Esyalari degistirsem mi

ekonomi böyle berbatken, yarın işimizin gücümüzün ne olacağı belli değilken, ki bence devlet memurları da dahil buna.Hani işimiz en azından garanti diye düşünmeyin.Biraz daha bekleyin, illaki değiştirecekseniz şu süreç bir geçsin piyasalar bi otursun öyle değiştirin.

bende ev eşyasını değiştirmeyi düşünüyordum ama eşim birikim var biraz onun üzerine katariz ev alırız ilerde istediğin eşyayı alırsın dedi. kesinlikle ev almak bence de daha mantıklı o yuzden birikime devam.

Ben de 1 yıllık evliyim, yemek masamı konsolumu beğendiğimden alamadım. beyaz istedim, eşimle kaynana sağolsun kahverengi aldırdı. Tabi pasifliğim yüzümden oldu.
Şimdi ev alma durumumuz yok 2 yıl sonra düşünüyoruzz. Ev alınca da krediyle olacak tabi. Yine bi 5 yıl daha kesin kullanacağım sanırım. İçime ne kadar sinmese de yapacak bi şey yok.
HAzırda varken bence siz de ev alın öncelikle. Bugün bi kadınla konuştum, öğrenciyken elindeki bazasını ve dolabını hala evinde kullanıyormuş. Ve bu sene ev almışlar. Eşyayı önemsemedim diyor. Ben de bu saatten sonra eşya değil eve önem veririm.

Ev almak daha mantıklı ama bu şekildede ben olsam kendimi kandırılmış gibi hissedebilirdim .
Gerçekten mutsuzsaniz değiştirin . Iki eşya parası ev almanıza engel olacak değil .

Kizlar yine size danismak istedigim bir konu var. biz evlenip sark hizmetine gittik esyalarimizi alirken esim bana tekrar donerken degistircez diye soz verdi ve hep ucuzuna kacarak sectik ,guya esyalari getirmeyecektik ve benim Icime sinecek sekilde alacaktik ama donus zamani gelince esim esyalari goturelim olmadi bunlari annemlerin alt kata birakiriz falan dedi cok ucuza gidecek yazik falan dedi bir sekilde esyalari Yeni atandigimiz yere getirdik ben surekli bu esyalari getirmicektik sevmiyorum falan diye soyleniyorum , esimde elimizde az bi birikmis para var ona mi gitsin ev pesinati biriktirelim diyo sizce en azindan salonu kendi istegime gore degistirmeli miyim? Cunku hic hosuma gitmiyor ozeniyorum arkadaslarimda falan herkes zevkine gore dosedi, ama bir yandan evimiz yok oncelik ev olmali diye de dusunuyorum kararsizim

ayni durumdayiz, calisiyosaniz bireysel bi bi hesap açıp otomatik odeme talimati verin evin pesinati ayri biriksin esyalarin ayrı, ev alinirken hemen eve gore esya almaya baslarsiniz

bana kalsa ev yoksa bile alirdim yarina cikacagimizin ne garantisi var hevesim varken alırım mis gibi otururum

biz de sarka gidip donunce degistircez insallah, benim beyaz esyalarim da esimin esimin bekarlik esyalari

Ya esya ile evin fiyatı aynı değil ki,ev alana kadar daha zaman varmış eşya onemli bence. Bende 1 sene olcak neredeyse evleneli esim ev alacakti,birseyler oldu ve alamadı. Kiraya çıktık,istediğim herseyi zevkime göre seçtim hic karismadi sağolsun,sadece antremdeki halıyı o secti o an bende begenmedim sonradan,hatta yeni eve taşındık ve yine kira. Yolluk alacaktim, ben karışmam sonra suclu oluyorum dedi :D gittim istediğimi aldım cevremde gördüğümde esyaya bir türlü sıra gelmiyor hayat mücadelesinden bence al icine sinen seyleri ben biraz sekilciyim ev ferah ve gösterişli olmalı,evi gösteren de temizlik ve guzel eşyalardır. Zamaninda zaten ucuz secmissin esya kac para tutcak ki icinde kalmasin. Birde ben soyle düşünürüm,misal bi esya aldim ya da hediye geldi amaaaan açayım kullanayim ben kullanmazsam benden sonra gelen kullancak derim. Hayat dedigin de 1 2 dakikalik birsey zaten keyfine bak. Erkeklere kalsa umurlarinda olmaz koltuk beyazmi kahverengi mi pembe mi... yalan mi?

Yeni evlendiğimizde eşimin bekarken kullandığı koltukları kullandık. 1 sene sonra evimizi aldık ondan sonraki sene koltukları değiştirdik. O çok süslü gelin koltuğu değil en rahat olanını aldık. Şimdi de ayaklarımızı uzatmış güldür güldür seyrediyoruz :-)

Bu sene mutfağı değiştirmeyi planlıyorduk ki piyasalar karıştı, şu anda mutfak bekliyor. Biraz durulsun ortalık.

Bir de çocuklar ev eşyalarına ne yapıyor anlamadım. Kızım 4 yaşına yaklaştı. Eşyalarımla bir alıp veremediği yok çok şükür.

ayni durumdayiz, calisiyosaniz bireysel bi bi hesap açıp otomatik odeme talimati verin evin pesinati ayri biriksin esyalarin ayrı, ev alinirken hemen eve gore esya almaya baslarsiniz

bana kalsa ev yoksa bile alirdim yarina cikacagimizin ne garantisi var hevesim varken alırım mis gibi otururum

biz de sarka gidip donunce degistircez insallah, benim beyaz esyalarim da esimin esimin bekarlik esyalari
Cok doğru valla yaa

Ben baştan kabul etmezdim öyle de yaptım zaten en iyisini aldırdım zamanında kv oğlunun sünneti olunca yeni ve iyi alırız al bir şeyler işte dursun demişti kızım olursa sevmediğim eşyalarda oturacaktım. Ki kızım oldu. İyi li kimseyi dinlememişim. Yoksa şuan alamazdık. Çok zor. Bence ev peşinatı düşünün.

Bi kaç ay önce söylediğin durumdaydım. Değiştirdim ben. Sana tavsiyem şu olur eğer paran bolsa fiyatına bakmadan alacaksan değiştir. Çünkü eşya fiyatları uçmuş.
Ben şimdiki aklım olsa değiştirmezdim çünkü yine fiyatına bakarak almak zorunda kaldım daha güzel ve pahalı modeller de vardı uygun olanları almaya çalıştım yine de aylarca borç ödeyeceğim.
Ayrıca bakıyorum ben evleneli beş sene olmuş kaç çeşit dekorasyon modası gelmiş geçmiş belli değil. Yani bu aldıklarım da üç sene sonra demode olacak.
Çok kişisel bi karar yine de sen bilirsin ama evini bazı dekoratif şeylerle güzelleştirmeye çalışabilirsin. Kalıcı şeylere para yatırmak daha mantıklı.

Ben de eşiniz gibi düşünüyorum. Kendi evinizi alınca, asil o zaman yepiz yeni esyalar alir, dilediğiniz gibi döşersiniz evinizi..

bence degistirin, icinize sinmeyen mobilyalarla evinizde rahat edemezsiniz. ama ortalik da cok karisik bu ara her sey ates pahasi, istediginiz mobilyalarin fiyatlari da alip basini gitmis olabilir. eger uygun bulursaniz hic dusunmeyin, evi de sonraya birakabilirsiniz. kac defA bu anlari yasiycaksiniz ki bu hayatta

Kizlar yine size danismak istedigim bir konu var. biz evlenip sark hizmetine gittik esyalarimizi alirken esim bana tekrar donerken degistircez diye soz verdi ve hep ucuzuna kacarak sectik ,guya esyalari getirmeyecektik ve benim Icime sinecek sekilde alacaktik ama donus zamani gelince esim esyalari goturelim olmadi bunlari annemlerin alt kata birakiriz falan dedi cok ucuza gidecek yazik falan dedi bir sekilde esyalari Yeni atandigimiz yere getirdik ben surekli bu esyalari getirmicektik sevmiyorum falan diye soyleniyorum , esimde elimizde az bi birikmis para var ona mi gitsin ev pesinati biriktirelim diyo sizce en azindan salonu kendi istegime gore degistirmeli miyim? Cunku hic hosuma gitmiyor ozeniyorum arkadaslarimda falan herkes zevkine gore dosedi, ama bir yandan evimiz yok oncelik ev olmali diye de dusunuyorum kararsizim
Canim tayincisin sanirim bizde tayinciyiz.esim saolsun herseyi gönlüme gore ne begendiysem aldi bu 3.tayin yerimiz daha ama ben diyorum ki keske bu kadar iyi seyler almasaydim diyorum aciyorum çünkü tasindikca basina biseyler geliyor.ama tabiki heveste önemli hevesini alman icin icinde kalmamasi icin alabilirsin ama senin yerinde olsam almam

Ev oncelik olmali ama esiniz de size soz vermis ve tutmamis. Su halde kim olsa kendini kandirilmis hissederdi

Kızlar yorumlarınızı okudum şimdilik erteleme kararı aldım , zaten taşınırken yatağımı yablış monte ettikleri için onu değiştirdim alfemodan beğendiğim bir yatağı aldım geldiğimizde dolabını falan değiştirmeden 5 bini buldu salon içinde istediğim modeller yine pahalı o yüzden ertelemeye karar verdim dediğiniz gibi ev daha önemli teşekkürler yorumlar için :)

Ev oncelik olmali ama esiniz de size soz vermis ve tutmamis. Su halde kim olsa kendini kandirilmis hissederdi
öyle bir problem yok canım o da iki yıl dolmadan döndük ben şark görevini 3 4 yıl tahmin ediyodum diyo ..o kadar az kalacağımızı bilsem hiç almazdım bende aslında bir çok arkadaşımız ikinci ev devrelalıp döndüklerinde evini dizdi bizim hatamız ya almışken tam alacaktık ya da almayacaktık bilemedik malesef

Kızlar yorumlarınızı okudum şimdilik erteleme kararı aldım , zaten taşınırken yatağımı yablış monte ettikleri için onu değiştirdim beğendiğim bir yatağı aldım geldiğimizde dolabını falan değiştirmeden 5 bini buldu salon içinde istediğim modeller yine pahalı o yüzden ertelemeye karar verdim dediğiniz gibi ev daha önemli teşekkürler yorumlar için :)

Kızlar yorumlarınızı okudum şimdilik erteleme kararı aldım , zaten taşınırken yatağımı yablış monte ettikleri için onu değiştirdim alfemodan beğendiğim bir yatağı aldım geldiğimizde dolabını falan değiştirmeden 5 bini buldu salon içinde istediğim modeller yine pahalı o yüzden ertelemeye karar verdim dediğiniz gibi ev daha önemli teşekkürler yorumlar için :)
En doğru karar, enn güzelinden evin olsun inşallah, eşya dediğin nedirki?

Back
X