Estetik oldum diye utanmak zorunda mıyımm

yukiik

KendimeYeniBirNedenLazım
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
534
3
96
İstanbul
Burun estetiği oldum ben yaklaşık iki ay önce ..ben öğretmenim yaz tatilinde oldum ameliyatımı daha öğrencilerim ve diğer öğretmenler görmedi yeni halimi ..bir eylülde seminerler başlıyor sadece öğretmenler var öğrenciler on beşinde gelicek ben şimdiden yeni halimle karşılarına nasıl çıkıcam diye düşünüyorum..ne diyecekler nasıl tepki verecekler diye kendimi yedim resmen.. niye önemserim ki bu kadar insanların düşüncelerini ne yapayım şu huyumu değiştiremedim bir türlü..hele öğrencilerim onlar çocuk aklıyla daha bir soru soracak merak edecek saç rengimide değiştim tanıyamayacaklar diye korkuyorum ://

Başkaların düşüncelerini bence bu kadar önemsemeyin ...
Sizin ne düşündüğünüz , nasıl hissettiğiniz daha önemlıdır ..

Öğrencileriniz de soru sorabılırler ama zamanla alışırlar bence merak etmeyın..

Son düzenleme:
Ne güzel işte yeni dönemde yeni bir sen :ssz:

Eleştirenler olacak , beğenenler , kıskananlar , beğenmeyenler vs vs vs .... hiiiçç takılma ... sen aynaya bakınca gördüğünden memnunsan olay bitmiştir :16:

Bu arada öğrencilerin dili fenadır ama mrk etme korkularından yüzüne sinirini bozacak bir şey söylemeye cesaret edemezler :34:

kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. bu insanlar hayatınızda kalıcı insanlar değil. kimseden bu kadar çekinmeyin. televizyonlardaki insanlara mahsus bir şey değil estetik. kişi memnun olmadığı kendini üzen şeyleri bu yollara başvurarak değiştirebilir. saç rengiyse kadınların çoğu ayda bir değiştiriyor zaten. burnunuz ile ilgili hiç takılmayın. sorulan sorulara gerilmeyin gülerek ve sakin cevap verin. bazı insanlar yaş kaç olursa olsun insanları yermek ve üstüne gitmekten çok büyük haz duyuyor. kendinizi sevin, kendiniz için yaptığınız hiçbir şeyden çekinmeyin.

çok rahatsız oluyorsanız sağlık içiin olduğunuzu söyleyın bu çekingenlik bendede var sankı rahatsızdım eskı göruntumden bu yuzden yaptırdım desem beğenılmek için yaptırmış bak bak dıceklermiş gibi gelir

Canım aynı sıkıntıyı ben de yasıyorum ne yazık ki. Ve benimkiler lise ogrencısı öyle korkup çekınmeleri de yok.Tek umudum fark etmemeleri.Anladıgım kadarıyla sen ilkokuldasın.o yastakı ogrencılerın fark edecegını sanmıyorum.

Garip garip bakarlar.. hiç bir şey sormazlar ..çünkü çoğunu hiç sevmiyorum çok da insancıl biriyim ama her tenefüs aldığı halı yıkama aletini ve kocasını anlatan tiplerle muhabbet kuramıyorum ne yapayım ..sonra içinden biri imalı imalı sorar bu soruyu.. bende söz verdim kendime rahat olucam ve göğsümü gere gere burnumu yaptırdım diyceğim hem öğrencilere hem öğretmenlere ..ne kadar kaçarsam o kadar üzerime gelecekler çünkü

Burun estetiği oldum ben yaklaşık iki ay önce ..ben öğretmenim yaz tatilinde oldum ameliyatımı daha öğrencilerim ve diğer öğretmenler görmedi yeni halimi ..bir eylülde seminerler başlıyor sadece öğretmenler var öğrenciler on beşinde gelicek ben şimdiden yeni halimle karşılarına nasıl çıkıcam diye düşünüyorum..ne diyecekler nasıl tepki verecekler diye kendimi yedim resmen.. niye önemserim ki bu kadar insanların düşüncelerini ne yapayım şu huyumu değiştiremedim bir türlü..hele öğrencilerim onlar çocuk aklıyla daha bir soru soracak merak edecek saç rengimide değiştim tanıyamayacaklar diye korkuyorum ://

öğretmenler sorduklarında dedikoduya malzeme amacıyla soracaklardır yüzde 99 bilirsin zaten. onlar sorduğğunda "hava ne güzel" gibi saçma sapan şeyler söyle. öğrencilerin sorduğunda burnumda kemik vardı nefes almakta zorlanıyordum falan diyebilirsin.

Garip garip bakarlar.. hiç bir şey sormazlar ..çünkü çoğunu hiç sevmiyorum çok da insancıl biriyim ama her tenefüs aldığı halı yıkama aletini ve kocasını anlatan tiplerle muhabbet kuramıyorum ne yapayım ..sonra içinden biri imalı imalı sorar bu soruyu.. bende söz verdim kendime rahat olucam ve göğsümü gere gere burnumu yaptırdım diyceğim hem öğrencilere hem öğretmenlere ..ne kadar kaçarsam o kadar üzerime gelecekler çünkü

cesareti olsa herkes yaptırır emin ol ama burnunu ama dudağını ama yanaklarını ama gözlerini ama göğüslerini vs

Ben ilk diş teli taktırdığım zaman öncesinden açıklamıştım biraz bilgi vermiştim.
İlk gördüklerinde çok şaşırmışlardı ve öğretmenim gülünce çok çirkin oluyorsunuz demişlerdi:9::9:
3 günden sonra alıştılar artık.

siz kendinizi bu şekilde mutlu hissediyosanız problem yok:36::36:

sen beğendiysen sorun yok bence...
hem belkide onlarda çok beğenecek daha çok hoşuna gidecek bu durum..
bende aynı korkuları yaşamıştım estetik olurken çevrem ne diyecek acaba diye...
sonra insanlar beğenince rahatladım zaten..
takılma boşver..
alışırlar..

Neden bukadar ozguveni sifir birisiniz?
Yengeniz bitti, simdi baskalarindan utaniyorsunuz. Hayir yani yaptirmayin madem boyle insan incine cikamayacaksaniz!!!

Ogretmenlik cok yonlu bir meslektir,
sadece ders anlatilip cikilan bir meslek degildir.
Keske bu meslege baslamadan bazi huylarinizi yenmeyi, ozguven kazanmayi becerebilseydiniz,daha saglikli nesiller yetisebilmesi adina
sevgiler...

yukiik ne var bunda?
evet ameliyat oldum diyeceksiniz. gereksiz detay vermeyin. sorana da böyle deyin olsun bitsin :)

coluk cocuktan utanilir mi hic :)) benim kardesim 7 yasinda bana neler diyor.
ne yapsam merakli ve elestirir bi vaziyette. kaale alinacak bir durum degil.
ayrica en fazla 1 hafta sonra yeni goruntunuze alisacaklar, eskiden nasildiniz unutacaklar bile.
ozguveninin yerine gelmesi gerekirken, daha da dusurme. rahat ol yepyeni bir sen, yepyeni bir hayat.. :8:

bence mıllet sormadan sen sor mesela ogretmenler odasında yaa burnumu yaptrdım ama alısmadım sızce nasıl olmus dıye :ssz: haha ozguven patlamasıyla cenelerını kaparlar emın ol...cunku bende yaptrdım burnumuu ve mıllet sormadan soluorum çokta tın..onemlı olan aynaya baktgımda ne hıssettgmm:54:

Yengeniz bitti, simdi baskalarindan utaniyorsunuz. Hayir yani yaptirmayin madem boyle insan incine cikamayacaksaniz!!!

Keske bu meslege baslamadan bazi huylarinizi yenmeyi, ozguven kazanmayi becerebilseydiniz,daha saglikli nesiller yetisebilmesi adina
sevgiler...

Özgüven-öğretmenlik-sağlıklı nesil ilişkisini anlayamadım? Ne alakası var ki?
Gayet normal acaba insanlar nasıl
tepki verecek diye merak etmek..

bende 1 ay önce oldum ameliyatımı, 2 eylülde görev başı yapıyoruz ama ben umursamıyorum, önemli olan benim nasıl hissettiğim. kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz bence canım. öğretmen olmuşuz artık çevremizinde bunu aşması lazım. demeleri gereken şey geçmiş olsun dileklerini iletmek olmalı. bence hiç düşünme yenilenmiş olarak başla yeni eğitim yılına :) ben öyle yapacağım :)

sevgiler...

özgüvenin sıfır olmasıyla çekinmek arasında dağlar kadar fark var! siz böyle yazınca özgüvenli mi olmuş oluyorsunuz yani??? ayrıca konu sahibi öğretmenliğin nasıl bir meslek olduğunu sizden daha iyi biliyordur, merak etmeyin !!!

Sizi cok iyi anliyorum. Hamikeyken betaz saclarimla nasıl karsilarina cikacagimi dusundum durdum. Gecti gitti.
Simdi de seffaf dis telim var. Ben de dusunuyorum tepkileri. Ogretmen olmayan anlayamaz bu durumu.

Back
X