Etnik grup???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Merhaba bayanlar
Bugun sigara birakma polikliniginde solunum testine girdim sonucta soyle bir sey yaziyor:

Etnik grup: kafkas

Annem kafkas ama babam turk

Simdi bunu neden taktin diyeceksiniz ama rahatsiz oldum devlet kayitlarinda etnik gruplara gore mi ayriliyoruz yani ayip degil mi tc uyrukluyum ben

Yoksa ufleme cihaziyla mi anlasiliyor diyecegim ama yazarken bile guldum bu fikre

Bilgisi olan bir bilgilendirme yapabilir mi

sen özellikle kafkasla ilgili bir şey dememişsindir demi?
Tıpta bu terimler bir şeylere bağlayıcı olabiliyor. Bilim tek bir teoriye dayandığı için Türk ayrı bir ırk değildir aslında. İnsanları yaşadığı coğrafyaya göre guruplara ayırır. bizim için Kafkas denmesi kafamı karıştırdı biraz ama bence mantıklı bir nedeni vardır.

Yok artık, kafkas gibi içiyorsun diye yazılmıştır belki :) O nasıl oluyorsa artık

fiziksel anlamda yani tıbbi ibir ifade olarak yazılmış olmasın? sorsaydınız bu ne demek diye.

Yok soylemedim de cok sasirdim ve merak ettim acikcasi

Allerjik hastalıklarda yapılan genetik çalışmalarda yavaş asetilasyonun bir risk faktörü olduğuna dair bilgiler bulunmaktadır. Vücudumuzda NAT2 (Nacetyltransferase2) yavaş ve hızlı olmak üzere iki farklı hızda çalışan; ilaç, xenobiotik ve karsinojenleri metabolize eden bir asetilasyon enzimidir. Bu hız farkı kişinin etnik yapısına göre değişiklik göstermektedir.

Bu tarz yazılar buldum. Yani etnik köken de solunumu etkilediğinden genetiği taşıdığın için bu faktör yazılmış bence...

Hmm yani genel anlamda beyaz irk icin kullaniliyor oyle mi

Kafkas oldugum icin sasirdim tabi nerden biliyolar diye

Yep, aklıma bu durumu antropoloji dersinde öğrendiğimiz zaman hangimiz kalpakla çılgın danslardan yapıyoruz yaa biçimindeki gereksiz espirilerimiz geldi Afrikalı cıbıldak kabilelere bakmaktan beynimiz sulanmıştı, normal yani.

bir psikoloğun ikidir açtığı mevzular beni acayip şaşırtıyor..etnik grubuna Kafkas deseler ne olacak ki Türkler anadoluya zaten kavimler göçü ile girmedi mi %20 si 26 ağustos 1071 de Malazgirt meydan muharebesi ile doğudan girerken geri kalan köken Kafkas dağları güzergahından dağılıp girmedi mi şimdi burda seni irite eden ne bir psikoloğun bunu sormasında beni irite eden ne çözemedim justcığım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…