güzel bi açıklama olmuş..burda parkbulyy arkadaşıma teşekkürü bir borç bilirimyaşam biçimleri gelenekleri görenekleri çerkezler anaerkil bir toplumyazısız bir gerçek onlar için..
Merhaba bayanlar
Bugun sigara birakma polikliniginde solunum testine girdim sonucta soyle bir sey yaziyor:
Etnik grup: kafkas
Annem kafkas ama babam turk
Simdi bunu neden taktin diyeceksiniz ama rahatsiz oldum devlet kayitlarinda etnik gruplara gore mi ayriliyoruz yani ayip degil mi tc uyrukluyum ben
Yoksa ufleme cihaziyla mi anlasiliyor diyecegim ama yazarken bile guldum bu fikre
Bilgisi olan bir bilgilendirme yapabilir mi
miskim sen çerkez misin yahu..açıkçası ben de anneden türkmen babadan kafkasım şimdi Kafkas olunca komşu oluyoz malumgüzel bi açıklama olmuş..burda parkbulyy arkadaşıma teşekkürü bir borç bilirim
Bu gelenekle, toplumların nasıl kabul ettiğiyle alakalı bir durum zaten, biyolojik olarak iki tarafın da soyundandır neticede. Ama yasal olarak babaya bağlıyız hepimiz.konu harici olacak ama çerkezlerde soy kadından yürür.yani baba türk olsun kürt olsun anne çerkezse ondan doğanlarda çerkezdiir
yok kütüğe geçmiyor...hani normalde bilinirya soy babadan gider diye..o bakımdan..konuyla biraz alakasızdı ama bilgi amaçlı yazdım
bir psikoloğun ikidir açtığı mevzular beni acayip şaşırtıyor..etnik grubuna Kafkas deseler ne olacak ki Türkler anadoluya zaten kavimler göçü ile girmedi mi %20 si 26 ağustos 1071 de Malazgirt meydan muharebesi ile doğudan girerken geri kalan köken Kafkas dağları güzergahından dağılıp girmedi mi şimdi burda seni irite eden ne bir psikoloğun bunu sormasında beni irite eden ne çözemedim justcığım
Hmm yani genel anlamda beyaz irk icin kullaniliyor oyle mi
Kafkas oldugum icin sasirdim tabi nerden biliyolar diye
bir psikoloğun ikidir açtığı mevzular beni acayip şaşırtıyor..etnik grubuna Kafkas deseler ne olacak ki Türkler anadoluya zaten kavimler göçü ile girmedi mi %20 si 26 ağustos 1071 de Malazgirt meydan muharebesi ile doğudan girerken geri kalan köken Kafkas dağları güzergahından dağılıp girmedi mi şimdi burda seni irite eden ne bir psikoloğun bunu sormasında beni irite eden ne çözemedim justcığım
konu harici olacak ama çerkezlerde soy kadından yürür.yani baba türk olsun kürt olsun anne çerkezse ondan doğanlarda çerkezdiir
arkadaşım bu durum farklı özellikle kürt türk kafkas diye ayrılmıyormuş arkadaşlar açıkladı..kafkas beyaz ırkı simgeliyormuş..dehşete düşecek ne var anlamadımben mi pimprikliyim acaba?Herkese cok normal gelmis bu durum.Ben hic de normal bulmuyorum.Daha önceden gazetelerde insanlarin etnik kökenlerine kadar devlet tarafindan kayit altina allindigini okumustum.O haberlerde insanlarin kökenlerine göre numaralandirildigi yaziyordu.
Simdi sizin yazdiginizi okuyunca dehsete düstüm.!
Belki de beni psikolog kimligiyle degil insan kimligiyle degerlendirmeniz gerektiginin kanitidir bu.
Hmm yani genel anlamda beyaz irk icin kullaniliyor oyle mi
Kafkas oldugum icin sasirdim tabi nerden biliyolar diye
yokd değilim ama ablamın eşi çerkez ordan...y ile l yer değiştirmiş ne var bunda büyütecekmiskim sen çerkez misin yahu..açıkçası ben de anneden türkmen babadan kafkasım şimdi Kafkas olunca komşu oluyoz malumöpüyorum adımıda doğru yazaydın
aynen Kafkas köken (yani beyaz ırk) burun yapısı kemikli alerjiye açık nefes sıkıntılarını en çok bu sebepten yaşarlar..yani bu ırktan gelenlerin kemikli burunlarında eğrilik çoğu zaman mevcuttur.Bende şöyle bi bilgi veriyim sana
KBB doktoruna gitmiştim,burunun sağ sol profilleri hakkında konuşuyorduk
biz türkler Kafkas kökenli olduğumuz için burunlarımız böyle diye bi söylemde bulunmuştu.
ben mi pimprikliyim acaba?Herkese cok normal gelmis bu durum.Ben hic de normal bulmuyorum.Daha önceden gazetelerde insanlarin etnik kökenlerine kadar devlet tarafindan kayit altina allindigini okumustum.O haberlerde insanlarin kökenlerine göre numaralandirildigi yaziyordu.
Simdi sizin yazdiginizi okuyunca dehsete düstüm.!
Kafkaslar türktür hatta hakiki türklerdir.bunla guru duymalısın bence
sorun yapma rahat ol
daha önemlisi sigaragı bırakma azmin olsun ve kutluyorum bu karadan dolayı.
aynen Kafkas köken (yani beyaz ırk) burun yapısı kemikli alerjiye açık nefes sıkıntılarını en çok bu sebepten yaşarlar..yani bu ırktan gelenlerin kemikli burunlarında eğrilik çoğu zaman mevcuttur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?