• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerimizi ne kadar dinliyor ve anlıyoruz

sulusevgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
321
15
48
Antalya
Gecen gün eşim bir arkadaşının başına gelen olayı anlattı ve bizde bu konuyu aramızda konuştuk

Olay su, adamın sorunu, karısının konuşmaması, en kucuk konuyu tartışma hatta kavga boyutuna getirmesiymiş. Mesela yemek mi tuzlu, adam tuzlu dese
kadın yemegi çöpe boşaltıyormuş, adam icerdeki tv de mac izlemeye gitse "sen artık beni sevmiyorsun bi dizi bile benle izlemiyorsun" diyip başlıyormuş kavgaya
Adama illallah gelmiş, ustelik 7 senelik evliler ve henuz cocukları yok ikiside cok yogun calıstıklarından dusunmuyorlarda. Her konu ama her konu kadın icin
kavga sebebiymiş ve sürekli sıkışınca kocasına " hadi git ac boşanma davası da kurtul benden " diyormuş. Her havgamızda gaza gelip dava acsam herhalde kemal sunal'ın
davacı filmine benzerdi hayatım diyor. Mesela adam yorgun tv izlemek istemiyor yatmak istiyor, kadın hemen " yazıklarsun beni bırak yalnız bırak" diyip adamı
yatacagına yattıgına bin pişman ediyormuş. Inan diyor kocam, karısını delice seven adam artık bunalımın son noktasında diyor. Ya karısını kesecek yada kendini damdan
atacak. Belkide karısı da bunu istiyor cunku adamın maddi durumu cok cok iyi. Ev, yazlık, araba, ne istersen var. Bu lafı hoşuma gitmesede eşimin Haklı olabilirmi ?
Bi kadın kocası kendini atsada paraya konsam diye dusunebilirmi. Bu kadar hasta bir zihniyet olabilirmi. Öte yandan yeni dogan bebegi sokaga bırakan, kafasını duvara
vura vura kıran anne haberlerini tv de izleyince, neden olmasın dedim.

Bu konuda sizin dusunceniz nedir ? Siz kendinizi bu koca yerine koyun ve eşiniz sizi bu şekilde sıksa ne yapardınız (boşanma haric), psikologa gitmeyi bile önermiş
kac kez, ben delimiyim diyormuş hani genelde erkek der ya bu bahaneyi. Aslında bu yaptıklarıda pek akıllı işi degil ama.

Son düzenleme:
bence kadın bulmuş yumuşak huylu bi adamı istediği gibi at koşturuyo:ssz:
asabi sinirli bi adam olsaydı heralde süt dökmüş kediye dönerdi:31:
adamcağız alttan aldıkça kadın zeytinyağı gibi üste çıkmış:51:

Zaten sorunlu evliklerde ya kadin boyle oluyor
ya da erkek ...
her ikisi de boyleyse bosanmayla sonuclaniyor .

Anlattiginiz tipteki evlilikler o kadar fazla ki,
biz hep sanki kadinlar magdur diye dusunuyoruz ama isin asli oyle degil,
kadinlar dillendirir, erkekler icine atar...

Surekli ezilen taraf bir noktada patlama yasar

ben toplum icinde esini asagilayan kadin , buna ragmen olay buyumesin diye agzini acmayan erkekler gordum

cok fazla boyle evliliklerin sayisi...

kimse ustun olamaz,
her iki taraf da esit olmali
bir taraf ezilir, diger taraf yuceltilirse sonuc kacinilmaz olur...

Ben hep söylerim;
Erkekgin mutlaka ama mutlaka bir agirligi olmali. Ayrica kisi olarak sevmem ben agirligi olmayan adami.
Kadin olarak yaratilis böyle.
Erkegin agirligi olmayinca, kadin iyice zivanadan cikiyor, insanligindan cikiyor.
Cok sahit olmusumdur buna.
Eger erkek uysal koyunsa, kadin iyice arzisligi ele aliyor.
Hatta bir arkadas ortaminda sohbet sirasinda, aynen böyle esi uysal, kendi iyice arsizlasmis bir arkadas dediki " Gecen gün esimin cani lahmacun istemis, kalk kendin yap, bende yiyeyim dedim, esim kalkti yapti, ben mutfaga gittim ortaligi dagitmis, bu mutfak 5 dk icinde tertemiz olacak dedim, biz cocuklarla oturduk lahmacunu yedik, onada o mutfagi bir güzel temizlettim" dedi ve bende tam anlami sok durumu oldu.
Saka yaptigini zannettim ama ciddiydi.
Yani bir erkegin agirligi olmali.
Erkegin agirligi olmazsa birde arsiz bir kadina düsmüsse, cok trajik bir durum oluyor.

burda bi arkadaşın tavsiyesi ile beş sevgi dili adında bi kitap okudum artık ister istemez her ilişkiyi kitaba göre yorumluyorum, burdaki sorunda iki insanın aynı dili konuşmaması, kadın eşiyle kaliteli zaman geçirmek istiyo ama adam eve gelince sadece dinlenmek istiyo, kadın beklediği ilgiyi bulamayınca hırçınlaşıyo benim anladığım bu,kitabıuda tavsiye ederim kızlar

birşeyleri sadece tek bir olayla kıyaslamamak lazım bu anlattığınız olaya bakarak o bayana karşı demediğimizi bırakmayız ama acaba durum neden bu raddeye geldi ,

çok sevdiğim bir ablam var eşine çok kötü davranıyor, sık sık tersliyor resmen adama acıyordum artık, karışmak istememekle birlikte bir gün sordum neden böyle yapıyosun gözünün içine bakıyor diye bana geçmişte yaşadıklarını anlattı ve bazı sebeblerden boşanmadığını , o zaman bir şeyleri anlamaya başladım ,

bu da haklı göstermez tabi ki ama yaşanmışlıklar bu raddeye getirebiliyor demek insanı kimi zaman sonrada çiftler bu şekilde sorunlu olarak gittiği yere kadar götürüyorlar...

ilişki uzmanı falan değilim ama bence tek sorun şu; kadın ve erkek de "buldukça bunama sendromu" varsa orada kopuyor ipler..

roller değişmeye,iletişim sıfırlanmaya başlıyor.bir hocamız şöyle derdi; evlilikte eşler ilişmek yerine itişmeyi seçerse sorunlar başlar.çok doğru.

Bence de ortak dil çok önemli. Evlilik denge işi. Ne tek başına erkek
ne de tek başına kadın bu dengeyi kurmaya kalkışmamalı. Kalkışan
taraf, ilişki için fedakarlık yapıyor ancak bir süre sonra hep fedakarlık
yapan taraf olmaktan da yoruluyor. Bu defa çatışma başlıyor.

Erkeğin ağırlığı olmasından çok iki taraf da isteğini net bir şekilde ortaya
koyabilmeli bence. Ben eğlenceli, dinamik, kalıplara sığmayan bir evlilik
istiyorsam evde oturmaktan, tv izleyerek vakit geçirmekten, sakin
yaşamaktan hoşlanan bir adamı aşk da olsa arada evliliğe zorlamam.

Gecen gün eşim bir arkadaşının başına gelen olayı anlattı ve bizde bu konuyu aramızda konuştuk

Olay su, adamın sorunu, karısının konuşmaması, en kucuk konuyu tartışma hatta kavga boyutuna getirmesiymiş. Mesela yemek mi tuzlu, adam tuzlu dese
kadın yemegi çöpe boşaltıyormuş, adam icerdeki tv de mac izlemeye gitse "sen artık beni sevmiyorsun bi dizi bile benle izlemiyorsun" diyip başlıyormuş kavgaya
Adama illallah gelmiş, ustelik 7 senelik evliler ve henuz cocukları yok ikiside cok yogun calıstıklarından dusunmuyorlarda. Her konu ama her konu kadın icin
kavga sebebiymiş ve sürekli sıkışınca kocasına " hadi git ac boşanma davası da kurtul benden " diyormuş. Her havgamızda gaza gelip dava acsam herhalde kemal sunal'ın
davacı filmine benzerdi hayatım diyor. Mesela adam yorgun tv izlemek istemiyor yatmak istiyor, kadın hemen " yazıklarsun beni bırak yalnız bırak" diyip adamı
yatacagına yattıgına bin pişman ediyormuş. Inan diyor kocam, karısını delice seven adam artık bunalımın son noktasında diyor. Ya karısını kesecek yada kendini damdan
atacak. Belkide karısı da bunu istiyor cunku adamın maddi durumu cok cok iyi. Ev, yazlık, araba, ne istersen var. Bu lafı hoşuma gitmesede eşimin Haklı olabilirmi ?
Bi kadın kocası kendini atsada paraya konsam diye dusunebilirmi. Bu kadar hasta bir zihniyet olabilirmi. Öte yandan yeni dogan bebegi sokaga bırakan, kafasını duvara
vura vura kıran anne haberlerini tv de izleyince, neden olmasın dedim.

Bu konuda sizin dusunceniz nedir ? Siz kendinizi bu koca yerine koyun ve eşiniz sizi bu şekilde sıksa ne yapardınız (boşanma haric), psikologa gitmeyi bile önermiş
kac kez, ben delimiyim diyormuş hani genelde erkek der ya bu bahaneyi. Aslında bu yaptıklarıda pek akıllı işi degil ama.

okurken bile o kadın benm eşim gibi hissettim bir an sinirlerm bozuldu yani:) ben sanmıyorum kadının öyle bir niyeti oldunu bence pskolojk bir sorunu var. youn çlşmaktan dolayı iletişimsizlik var monotonluk var belli sadece bunalıma girmiş biraz ve eşinin dikkatini çekmek için tartışmalar çıkarıyor.

birşeyleri sadece tek bir olayla kıyaslamamak lazım bu anlattığınız olaya bakarak o bayana karşı demediğimizi bırakmayız ama acaba durum neden bu raddeye geldi ,

çok sevdiğim bir ablam var eşine çok kötü davranıyor, sık sık tersliyor resmen adama acıyordum artık, karışmak istememekle birlikte bir gün sordum neden böyle yapıyosun gözünün içine bakıyor diye bana geçmişte yaşadıklarını anlattı ve bazı sebeblerden boşanmadığını , o zaman bir şeyleri anlamaya başladım ,

bu da haklı göstermez tabi ki ama yaşanmışlıklar bu raddeye getirebiliyor demek insanı kimi zaman sonrada çiftler bu şekilde sorunlu olarak gittiği yere kadar götürüyorlar...

sorunların üstü kapalı geçilmesinin sonucunda, bir tarafın affetme düşüncesiyle kendini kibirli bir yere oturtup aslında karşı tarafa zulmetmesidir bu. madem adamı affettin yada öyle görünüyor niye eziyet ediyorsun ya da madem affetmedin niye oturup konuşmuyorsun da hıncını böyle çıkarıyorsun?

bu bir zulümdür bence. konu sahibinin anlattığı durumdaki kadın da bunu yapıyor. her gün o insanla aynı yatağa baş koyup sonra o insana her türlü eziyeti reva görmek, onun böyle özgüvenine saldırmak evlilik yada hayatı paylaşmak mıdır? her ne sebeple olursa olsun iki tarafta eşit suçlu da olsa bunu kabul edip çözmek yerine bu tarz davranışlarla hayatı iki tarafa da zindan etmenin anlamı yoktur..

adamın yerinde olsam önce kadına bu kavgaların sebebini sorar anlamaya çalışırdım. haklı sebepleri çözülecek şeyler yoksa sırf kompleksten tatminsizliktense araya mesafe koyar ve kadına kaybetme korkusu yaşatırdım. belki böyle aklı başına gelirdi de nazları tripleri bırakırdı.

Ben hep söylerim;
Erkekgin mutlaka ama mutlaka bir agirligi olmali. Ayrica kisi olarak sevmem ben agirligi olmayan adami.
Erkegin agirligi olmayinca, kadin iyice zivanadan cikiyor, insanligindan cikiyor.
Hatta bir arkadas ortaminda sohbet sirasinda, aynen böyle esi uysal, kendi iyice arsizlasmis bir arkadas dediki " Gecen gün esimin cani lahmacun istemis, kalk kendin yap, bende yiyeyim dedim, esim kalkti yapti, ben mutfaga gittim ortaligi dagitmis, bu mutfak 5 dk icinde tertemiz olacak dedim, biz cocuklarla oturduk lahmacunu yedik, onada o mutfagi bir güzel temizlettim" dedi ve bende tam anlami sok durumu oldu.
Erkegin agirligi olmazsa birde arsiz bir kadina düsmüsse, cok trajik bir durum oluyor.

çok çirkin bu yazdığın

Aslinda ben konuda anlatilan cift hakkinda yorum yapmistim.
Olayi genellemedim.
Erkegin agirligi olmali derken demek istedigim;
Bir erkegin söyleyecek sözü, fikri, kendine saygisi, bir agirligi yoksa yani uysal koyunsa, hele birde evlendigi kadin biraz arsiz ise sonus bu noktalara geliyor.
Bu nedenle söyleyecek sözü, fikri, kendine saygisi, düsünceleri ve bu düsüncelerini ifade edecek kelimeleri olmayan erkegide kadinida eksik buluyorum ben.

Normal evliliklerde ki iletisimin nasil olmasina gelirsek;
Ilk olarak esler konusabilmeli.
Sorunlari, sikayetleri, istekleri tartismadan, konusarak halledebilmeli.
Buda ancak birbirine saygi ile olur.
Eger esler konusmayi bilmiyorsa, her sorunun sonu tartismadir.

çok çirkin bu yazdığın

Yazdigimda hicbir cirkinlik yok hanimefendi.
Iyice bir okuyup idrak ediniz.
Konuda anlatilan cifte ve kendi verdigim örnekte ki cifte atifta bulundum.
Anlayamadiysaniz bu sizin sorununuz, ikinci kez oursunuz, yine anlayamazsaniz yapabilecegim birsey yok.
Yazdiklarimin arkasindayim ve cok cok dogru oldugunuda biliyorum.
Begenmediginiz yoruma cirkin deme hakkina sahip degilsiniz!

kadın yaradılışı gereği zıvanadan çıkmaya müsait demişsin resmen erkek ağır olmayınca insanlığından çıkıyo ne demek, bu bence hakaret, ve gayet genel yazmışsın ilk yorumunu

Ben hep söylerim;

kesinlikle katılıyorum
oturup yazmaya mecalım olsaydı aynı seylerı yazacaktım ,
bızde bır arkadas ortamında yenı evlı gencecık senelerce cıkan bır cıftın bayan olan bıze bısey anlatırken esını
elını kolunu sallayarak ''bu'' da bır manyak hep oynuyor kendı kendıen muzuık acıp dedı

bu bana cok tuhaf geldı
bu dıye hıtap etmesı bana cok sacma gelmıstı gel zaman gıt zaman 3 ay sonra tekrar karsılastık
severek evlendıler
cok uzun sure cıkmıslar, ama bırbırlerıyle konusmaları asker arkadası gıbı
kız guzel cocuk bana gore hıcyakısıklı degıl ve karakter olarakta farklılar
sureklı buda gerızekalı ha dıye konusuyor

ben esıme yanlıslıkla bır ortamda gerızekalı desem kı bende oda bunları hıc kullanmayız
benı rezıl eder

ben dırdır yapan kadınları hakketten bır hemcınsım olarak cekemıyor
ıyıkıde erkek olmamısım dıyorum

dır dır eden bırı degılım esıme gore edıyorum bende ona sen baskalarını gormuyorsun dıyorum... :31:

kadın ya da erkek ikisi içinde geçerli bir taraf vericiliğin dozunu kaçırdığı zaman alıcı tarafa bir süre sonra yetmemeye başlıyorr ,kadın alıcıysa eşimin ağırlığı yok diye yakınıyor , erkek alıcıysa eşimin kişiliği kendi fikirleri yok sanki diye yakınmaya başlıyor sonra sıkılmalar işte

bayan-erkek ikisinin örneğine de şahit olduğum için yakınlarımdan herşeyin fazlası zarar diyorum

kadın yaradılışı gereği zıvanadan çıkmaya müsait demişsin resmen erkek ağır olmayınca insanlığından çıkıyo ne demek, bu bence hakaret, ve gayet genel yazmışsın ilk yorumunu

canım arkadasın yazdııgnı normal bı evlılık olarak dusunmek gerek
arada kumar ıckı dayak aldatma gıbı sorunları pas gecıyorum ve cınsellık
olagan bı evlılıkte surecın boyle oldugunu bende dusunuyorum ha kullandıgı kelımeler yanlsıtır ona bırsey dıyemem dıkkatımı cekmemıstı ancak
suda varkı

erkegın cok duyarsız oldugunda kadınında yapacaklarının sonu yok..
kadınlar hassastır
kavga eder eder sabaha kadar aglar
adam uyumustur erkekler duzdur
kalkar sabah bır daha kavga eder :)
kadın yemege gıtmek ıstemıyorum demesının altında bıle en az 4 ayrı teori vardır :27:

öyle kadını ben boşarım o ney ya dır dır dır...

dur bı adam dınlensın aksama kadar kac kısıyle ugrasıyo yazık gunah derım..

adama evde huzur u saglayacaksın önce
benımkı evde dısarı cıkası gelmez:27:

canım arkadasın yazdııgnı normal bı evlılık olarak dusunmek gerek
arada kumar ıckı dayak aldatma gıbı sorunları pas gecıyorum ve cınsellık
olagan bı evlılıkte surecın boyle oldugunu bende dusunuyorum ha kullandıgı kelımeler yanlsıtır ona bırsey dıyemem dıkkatımı cekmemıstı ancak
suda varkı

erkegın cok duyarsız oldugunda kadınında yapacaklarının sonu yok..
kadınlar hassastır
kavga eder eder sabaha kadar aglar
adam uyumustur erkekler duzdur
kalkar sabah bır daha kavga eder :)
kadın yemege gıtmek ıstemıyorum demesının altında bıle en az 4 ayrı teori vardır :27:

kadının ağzından olayı dinlemek lazım bide, hiçbi sağlıklı kadın yemeğine tuzlu ya da tuzsuz dendi diye kaldırıp çöpe dökmez, erkeklere göre herşey dırdır herşey abartı, en ufak şeyde ailen bu eve gelmesin derler, ama sen onun ailesinden onca hakaret duyarsın ne var canım onlar büyük olur adı, burda konu sahibi bile değil durumun muhattabı, o da adamın ağzından dinlemiş ve bizimle paylaşıyo bide kadını gözlemlemesini ve anlamaya çalışmasını isterim açıkçası

Back
X