• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşya kaybeden çocuk:(

Bn kalemi silgiyi geçtim onları herğün kaybediyor.
İlk dönem montunu, bu hafta başı da okul hırkasını kaybetmiş gören bilen de yok.
Hırkanın etiketine isim soyismi yazıyorum ama nerdeeee
Bu ara da ilkokul 1 kızım.
Beterin beteri dedikleri bu olsa gerek:D sizin ki yeni adapte oluyor ama kıyamam ya :*
 
Beterin beteri dedikleri bu olsa gerek:KK70: sizin ki yeni adapte oluyor ama kıyamam ya :*
:KK70:6 senedir okula gidiyor kreş anaokulu hala ögnemedi ki..
Anaokulunda oyuncak , kitap isteseler kaybedecek zaten diyerek verirdim.
Gözden çıkarırdım yani.
Bunsene daha büyüdü eşyasına sahip çıkar galiba dedim ama ıı ıhhh olmadı olmuyor maalesef.
Okulda hiç bir eşyasına sahip çıkmayan çocuğum yemekhanede ki verilen paketli ekmeğini hergün çantasına koyar hiç şaşmaz yani :KK70:
Bn ekmeğinde değilim çocuğun birgünde eksiksiz gelse ahh ahh
 
Üniversiteye gidiyorum hala silgi kaybediyorum, kalem konusunda cok hassasimdir ama asla kaybetmem kalemimi😂😂
 
Eskiden silgiler boyuna asilirdi o geldi aklima😁 kalemlerini renkli iplerle suslerse emegi oldugu icin degerini bilir kaybetmez bence denemeye deger
 
Yenisini almayarak " diye tavsiye verilmiş evet doğru olan budur ama işler öyle yürümüyor .

Öğretmenler ufak bir eksiklikte kızıyor.

Silginin , kalemin üstüne isim yazın. Biri almıyorsa illaki ona ulaşır.
 
Yavaş yavaş eşyasının sorumluluğunu alması lazım. Haftalık harçlık verip kaybettiğinde harcligiyla alacağını söyleyebilirsiniz.
Sınıftan birileri alıyorsa o kötü işte. Tabi asıl anormal olan anne babalar; çocukları farklı eşya ile eve gittiğinde yavrum bu senin değil, yanlışlıkla aldıysan ya da bulduysan öğretmeninin masasına birakman lazım demeyen hatta işin kötüsu çocuğunun farklı bir eşya ile eve geldiğini farketmeyendir.

Öğretmenin masasında bir kayıp eşya kutusu bulundurmasini teklif edebilirsiniz. Belki bir ayakkabı kutusundan süsleyerek siz böyle birşey yapıp öncülük edebilirsiniz.

Kayıp eşya kutusu güzel olur evet.

Ama ilk okul çocuğuna harçlık verilmesine karşıyım. Zaten her şeyleri alınıyor. Para yönetimi yaşında değiller bence.
 
Kaybettiğinin yerine yenisini almayacağınız konusunda uyarın ve almayın. Harçlıklarını biriktirip alsın. Bu sürede onu çok da tatmin etmeyecek türde kalem ve silgi verebilirsiniz eline öğretmeni çok laf edecekse. Eksikliklerinin ne olduğunu anlayınca kaybetmez.

Diğer türlü benim gibi montunu gözlüğünü kaybeden bi Leyla olabilir çocuğunuz. Yazıktır o_O
 
Evde kalemini silgisini yere düşürünce siz mi alıyorsunuz? Kendisi alsın ve kaybedince yenisini almayın biraz sıkıntı çeksin.
 
Bence sınıflarda özellikle silgi için kara delik var :D Öğrenciyken hep kaybederdik ,öğretmen oldum bakıyorum hep silgiler kayıp

Sınava geliyorlar silgi yok,hep bu karadelik :)
 
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar, ilkokul 3.sınıf öğrencisi çocuğum her hafta silgisini,ucunu,kalemini vs. içlerinden birisini mutlaka kaybediyor her pazartesi mutlaka kırtasiyenin yolunu tutuyoruz, maddiyatinda değilim ama malının değerini bilsin biraz disiplinli olsun istiyorum, küçük mü daha bu yaşlar? hepsi mi böyle bu minnoslarin? Nasil daha düzenli bir çocuk yetistirebilirim?

Çocuğunuzu suçlamayın. Aynısı benim başıma geldi. Her gün bir şeyimi kaybettim. Annem hep kızdı. Ama bunun çocuğunuz ile ilgisi yok, muhtemelen sınıfında hırsız var. Benim ilkokul 5 de sira arkadasim bildigin hirsizdi. Annem 3 takım atkı bere eldiven örmüştü. Bir kış boyunca ben hepsini parça parça kaybettim. Kitap, silgi, kalemler vs saymıyorum bile. Annem hep beni malına kıymet vermemekle suçladı. Ama sınıfta koca bere nasıl kaybolur. Ben unuttum diyelim ertesi gün neden sınıfta değil o bere? Bir kere bunu merak etmedi, bir zahmet gidip öğretmenle konuşmadı onun yerine bana söylendi. Ben de anneme 35 yaşımda bunun için kızgınım hala.
 
Valla küçükken sizin çocuktan bile beterimdir büyük ihtimal her şeyi her gün kaybederdim. Ceketimden ödevime ve ders kitaplarıma tutun her şeyi. Dehb ilacımı alınca biraz daha topluyorum. Bazen ne yaparsanız yapın çocuk için çok zor oluyor kıyamam. Başımı beceriyorum ama arkadaşlarımda durur genelde önemli belgelerim telefonumu gece çıktığımızda onlara veririm, pek çok şeyi arkadaşlarım hatırlatır.Bir şey kaybettiğim yerde de ailem destek olur.
Akademik başarım hep yüksekti, ailemden bağımsız da yaşıyorum hayatıma müdahale etmediği sürece yeterli bence.
Sizin çocukla ilgili yok düzenli olsun diye hayalleriniz olabilir ama her şey sizin için olduğu kadar kolay değil herkes için. Durumunuz varsa alıverin herkes bir şekilde yapısına göre büyür gider niye illa disiplinli olsun ki
 
Annem cocukken misafirliğe gittiğimizde(yasımızen fazla 4 5dir)yanımıza aldıgımız oyuncakları dönerken kontrol etmezdi. Kendimizin toparlamamızı beklerdi. Bizde unuturduk cocuk aklıyla. Bir iki unuttuk üçüncü de baktık olmuyor böle böle esyalarımıza sahip cıkmayı öğrendik. Annelere tavsiyemdir bu yöntem.
 
Back
X