• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerimizi ne kadar dinliyor ve anlıyoruz

kadın yaradılışı gereği zıvanadan çıkmaya müsait demişsin resmen erkek ağır olmayınca insanlığından çıkıyo ne demek, bu bence hakaret, ve gayet genel yazmışsın ilk yorumunu

Bravo ne güzel anlamissiniz:)
Tebrikler arkadasim!

Benim konuyu genel yazip yazmadigimi ben biliim.
Siz öyle tahmin ediyorsunuz diye, benim bilecegim ise böyledir diyemezsiniz.
Ayrica evet, yine söylüyorum hatta yukardaki yazimi kopyaliyorum.
Iyice bir okuyunda idrak etmeye calisin!

Aslinda ben konuda anlatilan cift hakkinda yorum yapmistim.
Olayi genellemedim.
Erkegin agirligi olmali derken demek istedigim;
Bir erkegin söyleyecek sözü, fikri, kendine saygisi, bir agirligi yoksa yani uysal koyunsa, hele birde evlendigi kadin biraz arsiz ise sonus bu noktalara geliyor.
Bu nedenle söyleyecek sözü, fikri, kendine saygisi, düsünceleri ve bu düsüncelerini ifade edecek kelimeleri olmayan erkegide kadinida eksik buluyorum ben.

Normal evliliklerde ki iletisimin nasil olmasina gelirsek;
Ilk olarak esler konusabilmeli.
Sorunlari, sikayetleri, istekleri tartismadan, konusarak halledebilmeli.
Buda ancak birbirine saygi ile olur.
Eger esler konusmayi bilmiyorsa, her sorunun sonu tartismadir.

Bakin ne demisim ben!
Ilk yorumumu neye göre yaptigimi belirtmisim.
Neyin pesindesiniz.
Kadinlari asagiladigimi mi ima ediyorsunuz?.
Bu durumda kendimi asagilamis olmuyor muyum!?
Buda benlik duygusuna ters olmaz mi?
Iyice okuyup idrak edin.

Bravo ne güzel anlamissiniz:)
Tebrikler arkadasim!

Benim konuyu genel yazip yazmadigimi ben biliim.
Siz öyle tahmin ediyorsunuz diye, benim bilecegim ise böyledir diyemezsiniz.
Ayrica evet, yine söylüyorum hatta yukardaki yazimi kopyaliyorum.
Iyice bir okuyunda idrak etmeye calisin!

Bakin ne demisim ben!
Ilk yorumumu neye göre yaptigimi belirtmisim.
Neyin pesindesiniz.
Kadinlari asagiladigimi mi ima ediyorsunuz?.
Bu durumda kendimi asagilamis olmuyor muyum!?
Buda benlik duygusuna ters olmaz mi?
Iyice okuyup idrak edin.

ikinci yorumunu henüz okudum aynı anda yazmış olmamız kuvvetle muhtemel

kesinlikle katılıyorum
oturup yazmaya mecalım olsaydı aynı seylerı yazacaktım ,
bızde bır arkadas ortamında yenı evlı gencecık senelerce cıkan bır cıftın bayan olan bıze bısey anlatırken esını
elını kolunu sallayarak ''bu'' da bır manyak hep oynuyor kendı kendıen muzuık acıp dedı

bu bana cok tuhaf geldı
bu dıye hıtap etmesı bana cok sacma gelmıstı gel zaman gıt zaman 3 ay sonra tekrar karsılastık
severek evlendıler
cok uzun sure cıkmıslar, ama bırbırlerıyle konusmaları asker arkadası gıbı
kız guzel cocuk bana gore hıcyakısıklı degıl ve karakter olarakta farklılar
sureklı buda gerızekalı ha dıye konusuyor

ben esıme yanlıslıkla bır ortamda gerızekalı desem kı bende oda bunları hıc kullanmayız
benı rezıl eder

ben dırdır yapan kadınları hakketten bır hemcınsım olarak cekemıyor
ıyıkıde erkek olmamısım dıyorum

dır dır eden bırı degılım esıme gore edıyorum bende ona sen baskalarını gormuyorsun dıyorum... :31:

ben yenı evliyken eşime aptal aptal konusma dedim evde de tekiz belirtiyim:27:
bana ben senınle konusurken uslubu bozmuyorum sende bozmuycaksın edepli ol biraz dedi, utancımdan yerın dibine gectım:54:

ikinci yorumunu henüz okudum aynı anda yazmış olmamız kuvvetle muhtemel
O zaman insanlara " cok cirkin " diye cevap yazmadan önce iyice bir idrak edeceksiniz olayi.
Gerekirse soracaksiniz " arkadasim siz neye göre bunu yazdiniz " diye.
Acilan konu ortada, anlatilan olay ortada ve siz kisilerin bu ve buna benzer yasanan olaylara yorum yapiyor olabilecegini göz önüne alarak yorumlarinizi yapmalisiniz.
Aksi takdirde, hic gerek yokken, böylesi nahos seyler yasanabilir.

O zaman insanlara " cok cirkin " diye cevap yazmadan önce iyice bir idrak edeceksiniz olayi.
Gerekirse soracaksiniz " arkadasim siz neye göre bunu yazdiniz " diye.
Acilan konu ortada, anlatilan olay ortada ve siz kisilerin bu ve buna benzer yasanan olaylara yorum yapiyor olabilecegini göz önüne alarak yorumlarinizi yapmalisiniz.
Aksi takdirde, hic gerek yokken, böylesi nahos seyler yasanabilir.

genel bi yorum olmasaydı tepki göstermezdim, bu üye kesin daha mantıklı ikinci bi yorum yazar diyebilecek bi önsezim yok uzatmayada gerek yok.

Ezilen su an erkek gibi görünüyor ve adam baya altdan aliyor, kadin zivanadan cimis bu durumda.
Fakat neden cikmis, adam altdan alip sustugu icinmi yoksa gecmisde birseyler yasanildigi icinmi ???
Biraz kadindan dinlemek lazim tabii de, sanirim kadinin huyu bu... agresiv dominant ...Var bazi öyle kadinlar huysuz ve huzru bozan tipler.
Benimde cevrmede vardi, adam cok efendi isi gücü iyi olan, adam isden gelirdi, bu adami takmazdi , ev kadin dolu yemek yok, git icerde ye birseyler derdi al kizinida ilgilen biraz.
Adam yazik yapardi cok üzülürdüm ona, uyarirdimda arkadasi, o hak etti o bana az yapmadi vs... deyip devam ederdi.
Bir keresinde adamla kavga etmis, elinden araba anahtarini almis vermemis, adam da yazik aglamis ise nasil gitcem diye, cünkü müsterilere falan gitcek arabaya ihtiyaci var...
Yazik ya bu da bize bunu gurula anlatmisdi, bizler ayipladik tabii de, insan arsiz cazgir olmasin.

Adam hala onunla beraber 3 cocuk yaptilar ama etrfaindaki arkadaslardan hici biri kalmadi ...... onu bi ceken adam kaldi yaninda :(

Erkek veya kadin ne olursa olsun insanin icinde biraz vicdan olsun.

genel bi yorum olmasaydı tepki göstermezdim, bu üye kesin daha mantıklı ikinci bi yorum yazar diyebilecek bi önsezim yok uzatmayada gerek yok.

Evet bencede uzatmayin. Herhangi bir önzesiye sahip olmaniz gerekmiyordu! Saldiriya gecmeden önce sormak yeterliydi.
Bence bir insan gereken yerde karsidaki kisiye haksizlik ettiginde ve bunu anladiginda özür dilemeli.
Hala gelip, uzatmayin dememeli, sonucta hatali olunan yerde hatani kabul etmek ve özür dilemek erdemdir!
Herkese iyi yorumlar.
Konu sahibi kusura bakmayin gereksiz uzadi konu..

Son düzenleme:
benim eşim yumuşak başlı ben daha asabiyim ama o sakin diye ben ona hakaret etmiyorum ya da bağırmıyorum, emir kipinde cümle kurmamaya bile özen gösteriyorum, o da bana karşı böyle

Sabah geç kahvaltı yaptığım için 2 öğün yapıyorum.
Kahvaltıdan önce 1 bardak limonlu su içtim,kahvaltı;2 yumurta 3 zeytin biraz peynir,çay ve omega.
Ardından 2 mill leslie yaptım...
Umarım devamlılığım olur:)

:) :52: yanlış yerde yanlış yorumm

ama umarım devamlılığınız olur :nazar:

ben yenı evliyken eşime aptal aptal konusma dedim evde de tekiz belirtiyim:27:
bana ben senınle konusurken uslubu bozmuyorum sende bozmuycaksın edepli ol biraz dedi, utancımdan yerın dibine gectım:54:

Iste benim bahsettigim buydu.
Sizin esiniz kisiligini, agirligini ve fikirlerini ortaya koymus.
Eminim o son olmustur, birdaha öyle kelimeler kullanmamissinizdir.Neden? Cünkü esinizin bir agirligi, fikirleri, kendini ifade edecek kelimeleri en önemlisi kendine saygisi var.
Ama böyle olmasaydi belki siz istemeden de olsa o tarz konusmalara devam edecektiiz.
Belki tartisma sirasinda daha agir kelimeler kullanacaktiniz, belki kullanmayacaktiniz ama esinizin tutumu bu ihtimali ortadan kaldirdi.
Aynisi kadinlar icinde gecerli.

Son düzenleme:
benim aklıma ilk gelen şey;
çocukları olmuyor kadında bunun hıncını kocasından çıkartıyor.ama etrafada istemiyoruz diyebilirler.
bu olabilirmi sorun acaba çünkü böyle sıkıntılı zamanlarda kadın çok stresli olur.

Ben hep söylerim;
Erkekgin mutlaka ama mutlaka bir agirligi olmali. Ayrica kisi olarak sevmem ben agirligi olmayan adami.
Kadin olarak yaratilis böyle.
Erkegin agirligi olmayinca, kadin iyice zivanadan cikiyor, insanligindan cikiyor.
Cok sahit olmusumdur buna.
Eger erkek uysal koyunsa, kadin iyice arzisligi ele aliyor.
Hatta bir arkadas ortaminda sohbet sirasinda, aynen böyle esi uysal, kendi iyice arsizlasmis bir arkadas dediki " Gecen gün esimin cani lahmacun istemis, kalk kendin yap, bende yiyeyim dedim, esim kalkti yapti, ben mutfaga gittim ortaligi dagitmis, bu mutfak 5 dk icinde tertemiz olacak dedim, biz cocuklarla oturduk lahmacunu yedik, onada o mutfagi bir güzel temizlettim" dedi ve bende tam anlami sok durumu oldu.
Saka yaptigini zannettim ama ciddiydi.
Yani bir erkegin agirligi olmali.
Erkegin agirligi olmazsa birde arsiz bir kadina düsmüsse, cok trajik bir durum oluyor.

Kadın emir kipiyle biraz abartmış..ama her erkekte yapamaz bunu, yapanların eşi çok şanslı bence..
Benim eşim kendisi yapmak ister mesela, ben ısrar ederim ben toplarım mutfağı derim kabul etmez.örnek akşam atıştırmalık bişeyler getirir.alırım ben geitirirm ısrarlarıma karşın.
Bende istediği gibi davranıyorum madem benim için bişeyler yapmak istiyor bende ondan bişeyler isterim hep..adam bundan hoşlanıyor da olablir..
sonuçta dediğiniz gibi ağır davranmamış mı oluyor eşim.. yada ben arsız mı oluyorum.. Eşim yapmaktan hoşlanır

Son düzenleme:
benim aklıma iki ihtimal geldi ya adam çok mülayim olduğu için kadın iyice arsızlığı ele almış yada yıllardır eşinden bekledii ilgiyi göremediği için iyice dolmuş hırçınlamış.tabii sebep ne olursa olsun yaptığı normal değil :50:ben bu evliliğin sonunu iyi görmüyorum.keşke kadın doktora gitmeyi kabul etse çok iyi olacak:31:

Kadın emir kipiyle biraz abartmış..ama her erkekte yapamaz bunu, yapanların eşi çok şanslı bence..
Benim eşim kendisi yapmak ister mesela, ben ısrar ederim ben toplarım mutfağı derim kabul etmez.örnek akşam atıştırmalık bişeyler getirir.alırım ben geitirirm ısrarlarıma karşın.
Bende istediği gibi davranıyorum madem benim için bişeyler yapmak istiyor bende ondan bişeyler isterim hep..adam bundan hoşlanıyor da olablir..
sonuçta dediğiniz gibi ağır davranmamış mı oluyor eşim.. yada ben arsız mı oluyorum.. Eşim yapmaktan hoşlanır

Acaba daha kac kisi üzerine alinip cevap yazacak merak ediyorum:)
Siz kendinizi tanimiyor musunuz? Yada esinizi?
Her söyleneni üzerinize alinip bizde mi böyleyiz demeniz cok garip:)
Iki kelimenizle sizin ve esinizi nasil oldugunuz konusunda karar mi vermemiz gerekiyor?
Bence siz önce esinizi ve kendinizi taniyin, o zaman her söyleneni üzerinize alinmaz, kim ve ne oldugunuzu bilirsiniz.
Siz kendinizi benim verdiim örnekteki kadinla ayni görüyorsaniz o baska tabi.

Son düzenleme:
Acaba daha kac kisi üzerine alinip cevap yazacak merak ediyorum:)
Siz kendinizi tanimiyor musunuz? Yada esinizi?
Her söyleneni üzerinize alinip bizde mi böyleyiz demeniz cok garip:)
Iki kelimenizle sizin ve esinizi nasil oldugunuz konusunda karar mi vermemiz gerekiyor?
Bence siz önce esinizi ve kendinizi taniyin, o zaman her söyleneni üzerinize alinmaz, kim ve ne oldugunuzu bilirsiniz.
Siz kendinizi benim verdiim örnekteki kadinla ayni görüyorsaniz o baska tabi.

Ben söylediklerinize hitaben örnek verdim sadece. amacım bizi tanımlayın demek olmaz zaten..neden bizi tanımlamaznı isteyeyim ki :) Beni kendimi veya eşimi tanımamakla itham etmeniz çok mantıklı değil zaten..
Sonuçta sizde iki kelimeyle o bayanı anlatmışssınız.. Ve nasıl arsız damgası koyduğunuzu merak ettim ve açıklamasını yaptım..
Anlatmak istediğimi anlamadınız neyse.. sohbet ediyoruz burada sıkıntı yok.. iyi günler :34:

Iste benim bahsettigim buydu.
Sizin esiniz kisiligini, agirligini ve fikirlerini ortaya koymus.
Eminim o son olmustur, birdaha öyle kelimeler kullanmamissinizdir.Neden? Cünkü esinizin bir agirligi, fikirleri, kendini ifade edecek kelimeleri en önemlisi kendine saygisi var.
Ama böyle olmasaydi belki siz istemeden de olsa o tarz konusmalara devam edecektiiz.
Belki tartisma sirasinda daha agir kelimeler kullanacaktiniz, belki kullanmayacaktiniz ama esinizin tutumu bu ihtimali ortadan kaldirdi.
Aynisi kadinlar icinde gecerli.

evet o son oldu bidaha tövbe..

Ben söylediklerinize hitaben örnek verdim sadece. amacım bizi tanımlayın demek olmaz zaten..neden bizi tanımlamaznı isteyeyim ki :) Beni kendimi veya eşimi tanımamakla itham etmeniz çok mantıklı değil zaten..
Sonuçta sizde iki kelimeyle o bayanı anlatmışssınız.. Ve nasıl arsız damgası koyduğunuzu merak ettim ve açıklamasını yaptım..
Anlatmak istediğimi anlamadınız neyse.. sohbet ediyoruz burada sıkıntı yok.. iyi günler :34:

Iyimisiniz siz?
Ben verdigim örnekteki bayani ve olayi anlatirken " bir arkadas ortaminda" dedim. Verdigim sadece bir tek örnekti, ayni arkadasin bu tarz konusmalari cok olur. Ütüyü esi yapar, pantolonlarin pacasini esi kisaltir, bir misafir gelecegi zaman ikramliklari esi hazirlar, bazen esinin dinlenmek istedigi ve sonra yaparim dedigide oluyormus ve kadin " sonra dedide elime geceni kafasina firlattim" dedi.
Yani ben bir insana bir tek kelimesi ile " arsiz " demiyorum. Bilmeden, sormadan, ögrenmeden yazmayin!
Lütfen her söyleneni, her yazilani kendinize indirgemeyin.
Herseyi üzerinize alinmayin.
Yazinizda " simdi ben arsiz miyim, esim agir degil mi" demeniz, sizin hakkinizda yorum yapmamizi istediginizi belirtir, yani bir soru soruyorsunuz.
Konulara daha genel, daha objektif yaklasin ve verilen her örnekteki kisiyi siz zannetmeyin!
Iyi yorumlar bu konuya daha fazla yazmak istemiyorum, anlayan anladi ne demek istedigimi, anlamayaninda anlamamak icin vardir bir sebebi!

Son düzenleme:
Iyimisiniz siz?
Ben verdigim örnekteki bayani ve olayi anlatirken " bir arkadas ortaminda" dedim.
Yan i iki kelime ile karar vermedigim ortada.
Lütfen her söyleneni, her yazilani kendinize indirgemeyin.
Herseyi üzerinize alinmayin.
Yazinizda " simdi ben arsiz miyim, esim agir degil mi" demeniz, sizin hakkinizda yorum yapmamizi istediginizi belirtir, yani bir soru soruyorsunuz.
Konulara daha genel, daha objektif yaklasin ve verilen her örnekteki kisiyi siz zannetmeyin!
Iyi yorumlar bu konuya daha fazla yazmak istemiyorum, anlayan anladi ne demek istedigimi, anlamayaninda anlamamak icin vardir bir sebebi!

Ben kendimden örnek vererek benzetme yaptım..Yani o 'soru değil örnekti' aslında..
Yoksa size akıl danışmadım ben açık ve net zaten :) evet herkezin anlamamak için vardır bir sebebi!!
Sizede iyi yorumlar

burda bi arkadaşın tavsiyesi ile beş sevgi dili adında bi kitap okudum artık ister istemez her ilişkiyi kitaba göre yorumluyorum, burdaki sorunda iki insanın aynı dili konuşmaması, kadın eşiyle kaliteli zaman geçirmek istiyo ama adam eve gelince sadece dinlenmek istiyo, kadın beklediği ilgiyi bulamayınca hırçınlaşıyo benim anladığım bu,kitabıuda tavsiye ederim kızlar

Evet, bu kitabı bende okudum :) Çok güzel bir kitap tavsiye ederim arkadaşlar.. Bir çok sorunun cevabı burda..

Back
X