Estetik!!

Estetiğe karşı değilim.İnsanın görüntüsünü ve psikolojisini gerçekten bozan bir kusuru varsa,düzeltmek isteyebilir.

Siz burun ameliyatlarına bakmışsınız sanırım.Ben botoks ve yüz gerdiren ünlü resimlerine baktım.
Aklımın bir köşesinde,ileride olabilir düşüncesi vardı ama resimleri görünce korktum.

Bazen kuafördeyken sosyete dergilerine bakıyorum.Oradaki çoğu kadın da aynı korkunç ifadelere sahipler.
Sonra diyorum ki,kimse bile bile böyle olmak istemez.Ama bir yerden sonra ister istemez aynı modele giriyorlar.
Bir noktadan başlıyorlar,oramı yaptırdım,sıra buramda,kaşı yapınca elmacık kemiği yakışmadı veya burnu yapınca dudak üstü boş kaldı derken oynanmadık yer kalmıyor.
Genç deseniz genç değil,doğal deseniz yine değil.Yaşlıymış da gençleştirilmiş havası.
Üstelik bazıları 40 yaşında bile değiller ama sanki 60 yaşındaymış da,estetikle gençleşmiş gibi görünüyorlar.

En son şarkıcı Linet'i ekranda gördüm,tanıyamadım.Eski doğal halinde kalsaydı en azından karakteristik bir tipi olacaktı.

Ben karın bölgem için ve gögüslerim için estetik olmayı isterdim..

7 yıldır evliyim ufak gögüslere sahip olan bir bayandım ben gebe kalıp çocuk dogurdugumda da ufaktı çok fazla büyümediler..Zaten büyüsede kızım emmeyi bıraktıktan sonra iyice küçüldüler ve yumuşacık oldular..

Eşimle yakınlaşmaya başladığımızda ben bu durumdan rahatsız oluyoru..Neden mi ?

Kadın gibi hissedemiyorum o an kendimi..

Eşim bu durumdan şikayetçi mi ? Hayır ben böyle seviyorum diyor..Ama biliyorum ki kırmamak için böyle söylüyor :))

Destekli sütyen kullanmaktan ve ellerini gögsüme dogru getirdiğinde içi boş bir sütyeni tutmasından rahatsız oluyorum...

Aynı şey estetik açısından karın bölgem içinde geçerli...49 kilo ile hamile kalıp 80 kilo ile doguma giden bir kadının vucudunun ne derece değiştigini siz bu durumu yaşamadan size anlatabilmem imkansız..

Bu sebeble bu konuda ben yargılayıcı bir şekilde tavır takınamam..

Son düzenleme:
Kontes cnm sen cok haklisin.
Ama senin soylediginle
Dur su burnumu biraz havaya kaldirtayim
Bir olamaz degil mi canim
Ben bunu anlatmayi basarmayi istedim fakat anlatamadim.

benimde gögüslerim yaşıma göre büyük.şu an değil ama ileride sarkacak ve beni rahatsız edecek şimdi hayatın bize verdiği nimetlerden faydalanmak lazım dikleştiririm yada küçültürüm imkanım el verdikçe yaptırırım.

Çok abartılmadığı sürece (bir arkadaşın da dediği gibi Michael Jackson vb.) estetiğe karşı değilim, eğer kişi kendine yakıştırıyorsa yaptırsın. Ama mesela yaptırır, eski halinden kötü olur, o kötü işte, geri dönüşü zor bir durum... Ayrıca ben de saçı boyamak ile estetik yaptırmayı bir tutuyorum çünkü sonuçta dış görünüm değişiyor, tek fark birisinin cerrahi müdahele ile yapılması...

Kontes cnm sen cok haklisin.
Ama senin soylediginle
Dur su burnumu biraz havaya kaldirtayim
Bir olamaz degil mi canim
Ben bunu anlatmayi basarmayi istedim fakat anlatamadim.

Aylin bak burnumu hiç hesaba katmamıştım yazarken :))

Geniş burunlu biriyim ve şu palyaço burun dedikleri bir burun varya işte ona sahibim köfte burun :))

Param olsa belki onu da yaptıracağım ya da az cesaretim olsa..Ama maalesef yok..O kadarına cesaret edemiyorum..

Burun değil belki ama gerçekten beni şöyle bir bıçak altına yatırıp komple yenileseler iyi olacak

forumdaki burun estetiği albümlerine bakıp sonra da yargılayıcı biçimde bu konuyu açmak hiç etik bir davranış değil..estetik yaptıran kişilere saygısızlık bir kere.

estetik günah mıdır değil midir bilemem ama bu Allah ile kulu arasındadır ve kimsenin çıkıp da yargılama yetkisi yoktur.

insanlar ister burunlarını yaptırır ister başka bir estetik yaptırır onları yargılamak size düşmez.
siz kendinizden sorumlusunuz başkalarının yaptıklarından size ne?

Yargilamak istmedim aslinda
Tam anlatadim bende anlamadim

konuya kk daki albümlere baktım ne kadar çok estetik yaptıran var,Allah'ın yarattığını beğenmiyorlar mı diye değil de arkadaşlar son zamanlar da moda olan estetik ameliyatlar hakkında ne düşünüyorsunuz diye başlasaydın emin ol konu çok güzel tartışılırdı.başlama noktan yanlış olmuş.

bir arkadaşımın göğüsleri yok. küçük falan değil,dikkatinizi çekerim. yok.. sadece ucları var. ve bundan yıllarca rahatsızlık duydu. erkek çocuğu gibi duruyorum diyordu. hep.ameliyat olması psikolojisi açısından en doğru şey. onu ilk kez gören bile bunu bana söylüyorken ,onun duyduğu şeyleri düşünemiyorum..
o yüzden nasıl beden sağlığımız önemliyse,ruhsal açıdanda sağlığımız çok önemli..

kesinlikle bende katılıyorum buna nedir yanii değişim ? yok burnumu değişssin yok yüüzümde neden ben var aldırayım yanağım şiş dursunnn silikonlu olsun... oralarını buralarını deldiren bilmem neler.... anlamıyorum.. elbette saç boyamakta günah hatta açık olmasıda. ama ikisi kıyaslanamaz

Evet baslama noktasi kotu olmus
Ama sizler dedikleriniz dogru
Piskolijik rahatsizlik onemli fakat ben suna karsiyim tam olarak.
Zaten guzel olan biyeri dahada guzel olsun
Ucu boyle olsun yani boyle olsun
Yada kasim havada olsun...
Turkcem yetmiyor dogru cumlelerle anlatmayi..
Yani bu dediyimde tamamen haksiz oldum mu simdi

Bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum estetiğin, kk da öğrendim
Ama çok ta umrumda değil yani
İsteyen yaptırsın istemeyen yaptırmasın

Birilerine fetva vermeden önce kendime bakarım ben..
Estetik yaptırmadım ama ona gelene kadar başka günahlarım yok mu ? Bu yüzden ben kendimle meşgulüm..

bu konuda haklı ya da haksız olmak gibi bir durum söz konusu değil ki..

mesela ben güzel olan bir yerimi daha da güzel yaptırmak için asla bıçak altına yatmam ama bir başkası için bu normal gelebilir..o onun doğrusudur.

ama gerçekten bazı estetikler var ki kişi yaprırmazsa psikolojik sıkıntı bile yaşayabilir,arkadaşlar örnek vermiş zaten.

Islam dininde bir kac sey var suslenmek amaciyla yapilmasi yasak kilinan... Kas almak, dovme yaptirmak, tirnak uzatmak, estetik gibi... Tabiiki fiziksel olarak birini zorluyor diyelim o zaman estetik yaptirilabilir... Herkesin gunahi sevabi kendine ama konu sahibinin ne demek istedigini anladim sanirim.

Biz insanlar genelde kendi yapmadiklarimizi yadirgiyoruz, dogamizda var bu...ama kinamamak lazim... Malum o zaman basima gelmeden olmezsin...

Bu isin bagimlilik yaptigini biliyorum...genc olmak diri bir vucut herkes ister ama saglikli yaslaniyorsak bu da cok guzel...yapmacik bir surata ve mimiklere sahip olmaktansa cizgilerle yasamak herhalde daha iyidir. Bu zaten 1 kez estetik yaptiran birinde olmaz, suratinin ya geneline yaptiracak ya da bir cok kez estetik yaptirmis olacak...

Son düzenleme:
cok sacma bir dusunce , o az gunah bu cok gunah gibi imalar cok sacma , senide allah sari sacli yaratmamis neden degistiriyorsun kendini kas alma vs buda bir insani degistiren noktalar, ayni kapiya cikiyor güzelim yollar farkli olsada, bende yaptirdim estetik bir iki tane var eee bu allah a sik kosmami hayir aslaa , sen neden boyadiysan saclarina sariya ben de o yüzden tercih ettim estetikleri, biri elma biri üzüm ama ikiside meyve hernekadar farkli olsada ayni kategorideler ,yani anlican bizim durumda bu , bir yabanci atasözü aklima geldi bir parmaginla baskalari gösterirken diger 4 parmagin acaba kimi gösteriyor

Son düzenleme:
neye hizmet ediyor bu konu:44::44:

estetik yaptıran kişilere bende zaman zaman bakıyorum kk dan
hepsi de birbirinden güzel olmuslar
bayan halimle bile baktıkca içim acılıyor
acaba siz baktıkca kıskanıyor da ondan mı bu konuyu acıyorsunuz

isteyen burnunu yaptırırır
istemeyen göğsünü büyütür
isteyen poposundan et aldırıp baska yerine yapıstırır
size ne bize ne

demişsiniz ya tırnak kesmekle saç boyamak birdir diye
e işte kendine gelince tırnakla sacı bir yapar insanoğlu
baskasına gelince niye yaptırıyorlar diye canını sıkar konu acar
tırnak kesmek temizliktendir saç boyamak sizin tabirinizle Allahın yarattığını begenmemektendir

yüzdeki benle estetik yaptırmayı bir tuttugunuz için şoke olarak sizi alkışlıyorum
ben ler tehlikeli olabilir kansere kadar gidebilir
kk da bir laf var neydi o
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak
uydu sanırım buraya

Estetik yaptirmadim yaptirmayida dusunmuyorum.Estetik yaptirmak isteyen yaptirabilir eger begenmedi bir yeri varsa.İnternette bir yazida okumustum ozellikle 13-19 yas arasi gencler estetik olmak istiyorlarmis buna cok sasirdim.Estetik bazi insanlarda bagimlilik yapiyor yurtdisinda kadinin birisi estetik icin servet harcamis ve simdi taninmayacak halde cok degismis abartilmadigi surece isteyen istedigi unzuvunu estetikyaptirabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…