Esys'nin Diyet Günlüğü

• Konu Sahibi Konu Sahibi esys
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

esys

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
152
0
46
41
İzmir
merhabalar su an 84kg olan yillari kilo alip vermekle gecmis biriyim.Benimle bu yolda yurumek isteyenleri gunlugume bekliyorum.kilolar gidecek::kkk:

1.10.2012 yediklerim

Sabah: 1yumurta 1dilim peynir,domates,yesillik,3zeytin,1dilim esmer ekmek
oglen: yogurt(yiyecek bisi yoktu:-)
Ara : armut
Aksam: kereviz yemegi, yogurt,1dilim ekmek
yesil cay

HTML:
[HTML]günlükçüm sana yazan olmamış ama ben devam ediyorum:)

2.10.2012

sabah    :domatesli  yumurta(yagsız),bir dilim esmer ekmek,1 dilim peynir, 3 zeytin

öğlen     :1 tabak yoğurt

1 tane pişmaniye( ikramdı hayr diemedim)

akşam   : 1 tabak barbunya, yogurt, 1 dilim ekmek

ara       :1,5 şeftali

canım merhaba günlüğün hayırlı olsun yediklerine şöyle bir göz gezdirdim. Yediklerin az ama karbonhidrat açısından biraz yüksek geldi :(

Besinler Protein Karbonhidrat (gr) Yağ (gr) Kalori
Barbunya-kuru 21 57 1.5 346

mesela basit mantıkla bir kişinin kilo verebilmesi için günde alması gereken karbonhidrat olayı 50 iken sen sadece tek yemekle 57 birim karbonhidrat almışsın... Ne var bunda dersen vucut karbonhidratı enerji olarak kullanır kullanamadığını vücuduna depolar şişmanlamamızın nedeni budur.. Eger 50 birim karbonhidrat alırsan vucut bunu kullanır besinlerden almadığın için diger yarısınıda vucudundaki yağlardan kullanmaya başlar. Böylece zayıflamaya başlarsın. Mantık bu kadar basit sadece. Boyuna kilona ve yaşına göre alman gereken kaloriyi belirleyerek ona göre beslenmen -tabi karbonhidrata göre- daha mantıklı

ben bu şekilde 65.5 kg'dan 62.7 kg'a indim. Açlık hissetmedim zorlanmadım:1:

canım merhaba günlüğün hayırlı olsun yediklerine şöyle bir göz gezdirdim. Yediklerin az ama karbonhidrat açısından biraz yüksek geldi :(

Besinler Protein Karbonhidrat (gr) Yağ (gr) Kalori
Barbunya-kuru 21 57 1.5 346

mesela basit mantıkla bir kişinin kilo verebilmesi için günde alması gereken karbonhidrat olayı 50 iken sen sadece tek yemekle 57 birim karbonhidrat almışsın... Ne var bunda dersen vucut karbonhidratı enerji olarak kullanır kullanamadığını vücuduna depolar şişmanlamamızın nedeni budur.. Eger 50 birim karbonhidrat alırsan vucut bunu kullanır besinlerden almadığın için diger yarısınıda vucudundaki yağlardan kullanmaya başlar. Böylece zayıflamaya başlarsın. Mantık bu kadar basit sadece. Boyuna kilona ve yaşına göre alman gereken kaloriyi belirleyerek ona göre beslenmen -tabi karbonhidrata göre- daha mantıklı

ben bu şekilde 65.5 kg'dan 62.7 kg'a indim. Açlık hissetmedim zorlanmadım:1:

cnm barbunyayı tercih etmemim sebebi glisemik endeksi düşük olmasından kaynaklanıyo.diyetisyenlerin coğu bu şekilde söyledgnden yaptım.Zaten diyete yeni basladım cu an alışmaevresindeyim birden kesmek istemiyorum

4ekim 2012

maalesf kacamak yaptım ama devam edicem

sabah :1 yumurta,1 dilim peynir,1 dilim esmer ekmek,3 zeytin

öğlen :kısırr yeşillik:(((

akşam :süt

aa yine günlüğüme kimse yazmamış,neyse fark etmez kendim için burdayım.

5.10.2012

sabah :kepekli tost(1.5a yakın esmer ekmekten)

öğlen : 1 küçük kase fıstık , 7 tane kuru kayısı, azcık kraker( yemek yesem iimiş acıktıkca saldırdım resmen)

akşam :brokoli çorbası, sebze yemeği, yoğurt

suyu bir türlü arttıramadım 3,4 bardak içtim sanrmhiç aramıyorumya

Merhaba Esys. Günlüğüne rastladım ve okumak istedim. Okuyunca da yazmadan edemedim.

4ekim 2012

maalesf kacamak yaptım ama devam edicem

sabah :1 yumurta,1 dilim peynir,1 dilim esmer ekmek,3 zeytin

öğlen :kısırr yeşillik:(((

akşam :süt

Sabah kahvaltın çok güzel olmuş, gayet dengeli. Yanına şekersiz, tarçın ve karanfille demlenmiş yeşil çay ilave edersen faydasını görebilirsin.
Öğle yemeğin de hiç fena değil. Kısır bol yeşillikle ve yanında 1 bardak yağsız yoğurttan ayranla dengeli bir öğün olabilir. Tabii içindeki yağ ve ne kadar tükettiğin önemli.
Akşam sadece süt içmişsin, muhtemelen ya kısırı fazla kaçırdın ya da yememen gerektiğini düşündüğün için dengelemeye çalıştın. Bence yetersiz. Senin metabolizman daha hızlı, dolayısıyla ihtiyacını hesaplayıp 500 kcal. altına çekersen kilo vermen kolaylaşır. Ama ihtiyacının yarısını yersen 70 li, 60 lı kilolara geldiğinde kısacak yerin kalmaz. O yüzden çok düşük kalorili beslenmeye çalışma, alman gereken enerjiyi sağlıklı besinlerden alabilirsin. Sebze, et,balık,yoğurt en büyük yardımcıların olabilir.

aa yine günlüğüme kimse yazmamış,neyse fark etmez kendim için burdayım.

5.10.2012

sabah :kepekli tost(1.5a yakın esmer ekmekten)

öğlen : 1 küçük kase fıstık , 7 tane kuru kayısı, azcık kraker( yemek yesem iimiş acıktıkca saldırdım resmen)

akşam :brokoli çorbası, sebze yemeği, yoğurt

suyu bir türlü arttıramadım 3,4 bardak içtim sanrmhiç aramıyorumya

Sabah kahvaltın yine güzel olmuş, akşam yemeğin de gayet iyi. Aslında ne yeyip ne yememen gerektiğini gayet iyi biliyorsun. Senin de fark ettiğin gibi öğleyin bir saldırma var . Acıkacağını düşündüğün durumlarda bir ara öğün eklesen nasıl olur? Kontrolsüz tüketmemiş olursun. Kuru yemişler faydalı yağları içeriyor fakat ölçümüz kase değil adet üzerinden olursa sonuca yaklaşmamız kolaylaşabilir.

Karar vermişsin ve aslında bilinçlisin. Geriye sadece sistemini oturtmak kalmış. Zamanla listelerin daha güzelleşecek. Yediklerinin sana ne hissettirdiklerini anlamaya başladıkça doğru menülerle yol alacağına eminim. Başarı hikayeni okumayı sabırsızlıkla bekliyorum:16:

Bir de sorum olacak; ara öğün eklememenin özel bir sebebi var mı?

Son düzenleme:
utana sıkıla burdayım bir sene sonra, tekrar başladım yine 84kg civarındayım.bayrama kadar diyet ve spor yapıcam yalnız bayramda izin verip sonra tekrar devam edicem arkadaşlar bu sefer kararlıyım.Bana yoldaş olup destek olmak isteyenler buyursun gelsin günlüğüme:46:

25 eylül yediklerim

sabah :1 elma ve kuru kayısı, çay
öğle :1 tane karnıyarık ve bi kase domates çorbası
ara :beş altı tane et form kepekli çubuk kraker
akşam :nestfit kahvaltılı gevrek tabiki sütlü:)

25 dak yürüyüş, yaklaşık 45 dak aerobik

26 eylül

sabah :1 elma ve kuru kayısı yine( zamanım olmadığı için geciştiriyorum vay efendim neden kahvaltı yok nasıl diyet diye eleştimeyin:)
öğle :1 porsiyon sade döner (bu olmadı farkındayım)
akşam :yine nestfit kahvaltılık gevrek düşünüyorum spordan sonra, spor yine yaklaşık aynı zamanda olacak

eee hadi buyrun bol motivelerinizi bekliyorum:1:

utana sıkıla burdayım bir sene sonra, tekrar başladım yine 84kg civarındayım.bayrama kadar diyet ve spor yapıcam yalnız bayramda izin verip sonra tekrar devam edicem arkadaşlar bu sefer kararlıyım.Bana yoldaş olup destek olmak isteyenler buyursun gelsin günlüğüme:46:
hayırlı olsun canım umarım başarırsın :)

Back
X