ESSE Yemek Takımı Yardım Lütfen!!!

blackthecat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
427
379
Merhaba arkadaşlar sizlerden fikir almam lazım. Bu gün esse mağazasında 72 parçalık bir yemek takımı beğendik ve fiyatı 999 tl idi. Aslında yemek takımını daha sonraya bırakmayı düşünüyordum ama annem ve ben çok beğendik çünkü aradığım tarzda bir takım.Öncelikli sorum Esse yemek takımı kullanan var mı? Eğer varsa ürünleri nasıl? Aşınma soyulma oluyor mu? Diğer sorum bu fiyata bu parça sayısı az mı yoksa normal mi? Esse yemek takımlarında fazladan 12 adet büyük servis tabağı bulunmakta ama kahve ve fincan takımları bulunmamakta. Aşağıya fotoğrafı ve parçalarını da ekleyeceğim. Lütfen fikirlerinizi bekliyorum. Eğer bu modellerde bildiğiniz yine bu fiyat civarlarında başka takımlar varsa onlar için de tavsiyelerinizi bekliyorum. :) Şimdiden teşekkürler.
72 parça yemek takımının parçalar;
12 servis tabağı
12 ara servis tabağı
12 çukur tabak
12 kase
12 tatlı tabağı
3 küçük oval servis tabağı
2 orta oval servis tabağı
1 büyük oval servis tabağı
1 salata kasesi
1 pasta servisi
1 çorba tenceresi ve kapağı
1 tuzluk + biberlik

Eklentiler

• 635292357003204184.jpg
    635292357003204184.jpg
    43,3 KB · Görüntüleme: 4.146
Esse Narumi'nin yemek takımlarının çakmasını yapıyor. Modeller, üzerindeki motifler ve setlerin parça sayıları birebir aynı. O yüzden alıştığımızdan farklı olarak çay fincanları vs. yok, servis parçaları daha fazla. Nerden biliyorum? Almayı düşündüğüm Remembrance modelinin de çakmasını yapmış, sırf gıcığımdan Narumi Japan'dan vekalet alıp dava açasım var, bi tek bende olacaktı ondan! :)) Kalitesini bilemiyorum ama. Hiç kullanan görmedim.

Esse Narumi'nin yemek takımlarının çakmasını yapıyor. Modeller, üzerindeki motifler ve setlerin parça sayıları birebir aynı. O yüzden alıştığımızdan farklı olarak çay fincanları vs. yok, servis parçaları daha fazla. Nerden biliyorum? Almayı düşündüğüm Remembrance modelinin de çakmasını yapmış, sırf gıcığımdan Narumi Japan'dan vekalet alıp dava açasım var, bi tek bende olacaktı ondan! :)) Kalitesini bilemiyorum ama. Hiç kullanan görmedim.

Model olarak bu tarz sade modeller seviyorum, az ve çok belirgin olmayan modeller. Açıkçası nereden ne çarpmış çırpmış bilemiyorum:) Sadece normal geldi fiyatı ama işte genelde hep 82 83 parça ve fincanlı takımlardan sonra 72 parça bir takım acaba? dedirtiyor. O nedenle fikir sorayım dedim. Peki parça sayısı olarak ne düşünüyorsunuz? Fiyat ve parça sayısı ve parça kullanışlılığı açısından sizce nasıl? :)

Model olarak bu tarz sade modeller seviyorum, az ve çok belirgin olmayan modeller. Açıkçası nereden ne çarpmış çırpmış bilemiyorum:) Sadece normal geldi fiyatı ama işte genelde hep 82 83 parça ve fincanlı takımlardan sonra 72 parça bir takım acaba? dedirtiyor. O nedenle fikir sorayım dedim. Peki parça sayısı olarak ne düşünüyorsunuz? Fiyat ve parça sayısı ve parça kullanışlılığı açısından sizce nasıl? :)

bence parça sayısı mükemmel. o fincanlar, sütlük, demlik filan sadece dolap bekçisi oluyor, kullanan hiç görmedim, bir sürü de yer kaplıyor. türk insanı çayı ince bellide içer:) bir de normal setlerde 12 tane servis tabağı çıkıyor, oysa yemek sırasında tabakları değiştirmek gerekebiliyor -hatta bizde hep gerekiyor. o açıdan 24 servis tabağı olması çok kullanışlı bence. Normalde yemek takımlarında 3 tane oval tabak çıkar bunda 5 tane olması da iyi fazla fazla zeytinyağlı ya da meze yapıldığında, ya da gün gibi, doğum günü gibi ikramlıkların çok olduğu zamanlarda sofrada uyumsuz parçalar kullanmak zorunda kalmazsın. normalde narumi bunlara ek olarak 12 tane de ekmek tabağı ekliyor setlerin içine ama nedense esse koymamış, bi de onlar olsa kahvaltılıklar için de süper olurmuş. tek tek satın alabiliyorsan bir tane daha salata kasesi al derim, iki çeşit salata yapıldığında kullanmak için. fiyat bu parçalar için gayet iyi bence. ben kütahya porselen'de nil diye bir yemek takımı beğenmiştim, o da 900 liraydı ama 3 tane oval tabağı 12 tane servis tabağı vardı. şu model: http://www.porselensepeti.com/?urun...-12-kisilik-83-parca-29671-desen-yemek-takimi

bence parça sayısı mükemmel. o fincanlar, sütlük, demlik filan sadece dolap bekçisi oluyor, kullanan hiç görmedim, bir sürü de yer kaplıyor. türk insanı çayı ince bellide içer:) bir de normal setlerde 12 tane servis tabağı çıkıyor, oysa yemek sırasında tabakları değiştirmek gerekebiliyor -hatta bizde hep gerekiyor. o açıdan 24 servis tabağı olması çok kullanışlı bence. Normalde yemek takımlarında 3 tane oval tabak çıkar bunda 5 tane olması da iyi fazla fazla zeytinyağlı ya da meze yapıldığında, ya da gün gibi, doğum günü gibi ikramlıkların çok olduğu zamanlarda sofrada uyumsuz parçalar kullanmak zorunda kalmazsın. normalde narumi bunlara ek olarak 12 tane de ekmek tabağı ekliyor setlerin içine ama nedense esse koymamış, bi de onlar olsa kahvaltılıklar için de süper olurmuş. tek tek satın alabiliyorsan bir tane daha salata kasesi al derim, iki çeşit salata yapıldığında kullanmak için. fiyat bu parçalar için gayet iyi bence. ben kütahya porselen'de nil diye bir yemek takımı beğenmiştim, o da 900 liraydı ama 3 tane oval tabağı 12 tane servis tabağı vardı.

Nil yemek takımı gerçekten çok hoş, ben de bu tarz vintage modelleri çok beğeniyorum ama maalesef her şeye karışan bir nişanlım var ve kare yemek takımı sevdasından yeni vazgeçirdim :)) Biraz meraklıdır tabak çanak olaylarına:) Bu da hem modern (nişanlımın istediği gibi) hem de sade ve şık (benim istediğim gibi) gözüktü gözüme. Ama kafamdaki diğer acaba esse yine aynı takımı ileri tarihte indirime sokar mı? Yani acele etmesem mi?:/ Şubat sonuna kadar devam eden bir kampanya tek bildiğim bu..

Esse'de zırt pırt indirim oluyor ama bence mağazadan bunun sürekli seri olup olmadığını öğren, stok tükenince yenisini üretmeyecekse indirim beklemeden almakta fayda var ama sürekli seri ise bekle derim:)

Esse'de zırt pırt indirim oluyor ama bence mağazadan bunun sürekli seri olup olmadığını öğren, stok tükenince yenisini üretmeyecekse indirim beklemeden almakta fayda var ama sürekli seri ise bekle derim:)
Umarım söylerler:) çünkü satmak için bu seriden bir daha üretilir mi bir bilgimiz yok deme ihtimalleri çok yüksek.:) En iyisi ben bi şansımı deneyeyim.:) Teşekkürler.

bence fiyat olarak gayet makul. aldın mı bilmiyorum ama hoş da duruyor. soyulma aşınma vb. şeyleri öğrenmek için desenlerinin sır altı mı yoksa sır üstü mü olduğunu öğrenmende yaarar var. eğer sır altıysa aşınma olmaz ama sır altı değilse muhkkak olur. hayırlı olsun aldıysan :)

bence fiyat olarak gayet makul. aldın mı bilmiyorum ama hoş da duruyor. soyulma aşınma vb. şeyleri öğrenmek için desenlerinin sır altı mı yoksa sır üstü mü olduğunu öğrenmende yaarar var. eğer sır altıysa aşınma olmaz ama sır altı değilse muhkkak olur. hayırlı olsun aldıysan :)
Teşekkür ederim:) yemek takımımı hala almadım. Başka modeller beğenirsem diye en sona bıraktım. Ama bu yemek takımı hala aklımda:) Verdiğiniz bilgi için de teşekkür ederim. Alırken muhakkak sorucam.

Merhaba arkadaşlar sizlerden fikir almam lazım. Bu gün esse mağazasında 72 parçalık bir yemek takımı beğendik ve fiyatı 999 tl idi. Aslında yemek takımını daha sonraya bırakmayı düşünüyordum ama annem ve ben çok beğendik çünkü aradığım tarzda bir takım.Öncelikli sorum Esse yemek takımı kullanan var mı? Eğer varsa ürünleri nasıl? Aşınma soyulma oluyor mu? Diğer sorum bu fiyata bu parça sayısı az mı yoksa normal mi? Esse yemek takımlarında fazladan 12 adet büyük servis tabağı bulunmakta ama kahve ve fincan takımları bulunmamakta. Aşağıya fotoğrafı ve parçalarını da ekleyeceğim. Lütfen fikirlerinizi bekliyorum. Eğer bu modellerde bildiğiniz yine bu fiyat civarlarında başka takımlar varsa onlar için de tavsiyelerinizi bekliyorum. :) Şimdiden teşekkürler.
72 parça yemek takımının parçalar;
12 servis tabağı
12 ara servis tabağı
12 çukur tabak
12 kase
12 tatlı tabağı
3 küçük oval servis tabağı
2 orta oval servis tabağı
1 büyük oval servis tabağı
1 salata kasesi
1 pasta servisi
1 çorba tenceresi ve kapağı
1 tuzluk + biberlik

bence parça sayısı mükemmel. o fincanlar, sütlük, demlik filan sadece dolap bekçisi oluyor, kullanan hiç görmedim, bir sürü de yer kaplıyor. türk insanı çayı ince bellide içer:) bir de normal setlerde 12 tane servis tabağı çıkıyor, oysa yemek sırasında tabakları değiştirmek gerekebiliyor -hatta bizde hep gerekiyor. o açıdan 24 servis tabağı olması çok kullanışlı bence. Normalde yemek takımlarında 3 tane oval tabak çıkar bunda 5 tane olması da iyi fazla fazla zeytinyağlı ya da meze yapıldığında, ya da gün gibi, doğum günü gibi ikramlıkların çok olduğu zamanlarda sofrada uyumsuz parçalar kullanmak zorunda kalmazsın. normalde narumi bunlara ek olarak 12 tane de ekmek tabağı ekliyor setlerin içine ama nedense esse koymamış, bi de onlar olsa kahvaltılıklar için de süper olurmuş. tek tek satın alabiliyorsan bir tane daha salata kasesi al derim, iki çeşit salata yapıldığında kullanmak için. fiyat bu parçalar için gayet iyi bence. ben kütahya porselen'de nil diye bir yemek takımı beğenmiştim, o da 900 liraydı ama 3 tane oval tabağı 12 tane servis tabağı vardı. şu model: http://www.porselensepeti.com/?urun...-12-kisilik-83-parca-29671-desen-yemek-takimi

missmarttle nin tüüüm dediklerine katılıyorum canım bu fincan çay olaylarındansa ara boy tabak çok çok daha kullanışlı:))

teşekkür ederimm :) tavsiyelerinizi dikkate alıcam.

Merhaba, ben misafir yemek takımımı Esse'den aldım ve çok memnunum. Şu an benim aldığımdan daha da indirimdeydi tavsiye ederim. O çay takımlarındansa ara boy servis tabakları ve kayık tabaklar çok işe yarıyor. Zaten çay takımı olarak başka şey almak isteyeceksiniz muhtemelen aklınız başkalarında kalacak. Kesinlikle bu modeli çok kullanışlı buldum, kalitesi de şimdilik bir problem çıkarmadı (3 ayda birkaç kez kullandım).

Bulaşık makinasına rahat girip çıkıyor. Benimkinin markası De Moonji.

essedekiler demonji markasının.ben aynı takımı çok daha fazla para verip aldım. fincanlar çok gereksiz bence. ara sıcak tabağının olması daha avantajlı. üstelik diğer takımlarda 3 tane4 orta servis için kayık tabak varken bunlarda 10 tane var.

MERHABA,
Bİ KONUDA FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR LÜTFEN...
İSTANBUL AVRUPA YAKASINDA OTURUYORUM. YEMEK YAKIMI VS.ÇEYİZ SETİNİ EN UYGUN VE KALİTELİ NEREDEN ALABİLİRİM.
YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. :KK17:

İSTOÇ MU EMİNÖNÜ MÜ..

X