme yaptık,arabamızı önce eşimin üstüne yaptık,sonra resmi bir olay yüzünden benim üstüme geçirdik,iki tane bankada para var,biri onun biride benim üstüme,ama yine alınacak birşey olursa onun üstüne yapılmasını istiyorum,ne farkederki,ha o ha ben.

canım kanunen eşin herşeyi kendi üzerine yaptırsa bile, allah korusun bir boşanma durumunda, evlilikten sonra edinilen mülklerden eşler yarı yarıya hak sahibi oluyor. ama bence %50 -50 yaptırmakta fayda var. satmak istediği zamanlarda sizsiz birşey yapamaz. bizim evde annemle babam herşeyde 50-50 pay sahibidir.
Evlendikten sonra,, evli çiftlere kalan mirasa, eşler ayrılma durumunda yarı yarıta ortak olamıyor biliyorum

Evlilik sonrası, eşlerin ailelerinden kalan miras, ayrılma durumunda sanırım paylaşılamıyor. Duğrumu ?

Miras ortak paylaşım değildir..
Edinilen malların ortaklığı kabul edildi medeni kanunda..
YAni evlendikten sonra alınan mallar boşanma durumunda eşit paylaşılır... ıntikal eden mallar (miras gibi) ise kime intikal ettiyse onundur...

Bizde ayrı gayrı yoktur..
flört ederken eşim de bir ev aldı ben de.. herkesin evi kendi üzerine...
Evlendikten sonra düğün takılarını bozduk, eşimin bankada parası vardı, meblağ yüksek olunca faiz oranı da yüksek oluyor ya o yüzden o paranın üzerine ekleyip yatırdık... Yani o para onun hesabında...
Araba aldık, ben kredi çektim... Dolayısyla araba benim üzerime...
Yeni ev aldık kredisini ödüyoruz, benim maaşımda faturalar ve kredi kartlarının otomatik ödemeleri olduğu için krediyi eşimin maaşından çektik, yeni ev de onun üzerine...
Hiç bu benim üzerime olsun falan gibi bir derdim olmadı...
Boşanma durumu olduğunda sonradan alınan mallar ortak payylaşılacak nede olsa...
PAylaşmasa bile sorun değil....
Benim adıma bir ev bir de arabamvar.. eee maaşım da var... Bana yeter....
ış boşanma noktasına geldiyse zaten ipler kopmuş demektir... MAl mülk paylaşıcam bilmemne derdine düşüp de muhattap olmam... Yni karşı taraf çirkefleşirse ben çirkefleşmem...
Medeni bi boşanma olursa da zaten eşim adaletli insandır hakkım olanı esirgemez....

Son düzenleme:
Evlilik sonrası, eşlerin ailelerinden kalan miras, ayrılma durumunda sanırım paylaşılamıyor. Duğrumu ?
Miras kişisel mal sayıldığı için paylaşıma girmez.Ayrıca evlilkte edinilmiş mallarda , sanıldığı gibi yarı yarıya paylaşılmıyor.Mal kimin adına ise (ev , araba vs..) o eşin üzerinde kalır.Diğer eş sadece edinilmiş mal üzerinde parasal olarak alacak hakkına sahiptir.Yani ev kimin adına ise yine o kişi üzerinde kalmaya devam eder. Diğer eşe evin değeri üzerinden parasal olarak alacak hakkı doğar.Yani tapu kimin üzerine ise yine aynı kalır.Ayrıca edinilmiş olan evin veya malın nasıl edinildiğide önemlidir.Siz evlendikten sonra aldığınız evi , kişisel bir malınızı satarak veya 2002 yılından önce sahip olduğunuz bir evi satarak , yeni ev aldıysanız eşiniz bu ev üzerinde yarı yarıya hak sahibi olamaz.Çünkü önceki evin değeri yeni evin fiyatından düşürülür,Geriye kalan miktar paylaşıma girer ki evin sahibi olmayan eş , ancak kalan miktar üzerinden sadece para alacağına sahip olabilir.
Kısaca evlendkten sonra edinilmiş olan mallarda , hak sahibi eş ancak parasal olarak alacak hakkına sahiptir.O alacak hakkıda sanıldığı gibi her zaman %50 olmaz.Kanun koyucu birtakım hesaplardan sonra hak sahibi eşin alacağı miktarı belirler.Ama dediğim gibi bu ancak parasal olarak olur.Hiçbir zaman tapuya tescil şeklinde olamaz.

25 yıllık evliyim,oturduğumuz ev ve 3 dükkan benim herhangi bir talebim olmadan üzerime yapıldı eşimin üzerine de bir ev ve birde kullandığı arabası var...Mal mülk hikaye ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim kadın eğer benim gibi hiç çalışmamış bir ev kadınıysa üzerine yapılan her mülk kendine ve hayata karşı güvenini arttırıyor bu anlamda sevgili eşime minnet borçluyum....

Back
X