eşleriniz, ikinizi ilgilendiren konuları ailesine danışır mı?

Efla

bize bağışla Allahım
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.964
17
118
Diğer
arkadaşlar,

eşleriniz, ikinizi ilgilendiren, ailesiyle bağlantılı olmayan konularda; onay ya da fikir almak için ailesine danışır mı?

ya da aileler müdahele ediyorsa, eşleriniz onların sözünü dinler mi?

bir erkek,bekarken ailesine(özellikle babasına) birçok konuyu danışıyorsa, evlilikte de bu durum devam eder mi? bu şekilde yetişen erkekler, evlenince ne kadar bağımsız olabilir?

fikirlerinizi bekliyorum.
a.s.

canım benim konun çok güzel:a.s.:
eşim tamamen ikimizi ilgilendiren konularda danışmaz.aksine ben konu açarım..
bunu düşündük yada bunu aldık diye..:delphin:
ama yapalımmı,edelimmi,siz ne dersiniz gibi bir onay bekleme durumumuz yok şükür olsun..onlarında böyle bir beklentileri yok..şutarafagitti
çünkü biz kazanıyoruz,biz kendimizi geçindiriyoruz..kendimizle ilgili kararları verebilecek kapsitedeyiz..neticede biz de bir aileyiz..:tomato:

hayır danışmaz....

ıkımızı ılgılendıen konulara karısmalarına zaten bende müsade etmem...

sagolsun eşim bir bu konuda bana tam destekcıdır...

daha nişanlıyız biz.
ama şimdi bile böyle bi durum söz konusu değil.
ikimizin hayatı bizi ilgilendirir. ikimizden ve olacak çocularımızdan başkaı bu tür konulara dahil olmamalı.

Malesef ki benim eşim tam bir bağımlı
Danışmak şöyle dursun, kabul etmeyeceklerini düşündüğü şeyi sorma gereği bile duymaz.
Bu günlerin önemli konusu bu aramızda
Sadece ikimizi ilgilendiren, aslında en çok beni ilgilendiren bir konuda babasına uymuyor diye benim kalbimi kırmaktan, beni yok saymaktan geri kalmıyor.
Ailesi müdahale etse işine geliyorsa bir şey demez ama kendi zarar görecekse karşı çıkmayı bilir.:mymeka:
Öyle bi fonksiyonu var yani.
En başından beri böyle yetişmiş, sadece o değil ondan sonraki 7 kardeşi de.
Evlendikten sonra da bagımsız olamıyor malesef bu şekilde yetişenler.
Ben ona göre daha cesaretliyim, bazı şeyleri göze alırım.:delphin:
Ama o iyi çocuk gözükme pahasına kendi olamıyor bana da engel oluyor
Daha bizim ayrı bir aile olduğumuzu idrak edemedi.
İnşallah zamanla anlayacak neyin ne olduğunu:Saruboceq:

ikimizi ilgilendiren bişyese kesinlikle danışmaz eğer onlar fikrini söylerse saygı duyar ama bizim fikrimiz gerçekleşir..
ama ailevi bişeyse ve sorulması gerekiyorsa sorar fikirlere önem veririama dediğim gibi en önce bizim fikirlerimiz önemli uygulananda o olurşakkıdı

benim eşimde danışmaz gerekirse söyler şöyle yaptık böyle yaptık die ama kesinlikle yapalımmı faln demez.
eğer bence sorulcak danışılcak birşey varsa ben ısrar ederim bi danışalım die.
şuana kadar bi problem yaşamadık inş bundan sonrada yaşamayız a.s.

hayır danışmaz...adı üstünde bizi ilgilendiren konu sorunlarımızı ve kararlarımızı
çok fazla paylaşmayız ailelerimizle:)

Biz danışırız büyük bi karar alınacaksa =) Son karar tabii bizim olur ama mutlaka fikir sorarız. Büyüklerin biçok konuya bizden daha fazla akıllarının erdiğini düşünüyorum ben şahsen.

Bu arada iki tarafın ailesine de danışırız demek istedim, sadece bi tarafın ailesine danışılmasını istemezdim zaten.

Allah'tan kendi ailesiyle bi sey danismaz
ev icin dusunuyoruz Anneme falan sorar ama ailesine sormaz sukur yani heleki diyebilirim
ama aileme yani anneme ve babama danisir buna bi sey demem cunku buralarin vaziyetini onlar iyi bilir,
ama danissada bi sey demem yani anasi babasi sonucda:dilcikar:

kendi aramızdaki özel mevzuları ne ben ailemden biriyle nede o ailesinden biriyle görüşür ama bazen öyle konular vardır ki biz danışırız ama böyle yapmayı düşünüyoruz filan diye yapalımmı diye değil bu mesafe önemlidir çünkü.... o kadar ama şunu anladım bağımlılık tez ayrılık getiriyor yakın çavremden aldığım derslerdir erkekler maalesef buna dikkat etmiyor bu konu sadece erkek içinde geçerli değil üstelik kadın içinde geçerli annesiyle bağımlılık derecesinde fikir alış verişi yapan kadınlarda var ve buda çok büyük sorun yaratıyor maalesef....

danışmaz, ne yazıkki pek düşkün değil ailesine, tersine ben sorarım, fikirlerini alırım. ama kararı biz veririz.

danışmaz.
manewiyata önem werir,ailesine değer werir ,fakat
kendi kararlarını da ortak kararlarımızı da danışmaz,
onay beklemez.
tam bir donanımlı we bağımsız beyindir.
özgüweni de tamdır.
sewiyorum onu :lepi:

şimdilik böyle bir durum yaşamadım ben hiç canım umarımda yaşamam.

arkadaşlar,

eşleriniz, ikinizi ilgilendiren, ailesiyle bağlantılı olmayan konularda; onay ya da fikir almak için ailesine danışır mı?

ya da aileler müdahele ediyorsa, eşleriniz onların sözünü dinler mi?

bir erkek,bekarken ailesine(özellikle babasına) birçok konuyu danışıyorsa, evlilikte de bu durum devam eder mi? bu şekilde yetişen erkekler, evlenince ne kadar bağımsız olabilir?

fikirlerinizi bekliyorum.
a.s.

eşimde ailesine danışır herşeyi...
mesela geçenlerde duydum ki ,eşim tayinini isteyecekmiş...
anne ve babasına danışmış onlarda olabilir demişler....
daire arkadaşlarınada söylemiş duyunca kulaklarıma inanamadım...
ama eve gidince çok kızdım....:kızgın:

Danışmaz bende danışmam bu zamana kadar böyle geldi bundan sonrada böyle gider inşallahkaydirigubbakcemile2

Hayir asla bunu yapmaz ve de yapamaz cki canim hemde gerek yok neden beni ben ilgilendiririm başkasi diil evi bişi alinacaksa yada bir derdimiz varsa bile bunu başkalrinin bilmesine gerek yok bu konuda akil verecek tek insan benim yine benim ve hep benim .....

aşırıya kaçmadıktan sonra danışmasının ne zararı olabilirki sonuçta onlar bizden daha tecrübeliler..biz gençler biraz tezcanlıyız yanlış yapmamızı önlemeleride söz konusu olabilir..iyi yönlerinide düşünmek lazım dimi?

Back
X