Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Gitmeyen karnım var demiştin ya o karın kaslarının gevşemesi yüzünden karın germe ameliyatlarında kaslar dikiliyor da o sebeple dedim, çok kötü değilse belki sporla düzelir
Araştırdığım kadarıyla sezeryan bölgesinden iki milimlik bir kesiyle önce bölgeyi lipoyla yumuşatıp küçük cihazla girip kamerayla takip edip kasları dikiyorlar. Benim karnım sabah küçük fakat gece 5-6 aylık hamile gibi şişiyor. Göbeğim gergin çatlağım yok sarkıkta değil o yüzden germe olmaz diye düşünüyorum

Ben ameliyatı 15-20 mart gibi düşünüyorum sınavlarım da 8-15 mayıs arası olacak yani yaklaşık 2 ay sonra. Ders çalışmamı engellemediği sürece Bi sorun olmaz umarım çünkü sınavlarım için baya Bi zamanım olacak o süre içinde de ders çalışabilirim heralde çok fazla ağrım sızım olmazsa.

Merhaba. Endoskopik karın germeyi doktormu önerdi,sizmi öyle olsun diyorsunuz ?
Yok araştırdığım kadarıyla öyle olur diye düşünüyorum. Çünkü sabah minicik bir göbeğim var. Fakat gece 5-6 aylıkahamile gibi şişiyor. Sarkık değil aksine hamile karnı gibi gergin. Çatlağım yok. Cilt kalitemin iyi olduğunu düşünüyorum. Karın kaslarımın gevşediğini ve az da olsa yağlanmam olduğunu düşünüyorum. Germe için karnın gevşek olması gerekiyor diye biliyorum. Tabi bu benim düşüncem yanılıyorda olabilirim daha doktorla görüşmedim.

Herkesin iyileşme süresi Farklı evet. Yarın 1 hafta olacak ameliyat olalı. Sadece, lipo yapılan yan taraflarımda dokununca ağrı oluyor ,çünkü morarma var. Onun dışında karında ağrı neredeyse çekmedim çok şükür. Dışarı çıkmaya da başladım. (Çok yürümemek şartıyla) Tek rahatsızlık veren şuan, gerginlik hissi. Sanki ortadan 2ye ayrılacakmışım gibi :))

kaslar dikilince deri daha da yumuşamaz mı? Ben 4 sezeryan doğum yaptım, sabahları karnım azdı evet ama o zaman yumuşaktı akşamları ise karnım hamile gibi şişiyordu ama o zamanda sert ve daha güzeldi, öncelikle sizin operasyon yaptırmayı düşündüğünüz doktorla görüşüp öyle karar vermeniZ daha sağlıklı hatta bir kaç doktorla görüşüp fikir almanız, çünkü her doktorun yöntemi farklı

O zamana kadar iyileşmiş olursun inşaAllah en azından acıların bitmiş olur diye düşünüyorum 2 aylık bir süreç

Haklısın umarım düşündüğüm gibi olur. Teşekkür ederim

Ne ameliyatı olacaksın? Yalnız kadın germemi kombin ameliyat öp? Ona göre fikrimi söyleyeceğim
Kombine olacak karin germe lipo meme diklestirme ve buyutme 10 gun istanbulda kalacagim sonra donecegim evimde duplex 4 tanede cocuk en kucugum 18 aylik mesala Evi sübürüp silebiliyormusun sen simdi

Tesekurler benim agrilardan cok Evi cocuklari idare edebilirmiyim diye soru isaretleri var aklimda ev isleri yapmaya basladinizmi siz evde neleri yapmakta zorlaniyorsunuz

Kombine olacak karin germe lipo meme diklestirme ve buyutme 10 gun istanbulda kalacagim sonra donecegim evimde duplex 4 tanede cocuk en kucugum 18 aylik mesala Evi sübürüp silebiliyormusun sen simdi
Karın germe için korkma ağrısı az, ama eğer kas altı ise göğüs çok ağrılı 10.günden sonra azalmaya başladı ağrım acıya dayanıklı olduğum için 7. Günden itibaren yavaştan işlerimi yapmaya başladım. 15. Günüm bugün yavaş hareket edebiliyorum bugün sildim evimi, yardımına gelebilecek biri olsa 1-2 hafta çok rahat edersin

Tesekurler burda birini bulmam gerekli dondukten 5 gun sonra cocuklar okula baslayacak en azindan bir 5 gun cocuklarin okul derdi olmayacak birde ramazanda nasil olur bilmiyorum odem atmak icin ne yapiyorsun sen ben eczanede cay gormustum odem atmaya yardim ediyormus sende cok odem varmi

@Cherrymerry Arkadaşımız endoskopik yöntemle ameliyat olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Foruma girerse size yardımcı olur.
Benimde çok kötü bir durumum yoktu ama göbek fıtığımda vardı. Bu yüzden kesi uzayacaktı,doktoruma ısrarımla tam germe oldum . Çok şükür çok memnun kaldım. İki Doğum yaptım bende. Oturduğumda yığılma oluyordu,ayakta biraz çıkıntım vardı. Daha öncesi iki kez Lipo oldum ama o da biryere kadar tabi. Çünkü çok fazla Lipo olunca deri iyice gevşiyor.
Doktorlarla görüş fikir al canım. Sana uygun olan yöntemleri tavsiye edeceklerdir zaten

Teşekkürler canım yok benim geçti şimdilik yatma şeklinden saniyorum sağa sola dönüşler de biraz dikkat etmeliyim ama artık hiç esirgemiyorum 8-9 kg bebeğimi de kaldırıyorum çok kasilmiyorum.ufak sizi ağrı oluyor elbet ama çok da rahatsız etmiyor.iyiki olmuşum çünkü bende fıtık vardı daha çok ağrım oluyordu bombe görüntü de cabası bugün 16 gün oldu gayet iyiyim.tek sıkıntım dren çıkan yerde minik bir beze nohut kadar oluştu geçer mi neden oldu anlamadım.haftaya bant açılacak sanıyorum.dr o zaman soracam.herkese tavsiye ederim en çok 10 güne her işi yapabilir hale geliyorsunuz.agir spor ve iş tabiki 2-3 ay sonra ama kimseye ihtiyaç duymazsiniz.gecmis olsun herkese

Birde ameliyattan once gece ve sabah ozel bir antiseptik sivi sabunla yikanmanizi istiyormu doktor bana ameliyat oncesi ne yapilmasi gerektigini yazmis asistani ama yikanmakla ilgili birsey yazmiyor onun icin burdan germeden once alirim diye dusunuyorum cumartesi doktorla gorusecegim patartesi sabah ameliyat olacagim zamanim olmaz eczenaye gitmeye diye dusundum birde arkadaslar oksuruk icin ilacta aldiklarini yazmislardi

Bende emziriyorum sıkıntı yok ama kas onarımı endoskopik sadece göbek altı yapılıyor üst bölgede varsa tam karın germe.benimde sadece fıtık ve kas ayrılığı vardı yağ ve şark mm a yok denecek kadar azdı.yam karın germe ile çözüm buldum.5. gün emzirdim.agri kesici bile kullanmadım.korkacak bişi yk

Ödem için sadece su içiyorum ve yürümeye çalışıyorum, ilk günler çok fazlaydı ödem, yavaş yavaş iniyor sanırım. Önceliğin iyileşmen olsun, ayakta çok fazla durmak yüzünden bel ağrısı yaşadım yaşıyorum, en azından günlük ev toparlama ve yemek yapmaya biri yardımcı olsa rahat edersin, çocukları sen yıkamamalısın

Melurcum karın germede çok ağrı çekmeyip Ağrı kesiciye gerek olmayabilir ama göğüste olacağı için hele ki benim gibi kas altı olursa ilaçsız durması mümkün değil, ben 3/4 saat aralıkla ağrı kesicilerimi aldım.

Merhaba belki yerinde degil ama bende 2 cocuktan sonraki tecrubemi seninle paylasmak istedim ben 2 cocuguma hamileligimde 25 kilo aldim cok buyuk bir karnim vardi gorenler ikizmi diye soruyordu dogumdan sonrada karnim top gibi kaldi 6 aylik hamile gibiydim bu defada gorenler yinemi hamilesin diyorlardi o derece kotuydu ama ne sarkma nede catlak vardi bende emzirmeyi biraktiktan sonra ameliyat olmaya karar vermistim emzirmeyi biraktim yaz bitsin ameliyat olacagim dedim bu surec icinde karnimi saklamak icin surekli korse kullandim emzirmeyide birakinca karnim yaz bitmeden kayboldu duz etkisi gibi oldu kardesimin dugununde icin alipta giyinemedigim balik elbise tibi abiyemi giyindim o karnimin gidecegini hic dusunemiyordum ama gitti bazen emzirdigim icinde vucut yag yakmayi birakiyor korseylede karin kendini topluyor kaslarda cok aciklik yoksa ttoplaniyor benim sana tavsiyem acele etme eger karninda sarkma ve catlak yoksa inan benimki gittiyse seninkide gider emzirmeyi biraktiktan sonra bir kac ay bekle gitmezse yaptir ne paran ziyan olur nede aci çekersin ben suan yaptirmak istiyorum cunku 4 cocuk dogum yaptim son iki dogumum ustuste geldi karnimda catlaklar olustu ve sarkti karin kaslarimda cok ayrildi tabi bu benim tecrubemi sen kendi vucudunuz daha iyi tanirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…