• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Etli Yemek Yapmayınca Fedakar Bir Eş Olmaz mısınız?-Eşin Küsme Huyu-

20 yıllık evliim ben.alttan aldım olmadı üste çıktım olmadı.ben de küstüm olmadı hiçbirşey yokmuş gibi davrandım olmadı.konuştum güzellikle hiç tınmadı.küsmesi için zaman ve mekan hiç farketmedi.kandil olur bayram olur düğün cenaze olur,allah ne verdiyse artık.bu arada herkese reziliz çünkü belli etmeme huyu da yok.neyse anneme anlattım boşanıcam diye kızım herkesin kötübir huyu var sabret artık mutlu evlilik mi kaldı dedi sabretmeye devam ettim.taki pazardan onun istediği kayısıyı almadık diye küsene kadar(bu arada bu adam 47 yaşında)evde kayınvalidemler de var.bana birşeyler olmaya başladı.resmsn yanardağ gibi kabardı içim ve birden patladı.öyle bir sinir krizi geçirdim ki akıllara ziyan.eşim korkudan neyapacağını şaşırdı.doktora götürmek istedi.beni bu hale getirdiği için kendisinin gitmesi gerektiğini söyledim.doktora olanları anlatmayacağımı mı sanıyorsun dedim.korkudan dr lafı edemedi bir daha.tabi daha da çaresiz kaldı o zaman..öğlen 3ten gece 12ye kadar aralıksız ağladım.o halde annemi de aradım .ben bu hale geldim daha ne kadar sabretmem lazım diye.tabii annem de çok korktu.oraya mı geleyim başka yere mi gideyim dedim annemin etekler tutuştu.bu arada blöf falan yapmıyordum asla.çok kararlıydım.herkesin derdi kendine büyük muhakkak ama bu küsen eş problemini yaşamayan bilemez,ne kadar ama ne kadar yıpratıcı birşey olduğunu anlayamaz .allah ta yaşatmasın zaten .neyse kayınvalidem de buna bir girişti seni rahat mı tepiyor diye.bunun kaçacak yeri kalmadı.bu olay ramazandan 1 hafta önce oldu.daha çok yeni.eşim henüz küsmeye teşebbüs dahi edemedi ama ilerisi ne olur bilemem tabi.ama tek bildiğim asla katlanmayacağım.sanırım bunu o da anladı ve tıpış tıpış değişti.işin özeti sorunların çözümünde kararlılık çok önemli.fakat o aşamaya gelebilmek te tabi ki kişiye göre değişir ama çok zaman alıyor.allah bu durumda olan herkese yardım etsin.dilerim sizin yanardağ geç harekete geçmez

bilirim ben bu patlamaları...içinde tutar tutar biriktirirsin..tek istediğin herkes iyi olsun herkesin gönlü olsundur ..herkesi memnun edersin mutlu edersin..ama sıra sana gelince. kimse kıpırtatmaz tırnağını...çünkü alışmışlar mutlu edilmeye..sen robotsun sen üzülmezsin sen kırılmazsın sen ağlamazsın..

ama öyle bir zaman gelirki içindeki bütün dağlar yıkılır ,yerler yarılır...herşey dağılır..büyük depremi yaşar ruhun..ve inanılmaz bir nöbet geçirirsin..öfke nöbeti...tuttuğunu atarsın ,yıkarsın geçersin ortalığı..seni sakinleştirmek isteyen kimseyi duymazsın..bitmiştir çünkü tahammülün..onca zaman herşeyine sabrettiğin insan, bu saatten sonra kalsada olur gitsede olur..farketmez artık..bir kaşık suda boğulmadığına şükretsin..

o kocanın aklı başına gelir..değişir elbet..çünkü birdaha böyle bir depremi yaşamak istemez..artık daha net anlamıştır ve farkındadır herşeyin...

demek istediğim bazen patlamakta bir iletişim yolu oluyor....hatta kurduğun bütün güzel cümlelerden daha etkili..
çünkü karşındaki bir erkek.....normal yani...

bebek konusunda çok aceleci davrandığını zaten arkadaşlar söylemiş +1 olayım bende, çocuk olunca sen seyret nazları kaprisleri, benimle ilgilenmiyosun hep bebeklesin hık mık gak guk amaaaaaaaaaaaan ömür törpüsü işte Allah sabır versin

20 yil mi? Allah sana muthis bir sabir vermis bacim :nazar: bende hic sevmem kusen ve asik suratla dolasan insanlari. tepkin varsa tepkini koy ama uzatma. nefret ederim birseylerin uzatilmasindan, gelir gecer bir olay neden uzatilir ki bu kadar :19: sanki 3 yasindaki cocuk kayisi almadi diye kusmeler, tovbe estafirullah Allahim gucune gitmesin.

sen gercekten bir patlama yasamissin ve bunu gormus esin, keske cok daha onceden patlamasanda patliyormus gibi yapsaydin. akli basina daha erken gelirdi belki ve sende onca sene bunlara katlanmazdin.

Son düzenleme:
İnsanlar evlilik hayatlarını eskisinden biraz farklı tutmalı.
Çok büyük ödünler vermeden böyle fedakarlıklar yapılabilir diye düşünüyorum.

İmkanınız varsa yemek şirketiyle anlaşın.
Bu kadarına imkanınız yoksa haftada 1-2 ev yemekleri yapılan yerden yemek alabilirsiniz.
Bu da olmazsa ev yemekleri satan yerden kavrulmuş-pişirilmiş et alabilir evde etli yemek yapabilirsiniz.
Siz yapmak istiyorsanız, ete dokunamıyorsanız eldiven kullanabilirsiniz.
Kokusundan rahatsız oluyorsanız maske kullanabilirsiniz.

İki kişinin yemeği ne kadar uzun sürebilir ki ?

20 yil mi? Allah sana muthis bir sabir vermis bacim :nazar: bende hic sevmem kusen ve asik suratla dolasan insanlari. tepkin varsa tepkini koy ama uzatma. nefret ederim birseylerin uzatilmasindan, gelir gecer bir olay neden uzatilir ki bu kadar :19: sanki 3 yasindaki cocuk kayisi almadi diye kusmeler, tovbe estafirullah Allahim gucune gitmesin.

sen gercekten bir patlama yasamissin ve bunu gormus esin, keske cok daha onceden patlamasanda patliyormus gibi yapsaydin. akli basina daha erken gelirdi belki ve sende onca sene bunlara katlanmazdin.

yok olur mu.o zaman dobralığıma dürüstlüğüme zarar gelir.allah muhafaza dünya yok olur falan.ahhhh ahhhhh zaten başıma ne geldiyse azıcık kurnaz olamadığım ve de taktik bilmediğim için geldi.ama çok şükür artık hepsini öğrendim.no problem yani.farkındayım korkuyor artık benden.allah bozmasın:1:

30 haziranda evlendim. Ve o günden bu yana eşimin sürekli bu ithamına maruz kalıyorum. Ben vejeteryanim ve dahası ete dokunamıyorum bile. Üstelik hamileyim de ve daha fazla tiksiniyorum. Dün yine bunu dediğinde onun için yaptığım şeyleri anlattım. ''Evini temizliyorum, her gün sana yemek yapıyorum bu fedakarlık değil mi'' dedim, ''yapma o zaman!'' dedi. ve ben de ''tamam'' dedim. Oruçlu olduğu halde de bugün ona yemek falan yapmadım. Kendisi yaptı. Dünden beri sırf bu saçma sapan şey yüzünden konuşmuyoruz.

Küsme huyu beni deli ediyor. Daha bir haftalık evliyken balayından döndüğümüz gün yine böyle saçma salak bir sebepten bana 10 gün küstü.

Hanımlar sizde de var mı böyle problemler? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz? Daha yeni evliyiz ya,40 gün bile olmadı. bizim küsüşen değil sevişen çiftler olmamız gerekmiyor mu?1 hafta iyiysek bir hafta kötüyüz anlamıyorum. :14:

:9::9::9::9::9::9:
:52::52::52::52:
Koptum bu lafa... :27:

Eşinizin tavrı hiç hoş değil...

Neyse soruya gelecek olursak

Madem eti elleyemiyorsun.. Hazır köfteler var marketlerde, kızatabilirsin.. Bazen de tavuk..

çok büyük olmayan bir şeyi büyüttükçe büyütmüşsünüz mutlaka bir orta yolu vardır,
eşin küsmek yerine izah etse,neler yapabilirizi konuşsa..sen de destek olsan,
annen felan yakındaysa etleri parçalasa kavursa,köfte hazırlasa dondurucuya koyup eşine arada yapabilirsin,
onun yemeğini ayırıp o kavrulmuş etleri eklersin sen kendi yemeğini ayırırsın,
dokunamıyorsan eldiven kullanırsın,onu da direkt çöpe atarsın...
hamilelik konusuna gelirsek çok erken olmuş cidden daha birbirinize alışıp,biz olmayı öğrenmeden
hamile kalmak,bebek dünyaya getirmek bir riziko...ama olan olmuş siz şu sorunlarınızı akıllıca çözümlerle
bebk gelene kadar halledin.

Hamilelik çok erken gerçekten. Belli bir yaşa gelmiş insanın olgunlaşmaması aileden kaynaklı psikolojik bir sorundur. Umarım çözersiniz. Ama eşiniz ile konuşmalısınız hala devam ediyorsa da siz de onun verdiği tepki karşılığında özür dilememelisiniz. Eşsiniz siz, kanka arkadaş değilsiniz. Yatak tek, sorunlarınız bir. Ayrı gayrı çözülmez... Etki tepki olayını düşünün derim.

Daha çok yenisiniz,yemek ya da fedakarlık konusu değil bu aslında,
birbirinize karşı egemenlik savaşı.
İki taraf da panik halinde şu an,ya hep böyle giderse kaygısı.
Ama ikiniz de hatalısınız.Oruçlu eşe kızıp yemek yapmaman hoş değil.
Eşin değil de başka biri bile olsa bütün gün niyetli olarak çalışmış,
yorgun argın gelmiş üstüne kendi yemeğini kendisi hazırlamış.
İnat da bir yere kadar,o yerde vicdan başlamalıydı.
Neyse,et yememeni,tiksinmeni anlarım da merak ettim şimdi,
çocuğun da mı hiç et yiyemiycek:44:
Vejeteryanlık senin seçimin de,çocuğunun bu seçimi yapması için yetişkin olması lazım.
E bu süreçte hiç et tüketmiycek mi:44:
Ailecek et seven insanlar olduğumuz için,dehşete düştüm bi an:1:

Canım mümkün değil demedim ben ama belli ki bu arkadaşımız için sürpriz olmuş. Ayrıca hemen hamile kalmış olması neden kocasının nazını çekmesini gerektirsin ki? Esas abes durum burada.

yok canım ben öyle bişey demedim
tabi ki çekmesini gerektirmiyor
kaldı ki trip atan erkeklere çok sinir oluyorum, kadınlar bile öyle küsmez yahu
iki konuşunca gönüllerini alırsın.

benim babamın da küsme trip atma huyu vardır.
artık ben dalga geçiyorum yine niye küstü filan diye :))
ama Allah'tan o uzatmaz, gönlü alınabiliyo hemen :)

okurken okurken sinirlendim ve içimden huyları kurusun bu erkeklerin diyesim geldi...

küstüm çiçeği alıp küsen bütün eşlere hediye edin.
sanırım oruç başıma vurdu. yapıcı bir kaç cümle yazacağıma yazdığıma bakın...

Son düzenleme:
Daha çok yenisiniz,yemek ya da fedakarlık konusu değil bu aslında,
birbirinize karşı egemenlik savaşı.
İki taraf da panik halinde şu an,ya hep böyle giderse kaygısı.
Ama ikiniz de hatalısınız.Oruçlu eşe kızıp yemek yapmaman hoş değil.
Eşin değil de başka biri bile olsa bütün gün niyetli olarak çalışmış,
yorgun argın gelmiş üstüne kendi yemeğini kendisi hazırlamış.
İnat da bir yere kadar,o yerde vicdan başlamalıydı.
Neyse,et yememeni,tiksinmeni anlarım da merak ettim şimdi,
çocuğun da mı hiç et yiyemiycek:44:
Vejeteryanlık senin seçimin de,çocuğunun bu seçimi yapması için yetişkin olması lazım.
E bu süreçte hiç et tüketmiycek mi:44:
Ailecek et seven insanlar olduğumuz için,dehşete düştüm bi an:1:
Sanirim en dogru teshisi yaptiniz. Haklisiniz hep boyle mi olacak diye huzursuzum cok. Cocuguma et yedirmeme
gibi bir dusuncem yok tabii ki. Allah bir cozum sunar o zamana insAllah.
Bu arada basligi yanlis actigim icin ozur dilerim. Mesele et degil, mesele sacma salak seyle
rden dolayi kususmemiz:5:
Bu arada henuz izinde,calisip yorulma durumu yok yani. Ben de yaz tatilindeyim. 24 saat birbitimizi gormek te
sorun olabilir. Bu arada bugun yemek yapmama ragmen senden fedakarlik istemiyorum sen ye dedi ve su an kendi:2:
yemegini hazirliyor. Daha ne kadar surecek bu¿

et yemek istediği zaman dışarıdan söylesin ya da kendi pişirsin..onu da yapmıyorsa en azından kavursun,konu sahibi de yemeğin içine atar onları..ayrıca yemek pişirmenin kadının görevi olduğunu da sanmıyorum..erkek neden yapamaz ?

Sevgili konu sahibi arkadaşım ben de senin gibi ete dokunamayanlardanım. Ancak eşim sebzeyi sevdiği kadar et yemeyi de sever. Ben de kasapta eti yemeklerde kullanılacak hale getirtirim. Kuşbaşı ya da kıyma gibi temizlenmesi gereken yerleri kasapta temizletirim. Balıkları da gene aldığım yerde temizletirim. böylece pişirmesi daha kolay olur hem bak sen de hamileymişsin haftada en az iki kere kırmızı et tüketmek lazım. Belki sen de böyle yapabilirsin.

ben de vejetaryenim ve et yemeği asla yapmam dokunamam. Kokusundan nefret ederim, midem kalkar. Bu yüzden sizi anlayabiliyorum. Yalnız benim anlamadığım sizin bu durumunuzu eşiniz bilmiyor muydu? Evlenmeden önce konuşmuş olmanız lazımdı. Şahsen ben evli değilim ama çevremde arkadaşlarım ve akrabalarım saygı duyarlar bu konuda.... Eşinizinde saygı gostermesi lazım. Bu yüzden küsmekte ne demek oluyor çok yanlış... diğer yorumları okumadım ama benzer şeyler demişlerdir tahminimce.

eşimin önüne fırında kızarmış bir bütün tavuk koysam oturup hepsini yiyebilir,ben de pek sevmem malesef.
nerdeyse her gün et pişer evde,aç kalmayım diye yerim,etin yanında kendime sebze yaparım,ağzına sürmez o anlarda.
kırk yılın başı et yepmadan sadece sebze yaparım,o zaman oturup gayet güzel yer bayıla bayıla.
ertesi gün annesine gideriz,tavuk pişrimiştir mesela
eşimin yorumu ' öff ot çöp yemekten bıktım iyi oldu bu tavuk':1:

ilk zamanlarda bozuluyordum,sevmediğim halde her gün yapmama rağmen böyle diyor diye ama artık aldrmıyorum.öyle derse 'tavuk yemekten yumurtlayacaksın yakında' diyorum,gülüp geçiyoruz.

eşin ayıp etmiş ama,çok yenisiniz,zamanla alışırsınız birbirinize.

Sanirim en dogru teshisi yaptiniz. Haklisiniz hep boyle mi olacak diye huzursuzum cok. Cocuguma et yedirmeme
gibi bir dusuncem yok tabii ki. Allah bir cozum sunar o zamana insAllah.
Bu arada basligi yanlis actigim icin ozur dilerim. Mesele et degil, mesele sacma salak seyle
rden dolayi kususmemiz:5:
Bu arada henuz izinde,calisip yorulma durumu yok yani. Ben de yaz tatilindeyim. 24 saat birbitimizi gormek te
sorun olabilir. Bu arada bugun yemek yapmama ragmen senden fedakarlik istemiyorum sen ye dedi ve su an kendi:2:
yemegini hazirliyor. Daha ne kadar surecek bu¿

merak etme yakında barışırsınız.
Aynı evin içinde ne kadar küs kalınabilir ki?
Canını sıkma sen,çok normal bu yaşadıklarınız.
Çok yenisiniz,farklı ailelerden gelen iki farklı insan.
Aynı evin içinde herkes kendi hakimiyetini kabullendirmek istiyor.
Sorsan hepimiz''ortak bir hayat yaşıyoruz,ortak kararlar alınır,kimse kimseye üstünlük taslayamaz''derizç
Deriz de bu hayata geçirilirken pek öyle olmuyor işte:1:
Evlilik uzun soluklu bir yol ya,o yol da değer gördüğümüzü hissetmek için fikirlerimize önem verilsin,
gönüllü olmasalar da uygulama da bizim dediklerimiz olsun isteriz,içten içe...
Erkekler de farklı değil işte,herşey bir arada olsun isterler.
Yemek,çamaşır,temizlik,düzen her daim olmalı ve bunlar yapılırken toz bezi perisi modunda yüzler hep gülmeli:37:
''beyazlar yıkanmamış aşkım''denildiğinde,''hangi birisine yetişeyim aşkım,toz aldım,evi süpürdüm,ütü yaptım,o da yarına kalsın aaa''
denmemeli mesela.''Kusura bakma aşkım fırsat olmadı ben şimdi hemen çalıştırırım makineyi''denmeli en polyanna gülüşüyle:1:
Tabi bu onların beklediği.''mızmızlanmak,söylenmek,şikayet etmek''zinhar yassahhh:19:
çok biliyorlar ya...
İnan hepsi aynı bi noktaya kadar.Yapman gereken ne naçizane fikrimi söyleyim.
Böyle küslük anlarına çok takılma,haklı bile olsan''ne şimdi bu,konuşmayarak nereye varıcaz,çocukmuyuz biz''de,
bişey kaybetmezsin.Aksine küs kalıp hırslanıcağınıza,konuşarak,tartışarak uzlaşırsınız.
Bazen ben de diyorum''küssek şöyle 2 gün konuşmasak anlasa haklı olduğumu''diye.
Ama nafile,küsme lüksüm yok benim,bak o bile lüks.
Suratım düşse,komiklik yapıp güldürür.benim bütün cool hallerim,karizmam çöpte:)
Neyse dilerim barışmıssınızdır bu akşam.
Ve bu son küslüğünüz olur.Küserek değil de tartışıp,uzlaşarak çözersiniz probleminizi.

Back
X