• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerinizi kıskanıyor musunuz?

Ben 2 buçuk yıl arayla iki doğum yaptım şuan eski kilomdayim ama iki küçük çocukla perişan günler yaşadım diyebilirim. İkiside ciddi anlamda uyku problemi olan çocuklardı sağolsunlar :) göz altlarımin morluğu 3-4 yıl geçmedi. Bir ara aynadaki görüntümden rahatsız oluyordum fazlasıyla, eşim sen benim için bir bedenden çok daha fazlasısin, kendini nasıl iyi hissedecekaen öyle yap önemli olan şuan sensin demişti.

Eş güzellemesi de yapmak istemiyorum ama olması gereken hayat arkadaşlığı böyle birşey. Hele ki hamilelik ve çocuk giriyorsa.

Böyle yazınca kıskanç, özgüvensiz kadınlar gibi gözüküyoruz ama asıl gerçek hayat bu.
Yani doğum emzirme gerçekten fiziki anlamda çok yıprattı beni. Emzirmek mesela memelerin katiliymiş. Düzelmedi dört sene geçti. Çok kötü durumda değil ama yine de sarktı. Ama ikimizin ortak çocuğu için oldu.
Hayat boyu bir dayanışmaysa evlilik, çocuğun, doğumum, emzirmenin de yıpranmaları dahil bana göre.

Ben 2 buçuk yıl arayla iki doğum yaptım şuan eski kilomdayim ama iki küçük çocukla perişan günler yaşadım diyebilirim. İkiside ciddi anlamda uyku problemi olan çocuklardı sağolsunlar :) göz altlarımin morluğu 3-4 yıl geçmedi. Bir ara aynadaki görüntümden rahatsız oluyordum fazlasıyla, eşim sen benim için bir bedenden çok daha fazlasısin, kendini nasıl iyi hissedecekaen öyle yap önemli olan şuan sensin demişti.

Eş güzellemesi de yapmak istemiyorum ama olması gereken hayat arkadaşlığı böyle birşey. Hele ki hamilelik ve çocuk giriyorsa.

Böyle yazınca kıskanç, özgüvensiz kadınlar gibi gözüküyoruz ama asıl gerçek hayat bu.

zaten sadece birbirimizin bedenleri üzerinden değerlendirme yapacaksak evlenmeyelim o insanla :) takılalım kafidir..
hayat paylaşmak çok daha fazlası.

zaten sadece birbirimizin bedenleri üzerinden değerlendirme yapacaksak evlenmeyelim o insanla :) takılalım kafidir..
hayat paylaşmak çok daha fazlası.
Kesinlikle öyle.

Uzun süreli bazı şeylere dikkat etmeme, kendine özenmemeden de bahsetmiyorum bu arada. Ama hayatın akışında herşey aynı kalmıyor. Dönem dönem farklı şeyler yaşıyorsun. Sonra geçiyor. Bedene takiliysa bir insan ilk sıkıntıda başka tarafa çevirir kolayca yönünü.

Hiç kıskanmıyorum diyen yalan söyler
Tabiki kıskanır insan
Ama aşırı kıskançlık özgüven eksikliğidir
Vücudumuz bozuluyor evet yaşlanıyoruz ama bir kadın kendine bakmakı
Nasıl olsa evlendim yada sevgilim var deyip salmamalı
Kilona dikkat edicen saçına başına
İnsan bunu kendine saygısı olduğu için yapmalı zateb
Kadınlar kendini çok salıyor
Evlenince özellikle kilo almayan kadın yok
Bakım önemli
Spor da
İnsan kendine baktıktan sonra bence yaşın önemi yok
Ne kadınlar var 40 larında 20 liklere taş çıkarıyor
Ne yani kendini saldı diye her şey hak mı ? Tam erkek ağzından konuşmuşunuz

Kesinlikle öyle.

Uzun süreli bazı şeylere dikkat etmeme, kendine özenmemeden de bahsetmiyorum bu arada. Ama hayatın akışında herşey aynı kalmıyor. Dönem dönem farklı şeyler yaşıyorsun. Sonra geçiyor. Bedene takiliysa bir insan ilk sıkıntıda başka tarafa çevirir kolayca yönünü.

tabi kastettiğim göz göre göre yıkanmayıp ter kokmak değil :)
ama hayatta başımıza herşey geliyor. ameliyat olmak, doğum, vs vs
kadın da erkek de bir sürü sıkıntılı zaman geçirebiliyor
sırf fiziki bir durumla vazgeçen insan için üzülmemek de lazım bence
bu kafadaki insan 15 yaşındaki ergen halini aşamamıştır.

Hiç kıskanmıyorum diyen yalan söyler
Tabiki kıskanır insan
Ama aşırı kıskançlık özgüven eksikliğidir
Vücudumuz bozuluyor evet yaşlanıyoruz ama bir kadın kendine bakmakı
Nasıl olsa evlendim yada sevgilim var deyip salmamalı
Kilona dikkat edicen saçına başına
İnsan bunu kendine saygısı olduğu için yapmalı zateb
Kadınlar kendini çok salıyor
Evlenince özellikle kilo almayan kadın yok
Bakım önemli
Spor da
İnsan kendine baktıktan sonra bence yaşın önemi yok
Ne kadınlar var 40 larında 20 liklere taş çıkarıyor
Nasıl eril bir yorumdur bu ya. Aman elimizden kaçmasın diye diken üstünde yaşayalım, yaşlandıkça estetiğe boğalım kendimizi, sırf bizi beğensinler diye kilo verelim, başka kadınlardan görüp beğeniyor diye saç rengimizi değiştirelim falan, ne âlâ memleket! Yaşı geçene de vursunlar tekmeyi 20lik alsınlar.
Biz bakımımızı rejimimizi saçımızı başımızı biri gelip bizi alsın diye yapmıyoruz, vitrin mankeni değiliz biz. Ne yapıyorsak kendimiz için yapıyoruz ve yapıcaz da. Siz kendinizi kasmaya, sırf elinizden kaçmasın diye uğraşmaya devam edin zaten yapacaksınız da. Ama artık kadınları süslenip püslenip vitrine konan manken yerine koymaktan vazgeçin. Seven insan bedeni sevmez, ruhu sever, fikri sever, karakteri sever, iyiliği sever, ondaki huzuru sever. Sırf bedeni bozuldu diye sevmeyecek/beğenmeyecek insan da hayatımızdan eksik olsun bi zahmet.

Kıskanmıyorum. Egomu incitecek bir hali hareketi varsa ağzını kırma ve boşanma isteği hasıl olabilir ama bunun adı kıskançlık değil kendime saygı olur ancak. Evliliği yaralayan bir hareketi, abuk davranışları yoksa da niye kıskanayım.

Etraf güzel kadın dolu evet de allasen bizim pörsümüş kocaları ne yapsın o güzel kadınlar. Çok güzelse o kadınlar, mis gibi adamlar var etrafta, en bekarı en çıtırından. Senin benim kocamı ne yapsınlar. Şahsen o cillop gibi hatunlar benim kocama göz dikse "kızım sen geri zekalı mısın, bekar ve güzelsin bir sürü seçeneğin var evli pörsümüş adamı ne yapacaksın" derim.

Gerçekten bak anlıyorum seviyorsunuz kocalarınızı lakin o cillop gibi hatunlar sizin gördüğünüz gibi görmüyor kocalarınızı. Aman tonrım yeryüzüne inmiş ilk erkek tanesi diye koşmuyorlar peşlerinden.

O zamanı biz görmeyeceğiz sıkıntı yok 😄
Çekilecek dert değil bazıları
Sabır diyorum gerçekten
Çoğu adamı/kadını evlendiğine pişman ediyoruz
Tasma takabilseler faanusa koyabilseler koyacaklar bazıları
çocuklarımız bekarlığı tercih edecekler ona yanıyorum

Diyorum bu evli hanımlar nasıl baş ediyor bu duygularla? Herkes benim kadar paranoyak değildir illa ki ama bu kadar güzel kadın rekabeti karşısında hiç demiyor musunuz ya hoşlanırsa gözü kayarsa? Gerçekten merak ettim.
Güzel kadın rekabeti yanlış bir tabir olmuş sanki, erkeğin gözüne güzel gözükme rekabeti mi yapıyor kadınlar? Av-Avcı ilişkisi gibi olmuş bu :))
Kaldı ki güzellik hem göreceli hem de geçici, erkeklerin yakışıklılığı gibi.
Ben unumu eledim eleği de astım sahayı gençlere bırakayım, yalnız şunu söyleyebilirim ki siz dünyanın en şahane kadını da olsanız aldatılacaksanız buna hiçbir şey mani olmuyor, 7/24 bakımlı da olsanız, full makyaj fit vücutlu da olsanız adam adam değilse gider.
Kıskançlık? Vallahi hamurumda yok, kıskanmak nasıl bir şey bilmiyorum.

Kesinlikle öyle.

Sevgiye dayalı ömür boyu süren evlilik karakterli insan işidir, hakaret ettim sanılmasın çünkü hakaret etmiyorum, bununla ilgili örnekler vereceğim ne demek istediğim anlaşılacak.

Bizim bir akraba vardı yakışıklı bir adamdı, eşi de boyu endamı her gün özenle maşalanmış saçları ve kiloya atıf yapıldığı için söylüyorum doğum sonrası bile fit çok güzel bir kadındı, gel zaman git zaman kadın 40'lı yaşlarda bir hastalığa yakalandı, tedavisi olmayan kadını zamanla yatağa düşüren bir hastalık, o güzel kadın günden güne daha da bir eridi, eli ayağı tutmaz hale geldi, adam eşini öyle seviyordu ki kimselere emanet edemedi, yemek yemesinden yıkanmasına altını temizlemesine kadar karısının her işini kendisi yaptı, eşi vefat etti bırakın evlenmeyi adam üzüntüden felç oldu.

Benzer bir çifte yaşadığım yerde de denk geldim, kadıncağız felçli ne eli tutuyor ne ayağı, eşi her gün temiz havaya çıkarıyor, güzel havalarda yemeğini balkonda yediriyor, gördüğüm kadarıyla yardım eden kimseleri de yok, altından üstünden adam alıyor temizliyor.

Gençlik, güzellik, fitlik, bakım, hatta sağlık bile elden gidebilir ama gerçek sevgi bunların hiçbirine bakmaz, karakterli biri eşinin her haliyle her anında elini tutan kişidir.

Güzel kadın rekabeti yanlış bir tabir olmuş sanki, erkeğin gözüne güzel gözükme rekabeti mi yapıyor kadınlar? Av-Avcı ilişkisi gibi olmuş bu :))
Kaldı ki güzellik hem göreceli hem de geçici, erkeklerin yakışıklılığı gibi.
Ben unumu eledim eleği de astım sahayı gençlere bırakayım, yalnız şunu söyleyebilirim ki siz dünyanın en şahane kadını da olsanız aldatılacaksanız buna hiçbir şey mani olmuyor, 7/24 bakımlı da olsanız, full makyaj fit vücutlu da olsanız adam adam değilse gider.
Kıskançlık? Vallahi hamurumda yok, kıskanmak nasıl bir şey bilmiyorum.
Haklısınız yanlış bir tabir olmuş. Etraf bu kadar güzel cıvıl cıvıl kadın kaynarken demek istemiştim ;)

Sonuçta herkesin aldatma potansiyeli var. Ben endişe edeceğime o etsin. Bu internet sosyal medya çağında gerileye takılırsak kendimize yazık olur. Tamamen serbest bırak anlamında söylemiyorum tabii arada hatırlatmak lazım ama çok da herşeye takmamak lazım

Sevgiye dayalı ömür boyu süren evlilik karakterli insan işidir, hakaret ettim sanılmasın çünkü hakaret etmiyorum, bununla ilgili örnekler vereceğim ne demek istediğim anlaşılacak.

Bizim bir akraba vardı yakışıklı bir adamdı, eşi de boyu endamı her gün özenle maşalanmış saçları ve kiloya atıf yapıldığı için söylüyorum doğum sonrası bile fit çok güzel bir kadındı, gel zaman git zaman kadın 40'lı yaşlarda bir hastalığa yakalandı, tedavisi olmayan kadını zamanla yatağa düşüren bir hastalık, o güzel kadın günden güne daha da bir eridi, eli ayağı tutmaz hale geldi, adam eşini öyle seviyordu ki kimselere emanet edemedi, yemek yemesinden yıkanmasına altını temizlemesine kadar karısının her işini kendisi yaptı, eşi vefat etti bırakın evlenmeyi adam üzüntüden felç oldu.

Benzer bir çifte yaşadığım yerde de denk geldim, kadıncağız felçli ne eli tutuyor ne ayağı, eşi her gün temiz havaya çıkarıyor, güzel havalarda yemeğini balkonda yediriyor, gördüğüm kadarıyla yardım eden kimseleri de yok, altından üstünden adam alıyor temizliyor.

Gençlik, güzellik, fitlik, bakım, hatta sağlık bile elden gidebilir ama gerçek sevgi bunların hiçbirine bakmaz, karakterli biri eşinin her haliyle her anında elini tutan kişidir.
Hepimize böyle güzel kalpli eşler nasip olsun inşallah. Ya da hepimizin eşlerinin kalpleri böyle güzelliklerle dolsun. Bana neden hep olumsuz örnekler geldi bilmiyorum. Kadın kuzenim uzun bir hastane dönemi geçirdikten sonra sözde çok seviyor gözüken eşi tarafından terk edildi. Adam kuzenimi çocuğuyla bırakıp başka kadına gitti. Hastalık dönemi soğumuşmuş... her adam zorluğa gelemiyor maalesef. Vicdan çok önemli...

Haklısınız yanlış bir tabir olmuş. Etraf bu kadar güzel cıvıl cıvıl kadın kaynarken demek istemiştim :KK66:
Kendinize güvenin, sevgiliniz başka kadınlara bakabilir belki aldatabilir de, o onun terbiyesizliği, kaybeden o olur diyebilecek kadar kendinize güvenin çünkü kıskançlık ilişkilerin temeline dinamit koymak kadar tehlikeli bir duygu hele de uçan kuştan bile kıskanacak hale gelinmişse ve gerçekten kıskançlık sinir bozucu bir şey, etrafımdaki çoğu birliktelik paranoyak derecede kıskançlıklar yüzünden bitti, hele bir tanesi evlerden ırak, karısının kullandığı arabanın km'sini takip edip 3 km fazla mesafe gitmişsin kime gittin, kiminleydin çabuk hesap ver diyecek kadar anormal kıskançtı:eek:

Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter, güvenme malına bir kibrit yeter

Kendinize güvenin, sevgiliniz başka kadınlara bakabilir belki aldatabilir de, o onun terbiyesizliği, kaybeden o olur diyebilecek kadar kendinize güvenin çünkü kıskançlık ilişkilerin temeline dinamit koymak kadar tehlikeli bir duygu hele de uçan kuştan bile kıskanacak hale gelinmişse ve gerçekten kıskançlık sinir bozucu bir şey, etrafımdaki çoğu birliktelik paranoyak derecede kıskançlıklar yüzünden bitti, hele bir tanesi evlerden ırak, karısının kullandığı arabanın km'sini takip edip 3 km fazla mesafe gitmişsin kime gittin, kiminleydin çabuk hesap ver diyecek kadar anormal kıskançtı:eek:

üniversitenin ilk yılında bir erkek arkadaşım olmuştu. evden markete dahi gideceğim zaman evden çıkarken, yolun yarısında, markete girince ve aynı 3lüyü marketten dönerken yapmamı istemişti.
sebep: sevdiğim için kıskanıyorum.

başlarım böyle sevgiye diyip yol almıştım.

Hanımlar çok samimi bir soru soracağım. Burada her gün aldatılma olayları okuyup duruyoruz. Zaten erkeklere güvensiz olan beni iyice güvensiz yapıyor bu durum. Henüz evli değilim, erkek arkadaşım var. Bazen düşünüyorum hepimizin yaşı ilerliyor, etrafta cıvıl cıvıl genç güzel kızlar geziyor, iş hayatında eşleriniz bu kızlarla iletişim halinde oluyor vs. Bi yandan doğum sonrası vücutlarımız bozuluyor. Yani böyle bi durumda eşlerinizi kıskanmıyor musunuz mesela? Ya gözü başka kadınlara kayarsa ya başkasından hoşlanırsa tarzı? Ömür boyu da bu düşünceler çekilmez tabi ama ben güvensizligimden ara ara bunu düşünürüm gibi geliyor.
Mesela bi olay anlatayim sevgilim ablasına yardım amacıyla eşantiyon kalem bastırma işini halletmeye çalışıyor. Gitti seçti beğendi vs. Şimdi ablası şöyle olsun rengi boyle olsun yazısı boyle olsun diyip duruyor. Bu da ordaki kizla surekli whatsaptan yazışma modunda kac gundur. Kız nasil olmus diye fotoğraflar atiyor vs. Sürekli bi iletişim halindeler. En son benimki ablasının numarasını vermiş ablamla konusun ben artık çekileyim demiş. Yok siz çekilmeyin bence demiş kız. Neden dedim böyle diyor. İlk onunla muhattap olmuş ya çekilmesini istemiyolarmis. Anlayacağınız bi kac gündür kızla kalem için mesajlaşıp durmasına bile uyuz olmaya başladım.
Diyorum bu evli hanımlar nasıl baş ediyor bu duygularla? Herkes benim kadar paranoyak değildir illa ki ama bu kadar güzel kadın rekabeti karşısında hiç demiyor musunuz ya hoşlanırsa gözü kayarsa? Gerçekten merak ettim.
Ben de kıskanıyorum ama gerektiği durumlarda. Anlattığınız olayda ablasının kendi işini kendi yapması daha doğru olurdu, sevgilinizde kızdan rahatsız olmuş anlaşılan, benxe güvenebilirsiniz, başka bir niyeti olsa başka gözle baksa ablasının numarasını vermez sürekli kendi iletişim kurmak isterdi. Ben de eşimi kıskanıyorum ama gözlerini kapayamam ki. Ömür boyu herkesi kıskanırsam ben sinir hastası olur öteki tarafı boylarım yani ve hayat çekilmez olur. Eğer sürekli ya başkasına bakarsa ya doğumdan sonra beni beğenmezse diye herşeyi takarsanız emin olun taktığınız şeyleri çağırır başınıza getirirsiniz.

Back
X