- 12 Temmuz 2006
- 60.130
- 229.487
- 1.223
- 53
Amaaaann o açıcıKesinlikle katılıyorum.. Kendimiz istemeliyiz önce bu beni mutlu edecekse yapmalıyım. O yüzden tek istediğim yer burun bunun için bile çok uzun süre düşündüm.
Mesela şuan İran'da estetik yaptırmazsan dışlanıyormuşsun hatta zengin olduklarını göstermek için gereksiz yere estetik yapıyorlar ihtiyaçları dahi yok. Çevre baskısı budur işte.
Ben ufak dokunuşlu estetikleri severim olan güzelliği daha açığa çıkarıyor. Dogaldan çok uzaklaşılmamalı.
Sıfır bedeni o zaman çıktığın da bile sevmemiştim anoreksiyaya yakalandı coğu mumya gibi geziyorlar falan. Hiç sağlıklı değildi...
Saç konusun da açıcı çok rezil bir ürün aslında doğru yapılsa bile saçta hasar bırakıyor kim ne derse desin. Boya yapmayı seviyorum ama bende şuan tövbeliyim çünkü eski yumuşak saç kavramı neydi unutuyorsunuz.![]()
İşte aynı noktaya parmak basıp duruyoruz ama her şeyde olduğu gibi estetikte de toplum baskısına dönüşmemeli, kişisel tercihtir yaptırırsınız ya da gerek duymazsınız olduğunuz gibi mutlusunuzdur bu herkesin kendisini ilgilendirir, bir de sosyal medya aracılığıyla olsun özellikle gençlerin fenomen olarak gördükleri hayran oldukları kişilerle olsun kusursuzluk empoze ediliyor, kusursuz güzellikler kusursuz vücutlar derken 15-16 yaşında genç kızlar komplekse girmeye başlıyor, vücudunu yüzünü beğenmiyor psikolojisi bozuluyor, bilinçli ve kendisini mutlu etmek için estetik olanlar ayrı ama bir kısım estetik yaptıran kadınlarda bu artık önüne geçilemez takıntı haline de dönüşebiliyor, estetiğe bağımlılık geliştirip onlarca kere bıçak altına yatarak kendisini mahveden ünlüler de gördüm sosyal medyada, baskıya dönüşen güzel görünme arzusundan yararlanmak için el ovuşturarak açılan merdiven altı işletmeler çoğaldı ve insanları mahvediyorlar.
Aslında konu sahibi belki yüzeysel düşünerek açmıştı konuyu ama bence derinlemesine tartışılabilecek bir içerik kadın ve estetik, kadın ve sosyal medyanın olması gereken güzellik bu’dur dayatması.