Estetigin cok yaygin olmasi moralimi bozuyor

Yalnız gülüyoruz ama bazı fiziksel özelliklerimiz moda adı altında empoze ediliyor bize, bir ara tüm kadınların kaşları ince olmalı imajı çizilmiş ünlüsünden ünsüzüne herkes koştur koştur ince kaş yaptırmıştı, şimdi de kalın kaş modası çıkardılar.
Burun ve dudakta da sizin deşiğiniz gibi moda olacak ya da belki de var ama modayla ilgilenmediğim için pek bilemiyorum 🙄

Belirli kesim bunu moda yapıyor herkes peşinden hoopp. Bu güzellik algısının normlarına uymayı hep reddettim. Birbirine benzeyen tipler görmekten sıkıldım artık. Giyim tarzları aynı kaş göz aynı. Bu kızları Kızılay mı dağıtıyor :D

İtalyan bir arkadasim var TR de yaşayan. Türkiyedeki estetiğin cok fazla ve gereksiz yaygin oldugunu düşünüp estetikli kadınlara o çok sinir oluyor:)) İtalya da da var diyor ama manken, oyuncu,sahne dünyasında ya da ekranlarda olanlar yaptırıyor, sizde ev hanımından tut öğrenci, gerekli ,gereksiz herkes yaptırıyor ve herkes birbirine benziyor diyor ,çok eleştiriyor. Benim görüşüm ise, insanlar bir kere dünyaya geliyor ve bana zarar vermediği sürece herkes istedigi gibi yaşayabilir,istediğini yaptırabilir.

çünkü sektör haline geldi
en kolay para kazanma yollarından biri oldu
hatta her önüne gelen kuaför bile uyduruk estetik sertifikası alıp estetik yapıyor
çok tehlikeli
arkadaşımın biri öyle bir yerde prp yaptırdı, 3 ay etkisinden kurtulamadı
Evet doğru söylüyorsunuz her ne kadar çok da bilip ilgilendiğim bir şey olmasa da ben de artık her yerde bir merkez görüyorum, buralarda çalışanlar işin uzmanı mı değil mi bilmiyorum 🤷‍♀️ ama mesela yaptıranlar af buyursun kendi tercihleri zevkleridir ama kaşını moda diye şekilden şekile sokmak garip geliyor bana, bu sene ince kaş moda gidip incelteyim, seneye kalın kaş moda olacak gidip kalın kaş yaptırayım 😵‍💫

Yakışan yakışmayan moda diye yaptırıyor kendini bu kadar kaptırmayı doğru bulmuyorum.

Evet doğru söylüyorsunuz her ne kadar çok da bilip ilgilendiğim bir şey olmasa da ben de artık her yerde bir merkez görüyorum, buralarda çalışanlar işin uzmanı mı değil mi bilmiyorum 🤷‍♀️ ama mesela yaptıranlar af buyursun kendi tercihleri zevkleridir ama kaşını moda diye şekilden şekile sokmak garip geliyor bana, bu sene ince kaş moda gidip incelteyim, seneye kalın kaş moda olacak gidip kalın kaş yaptırayım 😵‍💫

Yakışan yakışmayan moda diye yaptırıyor kendini bu kadar kaptırmayı doğru bulmuyorum.
her kadının bir aurası var, birinin bakışıı , birinin gülüşü,ne bileyim kişiye özel dediğimiz şeyler var
ama bunlar ortadan kaldırılıp, charlie gibi kadınlar meydana çıkıyor

İtalyan bir arkadasim var TR de yaşayan. Türkiyedeki estetiğin cok fazla ve gereksiz yaygin oldugunu düşünüp estetikli kadınlara o çok sinir oluyor:)) İtalya da da var diyor ama manken, oyuncu,sahne dünyasında ya da ekranlarda olanlar yaptırıyor, sizde ev hanımından tut öğrenci, gerekli ,gereksiz herkes yaptırıyor ve herkes birbirine benziyor diyor ,çok eleştiriyor. Benim görüşüm ise, insanlar bir kere dünyaya geliyor ve bana zarar vermediği sürece herkes istedigi gibi yaşayabilir,istediğini yaptırabilir.

Yani şöyle, Avrupa insanı genel olarak materyalizmden uzak ve materyalizmden, yüzeysellikten hoşlanmıyor. Ben de bu yüzden hoşlanmıyorum, sokakta plastik insanları görmeyi rahatsız edici buluyorum. Ama yaptıranlara da bir şey diyememe herkesin kendi hayatı. Sadece toplumun bu şekil yüzeysel ve maddeci bir yere sürüklenmesini üzücü buluyorum, İstanbulun yaşanmaz hale gelme sebebi bu benim için: materyalizm.

Belirli kesim bunu moda yapıyor herkes peşinden hoopp. Bu güzellik algısının normlarına uymayı hep reddettim. Birbirine benzeyen tipler görmekten sıkıldım artık. Giyim tarzları aynı kaş göz aynı. Bu kızları Kızılay mı dağıtıyor :KK70:
Ya bir de yakışması var Calcifer, benim kaşlar gür ve kalın göz kapağına kadar kaş var mübarek de işte toparlıyorum belli bir kalınlıkta tutuyorum mesela aha aha aha ince kaş moda kadının kaşlara bak kalın git inceltsene teyzeeee deseler bunu söylediklerine pişman olurlar zira bir kere kuzenim kaşlarımı deneme tahtası gibi kullanırken öyle bir inceltti ki rahmetli Levent Kırca’nın Bestami Balta tiplemesine döndüm, aşırı komik çirkin berbat bir şey oldu 😂

Çok saçma bir konu ya hayatta şöyle bir şeyi oturup kendime dert etmem😂 ilerde herkes burnunu kemerli yaptırmak isteyecek filan da fazla ütopik geldi bana. Dediğim gibi benim estetiğim yok ama Ajda Pekkan'a hayranım mesela kadın bütün yatırımını kendine yaptı ne güzel 85+ yaşında bir taş 🧿
Bakış açısı herhalde tüm mimiklerini kaybetmiş, ağzından akan suyun farkına varamayacak noktaya gelmiş Ajda Pekkan korkunç geliyor bana mesela. Yakından daha kötü görünüyordur muhtemelen.

Ya bir de yakışması var Calcifer, benim kaşlar gür ve kalın göz kapağına kadar kaş var mübarek de işte toparlıyorum belli bir kalınlıkta tutuyorum mesela aha aha aha ince kaş moda kadının kaşlara bak kalın git inceltsene teyzeeee deseler bunu söylediklerine pişman olurlar zira bir kere kuzenim kaşlarımı deneme tahtası gibi kullanırken öyle bir inceltti ki rahmetli Levent Kırca’nın Bestami Balta tiplemesine döndüm, aşırı komik çirkin berbat bir şey oldu 😂
Bestami :D
Şimdi kaşların doğal hali moda tam bize göre :D

Bir de beyaz ten moda. İşin tuhafı benim tenim beyaz ve insanlar bana hasta mısın diye soruyor. Artık allık sürüyorum yüzüme

Yani şöyle, Avrupa insanı genel olarak materyalizmden uzak ve materyalizmden, yüzeysellikten hoşlanmıyor. Ben de bu yüzden hoşlanmıyorum, sokakta plastik insanları görmeyi rahatsız edici buluyorum. Ama yaptıranlara da bir şey diyememe herkesin kendi hayatı. Sadece toplumun bu şekil yüzeysel ve maddeci bir yere sürüklenmesini üzücü buluyorum, İstanbulun yaşanmaz hale gelme sebebi bu benim için: materyalizm.
Evet çok doğru bir deyim olmuş; plastik insanlar... Beni rahatsız etmiyor ama kimseye benzemek istemezdim .Herkes o kadar birbirine benziyor ki özelliği kalmıyor kimsenin.Bazen kemerli burunlarin bile yakıştığı yüzler oluyor .Bence ayricalik.Ben estetik değil de,bakımdan yanayım.Güzel yaşlanmadan,robot gibi görünmemekten, tercih meselesi farklı herkesin tabii.Mesela estetiksiz bir ünlü görünce özel ve dogal geliyor bana.Merve Dizdar gibi ,hoşuma gidiyor bu.

Bakış açısı herhalde tüm mimiklerini kaybetmiş, ağzından akan suyun farkına varamayacak noktaya gelmiş Ajda Pekkan korkunç geliyor bana mesela. Yakından falan daha kötü görünüyordur muhtemelen.
Elbette bakış açısı 🙏 ben çok beğeniyorum bu beğeni sadece yüzle de sınırlı değil, benim şu yaşımda bazen yataktan çıkacak enerjim olmazken o doksana merdiven dayadığı yaşıyla sahneye çıkıp konser veriyor.

Parası olan güzellik merkezi açıyor. Bir dönem de parası olan özel lise açıyordu.

Dayatılan güzellik algılarına kapılıp kapılmamak sizin elinizde olan birşey.
Estetik yaptırmadım, yaptırana da saygı duyuyorum. Herkesin kendi yaşantısı ve insanlar başkalarına zarar vermediği sürece istediklerini yapabilirler. İnsanların yaptıkları ile gereksiz bi şekilde ilgili olabilir misiniz? Bence görünüşünüzden ziyade bu ilgi size böyle düşündürüyor olabilir. Başkalarının hayatına olan ilginizi kısmanızı ve kendi yaşantınıza odaklanmanızı tavsiye ederim.

Bestami :KK70:
Şimdi kaşların doğal hali moda tam bize göre :KK70:

Bir de beyaz ten moda. İşin tuhafı benim tenim beyaz ve insanlar bana hasta mısın diye soruyor. Artık allık sürüyorum yüzüme
Ben de buğday tenliyim, aslında gariptir ki beyaz tenli kadın hep tercih sebebidir yani hem beyaz tenli kadınlar tercih edilip hem de hasta muamelesi yapmaları ne bileyim bilemedim şimdi 🤣🤣🤣

Modalara karşıyım hiç de takip etmem zaten takip de edemiyorum, kaşımı gözümü eskiden nasıl yapıyorsam öyle devam ediyorum kıyafetler de öyle, tenimi de çamaşır suyuna yatıramam hahahaha aksine şu sıralar daha da yanıyorum, kalın kaşlı kınalı kafalı gece feneri gibi bir pigme görürseniz mune diye koşturabilirsiniz yalnız üzerinde kuru kafa figürü var mı diye kontrol edin mutlaka üzerimde oluyor da.

Ben de buğday tenliyim, aslında gariptir ki beyaz tenli kadın hep tercih sebebidir yani hem beyaz tenli kadınlar tercih edilip hem de hasta muamelesi yapmaları ne bileyim bilemedim şimdi 🤣🤣🤣

Modalara karşıyım hiç de takip etmem zaten takip de edemiyorum, kaşımı gözümü eskiden nasıl yapıyorsam öyle devam ediyorum kıyafetler de öyle, teni mi de çamaşır suyuna yatıramam hahahaha aksine şu sıralar daha da yanıyorum, kalın kaşlı kınalı kafalı gece feneri gibi bir pigme görürseniz mune diye koşturabilirsiniz yalnız üzerinde kuru kafa figürü var mı diye kontrol edin mutlaka üzerimde oluyor da.

Modanın ötesinde durmayı tercih ediyorum. Bana bunu söylediğimde yüz hatlarımın normal olduğunu o yüzden böyle konuştuğumu söylüyorlar. E kusur olsa zaten icabına bakarsın ama normal hatlara sahip bir yüz ile neden oynayayım ki

Görsem de yanaşmam orada da beni banlayabilirsin hahahhahah

Son düzenleme:
Yalnız gülüyoruz ama bazı fiziksel özelliklerimiz moda adı altında empoze ediliyor bize, bir ara tüm kadınların kaşları ince olmalı imajı çizilmiş ünlüsünden ünsüzüne herkes koştur koştur ince kaş yaptırmıştı, şimdi de kalın kaş modası çıkardılar.
Burun ve dudakta da sizin dediğiniz gibi moda olacak ya da belki de var ama modayla ilgilenmediğim için pek bilemiyorum 🙄
Lazere gittiğim bir yerde bana başka uygulamaları övüyorlar. Microblading yapılıyormuş, kaşları altın orana göre alıyoruz deyince dayanamadım. “Bu altın oran da nasıl bir şeyse herkeste aynı. Kaşların önünü yukarı kaldırıp uçlarını kısacık ediyorlar, tombul yüz sivri yüz hepsinde aynı model” dedim. Kız bastı kahkahayı 😂

Modanın ötesinde durmayı tercih ediyorum. Bana bunu söylediğimde yüz hatlarımın normal olduğunu o yüzden böyle konuştuğumu söylüyorlar. E kusur olsa zaten icabına bakarsın ama normal hatlara sahip bir yüz ile neden oynayayım ki

Görsem de yanaşmama orada da beni banlayabilirsin hahahhahah
Kendini nasıl gördüğünle de alakalı bence, kimi insan da kendisinde gerçekten bir kusur olmamasına rağmen sanki kusurları varmış gibi takıntı haline getirip değiştirmek istiyor, yani kadına bakıyorsun kaşı gözü ağzı burnu çok güzel ama o kendini güzel bulmuyor, kimi boyuna takıntılı oluyor yaşlarınız benden genç bilir misiniz bilmiyorum da Dallas diye bir dizi vardı orada Lucy Ewing karakterini oynayan Charlene Tilton’un boy uzatma operasyonu geçirmek istediğine dair haberler çıkmıştı, kemik eklenecek gibi haberler dolaşıyordu o dönem ona hayran kızların boylarıyla alakalı kompleksleri tahmin edebiliyor musun? 1,5 metre boydan sayılmıyor 🤣

Lazere gittiğim bir yerde bana başka uygulamaları övüyorlar. Microblading yapılıyormuş, kaşları altın orana göre alıyoruz deyince dayanamadım. “Bu altın oran da nasıl bir şeyse herkeste aynı. Kaşların önünü yukarı kaldırıp uçlarını kısacık ediyorlar, tombul yüz sivri yüz hepsinde aynı model” dedim. Kız bastı kahkahayı 😂
Bir ara altın oranlı yüzler diye liste bile yapılmıştı, çok gereksiz ve kendisini biraz bile beğenmeyen insanlara kompleks kazandırmaktan başka bir şey değil, kusursuz olmaya çalışmak da bir kusur değil mi?

Kendini nasıl gördüğünle de alakalı bence, kimi insan da kendisinde gerçekten bir kusur olmamasına rağmen sanki kusurları varmış gibi takıntı haline getirip değiştirmek istiyor, yani kadına bakıyorsun kaşı gözü ağzı burnu çok güzel ama o kendini güzel bulmuyor, kimi boyuna takıntılı oluyor yaşlarınız benden genç bilir misiniz bilmiyorum da Dallas diye bir dizi vardı orada Lucy Ewing karakterini oynayan Charlene Tilton’un boy uzatma operasyonu geçirmek istediğine dair haberler çıkmıştı, kemik eklenecek gibi haberler dolaşıyordu o dönem ona hayran kızların boylarıyla alakalı kompleksleri tahmin edebiliyor musun? 1,5 metre boydan sayılmıyor 🤣
estetik bağımlısı iki arkadaşımın eski resimleri o kadar güzel ki,o duru güzellik şişme balona dönmüş,yazık etmişler kendilerine,ama gel de söyle ,laf da ettirmezler,doğru yaptıklarını ve çok güzel olduklarını sanıyorlar,bi de ikisi kendi arasında da yarış halinde,ben şu doktora gittim ben bu doktora gittim,ayyy ,biraraya gelince estetik konuşmayı yasaklıyorum :)
bir tanesi bir gün illa yanımda gel diye beni de götürdü,doktor çok ünlü,muayenehanesi bile malikane gibi,neyse gittik ,sordu anlaştı,adam bana baktı ve şöyle dedi: gözleriniz çok güzel,badem gö ,ama kaşlarınız aşağı doğru,hüzünlü bir ifadeniz var,onları kaldıralım daha fresh olsun:)) bi kahkaha patlattım,adam da güldü :) dedim yok bulaşmayayım ben bu işlere ,botoks dışında hiçbir işlem düşünmüyorum dedim.
adam iki ara bi derede benim kaşları kaldıracaktı :) o da botoksla tabi ama ben şimdi kaş wax ı ile o işlemi yapıyorum:)
sadece kaz ayakları için istiyorum,hem basit bir işlem hem etkili ve yüze gerçekten gençlik katıyor.

Back
X