et beni

Ben de "et beni" ne demek ya diyorum? :1:
"Ne etcem seni ?" filan diyorum içimden :1:
Meğerse benmiş.
Bir tanıdığımızın öyle kopmuştu dikiş attılar.​

Umarım çoktan doktora gitmiş, durumu halletmişsinizdir.
Türk milleti olarak sürekli "ondan ne olur, bundan ne olur? " deriz.
Ben olayıyla alakasız ama aktarmak istedim; dedem bir gün sahilde yürürken ayağına bir şey batıyor ve ayağı kanıyor.Epey kesik var ama sarıyor, sarmalıyor oturuyor.2 gün sonra üzerine basamayacak derecede ayağı şişince doktora gidiyor, hatta tek başına ayağını göstermek için yürüye yürüye.Ve biz cümbür cemaat tüm sülale ertesi sabah gidip dedemin cenazesini alıyoruz hastaneden.Olay şu; ayağı kesiliyor, oradan mikrop giriyor, önce bacağa sonra tüm vücuda yayılıyor, önce kangren hesabı bacaktan sonrasını kurtarırız derken tüm vücuda yayılıyor ve dedem 3 saat içinde ölüyor.

Hani baktığınızda belki 1 milyon kişiden birine olabilecek düşük ihtimal ama yılbaşında herkes piyango bileti alır oran aynıyken.Yani iyi bir şey varsa "neden beni bulmasın ki , şans sonuçta" deriz ama mevzu kötüyse "bana bir şey olmaz, milyonda bir "deriz.Ama malesef her şey insanlar için.

Ben koparılması konusunda en büyük risk kanseri tetiklemesidir, mikrop kapmasıdır, vücuda yayılmasıdır vs vs..Tabii ki bunlarda binde bir ihtimaldir ama o bin kişiden birisi olmayacağımızın garantisi var mı?

İçinizi kararttıysam kusura bakmayın ama böyle şeyleri vakit geçirmeden önemsemek ve doktora gitmek çok önemli.
3 günlük erteleme bile hayata mal olurken, bence daha bilinçli ve sağlığımızın kıymetini bilerek yaşamalıyız.

Şimdiden geçmiş olsun, güzel haberlerinizi almak dileğiyle.

çok kötü olmuş ya dedeniz başınız sağolsun,hayır gitmedi doktora yani acile açıktı o saatte acilllik iş değil dedi:19: ,eczaneden ilaç falan aldı pansuman yaptı ,ben çok minik diye önemsemiyor bezelye tanesi kadar bile yok onun 4te1 kadar bunun için doktoramı gidiliyor diyor olmadı pazartesi dermatolğa gidelim:31:

:9::9::9: yok bu öyle büyük değil ufacık bir bendi

benımda kaynımın oyle bır sorunu vardı dudgaının altında tras olurken kesmış ve kaynanamla doktora gıtmıslerdı
sıze doktorun söylediği cümleyi aynen aktarıyorum 'burdaki beni alıp yanagına yapıstıralım İzzet ALTINMEŞE gibi olursun':53::53:
ve sinirli sekilde eve dönen kaynım ve kaynanam
sonuc dedım yok:53:
şimdi okuyorumda nelere yol acabılıyormus nasıl onemsenmemıs anlamadım

benımda kaynımın oyle bır sorunu vardı dudgaının altında tras olurken kesmış ve kaynanamla doktora gıtmıslerdı
sıze doktorun söylediği cümleyi aynen aktarıyorum 'burdaki beni alıp yanagına yapıstıralım İzzet ALTINMEŞE gibi olursun':53::53:
ve sinirli sekilde eve dönen kaynım ve kaynanam
sonuc dedım yok:53:
şimdi okuyorumda nelere yol acabılıyormus nasıl onemsenmemıs anlamadım

doktora bak ya:47: sanırım erkek arkadaşımda böyle bir tepkiden korkuyor o altta kalıp susmazda, o yüzden gerek yok dedi ama Allah korusun ciddi de olabilir işte en azından orayı temizleyip pansuman yaptı da içim biraz rahat

bizde gecen sene esimin koyune gittik.orada kayinvalidem ile sohbet ederken sirtim kasinmaya basladi.sanirim karinca filan girdi.kayinvalidem bir bakayim ne var sirtinda dedi.bakmasi ile benim ciglikl atmam bir oldu.benim sirtimda et ben vardi.benim akilli kayinvalidem bunu kene sanmis ve tutup cekmis.benimde aklim cikti acidan tabi.esim hemen doktora goturdu.pek ilgilenmediler bile.ben sonradan yine olusmaya basladi.sizde korkmayin hic birsey olmaz.

demek gerçekten kene olsaymış şuan aramızda olamayabilirmişsin.tvler bas bas bağırırken keneyi görürseniz müdahale etmeyin diye kaynananızın yaptığıda tam bir cahil cesaretiymiş.

demek gerçekten kene olsaymış şuan aramızda olamayabilirmişsin.tvler bas bas bağırırken keneyi görürseniz müdahale etmeyin diye kaynananızın yaptığıda tam bir cahil cesaretiymiş.

Aynen oyle canim,belkide canima kasti vardii:1: saka bir yanada iste korkmayayim diye cekmeyi dusunmus.Sonra oda cok uzuldu ama olan benim bene oldu:1:

Benımde var et benım cok rahatsız olurdum tam bacagımda.
yurt dısından ben dusurucu ılac aldırdım. sureklı surdum benım dustu kucuk bı kısmı kaldı
hıc bı sorunda yok zaten doktorlarda cok fazla onemlı bısey gıbı davranmıyorlar boyle ıyı oldu :))
panık yapmayın bence ama kesık oldugu ıcın bı gosterseydınız genede gecmıs olsun :)

Et benleri enfeksiyon kapmanın ötesinde,melanoma yani en tehlikeli cilt kanseri türüne çevirebiliyorlar.Özellikle kesme kaşıma gibi fiziksel darbe alındığı durumlarda.Arkadaşımın babasını kafasında saçlarının içindeki et beninin saç traşı olurken tahrişe uğraması sonucu yakalandığı kanser yüzünden kaybettik.Amacım içinizi karartmak değil sadece ciddiyeti anlatmak istedim.Yerinizde olsam sevgilimi ne yapar eder doktora sürükler o beni aldırırdım.

Benımde var et benım cok rahatsız olurdum tam bacagımda.
yurt dısından ben dusurucu ılac aldırdım. sureklı surdum benım dustu kucuk bı kısmı kaldı
hıc bı sorunda yok zaten doktorlarda cok fazla onemlı bısey gıbı davranmıyorlar boyle ıyı oldu :))
panık yapmayın bence ama kesık oldugu ıcın bı gosterseydınız genede gecmıs olsun :)

çok sağolun ben küçük olunca bunun için gidilir mi dedi işte gitmedik öyle kendi pansuman yaptı kaldı inşallah bişey olmaz şimdilik bir şey yok çok şükür

Et benleri enfeksiyon kapmanın ötesinde,melanoma yani en tehlikeli cilt kanseri türüne çevirebiliyorlar.Özellikle kesme kaşıma gibi fiziksel darbe alındığı durumlarda.Arkadaşımın babasını kafasında saçlarının içindeki et beninin saç traşı olurken tahrişe uğraması sonucu yakalandığı kanser yüzünden kaybettik.Amacım içinizi karartmak değil sadece ciddiyeti anlatmak istedim.Yerinizde olsam sevgilimi ne yapar eder doktora sürükler o beni aldırırdım.

doğru diyorsunuz gitmemiz lazım çok korktum:5:

Back
X