Eşleriniz siz hamileyken nasıldılar?

Dert mi bilmiyorum ama üzüldüğüm bi durum var.
16 haftalık hamileyim, ben bebeğimiz olacağı için çok mutluyum.. Şimdiden bebek kıyafetlerine, bebek odalarına falan bakıyorum.
Tabi hamileliğin de verdiği sıkıntılar var, bulantı, alınganlık, ilgi bekleme.
Ama eşim bana hiç destek olmuyor.. Bebeğimizin olacağına benim kadar heyecanlanmıyor. Bunu dile getirdiğimde doğduktan sonra göreceksin diyor.
Beni anlamaya çalışmıyor. Sizce erkekler için bu normal mi? Yoksa bizde mi bi sorun var.

21.haftaya gelmissin artik bebegin hareketlerini hissediyorsundur.esinin tavrinda bi degisiklik oldumu?aynen benim esimde senin esin gibi davraniyor 12 haftalik hamileyim ama bebek hic yokmus gibi davraniyor.bahsetmiyor bile,ben konusunca cvp da vermiyor,hic ilgilenmiyor yani.ama her gordugu cocugu seviyor,bana gosteriyor mutlu oluyor ama bizimkinden bahsetmiyor.

benım eim bana her gece sut ısıtırdı ama bebek için bişeye baktığımda fazla ılgılenmez ustelersem çabuksıkılırdı babalar bebek doğup 6 ay geçmeden farkına varamıyorlar tabı çok ilgiliside vardır genlellemıyorum ama erkekler bıraz daha geç farkedıyor durumu

Hamilelikte babalar genelde bebeğin hareketini hissedince heveslenmeye başlıyorlar.
Bizim babamız sağolsun o konuda suyumu bile ayagıma getirirdi. Ama yoğun çalıştıgı için çok ilgilenebilme şansı olmadı kontrollerde filan yalnızdım genelde.
Şimdide aynı şekilde elinden geldiğince ilgilenir ama mesai saatleri çooook esnek oldugu için pek faydası olamıyor. üzülmeyin hareketlerni hissetsin eşiniz başlar heveslere heyecanlara.

erkekler evet biraz gec idrak ediyorlar...dogumdan sonra eminim esinin gozu kimseyi gormeyecek :9:

bizde tersiydi..esim surekli bebek esyalarina bakardi bense hep ertelim, cunku cok kanamam oluyordu...korkuyordum havaya girmekten...zaten bu yuzden son zamanda aldim herseyi :1:

gebeligin tadini cikar canim, guzel bir hamilelik geciriyorsan sukret ve zamana birak..hersey zamanla yoluna girecektir :16:

Son düzenleme:
21.haftaya gelmissin artik bebegin hareketlerini hissediyorsundur.esinin tavrinda bi degisiklik oldumu?aynen benim esimde senin esin gibi davraniyor 12 haftalik hamileyim ama bebek hic yokmus gibi davraniyor.bahsetmiyor bile,ben konusunca cvp da vermiyor,hic ilgilenmiyor yani.ama her gordugu cocugu seviyor,bana gosteriyor mutlu oluyor ama bizimkinden bahsetmiyor.

Ben hareketleri hissettikçe daha çok heyecanlanıyorum ama henüz bebeğim eşimin hissedeceği kadar hareket etmiyo..
Kızımız olacak inşallah ama bilmiyorum eşim de hala heyecan yok :(

Hamilelikte babalar genelde bebeğin hareketini hissedince heveslenmeye başlıyorlar.
Bizim babamız sağolsun o konuda suyumu bile ayagıma getirirdi. Ama yoğun çalıştıgı için çok ilgilenebilme şansı olmadı kontrollerde filan yalnızdım genelde.
Şimdide aynı şekilde elinden geldiğince ilgilenir ama mesai saatleri çooook esnek oldugu için pek faydası olamıyor. üzülmeyin hareketlerni hissetsin eşiniz başlar heveslere heyecanlara.

İnşallah dediğiniz gibi olur ama benim pek umudum yok.. Ben neden böyle davranıyosun diye soruyorum sürekli, o da sıkılıyor sorularımdan. Ben doğmadan bişi anlamam diyor.
erkekler evet biraz gec idrak ediyorlar...dogumdan sonra eminim esinin gozu kimseyi gormeyecek :9:

bizde tersiydi..esim surekli bebek esyalarina bakardi bense hep ertelim, cunku cok kanamam oluyordu...korkuyordum havaya girmekten...zaten bu yuzden son zamanda aldim herseyi :1:

gebeligin tadini cikar canim, guzel bir hamilelik geciriyorsan sukret ve zamana birak..hersey zamanla yoluna girecektir :16:

Hamdolsun hamileliğim çok iyi gidiyor. Bi sıkıntım yok, çok fazla kilo da almadım. Ama ben bebeğime bişiyler alak için heveslendikçe eşimle paylaşıyorum, o lgisiz davranınca canım sıkılıyo... Biraz borcumuzz var ondan mı bilmiyorum çok hesapçı oldu :(

Bizde durum hala aynı :(
Eşim bebeğimize aldığım şeyler için hep moralimi bozuyor.
Daha erken diyip duruyor.. 3 ay kaldı doğumuma, son gün mü gidip alayım :(
Araba aldık 2 ay önce, onun borcunu ödüyoruz, onu çok dert ediyo..
Ama ilk çocuğum özeniyorum, gördüğüm beğendiğim şeyleri (gerekli olan) alıyorum ben de napim :(
Ama eşimin böyle yapmasına çok üzülüyorum
:59:

Son düzenleme:
merhaba erkekler biraz duygularını gizlemekte ustalar sanırım ama erkekler kadınlar kadar cabuk adapte olamıyorlar hayattaki büyük değişimlere önce evliliği hazmet sonra çoçuk sorumluluğu alma belli bir zaman istiyor erkekler için sanırım.bence hiç sıkıntı etmeyin eşiniz bebek doğdugunda çıldıacaktır onun için..

biz bir tane diye doktora gittiğimizde ikiz olduğunu öğrendik eşim çok şaşırdı sevindi tuhaflaştı fakat ikimizde çok mutluyuz..sadece arada nasıl yetişecez diye düşünmüyo değiliz...

bence hiç tatlı canınızı üzmeyin ve hamileliğin tadını çıkartın..

Doğduktan sonra göreceksin de ne demek ?

Karnın büyüsün tekme atmaya başlasın öyle hissedecek o zaman heyecanlanacak..Benim eşimde hareket edene kadar çok bir şey yoktu ilk tekmesini hissettiğinde gözleri doldu..Ondan sonra oğlum da oğlum dilinden düşürmedi :))

Bizim hissettiklerimizi hissetmeleri mümkün değil..

Çok ama çok duygulandım yazdıklarınıza. Çünkü erkek arkadaşımda oğlu olsun istiyor, inşaallah rabbim bizede gösterir. Allah analı babalı büyütsün inşaallah...

Eşime ilk hamilelik haberini verdiğimde çok heyecanlanmıştı, ne yapacağını şaşırmıştı ancak annelik hissedilen bir olguyken babalık öğrenilen bir olgu. Sizin gibi hissetmesini beklemek hata olur. Ne kadar ilgili olurlarsa olsunlar bazı şeyleri yaşamadan idrak edemiyorlar. Zorlamayın :) Hiç unutmam hamileliğimin 5. ayındaydık ve uyuyorduk eşimin sırtı dönüktü bebeğim nasıl bir tekme attıysa eşime değen karnımdan hissetmiş ve uyanmıştı. Ne oluyor diye yüzüme bakarken "kızın günaydın dedi" dediğimde akan gözyaşlarını hatırlıyorum :) Ama yine de bizlerle aynı duyguları yaşamaları malesef imkansız... Ancak doğduktan sonra baba olduklarını anlıyorlar ve ona göre davranmaya başlıyorlar :)

Eşime ilk hamilelik haberini verdiğimde çok heyecanlanmıştı, ne yapacağını şaşırmıştı ancak annelik hissedilen bir olguyken babalık öğrenilen bir olgu. Sizin gibi hissetmesini beklemek hata olur. Ne kadar ilgili olurlarsa olsunlar bazı şeyleri yaşamadan idrak edemiyorlar. Zorlamayın :) Hiç unutmam hamileliğimin 5. ayındaydık ve uyuyorduk eşimin sırtı dönüktü bebeğim nasıl bir tekme attıysa eşime değen karnımdan hissetmiş ve uyanmıştı. Ne oluyor diye yüzüme bakarken "kızın günaydın dedi" dediğimde akan gözyaşlarını hatırlıyorum :) Ama yine de bizlerle aynı duyguları yaşamaları malesef imkansız... Ancak doğduktan sonra baba olduklarını anlıyorlar ve ona göre davranmaya başlıyorlar :)

Ne güzel anlatmışsınız ama benim eşim de bu anlattıklarınız yok :(
Aynısını tabiki beklemiyorum ama ilk defa baba olan biri için o kadar ilgisiz ve heyecansız ki.. bazen bebeği istemediğini düşünüyorum.
Baba olmaya hazır deil desem, yaşı küçük değil (33)
Af Allahım.. Rabbim bebeğimi sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin.. O zaman ne yapack çok merak ediyorum.

Back
X