Etnik grup???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu farkli yerlere cekmeyelim tabii ki de gurur duyuyorum lezgi olmakla turk olmakla ama bana sorarsaniz eger bu etnik koken olayi benim dusundugum gibi olsaydi cok buyuk bir ayip olurdu. Hepimiz bu ulkenin vatandasiyiz ne amacla ayriliyor degil mi.

Ek olarak bir konuyu da meslegime baglamayin abartmayin isterseniz. Etnik koken sorusu bu

arkadaşım bu durum farklı özellikle kürt türk kafkas diye ayrılmıyormuş arkadaşlar açıkladı..kafkas beyaz ırkı simgeliyormuş..dehşete düşecek ne var anlamadım

Arkadaslarin yazdiklarini okudum ama bunlar inandirici degil ki.Bu tür bir saglik sorununda bunun yazmasi gereksiz.Ayrica ülkemizin tarihine bakildiginda neden dehsete düstügüm anlasilabilir.

Hitler zamaninda da bir cok sey zararsiz sanilmisti...Sonuc iki milyon insan irki nediyle katledildi.

Degil mi sok edici insanlarin bu sekilde ayrilmasi

Yok canim turk degiliz lezgiyiz ama Ataturk'un dedigu gibi "Turkum diyen herkes Turktur"

ama insanları mecburen ayırmak lazım just.
tıp dilinde etnik kökene göre belli kriterler olabilir.
beyaz ırk siyah ırk olarak genetik hastalıklak vs. açısından diyorum.

benim burnumda doktora göre dıştan muntazam içte hafif bir eğrilik var alerjiye müsait geniz akıntıları ile tıkanma olağan bana da bu muhabbette size yapılan açıklamanın muadili bir açıklama yapılmıştı sonuna da çekecen ırkının genetiği bu demişti.

ben de bir tespitimi dile getireyim o zaman formları olması gerektiği çeviren biri olsa kafkas diye bırakmaz, farklılığı belli etmek için kafkasoid falan yazardı, anlam karmaşının önüne geçebilmek için. *Kafkasoidden biz alman mıyız ne işimiz var böcekle diye mana çıkarmaya çalışanları da nereye havale edeceğimi bilemiyorum.*

Genel anlamda beyaz ırkız, çünkü sarı, siyah, kırmızı vs. değiliz, altında gazete haberiyle komplo teorisi aramaya gerek yok.

Psikologlukla ne alakası var
Öf dese sen psikologsun öf deme diyeceksiniz
Abarttınız iyice
Siz de insanları mesleklerine göre ayırıyorsunuz o zaman

turk kizi turkum ama hastanede bazi formlarda kafkasa koyduklari oluyor beni de.(yurt disi)
zaten turk diye bir etnik grup yok.

sağlıkçı getirin bana sağlıkçı.........mazlumu getirn mazlumuuuuuuuuuu

Psikologlukla ne alakası var
Öf dese sen psikologsun öf deme diyeceksiniz
Abarttınız iyice
Siz de insanları mesleklerine göre ayırıyorsunuz o zaman
hayır canım analizin hatalı,ben justı severim zamanında çok muhattap olduk kinayemin kendimce sebepleri vardır canın arkadaşını kör topal savunmaya geçme bence her eleştiri kötü değildir kimisi olumlu kimisi esprivari açılımı çok yani ben konu sahibini muhattap aldım sen ne diye beni muhattap alıyosun hayırdır neden bu celal ?

Öğretmenlerin de her şeyi bilmesi gerekiyor mesela arkadaşlar
Lütfen mesleklerinize uygun(olmayan) her türlü abudik gubidik olayı çözünüz
Doktorlar hastalanmasın, terzilerin ceketleri sökülmesin !!!

Komik oluyorsunuz artık, istediğime istediğim cevabı da veriririm

Çok acııııı o filmi her izlediğimde ki çok kucuktum ilk izlediğim zaman
hala zaman zaman ruyalarıma girer o sıgınaklara saklanmaları v.s.
bilinç altım o kadar doluki o sahnelerle.
Ancak masum insanlar ölmüş olabilirde günümüz cografyasında yahudileri nasıl buluyorsunuz ???

sasirdim ilk okuyunca, etnik koken ne zamandir geciriliyor acaba? ya da beyaz irk oldugunu belirtirken `kafkas `olarak mi degerlendiriliyor? hic karsilasmamistim.
kafamda deli sorular olusturdun Just:)

Sağlık sorununda niye yazmasın ki? Etnik kökenlere bağlı olarak vücut yapısı ve bazı genetik hastalıklar şekillenebilir.
Genel olarak da Caucasian beyaz ırkı değil, genel olarak Avrupa, Kafkaslar ve Kuzey Afrika'da yaşayanları kapsar. Bir nevi sınıflandırmadır, Mongol da sınıflandırma için kullanılır ve "çekik gözlü" ırkları kapsar mesela.

Çinli birinin sağlık kontrolünde etnik grubuna Çinli/Mongol yazsa dehşete düşecek miydiniz?

komiklik nerde ? derdin ne ?
öylemi o zaman istemediğin cevaplarıda işitebilirsin..
Velvette sen rahatsız oldun mu ,olduysan söyle?
Ben forumda dolaşan herhangi bir insan olarak her şeyin mesleğe bağlanmasından artık rahatsız oldum evet
Siz de benden rahatsızsanız kib butonuna basıp geçebilirsiniz. Bir derdim yok çok şükür.

bende tv vatandaşıyım ama neysem o yazıyor abi hiçte rahatsız olmuyorum

Koalina yazinca bana dank etti. Etnik kokene gore enzim cesitleri degisebilir, mesela bildgim kadariyla siyah irktan gelen insanlar verem olamaz mesela. Her koken farkli genetik hastaliklara meyilli, mesela Akdeniz hummasi Turkiye, Iran, Suriye .. vs kokenli insanlarda ortaya cikarken, bir Cinlide ya da Rusta ortaya cikamaz.

Just cim, bilmiyorum daha once hic etnik koken soran evrak doldurdun mu, ben cok doldurdum. Ordaki secenekler genelde soyler olur:

Latin/Hispanic
White/Caucasian
.....

Yani burda seni fisleyip annen Kafkas tan ziyade , koken olarak Kafkas-Beyaz icinde oldugun yazilmis, annenin Kafkas olmasi bir tesaduf sadece, birileri bildiginden degil. Benim de mesela burda yabancilar dairesindeki evraklarimda koken olarak Kafkas -Beyaz yaziyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…