etkilendiğim konu

Çok gereksiz takılıp sorun çıkarıyorsunuz.Ben sormadım.Evli değilim ama 4 yıllık erkek arkadaşıma bunu sormadım.Evlenince kocamada sormicam.Bu tür şeyler İMTİHAN dır. Allahın İMTİHANI. Kimse neyle imtihan ediliceğinide bilemez, imtihandan nasıl çıkıcağınıda. Kimi evliyken başkasına aşık olur hissettiklerinden utanır bidaha aşık oldum dediği insanı görmemeye çalışır ve gece yatarken karısına daha sıkı sarılır. Baska biri yine birine aşık olur, ama evli olduğu için aşık olduğu kişiden uzak durur görüşmek için çabalamaz. Başka biri aşık olur gider o kadınla sevgili olur karısını aldatır bunu söylemez karısınıda boşamak istemez çünkü.Başkasıda aşık olur aşık oldum der karısını boşar ötekini alır.Bir olay binbir çeşit hal. Yani adam bilemez, biraz irade biraz Allah korkusu biraz vicdan biraz kendine saygı biraz namus kavramı. Kendi namusundan geçmişsede evli olduğumu bile bile bu kadın benimle nası görüşüyo diye düşünücek kadar geri kafalılık. Bin çeşitte bu şekilde geri adım attırma güdüsü. Yani kimse bu tür bir durumda ne tepki vericeğini bilemez.Bu duygu hayatınızdaki insanı korkutucaktır belki bu yüzden saklayıp içine atıcaktır unutmaya çalışıcaktır. Kimisi düzenini bozmamak için oturucaktır.Kimi arsızlığı ele alıp gidip görüşücektir. Yani o kadar anlamsız bi takıntı haline dönüştürüp ilişkinizi zedeliyosunuzki.Bunu size daha öncede söylemiştim yanılmıyorsam.Üstelik herkes aynı olsa, bütün insanlar aynı olayları yaşardı dimi? belkide hayatınızdaki insan başka birine aşık olma fırsatını bile kendine vermicek kadar düzgündür. O yüzden ne kendinizi üzün ne hayatınızdaki insanı. Yıpranırsınız. Ayrıca bence bu biraz ahlak dışı bi olay olduğu için kırıcı da bi soru.Eşiniz sevgiliniz size dönüp dönüp bunu sorsa bi noktadan sonra kızarsınız.Yanılıyor muyum? Yapmayın.

Yaşınız kaç acaba, 16 falan mı?
Hayır ergenler bile kafayı takmıyor böyle şeylere bu kadar...
Açtığınız diğer konularınıza da bakınca hayatınızdaki tek şey sevgiliniz ve ilişkinizmiş, sevgiliniz dışında meşgul olabileceğiniz birşey yokmuş gibi duruyor.

Asıl soruya gelince. Evli değilim ama erkek arkadaşıma böyle saçma bir soru sormam. Hayatın ne getireceği belli mi olur? Ne gerek var bu çocukluklara.

İnsanın başına her şey gelebilir. O değil de sen aşık olabilirsin bir başkasına... Yapamiyorsan dürüst olup evliliği bitirmektir makul olan. Üstüne bir de çocuk yapmak hangi akla hizmet? Konu beni de etkiledi. Büyük yıkım gerçekten.

Ama sen genel olarak çok takıyorsun. Kasma bu kadar diyecem de zor görünüyor. :)

Ya kızlar şu aralar haberlere konu olan meşhur konuyu nişanlıma okuttum,oda üzüldü adama saydırdı falan,neyse sen diyelimki evlenince aşık oldun bana gelip dürüstce söylermisin dedim oda olurmu ya öyle şey asla olmaz dedi bende asla deme Allah şeytana uydurtmasın de falan dedim ama o hala hayatta olmaz demeye devam etti bu cevapta beni sinirlendirdi(aldatanlar genelde itiraz edenlermiş diye okumuştum biyerde) oda sonra niye bana çevirdinki dedi bende her kadın mutlaka eşine soruyodur böyle bişey dedim inanmadı sizde sordunuzmu yoksa bitek benmi bu kadar etkilendim
Canım ya olayın etkisiyle suçsuz adama niye patladın:)

Bi ese "birgun beni aldatirmisin,aldatirsan soylermisin"sorusu sormak nedir ya.
Konusu dahi gecmez bizde gecmemeli.
Her yerde okudugunuzu hayatiniza niye endeksliyorsunuz ki.
Adami durduk yere aldatiyordur statusune sokmussunuz.yapmayin

Yani daha ılımlı bi cevap verebilirdi hayatta olmaz demesi büyük konuştuğunu gösteriyo buda beni mutlu etmedi açıkçası
Adamin sizin beyninizde kurdugunuz cevabi gorup o cevabi vermesini bekliyorsunuz.
Ya cidden inanamiyorum.hicmi baska sikintiniz yada mutlulugunuz yok.kafanizi yoracaginiz is yok.cidden bu cevap yuzunden mi mutsuz olup bu hale geldiniz

Ya bu tür trajik olaylar herkesin basina gelmez
evet herkes aldatilabilir
Ama (evet trajik bir olaydir aldatilmak)
bu denli trajik bir sekilde olmaz...
yani o bayanin yasadigi bence aldatilma otesi ...

Ben böyle şeyleri sormayı hiç sevmem. Çünkü istediği cevabı versin o cevap benim istediğim cevap olmaz bir, ikincisi en güzel cevabı da verse, ileride ne olacağı belli olmaz. Bilemeyeceğimiz bir şey için fikir beyan etmek ve bunun böyle olacağı konusunda inandırıcı olmaya çalışmak zor olsa gerek. Bence yoktan yere kıllanmışsın. Adam inkar etse olmaz dese sorun, bilemeyiz dese sorun. Ne deseydi? Bence sen çok etkilenmişsin. Böyle şeyler sormanı önermem. Yaşa ve gör.

Hiçbir erkek ben yapardım demezki . Ben asla yapmam der ve dediğini öylede bi rahat yaparki sana söyledikleri aslaa lar geçmiş bir zaman olur, dilerim Rabbim size hayatınız boyunca mutlu mesut yaşatır .

Sorup da neden olmayan şeyi çocoğun aklına düşürüyorsun anlamadım bu konuda hatalısın bence.. bunun dışında çok aşırı tepki veren hayatta olmaz diyen başkasını çok kınayan konuşma tarzını ben de sevmiyorum.. sonuçta biz yaradan değiliz en güzeli Allah sakınsın demek olur..

Yani daha ılımlı bi cevap verebilirdi hayatta olmaz demesi büyük konuştuğunu gösteriyo buda beni mutlu etmedi açıkçası
O sana sorsa, öyle bi şey olursa gelir sana söylerim hayatım gönlünü ferah tut mu derdin yoksa sen ne diyorsun olur mu öyle şey asla olmaz ben asla öyle bişey yapmam mi derdin lütfen cvp çok merak ettim:)

Cok mu monoton gidiyor iliskiniz? Biraz tartisalim da heyecan olsun demissin gibime geldi :KK4:

Bu nasil bir akil yurutmedir?Siz simdi sorsaniz , "aldatsam seni , benim bogazimi testere ile keser misin" diye , adam dese ki "hayatta olmaz oyle sey" , buradan yapacaginiz cikarim yine cok buyuk konustu - potansiyeli var demek ki ! Ve yine siz bu cevaba da mutsuz olursunuz heralde.Siz adami cileden cikarirsiniz walla bu sekilde ben soyliyim yani.

Boyle Birseyi esime sormam bile.
Benden baskasina asik olma ihtimali mi varmis da adamin aklina sokayim :KK50: sende ne bekliyordun anlamadim. Elbette hayir diyecek. Sana sorsa ne cevap verecektin ki?

Back
X