Erkek İnfertilitesi Esleri varikosel ameliyati olucak baynlar beraber hazirlanalim bu sorunla savasmaya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

cocotuniq

mucizem birakma anneni
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
591
0
46
Diğer
merhaba arkadaslar varikoselden dolayi iki yildir cocuk sahibi olamiyan biriyim aslinda 4 senelik evliyim fransada yasiyorum gecen yaz doktora gittik kayseride esimde varikosel cikti cok uzulduk esim stres yapti o an karar veremedi olmaya sonra ikna ettik iznimiz yetmeyince olamadi ben trde olmasi taraftariyim fransadaki doktorlara guvenmiyorum cunku esim ilk sprem testini burda vermisti ayrintili incelemdikleri icin hic bisey yok demislerdi hem doktor tavsiyesi hemde olmayi dusunenlerin esleriyle sohbet etmeyi umuyorum umarim dikkat ceker konu saglikla kalin

Hiç stres yapacak bir durum yok,eşim iğne ve serum fobisine rağmen koşa koşa gitti ameliyata.
Evet biraz sıkıntısı oluyor ruhen ama ne için olduğunuzu hatırladıkça bi hırs geliyor:)
Ameliyat sonrası da stres yapılacak bir süreç değil.
Eşinize asıl olmazsa hep bir acaba ile yaşamanın daha kötü olduğunu hatırlatın devamlı.
Allah yardımcınız olsun,tez vakitte gelsin bebişler.

Bizdede aynı dert mevcut, varikosel bulundu ve sperm testi olacak yarın, ne kadar zor beklemek umutla,, inş.yarın bizi çok üzecek sonuçlar alıp yıkılmayız diye dua üstüne dua ediyorum...

Bizdede aynı dert mevcut, varikosel bulundu ve sperm testi olacak yarın, ne kadar zor beklemek umutla,, inş.yarın bizi çok üzecek sonuçlar alıp yıkılmayız diye dua üstüne dua ediyorum...

hayirlisi olsun cnm sonuc nasil cikti napmayi dusunuyorsunuz

insallah canim rabbim sabirsizlikla bekledigimiz bebisleri kucagimiza almayi nasip eder insallah senin savasin nasil gidiyor hangi asamadasin

kızlar bu varikosel nasıl bişey . benim eşimde de olabilir öyle şüpheleniyoruz doktora gidicez. sol testisde belirgin 1 tane damar var, birde bir testis diğerinden daha sarkık bu normal mi. varikosel karşıdan bakınca belli mi nasıl birşey ?

varikosel belirtileri varmis anlatigin kadariyla doktor sperm tahlil sonucunda cevap verecktir varikosel varsa elle muayene ediyor belirgin damar varmi diye supeleniyorsaniz test yaptirip bir urologa gosterin canim

Merhaba COCOTUNIQ bizde yurt dışından geldik tedavi için. Konu açtım İstabulda ürolog tavsiyesi için ama cvb alamadım. Bizde ordaki doktorlara güvenmiyoruz. Eşimde aynı şeyi yaşamış. Yıllar önce bekarken doktora gittiğinde bişeyin yok denilmiş. 2 yıldır evliyiz ve çocuk sahibi olamama şikayetiyle gittiğimizde tek taraflı varikosel denildi. Şimdi istanbuldayız ve flor. Nightingale hastanesinde Haluk Akpınar ı gördük. Bize sol tarfta grade 4 varikosel ve sağdada ultrason sonucu varkisel oldugunu söyledi. Moralmen sıfırız. Ameliyat içinde 6000 gibi bi fiyat aldık.çok pahalı. Zaten tüp bebek tedavisi görüyoruz. Sen varikosel ameliyatı konusunda başarılı sonuçlar almış iyi bir doktor tavsiyesi aldıysan paylaşırsan benimle sevinirim.

aynen bende actim doktor tavsiyesi diye kimseden ses cikmadi sende benim gibi isinin ehli bir doktor istiyorsun belli inan bende kendim bulmaaya calisiyorum docentlere profoserlere diye bakiyorum ama inan onlarada guven olmuyo gecen yaz bir prof gittik deli etti bizi o yuzden her doktorunda altina yatilmaz valla.6000 ne kadar pahali ya cift tarafli diyemi aceba sperm tahlili nasildi esinin hizi sayisi ve sekli onemli olan onlar insallah cok kotu degildir hayirlisiyla hallederiz bu sorunu eger bulursa herkesin iyi dedigin bir doktor tavsiye edirim sanada saglicakla kalin

ileri hareketli 0. Grade 4 varikosel.. Çift taraflı denildi çok gerginiz.. İnş Allah yardımcımız olur..

ileri hareketli 0. Grade 4 varikosel.. Çift taraflı denildi çok gerginiz.. İnş Allah yardımcımız olur..

insallah rabbim yardimciniz olsun ben burda gordum 0 spremle hamile kalanlari insallah sende mutlu sona ulasirsin kendinizi yipramayin bu kadar isinin ehli bir doktorla muhattap olursunuz insallah simdi erkekgin dna sindan bile sperm bulup tup bebek yapiyolar umudunuzu hic kaybetmeyin.esin oldumu ameliyat

Merhaba arkadaşlar haberiniz varmı bilmiyorum ama israil ve bazı avrupa ülkelerinde varikosel ameliyatı yasaklanmış.Nedense bizim ülkemizde bu tip konular hiç gündeme gelmiyor.İnsan kesmek çok sıradan bir hal aldı.Varikosel ameliyatı olupta düzelme olmayan kişi birdaha asla normal yolla bebek sahibi olamıyormuş.Bu çok büyük bir risk ve avrupa ülkeleride bunun farkında.Bu sebeple ameliyat olmadan önce çok araştırın derim ben. Bu riski göze almanıza hiç gerek kalmayabilir. önce Alternatif tıbbı değerlendirin kaldıki çözümüde var.Ameliyat olmadan önce Cupping terapiyi mutlaka deneyin çok şükür bizim ameliyattan önce karşımıza çıktı ve ameliyata gerek kalmadan bu sorunu atlattık.Umarım sizde bizim gibi faydasını görüp buradan bana dua edersiniz:)

''Varikosel ameliyatı olupta düzelme olmayan kişi birdaha asla normal yolla bebek sahibi olamıyormuş''

Siz bu cümleyi hangi hakla ve nasıl yazarsınız?
Anlayamadığım bir nedenle günlerdir insanlara ısrarla ''hacamat''öneriyorsunuz.
İnsanların nelerle uğraştığını,nasıl yollardan geçtiğini unutup,nasıl böyle duyarsız ve net konuşabilirsiniz?
Doktorlar,doğal yolla uzun bir süre çocuğu olmayan ve varikosel bulunan kişiler için ameliyat şart diye bir ağızdan konuşurken,
siz hangi vasfınızla,yukarıda ki cümleyi böyle fütursuzca kulanabilirsiniz?
Bu ne tür bir acımasızlıktır,neyin peşindesiniz siz?Milyonlarca kez yapılan bu ameliyatı,kimse çıkıp ''tu kaka''yapmadı da,size mi kaldı kötülemek?
Hiç bana ''insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum''saçmalığı yapmayın.
Ben size ve iyi niyetinize asla inanmıyorum.
Hele ki böyle acımasız bir yargıyla savurduğunuz cümlelerinizden sonra.
Reklam kokan hareketler bunlar.

avrupayı falan bilemem ama amerika birleşik devletleri bildiğiniz gibi tıbbın her alanında en ileri ülkelerden biridir. ayrıca ilaçtır, ameliyattır her tür tedavide en sıkı denetimlere ve araştırma raporlarına ev sahibidir. başarısız tedavilere karşı çok yüksek tazminat davalarıyla karşı karşıya gelme riski olduğu için hiç bir şeyi riske atmazlar. mesela etkili olmadığı ya da zararlı olduğu tespit edilen ilaçlar en önce abd'de yasaklanır. avrupa abd'yi ancak 5 sene sonra takip eder. dolayısıyla varikosel ameliyatı zararlı olsa sanırım en önce orada yasaklanırdı. halbuki şu anda varikosele kalıcı çözüm olarak amerikada sadece ameliyat önerilmektedir. sadece hafif dereceli varikosellerin tedavisinde "semptomatik" ve "geçici" tedavi olarak horse chestnut, butcher's broom, pine bark gibi bazı bitkisel çözümler önerilmektedir. ama bakın tekrar ediyorum kalıcı olarak bu sorundan kurtulmak için tek çare ameliyat denmektedir. bilginize...

oncelikle iyi niyetle yazdiysaniz allah razi olsun ama sirf cikar icin insanlarin kafasini bulandirmaya calisiyorsanizda yine sizi allaha havale ederim umarim iyi niyetlilikle bunu yazmissinizdir maksatim sizi yazdiginiza pisman etmek degil ama siz suan insanlarin umut isini sondurmeye calisip farklin yola cekmeye ,bilindikleri dogru yoldan cikarmaya calisan bir cumle kuruyorsunuz.avrupayi dunyayi bilmem ama ben bir tek turk doktorlarina guvenir dunyada birtek onlara teslim olmak isterim. demekki bizim ulkemizde yasaklanmadiysa bir problem yaratmiyormus ki bir cok insan ameliyat sonrasi hizla iyilesip bebek sahibi olduklarini kadinlar kulubunde yazarak bilgilendiriyorlar simdi biz onlarca insanami yoksa alternatif tibbami inanalim ltfn reklam yapmayin hicbir inandiriciligi kalmiyor yazinizin

Gerçekten hiç ummadığım bir tepkiyle karşılaştım.Yazdıklarınız karşısında hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmek isterim.Madem varikosel ameliyatı bukadar masum ve basit başka ülkelerde neden yasaklanıyor Bu ameliyatı olmayı düşünen herkesin bunu bilme hakkı olduğunu düşündüğüm için bu bilgiyi burada paylaştım.Bunda herhangibir artniyet v.s aramak senin inisiyatifine kalmış. Bu arada farkında olmadan birilerini incitecek birşey yazmışsam gerçekten çok üzgünüm asla böyle birşeye sebep olmak istemem helde böyle hassas bir konuda.
İnsanlar nelerle uğraşıyor,ne yollardan geçiyor diyorsun bunu benden iyi kimse bilemez.Peki bize sizin tüp bebek ihtimaliniz bile çok düşük deyip evlatlık almayı bile düşündürecek kadar ümitsizliğe düşüren acımasızlığa ne demeli??? benim burada bildiğim doğruları paylaşmammı acımasızlık oldu?

Birilerini bilemem de 3,5 ay önce eşi varikosel ameliyatı olan,
ve doğal yolla gebe kalmayı bekleyen beni incittiniz.
Gerçekten ilk okuduğumda ürktüm resmen.
İnsan umut verici şeyler görmek istiyor ve sırf bu sebepten giriyor bu bölüme.
Ama sizin bizlere hiç umut vermeyen o cümlelerinizden sonra bi irkiliyor insan.
Ben zaten diğer sayfanızda direkt tüp bebeğe yönlendiren o doktorlara da değindim ama
sizin talihsiz cümlelerinizi telafi etmiyor doktorunuzun acımasızlığı.
İsrail israil diyorsunuz da,şunu buldum nette

''İsrailli doktorların geliştirdiği cerrahisiz bir yöntem sayesinde varoksel damarlara bir katater yerleştirilmekte ve içerisine şırınga edilen bir sıvı ile kusurlu damarlar tıkanmaktadır. Böylece sperm üretimi ve kalitesi normal değerlere dönmektedir. Bu varikosel tedavi yönteminde lokal anestezi kullanılmaktadır. Uygulama neticesinde 48 saat içerisinde kişi günlük yaşama dönebilmektedir.''

Yani onların varikosel operasyonu da böyleymiş.
Bizim varikosel ameliyatımız çok daha masumane geldi bana.
Tercih meselesi tabi.
Ben eşimin damarlarının yabancı bir sıvıyla doldurulmasındansa,
klasik ameliyat yöntemi ile tedavi edilmesini tercih ederim.
Vücuda yabancı bir sıvı giriyor neticede.

Arkadaşlar tekrar hepinizden özürdiliyorum.Uzun bi aradan sonra tekrar varikosel konusu ile karşılaşınca biraz geçmişin gerginliğini yaşadım bu sebeple son yazımda biraz fevri davranarak yanlış anlaşılabilecek bir cümle kullanmışım.Tekrar dikkatli okuyunca farkettim.Mutluluk arkadaşım bunu ayrıca görmeme sebep oldu bu sebeple kendisine teşekkür ederim.Aksi halde senin gibi başka yanlış anlayanlarda olabilirdi bu sayede düzeltme imkanım oldu.yazdığım mesajda ''birdaha asla normal yoldan bebek sahibi olamıyormuş cümlesini'' bahsettiğim ülkelerin ameliyatı yasaklama gerekçesi olarak söylemek istemiştim aslında.Ama sanki genel yazmışım gibi algılanmış.Yoksa bu benim kendi fikrim değil.Belkide onların tedavi metodundan kaynaklanıyordur ve bu sebeple yasaklanmıştır bilemiyorum.Ben sanki modern tıbba cephe almışım gibi bir intiba oluştu.Varikosel ameliyatına karşı değilim ben çünkü yapılacak son şey yine ameliyat.Bizde başka şekilde tedavi olmasaydık eninde sondu belki yine ameliyat olacaktık. benim vurgulamak istediğim nokta gerçekten birşeye kalkışınca heryönü ile araştırarak çok az ihtimal bile olsa gelebilecek zararı bilerek kalkışmak.Bazıları bu ameliyatı çok hafife aldığı için insan kesmek sıradan bir hal aldı cümlesini kullandım yanlışta sayılmam en basiti ülkemizde sezeryanla doğumun neredeyse normal doğumun yerini alması bana normal gelmiyor.Herneyse konuyu başka yönlere çekip uzatmak istemiyorum.
Birşeyi daha düzelteyim: Varikosel ameliyatı olan kişide eğer sperm varsa yani sperm sayısı 1 bile olsa normal yoldan çocuk sahibi olmayı asla kaybetmez.Mutlaka bu sayı milyonlara ulaşır.doğrusu budur.Ancak dediğim gibi ameliyat herzaman son çare olmalı başka bir umut varsa bu ufakta olsa değerlendirmekte yarar var yine bu konulardaki suistimalleride gözardı etmeden aksi halde halimiz harab olurdu.Bunlar benim nacizane fikrim tabi herkesin tercihi farklı olabilir.

simdi ne soylemek istedigini guzelce ifade etmissin ben seni ilk basta reklam yapanlardan biri zannettim ve ameliyat olanlarin asla normal yoldan bebek sahibi olmaz sozun canimi sikti acikcasi ama sende bizim gibi bu dertten muzdarip birisiymissin.malesef oyle abuk subuk doktorlarda var insani ne hale sokucaklarini hic dusunmeden konusan siz hic takmayip baska bir doktoru muhattap almaliymissiniz kendinize bende esimin kontrol oldugu prof. guvenmedim ve arayis icerisindeyim iyi bir uroloji uzmaninin. ameliyat bence bir cozum olucak esimin sonuclari o kadarda kotu degil evikapda kullandi macunlar keci boynuzuda ama normal yolla olmuyor 2 yildir deniyoruz bu psikolojimizide etkilemeye basladi bu yuzden kesin karar verdik esimin ameliyat olmasina benimde icim elvermiycek onun kesilip bicilmesine ama bebek icin bunu yapmamiz gerekiyor gec bile kaldik... allah yardimcimiz olsun cok ugrastirmadan hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin insaallah

onu bunu bılmem ben kesınlıkle onerıyorum arkadaslr bıze noml yolla hamile kalamazsınz dedıler ve daha 1yıllık evlıyken tu bebek tahlılleır ııcn kosturyoduk.kımsed ebıze varıkoselden bahsetmedı cok cektık kostuurrken.sonra bı doktor sölede ve eşim gitti doktora varıkosel cıktı 3.derece çift taraflıydı sanırım.5yıl oldu eşim amliyat olalı, ve sonucları cokcok guzel.6ay sonrakı tahlılle yuzde 1mılyon duzelme vardıu. doktoruna denk geldımı çok guzel bi tedavı yontemı size bu konuda basmane şifa hakan beyı oneırım soy ısmı aklıma gelmiyor şimdi.ama doktorunz varıkosel ddıyse kesınlıkle ertlemeyın.bize eger seney gelseydınz tup bebege bıle sperm bulunamzdı demıstı doktorumz.biz ramazan sonrasında tdeavı olsun dedık ona bıle cok dedı mesela dusunun artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…