Köfteler Etli Karnibahar Köftesi. - Green Life Baharat Sponsorlugunda

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Herkese kocaman merhabalar.

Vereceğim tarif normalde 3 fakat esim ve benim gibi oburlar icin 2 kisiliktir.

Uyarilarimi yapayim hemen et yerine kiyma kullanirsaniz ve malzemeyi usengeclik edip rondodan gecirirseniz cok sikisik tas gibi bir kofteniz olur. Yapmayin

-300 gr kadar karnibahar
-200 gr kadar et (ben kurbandan kalma kemikli eti kullandim)
-1 yumurta
-1 su bardagi un
-2 tatli kasigi domates salcasi
-yarim soğan
-yarim cay bardagi sivi yag
-kirmizi biber, tuz, karabiber ve kajun. (Canim kajun, canim sponsorum )

Oncelikleeee, etimizi hasliyoruz. (Daha sonra suyunu pilav ya da corba yapmak icin ayiriyoruz ama bunun su an konumuzla alakasi yok. )

Daha sonra karnibaharlarimizi hasliyoruz. (Bu kisimda cami kapiyi acin, hatta mutfak duvarini yikin. O ne koku oyle ya. )

Daha sonra dograma tahtamizi, haslanmis etimizi, haslanmis karnibaharimizi ve satirimizi alip minik minik dogruyoruz hepsini. (Sakin rondodan gecirmeyin, ciddiyim tugla pisirmisjm gibi oldu bi keresinde ) ben parca etlerden birini kullanmadim. Daha dogrusu kullanacaktim vazgeçtim. Fotograf yaniltmasin.

Boyle bir sonuca vardik.

Baska bir kaba yumurtamizi, minik minik dogradigimiz soganlarimizi, salcamizi, baharatlarimizi ve sivi yagimizi koyuyoruz.

Ustune etimizi ve karnibaharimizi ekleyip yoguruyoruz.

Asagida da goreceginiz uzere dolma ici gibi bir sey elde ettik. Tabi ki bunu sekillendiremeyiz.

Ustune bu sebeple unumuzu ekliyoruz.

Bu sefer de hafif yapiskan ama sivi yag ile rahatca sekillendirebilecegimiz bir hamur elde ettik. Bunu 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz ki otursun iyice.

Daha sonra sivi yag ile sekillendirip tavaya alip orta isida pisiriyoruz.

Sonraaaa afiyetle yiyoruz.

Aslinda bulgur pilavi ile daha guzel gidiyor ama bulgur pilavim daha pismedi.

Ellerinize sağlık Ben bunu etsiz yapıyorum,birde böyle yapayım Yarışmada bol şans diliyorum

Etsizini hic denemedim. Daha dogrusu mucver gibi gorunuyordu cesaret edemedim. Mucver yiyen yok bizde. Etlisi guzel ama, tavsiye ederim.

Tesekkurler. :)

Canim cekti benim yaa karnibahar cok severim eline saglik basarilar

Bunu ne yedim ne gördüm.
Ayy dünyadan haberim yok

Ellerine sağlık eminim çok lezzetlidir.

Ilk defa görüyorum böyle bi tarifi
Karnibahar hic sevmem ama cok deneyesm geldi
Yarismada basarilar

Ayy daha 3.günden hiç bilmediğim 3 tarif birden geldi. İyi ki köfteler cıkmışşş.
Ellerine sağlıkk cok guzel gorunuyor

Çok değişik bir köfteymiş.Hiç karnıbaharlısını yememiştim.Karnıbahar çok sevilmediği için böyle çok güzel yenilebilir.Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.

Mücverden farklı oluyor tavsiye ederim
Eki Görüntüle 1676402

Mutlaka deneyecegim. :)

Canim cekti benim yaa karnibahar cok severim eline saglik basarilar

Bende bende. Esim gelse de yesem diye bekliyorum.

Bende boyle etsiz yapiyorum cok lezzetli oluyor

Valla deneyecegim.

Bunu ne yedim ne gördüm.
Ayy dünyadan haberim yok

Ellerine sağlık eminim çok lezzetlidir.

Ya aslinda ben uydurdum bu tarifi. Etsizi etli yaptım yani. Ama mutlaka benden once deneyen yapan olmustur.

Etlisini deneyelim bakalım nasıl olacak

Guzeeeel :)

Son 5 kilomu verdikten sonra denerim icinde un var

Ben de hizla aliyorum acaba bundan mi

Ilk defa görüyorum böyle bi tarifi
Karnibahar hic sevmem ama cok deneyesm geldi
Yarismada basarilar

Dene dene karnibahar sevdirir :)

Ayy daha 3.günden hiç bilmediğim 3 tarif birden geldi. İyi ki köfteler cıkmışşş.
Ellerine sağlıkk cok guzel gorunuyor

Tesekkur ederimm.

(Kizlar bu arada yemekte sarimsakli yogurt ve barbeku sosla yedik. Cok daha guzel oluyor.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…