sen özellikle kafkasla ilgili bir şey dememişsindir demi?Merhaba bayanlar
Bugun sigara birakma polikliniginde solunum testine girdim sonucta soyle bir sey yaziyor:
Etnik grup: kafkas
Annem kafkas ama babam turk
Simdi bunu neden taktin diyeceksiniz ama rahatsiz oldum devlet kayitlarinda etnik gruplara gore mi ayriliyoruz yani ayip degil mi tc uyrukluyum ben
Yoksa ufleme cihaziyla mi anlasiliyor diyecegim ama yazarken bile guldum bu fikre
Bilgisi olan bir bilgilendirme yapabilir mi
Baban Türkse otomatikman Türk oluyorsun neden Kafkas yazmışlar ki enteresan. Ama daha da enteresan olanı bunu niye yazmışlar
Yok artık, kafkas gibi içiyorsun diye yazılmıştır belki :) O nasıl oluyorsa artıkMerhaba bayanlar
Bugun sigara birakma polikliniginde solunum testine girdim sonucta soyle bir sey yaziyor:
Simdi bunu neden taktin diyeceksiniz ama rahatsiz oldum devlet kayitlarinda etnik gruplara gore mi ayriliyoruz yani ayip degil mi tc uyrukluyum ben
Yoksa ufleme cihaziyla mi anlasiliyor diyecegim ama yazarken bile guldum bu fikre
sen özellikle kafkasla ilgili bir şey dememişsindir demi?
Tıpta bu terimler bir şeylere bağlayıcı olabiliyor. Bilim tek bir teoriye dayandığı için Türk ayrı bir ırk değildir aslında. İnsanları yaşadığı coğrafyaya göre guruplara ayırır. bizim için Kafkas denmesi kafamı karıştırdı biraz ama bence mantıklı bir nedeni vardır.
İtalyanlar çok sigara içene "Türk gibi içiyorsun" derler, onun gibi bir şey mi acabaCok mu kafkas ufluyorum nefes aliyorum nedir yani mantik
kafkas orada caucasian anlamındadır.
genelleme yapmak ırklar için çok doğru değil tabi de beyaz ırk için kullanılan genel terimlerden biri işte.
http://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_race
bence öyledir. herkes için öyledir yani o hane fix sorulmadan yazılıyordur. PC kendisi direk kodluyordur oraya. Tamamen gereksiz bir durum yani.Yok soylemedim de cok sasirdim ve merak ettim acikcasi
Hmm yani genel anlamda beyaz irk icin kullaniliyor oyle mi
Kafkas oldugum icin sasirdim tabi nerden biliyolar diye
bir psikoloğun ikidir açtığı mevzular beni acayip şaşırtıyor..etnik grubuna Kafkas deseler ne olacak ki Türkler anadoluya zaten kavimler göçü ile girmedi mi %20 si 26 ağustos 1071 de Malazgirt meydan muharebesi ile doğudan girerken geri kalan köken Kafkas dağları güzergahından dağılıp girmedi mi şimdi burda seni irite eden ne bir psikoloğun bunu sormasında beni irite eden ne çözemedim justcığımMerhaba bayanlar
Annenin kütüğüne mi yazılıyor yeni doğan çocuk?konu harici olacak ama çerkezlerde soy kadından yürür.yani baba türk olsun kürt olsun anne çerkezse ondan doğanlarda çerkezdiir
yaşam biçimleri gelenekleri görenekleri çerkezler anaerkil bir toplumAnnenin kütüğüne mi yazılıyor yeni doğan çocuk?
yok kütüğe geçmiyor...hani normalde bilinirya soy babadan gider diye..o bakımdan..konuyla biraz alakasızdı ama bilgi amaçlı yazdımAnnenin kütüğüne mi yazılıyor yeni doğan çocuk?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?