Etkilenmemek mümkün mu?

Cicim aylarımıza gezmelerimize 2 sene yetmedi bol bol gezip tatil yapmak basbasa vakit gecirmek istiyoruz genciz biz cocuk simdilik dusunmuyoruz de gec gayet mutlu mutlu. Senin uzuldugunu farkeden agzindan laf almak icin daha cok sorar.

Cocuk konusunuda cok dusunme kafana takip stres yapma bende 1 sene oyle hep aklimdaydi da olmadi. En son amaaan gezelim sonra yapariz cocuk dedik o ay hamile oldugumu ogrendim.
Allah hayırlısıyla evlat nasip etsin canım :)

Gerçekten insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur kim ne derse desin o senin hayatın kimseye cevap zorunda değilsin

Herkesin derdi kendine büyük seni çok iyi anlıyorum
Bizde 5 yıllık evliyiz eşim evlenir evlemez istedi 1 yıl istemedim ben sonra görevdi ayrıntı derken 1 düşük oldu 5 yıl geçti aradan eşim de sağlık sıkıntısı çıktı
Benden sonra gelen eltim doğurdu kızı 1.5 yaşında SENDEN SONRA GELEN ANNE OLDU vs çok laf duydum kimi der anne olmayı hak etmiyor vs vs anlayacağın elin ağzı torba değil ki diyen der sen canını sıkma 1. Olsa 2. Ne zaman derler düşünüyoruz vs de konuya ayrıntılı girme
Stres de yapma olmuyor diye daha yeni evlisin ins en kısa zamanda gelir bebişin annesi :*)

İstiyoruz olmuyor deme vakti saati gelmemis belli ki o ne demek öyle zaten millet laf yapmak için bahane arıyor kimsenin ağzına laf verme Bana da çok soruyorlardı Allah verirse olur diyordum öyle diyince kimse birşey diyemiyordu

Ilk 1 sene ben ve esimden baska bilen yoktu. Sonra ailelere soyledik. Sonraki yil yakin arkadaslara soyledik. Bu 4.senem herkes hemen hemen biliyor.

Bize de soruyorlar ister istemez yokmu neden yok neden yapmiyorsunuz diye. Ama işin ilginç tarafi şu ki bu soran insanlarin hepsi cocugumuzun olmadigini bilen insanlar..

Nispet yapanindan tut, nazar degmesin diye bebegini uzaklaştiran, kucagima vermeyen, hamileliklerini benden saklayan , her firsatta laf sokan , hamileligini gözume sokan , en alakasiz hamilelik konularinda bile benden yardim alan ( ikili tarama testini yaptirsammi acaba ? ) böyle insanlar hep var hep varolacaklar.

Bitmeyecekler...

Asil yipratici şey cocugunun olmamasi degil çevrendeki insanlar aslinda..

Ben denedim insan icine cikmamayi kimseyle gorusmemeyi hamilelerden uzak durmayi evimde huzurlu olmayi denedim. Olmadi olmuyor.

Oyle de huzurum yok insan icine çikinca da..

Eltim var benim hamile.. allah hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin.. evime gelir saatlerce bebeginden bahseder aldigi alacagi almayi dusundugu 1 sene sonra almak istedigine varana kadar. Asla baska konu konuşmaz. Nasilsin desem bile ' ay valla hamile bir kadin nasil olabiliyorsa oyleyim ' der. Insanlar seni anlamaz. Insanlar agzindan laf almaya calisir.

Daha gecen 15 kisilik komşu toplulugu icinde herkes bana odaklanip ' hadi sende yap artik x (eltim) bile doguracak nerdeyse ne kadar tembelsiniz calisma yapmiyormusunuz siz. Bu gidisle doguramassin sen vs diyenler oldu. Bu 15 kisilik grup bizim cocugumuz olmadigini bile bile konustular.

Cok yoruldugum zamanlarda olmuyor diyorum susuyorlar. Ama sadece o an icin. Sonrasinda hani yokmu karnin cikmis hamilemisin. Ay hadi insallah seninde olur vs..

Istemiyoruz demek yerine zamani gelince olur diyebilirsiniz. Ne istemediginizi dusunurler ne de olmadigini...

Bende 1 yıllık evliyim ve daha yeni düiünüyoruz. Evlendigim ilk günden basladılar artık müjdeyi verirsin yakında diye düşünmüyoruz borcumuz var zamanı gelince olur dedim. Kardeşimin ıkı evladı var bak seni geçti dediler geçsin teyzeyim ben anne yarısıyım onlar bana yeter dedim. Kulaklarını tıka insanlara agzı olan tuzu kuru olan konusur. Üzmeyin kendinizi Rabbim isteyen herkesin kucagını hayırlı zamanda doldursun.

Allah tez zamanda nasip eder inşallah canım Rabbim kucagimizi doldursun inşallah

Gerçekten insanlar çok yıpratıyor uzak kalmak en iyisi mesafeliykn bile istediklerini soyleyebiliyorlar

Allah tez zamanda nasip eder inşallah canım Rabbim kucagimizi doldursun inşallah

Gerçekten insanlar çok yıpratıyor uzak kalmak en iyisi mesafeliykn bile istediklerini soyleyebiliyorlar

Kesinlikle oyle. Kaldiki bunlar 50 yasinda belki daha fazla olan teyzeler. Bitanesi var icinde bosanmis iki cocugu var. Bitek o bu konular acilinca beni savunuyor. Karismayin sizene yapma kiz hayatini yaşa diyor

Ben de yaşadım. Tedaviyle oldu zaten. Başta ben de düşünmüyoruz diyordum. Sonra verecek olan allah. Dua edin diyodum. Öyle sustular. Eşimin ailesine sôylememiştik olmadığını ama. Kv abartı üzülür bizi de üzer diye. Ona da tam hatırlamıyorum bi soruşunda eşim sert çıkmıştı. Sonra bıraktı.

Gerçekten kime ne ya belki biz istiyoruz olmuyor d oguruyorsun kardeş istiyorlar delirtiyorlar valla beni de devr evlen artık evdekaldın diyesöyleniyor siz çok mutlu olmuşsunuz da beni de evlendirmeye çalışıyorsunuz diyorum doğru diyolar

Benim nisanlimun annesi şimdiden vlenin de çocuk yapın diye dedirtiyor

durumlarımız hemen hemen aynı seninle Allah isteyen herkese hayırlı vakitte nasip etsin inşallah. Benim senden tek farkım benim düşük yaptığımı herkes biliyordu ona rağmen saçma sapan neler dediler. Düşenin halinden yalnızca düşen anlar o yüzden insanlardan anlayış beklemekten vazgeçmek en iyisi

Çocuk sahibi olmak insanın elinde olan bir meziyet değildir. Yani sizin değiştirebileceğiniz bir sonuç değildir. Haliyle böbürlenme ya da kendini eksik hissetme konusu da değildir. Ama sosyal hayatta doğduktan sonra bile önemli bir yer tuttuğundan kötü niyetle olmasa da insanlar hep soracaktır. Demekki sizin için doğru zaman değil, her işte bir hayır vardır. İnsanlara net cevaplar vermelisiniz. Olup olmayacağını kimse bilemez bir tanıdığımın 15 sene sonda tedavisiz oldu. Öncelikle siz kendi kafanızda rahat olmalısınız.

"Daha erken ama kısmet" diyeceksin. Kestirip atacaksın. O densizlerin yorumlarını da anında sileceksin.
6 sene kimse bana sormaya cesaret edemedi
Zaten istemiyordum ama daha erken biz zamanını biliyoruz diye kesiyorduk milletin sesini eşimle

6 yıl olacak söylediklerini yaşayalı inşallah daha da uzamaz (Amin) hatta hele birde olmadığını öğrendiklerinde daha da azıyorlar içlerine şeytan kaçmışlar.. ben artık direkt ciddi bir şekilde olmuyor bizim diyorum gözlerimi belerterek gözlerine bakıyorum pat diye kendileri kala kalıyorlar öyle bir cevap beklemediklerinden. strese sokma kendini insanların lafı hiç bitmiyor inan ki inşallah bir an önce kavuşursun dr lar bizede sorun yok diyorlardı bizde habire normal olmasını bekleyip zaman kaybettik. tavsiyem çok zaman kaybetmeyin çeşitli dr lara gidin olmadı aşılama tüp bebek üstüne gidin problemin maddi manevi gücünüz yettikçe boş verince bi bakıyon zaman geçmiş :S

Size ne diyebilirsin mesela. Insanlara bu kadar yuz vermeyin. Bu ne merak böyle.

Resmen aynı şeyleri yaşıyoruz. Bende 7 8 ay önce bi düşük yaptim. Sonra hipotroidim olduğu ortaya çıktı muhtemelen düşüğün nedeni o ve ilaç kullanmaya başladım. O zamandır hala hamile kalamadım. Ama etrafım bu rahatsızlığımı bildiği halde her gün nerdeyse hadi artık vakti geldi yapın bi bebek diyor. Diyorum bizde istiyoruz ama tutmuyor napabilirim susuyorlar sonra yine aynı. Ben pişman oldum rahatsızlığımı ve çocuk istedigimi söylediğim için çünkü herkes soruyor hatırlatıyor. Bence istemiyoruz daha de. Yoksa herşeyi gebeliğe yoruyorlar. Canım şunu istedi falan diyorum ay hamilemisin, midem bulandı diyorum mide rahatsızlığım var genelde ay kesin hamilesin falan. Insanlar hiç düşünmüyor karşıtarafi soruyorsa soruyor. Inşallah isteyen ve bakabilecek durumda olan herkese nasip eder allahım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…