eslerin her ikisi de calisiyorsa evle ilgili harcamalarinizi nasil paylasiyorsunuz???

eslerin her ikisi de calisiyorsa evle ilgili harcamalari nasil yapiyorsunuz

• ortak karsilariz

OY: 5 83,3%
  • maas kartim esimde

OY: 0 0,0%
  • esim tek basina karsilar.parama karismaz

OY: 1 16,7%

• Ankete Katılan
    6

Maya efe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2015
289
222
73
37
Slm hanimlar.ben 2 yillik evliyim ve calisiyorum.bazi bayanlarin aksine evlenince maas kartimi esime vermektense harcamalarimizi bölusmeyi teklif ettim esim de kabul etti. Ne alirsak ortak oduyoruz.evle ilgili harcamalarimizi hesaplayip tutari bolusuyoruz. Aynen ev arkadasi gibi :63: Ama bazen de bu durum agirima gidiyor.cunku evin butun is yükü bende.harcamalar da bölusulunce bazen kullanildigimi hissediyorum.erkeklerin bu konuda daha fedakar olmasi gerekmez mi.siz nasil yürütuyorsunuz bu durumu merak ediyorum .

Slm hanimlar.ben 2 yillik evliyim ve calisiyorum.bazi bayanlarin aksine evlenince maas kartimi esime vermektense harcamalarimizi bölusmeyi teklif ettim esim de kabul etti. Ne alirsak ortak oduyoruz.evle ilgili harcamalarimizi hesaplayip tutari bolusuyoruz. Aynen ev arkadasi gibi :63: Ama bazen de bu durum agirima gidiyor.cunku evin butun is yükü bende.harcamalar da bölusulunce bazen kullanildigimi hissediyorum.erkeklerin bu konuda daha fedakar olmasi gerekmez mi.siz nasil yürütuyorsunuz bu durumu merak ediyorum .
İyi de bu bölüşme teklifini sen yapmışsın,neden şimdi ağrına gidiyor ki?

Biz de tüm giderleri ortak ödüyoruz. Kalan para da ikimizin,giden para da. Hiç öyle zoruma giden bir şey de olmadı.
Sizin ağırınıza giden şeyi tam olarak anlayamadım desem??
Eşimin parası benim param,benim param yine benim param gibi bir düşünceniz var sanki. Direk konunuza bakınca o sonuca vardım.

Maaşı aldığımız gibi ödemelerimizi hesaplarız nereye ne kadar verilecek. Günlük harcamalarımız içinde ne kadar gider tahminen bellidir.Kalan paramızı da kenara atarız.Ev işlerine gelince eşim elinden geldiğince yardımda bulunur yemek yapmada temizlik yaptığımda çamaşır asmada bazen birimiz birini diğerimiz öteki işi yapar.Memlekete gittiğimde aklım geride kalmaz bilirim ki yemeğini de yapar evimizin işini de.Senin paran senin görevin demeden birlikte paylaşarak yapıldığında huzursuzluğunuz da olmaz.Akşam yemeğimizi birlikte hazırlarız yeriz kaldırırız ondan sonra kalan zamanı ikimize ayırmış oluyoruz.Birimiz oturup birimiz mutfakta zaman geçirmiş olmuyoruz :KK74:

eşim ikimiz icin calisiyor ben kendim.icin. saolsun zerre karismaZ. IS dönüşü alinacak varsa alirim o kadar

Ben elektrik ve marketi karşılıyorum eşim kira ve su kömür gibi şeyleri karsılıyor. Tatili ortak karşılıyoruz sayılır geri kalan maaş kredilere gidiyor zaten

İyi de bu bölüşme teklifini sen yapmışsın,neden şimdi ağrına gidiyor ki?
Agirima giden ev islerine yardimci olmamasi.maddi olarak zaten her sey ortak.ben bayan ev islerini yapiyorsa erkegin de maddi yonden biraz daha fazla harcayip dengelemesini istiyorum.

Back
X