Eşten para isteme?

Sana ek kredi kartı çıkarsın. Evde 200 lira olsun azaldıkça tamamlasın. Nereden buluyorsunuz böyle cins adamları, bir de evleniyorsunuz.

İşe girince kuruş koklatma ona.

Cebimde parayla gezmeye alışık değilim derse sende bende parasız gezmeye alışık değilim dersin.
Yeri geliyo on lira bile nasıl lazım oluyo.
Bi para belirleyin aylık bunu bana verir misin deme bana aylık su kadar para ver de.
Yada işe girmene karışmasın.
Oh ne ala hem çalışmayacaksin hem para da almayacaksin

Ailenden harçlık aldığını eşine söyleme, eşinden de para isteyeceksin mecburen, kuaföre gidiyorum para ver de o vermiyorsa zorla alıştır. Ayrıca çalışmaya hemen başla, her masa başı iş güzel oluyor diye bi kaide yok.
Hem para vermeyip hem iş konusunda maçoluk yapmasın.

Yeni evliyim oncelikle. Suan çalışmıyorum. Esim evdeyim diye midir nedir ihtiyaçlarım olabilecegini anlamıyor. Ailemin verdigi harçliklari harcıyorum. Beni istemek zorunda bırakma dedigim halde hala bi gelisme olamadi. Maaşının yarısı borca gidiyor maalesef. Gecenlerde kuafore gittim paran var mi demedi düşünebiliyor musunuz? Ailemin verdigi harcliklara mi güveniyor nedir.. gecen bisey almam lazim dedim 20 liralik yuzume 10 sn donuk bi sekilde baktı sırıttı sadece..

Beni cok rahatsız ediyor bu durum. Nakit taşımıyorum yanımda diyor kredi kartını ver o zaman dedim tamam dedi gibi oldu hala vermedi. Maaşı kartında duruyor ihtiyaç olunca çekiyor ordan alışverişi beraber yapıyoruz istedigim mutfak ihtiyaclarini alıp geliyor. Ama kisisel ihtiyaçlarımı akıl edemiyor. Sürekli kuafore giden biri degilim. Agda sac boyası vs kendim yapıyorum. Her zaman agda alicam para ver yapmak istemiyorum. Ona gore cekinmeme gerek yok isteyebilirmisim her zaman. Ama ben istemek ISTEMIYORUM. Begendigim bisey olunca almak istiyorum. Konuştuğum halde laftan anlamıyor adam. Bana niye hala ailem veriyor harçlık? Onun ailesi yardımcı oluyor bize az cok ondan onlar da versin mi diyor nedir?

Sunu belirmek isterim ailemden aldığım harcliklar düzensiz gittiğimde ara ara verdikleri 10 lira 15 lira vs. Çalışmama sebebim masa başı bi is var onu bekliyoruz suan. Esim onun tabiriyle orda burda çalışmamı istemiyor.

Düzenleme : esimin annesi hatta ailesi çalışmamı cok istiyor oglu zorlanmasın diye kendi bana is bulup getiren biriydi nisanliyken esim kesmisti önünü. Esim calismasan da olur diyen biriydi evlendikten sonra is bulmaya basladi bana. Yanlis anlaşılmasın ben hep çalışmak istiyordum zaten hala da istiyorum ailemin bosuna okutmadigini dusunerek.
Ne ayıp şey. Düşünememekle alakası yok ki kaç kere sen solemis dusundurmussun. Adam kendi anlamiyor. Acaba parası mi yetismiyor. Olmaz öyle aileden para almak. Konuşun. Her ay sana düzenli bi harçlık versin sen çalışana kadar. Maaşını aldığı gun getirsin versin. İşin çıkınca kartini vermekte saçma. Başına bişey gelse cebinde nakit paran olmalı. Yada marketten eve acil bişey alman gerektiğinde. Bu arada gulumsemen için soluyorum. :) korkma hep böyle utanmicaksin bende ilk başta oyleydim para verince elime alamazdim şimdi 3.senwye girdik ohooo para versene diyorum adama :)))

Allah yardımcın olsun eşin için kötü bir şey demek istemiyorum ama inşallah sadece bu yaptıkları ile sınırlı kalır. Bende eşinle konuşmandan yanayım beğenmediğin yanlarını sakin bir şekilde anlatabilirsin.

Bence eşin her ay borcu falan odedikten sonra kalan parayi ceksin eve koysun herkes ihtiyaci kadar aslin. Benim eşim esnaf aldigini getirir eve koyar isteyen istedigi kadar alir. Ayrica mesela bir kredi karti onda varsa bir tane de bende var kendinize mutlaka kart çıkartın.
Bu sayede evlendigim günden beri eşimden para istemedim ve cok guzel bir yontem bence :)

Yeni evliyim oncelikle. Suan çalışmıyorum. Esim evdeyim diye midir nedir ihtiyaçlarım olabilecegini anlamıyor. Ailemin verdigi harçliklari harcıyorum. Beni istemek zorunda bırakma dedigim halde hala bi gelisme olamadi. Maaşının yarısı borca gidiyor maalesef. Gecenlerde kuafore gittim paran var mi demedi düşünebiliyor musunuz? Ailemin verdigi harcliklara mi güveniyor nedir.. gecen bisey almam lazim dedim 20 liralik yuzume 10 sn donuk bi sekilde baktı sırıttı sadece..

Beni cok rahatsız ediyor bu durum. Nakit taşımıyorum yanımda diyor kredi kartını ver o zaman dedim tamam dedi gibi oldu hala vermedi. Maaşı kartında duruyor ihtiyaç olunca çekiyor ordan alışverişi beraber yapıyoruz istedigim mutfak ihtiyaclarini alıp geliyor. Ama kisisel ihtiyaçlarımı akıl edemiyor. Sürekli kuafore giden biri degilim. Agda sac boyası vs kendim yapıyorum. Her zaman agda alicam para ver yapmak istemiyorum. Ona gore cekinmeme gerek yok isteyebilirmisim her zaman. Ama ben istemek ISTEMIYORUM. Begendigim bisey olunca almak istiyorum. Konuştuğum halde laftan anlamıyor adam. Bana niye hala ailem veriyor harçlık? Onun ailesi yardımcı oluyor bize az cok ondan onlar da versin mi diyor nedir?

Sunu belirmek isterim ailemden aldığım harcliklar düzensiz gittiğimde ara ara verdikleri 10 lira 15 lira vs. Çalışmama sebebim masa başı bi is var onu bekliyoruz suan. Esim onun tabiriyle orda burda çalışmamı istemiyor.

Düzenleme : esimin annesi hatta ailesi çalışmamı cok istiyor oglu zorlanmasın diye kendi bana is bulup getiren biriydi nisanliyken esim kesmisti önünü. Esim calismasan da olur diyen biriydi evlendikten sonra is bulmaya basladi bana. Yanlis anlaşılmasın ben hep çalışmak istiyordum zaten hala da istiyorum ailemin bosuna okutmadigini dusunerek.
Benim eşimde önceleri sizin eşiniz gibiydi evlendiğimde maaşımda çok iyi maşın tamamını yattıgı gibi aktardım hep hesabına hemde kendime harçlık almadan bi ara bi ameliyat mevzum oldu 2 ay evde kaldım aa baktım adam eve para bırakmıyor dediğiniz gibi kişisel işlerim oluyor sonra kendi babamın yanında konu açıldı babam dedi eşime erkek dediğin sabah evden cıkarken masaya para bırakır öle cıkar baktım düzeldi baya şimdi de maaşımı ona aktarmadan harçlık alıyorum içinden sonra aktarıyorum

Ben olsam yıkarım ortalığı :bicak:
Ne demek kişisel ihtiyaçlarınızı gidemiyor? Mecbur gidermek zorunda ve harçlık vermek zorunda.

Bu zamanda ne kotu ya eşler hiç para vermıyor eşlerine.neredeyse kadınlar erkege para verecek

Bu ne cürret ya hiç utanmıyor mu bakamıyorsan evlenme arkadaş bu nedir! Ailenden para almana gurur yapıp alma ben sana veririm diyemiyor bile. 'Para göz' deyip dur belki kendinden utanırda az kesenin ağzını gevşetir.

Ben çoktan iş bulup çalışmaya başlamış kendi paramı da keyifle yiyordum, hiçbir sıkıntısı olmayan bayanların çalışmamasını doğru bulmuyorum kendimce.

Eşinize net bir şekilde her ay 200 TL - 300 TL ne kadarsa ihtiyacınız bırakmasını söyleyebilirsiniz ama bence eşiniz evde oturmak yerine girip çalışmanızı bekliyor bence

Esinizin geliri cok iyi degil sanirim.diyosunuz maasin yarisi borclara gidiyor diye.e bu adam ay sonuna kadar ev gecindirmek durumunda.bilmiyorum bizim evde hep paramiz oldu.ailemde verir harclik ama hep bizim harcligimiz oldu.iki yapabanci gibi bu konularida konusamiyorsaniz evli olmanin anlami ne

Sen de hatalisin eşin de. İşsizken evlenmek cok sacma. Adam alir almaz onun insiyatifine mi kaldin. Calismadigini bildigin insana para birakmadan gitmek de vicdansizlik bana gore. Aylık bir rakam belirleyin. Her ay ayirsin sana. Hatta evin ihtiyaclari da dahil bi rakam soyle. Sen git hallet herseyi.

Para istiyorum
Yada kart bende oluyo ihtiyaclarimi kartla hallediyorun toptan.
Karti verirmisin diyorum direk
İsi yoksa kartla veriyo.

Konu sahibi borcunuz varmış aslında
Belli ki nakit para kalmıyor elinde.
Sen şunu alıcam bunu alıcam dediğinde zaten borcumuz var diyormuş.
Ben de çalışıyorum ama benim bile cüzdanımda hergün 50 lira
olmayabiliyor.
Bazen bozukluklarla idare ediyorum
Bişi lazımsa karttan çekiyorum.
Hani hergün para bırakmalı diyenler için söylüyorum.
Bırakacak para yoksa bırakamayabilir yani..
Kart çıkarmalı sana.
Aynen katılıyorum sana bırakacak parası yoksa nasıl bıracak ama en azindan limiti düşük de olsa kart çıkarmali

Böyle adamlar eşi çalisirsa elindeki parayi alan hatta karisinin maaş kartini tasiyan kadin istese bile ona zorla harclik veren tipler. Belki siz calissaniz bile akli sizin paranizda olacak. Karakter yapisi belki de ama böyle çok adam var kadin calissa da calismasa da karisina para verirken eli titreyen tipler.

Back
X