Estetiğe karşı değilim.
Hatta kısa zaman içinde bende bazı uygulamalar yaptıracağım.
Yaygın olması insanları neden rahatsız ediyor anlamıyorum? Yaygın sonuçta zorunlu değil ki?
Şöyle oluyor, etrafındaki herkes yaptırınca konu sahibesi de acaba demiş. Konu sahibesi genç sanırım, ben 35lik biriyim kendimi çok iyi tanıyorum, özgüvenim de tam onun bunun lafıyla iş yapmam. Ama gençler çok kolay etkileniyor, etrafına bakıyor herkes yaptı ben de mi acaba diyor.
2 tanıdığım var İstanbuldan, biri kadın biri erkek. Erkek olanı burun ameliyatı yaptırdı, bana fotolarınıı atmış nasıl diye. Ben de beğendim hayırlısı ıvır zıvır bir şeyler yazdım.Sonra bana da yazmış ki sen de yaptır hayat kaliten çok değişecek demiş, yani ben zaten mutluyum burnum kırılınca göklere mi uçucam kardeşimmmm dedim içimden ama dışımdan yok sağ ol dedim. O da çok ısrar edince yok yok diyip kaçtım. Genç biri olsaydı belki etkilenecekti, durup acaba diyecekti. Diğer kadın olan arkadaşım da kafasını bozmuş bu işle, kendi yaptırmadı ama sürekli yaptıranları övüyor, resimlerini çıkarıp gösteriyor ben de bu kadar meraklıysan kendin yaptır dedim kaçtım
Bir de yukarda
CiRiLLA
nın yazdıı durum var, toplumdaki güzellik standardı estetik olunca, 16 yaşındaki çocuk bile koşup dolgu molgu bir şeyler yaptırıyor. Bu gerçekten korkunç bir durum, güzel olucaz diye gencecik kızın bu işlere girişmesi de büyük saçmalık. İnsanların, toplumun algısı değişiyor.
smuwila, senin kafan net, yazdığın cümlelerden belli, benim kafam net ama gördüğün gibi gençler, özgüven açısından eksik olanlar her şeydeni herkesten çok çabuk etkileniyor. Konu sahibesi sanırım bu durumdan yakınmış.