Eşten izin almak..

Onun doğrusu da o ama. Dinen bu böyle dese ne diyeceksiniz ki?

Aslında aynen öyle yapıyorum. Ama ikimizin olmama ihtimalini düşünmüyor bile artık o derece emin davranıyor. Bu konudan ötürü ileride daha çok kavga edeceğimizi biliyorsun değil mi diyorum, tamam daha çok barışırız o zaman diyor.

Benim hangi yönden kro olduğuma kanaat getirdiğinizi merak ettim doğrusu

Tıp eğitimi alan bir kadının sevgilisiyle yaptığı tartışmalar. Bebek alt değiştirmenin lafını yapan adamla konuşuyosun. Tamam uç noktaları seni artık rahatsız etmeye başlamış ama başlangıçta ufak tefek şeyler senin de hoşuna gitmiş ki ilişki iyi yönde ilerlemiş. Benden izin alacaksın diyen adamla muhabbeti kesmemek kıroluktur. Adam değişir. İzin alma muhabbeti biter. Alt değiştirmeye ikna olur. Sen yokken sofra hazırlar. AmA alakasız bir şeyde patlak verir. Adamın kafasında kadının görevi erkeğin görevi diye bir ayrım var. Doktor olacaksın. Onunla aynı meslekte omuz omuza yürüyeceksin ama adam hala bu kadının görevi diyebiliyor. Yani düşünüyorum benim eşim benim yetemediğim her noktada devreye girer ben de ona aynı şekilde yardımcıyımdır. Bu tarz şeyleri hiç sorgulamadık hayatımızda. Normal olan sensen o sana uyum sağlamayı öğrenecek. Bu tarz bir adama göre kendini frenleyip bu yaşta kapatmana gerek yok. Yarın öbür gün tek başına eğitim veya staj amaçlı yurtdışı imkanı elde etsen izin mi alıcan mesela?

Gelecekteki planlarınız dışında bir sorununuz var mı ? Yoksa can sıkıntısından ilerde başınıza gelebilecek 1500 türlü durum için senaryo mu yazıyorsunuz?
Daha fol yok yumurta yokken bebeğin altını kim değiştirecek muhabbeti bir bana mı saçma geldi??

Tıp okuyan bir kadının daha mantıklı, aklı başında düşünmesini beklerim açıkçası. Sen reva görüyor musun bu öküzü kendine? Niye okuyorsun ki, bir erkeğin gölgesinde yaşamak için mi? Eşler elbette yaptıkları şeyleri birbirlerine haber vermeli ama izin almak ne demek? Bir de tek taraflı bir izin olacakmış bu öyle mi? Kulağına mantıklı, sevgi dolu, anlayışlı, anlaşılır gelen bir yanı var mı bu işin? Çocuk mevzusuyla ilgili sorunlara gelince, bu kafadaki birinden ne bekliyorsun, iş bölümü mü yapacaktı seninle? Bez değiştirmezmiş. Böylesi b.k temizlemesin, b.k yesin zaten. Ne yazık ki insanlar değişmez. Bazı huylar törpülenebilir elbette ama böyle tamamen farklı bir kültür içinde yetişmiş bir insanı tamamen değiştiremezsin. O yüzden yol yakınken sakinleş ve mantıklı düşün lütfen. Ve gecikmeden bu öküzü nerede bulduysan orada bırak ve arkana bakmadan topukla.

Ikinizde doktor oluyorsaniz madem eve hizmetci tutun ne sen ne de o ev islerini kafaniza dert etmeyin dicem amaaaa sorun sadece ev isi degil maleseffffff... Boyle adamla ömür zor gecer yipranan sen olursun.

Ne yapabilirsiniz bir fikrim yok ama insanları şehir şehir bölge bölge ayırmak moda oldu sanki. Nereli olursa olursa düşünce tarzı eğitim seviyesine gelenekçi olup olmamasına sosyo ekonomik durumuna göre şekillenir doğduğu toprağa göre değil. Aynı anne babadan olan çocuklar bile bir değil

Haber vermek tamam ama izin istemek ne ya hu,evlenince kullanim hakkimiz kocalara mi geciyor hayret bir sey..

Hadi ev isi yapmayi,bebeğin altini degistirmeyi geçtim ,ortada fol yok yumurta yok bunlari konusup kavga etmek anlamsiz ama izin konusu cok cok ciddi bir durum basacikarim diyorsan buyur evlen

Şanslısınız en azından şimdiden göstermiş bütün huylarını. Evlenince nasıl bi hayat bekliyo sizi pek sürpriz değil.

şimdi dini boyutta haklı.eş izinsiz dışarı çıkamaz normalde yada tek kelimeyle tümden izin alır bir daha almaya gerek kalmaz. ben tümden almıştım eşim o konuda anlayışlıydı. yalnız doğunun adetleri ağırdır. kadından çok fazla beklentileri olur eğer siz bunları kaldırabileceğinize inanıyorsanız evlenin ama daha çocuk olmamış altını değiştirmek konuları çok saçma onunda bu kadar tepki vermesi saçma. sonuçta dr olacaksınız temizlikçi ve çocuk bakıcısı tutacaksınız vakitsizlikten:) ama bence ikinizde evliliğe hazır değilsiniz partnerinizin olgunlaşması lazım. bence evlilik için erken gibi geldi mutsuz olma ihtimaliniz fazla. evlendikten sonra insanlar dönüşür maalesef ki bunu aslında karşıklı değiştirerek yaparız ve sonra memnun olmayız yarattığımızdan. sevgide otomatik olarak farklı bir döngünün içine girer. sevgi herşey midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…