Etrafımdaki insanlar neden böyle?

BaharUtku

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
505
260
103
Merhaba hanımlar ortalama güzelliğe sahip bir kadınım yaşım 22 ve etrafım beni sürekli rahatsız ediyor bu durum artık tahammül edilemez bir seviyeye geldi. Genelde konuşkan, canlı ve çok sıcak kanlı biriyim girdiğim ortamda insanlarla hemen anlaşıp kendimi kolayca sevdirebiliyorum. Başlarda kendime aman abartma herkes sana mı takık diyordum ama zaman geçtikçe yakın çevrem (yenge, teyze) beni huzursuz etmeye başladı ay ne çok konuştun başım ağrıdı, diller de pabuç, of seninle evlenen yandı gibi bir çok cümle başta aman söylesinler diyordum ama artık kendimi kötü hissediyorum. Açıkcası benimle yaştaş kızları var hepsinin ama daha durgunlar bu yüzden mi böyle yapıyorlar diye düşünmeye başladım. Yakın akrabalarım dışında herkes çok eğlenceli ve neşeli olduğumu söylüyor sorun bende de olabilir tabi ama bu durum beni psikolojik olarak çok üzüyor. Uzak durduğum zaman da illa bize gel, bunu yapalım, şunu yapalım oluyor. Allah aşkına sorun kimde aramıyorum artık bunlardan nasıl kurtulacam ne yapmalıyım sizce? Ne kendilerini görmek istiyorum artık ne de sözlerini duymak hayattan soğudum. Hiç bir şey yapmasam bile hakkımda bir şey söylüyorlar deli olacam.
Ek: Sevgili ablalar ve akranlarım konu KONUŞMAK değil zaten onlarla artık sohbeti kestiğimi yazdım. Nasıl yaklaşmam gerektiğini ve nasıl mesafe koymam gerektiğini soruyorum sonuçta ömrümün sonuna kadar hayatımda olacaklar tamamen silemem ya. Ayrıca neşeli olmak ve çok konuşmak arasında farkı inanın biliyorum, eğitimciyim :)

Son düzenleme:
Seviyorlardır seni ama baş şişiriyor olabilirsin hakikaten. Kendini sıcakkanlı diye niteleyen çoğu kişide var bu durum. Biraz sükûnet isteyebiliyor insan.
Bunu bende düşündüm inanın yanlarında hiç konuşmuyorum uzun süredir hatta görüşmüyorum da ama hala laf sokmaya devam ediyorlar.

Biraz dikkatli davransanız. Yani sıkılmaya başladıklarında biraz daha dinlemeye yönelin. Arkadaşlar bunu dan diye söyleyemez ama aile daha rahat uyarabiliyor. Kırılacak bir durum yok bence. Dikkat ederseniz onlarda daha keyif alır sohbetinizden.

Sorun sadece sohbet değil mesela hiç bir şey söylemeden beni eleştirmeye başlıyor yengem kıyafetimi, kişisel zevklerimi saygısızlık etmemek için gülüp geçiyordum ama artık bundan sıkıldım.

ay ne çok konuştun başım ağrıdı, diller de pabuç, of seninle evlenen yandı gibi bir çok cümle

Uzak durduğum zaman da illa bize gel, bunu yapalım, şunu yapalım oluyor.

mesela hiç bir şey söylemeden beni eleştirmeye başlıyor yengem kıyafetimi, kişisel zevklerimi.
İçten içe sizin gibi cıvıl cıvıl, özgüven sahibi olmak istiyorlar bence :)

Ben de disarda neşeli, pozitif biriyim, taniyan her kes sever ama anne tarafina gore fazla konusganim, fazla canliyim.
İclerinde en canlisi siz oldugunuz icin goze batmişsiniz.
Umursamayin

Size göre sıcakkanlı enerjik duruşunuz başkalarını yoruyor olabilir.
Konuşmadığımda da aynı şeye maruz kaldım demişsiniz ama demekki izlenim bırakmışsınız.
Bunu sadece ailenizdeki bazı kişiler yapıyorsa görüşmeyin.

Cevremiz iyiden degil kotuden ya da acitasyondan hoslaniyor.
Seni kiskaniyorlar da olabilir
Basimiz sisti denmesi icin gercekten cok konusmus olmaniz gerekiyor.
Birden susunca da ne oluyor derler.
Ben de senin gibiydim yasinla alakali bir durum ve mizac..
Nasil durguna durgun durmasana canli ol diyince olamiyor
Tabiri caizse cenesi dusuk olanda tutamiyor.
Bazen konusmamam gereken yerlerde susamayip kendime kiziyorum
Kimse gercek fikrini belirterek yasamiyor hep maske..
Az konusup cok dinlemeli
Bir de once mesafe koy sonra sevgi ver.
Bana gelirsek"Kelin ilaci olsa"
Yasin kucuk sen yapabilirsin ins

Sorun sadece sohbet değil mesela hiç bir şey söylemeden beni eleştirmeye başlıyor yengem kıyafetimi, kişisel zevklerimi saygısızlık etmemek için gülüp geçiyordum ama artık bundan sıkıldım.
Kendinizi savunmak neden saygısızlık olsun ki? Sırf sizden 15-20 yıl önce doğdular diye size saygısızlık etmelerine müsaade etmeyin. “Ben giyimimden, zevklerimden herşeyimden memnunum,mutluyum sen böyle sürekli eleştirecek kadar memnun değilsen evine barkına gelmem bir daha rahatsız olmazsın” diyin.

İşte bunu söyleyince de çok dilli, çok fena oluyorum maalesef artık insanlarla baş edemiyorum.

Bana da niye böyle durgunsun, az canlı ol derler. Eskiden de sivri dilli derlerdi. Ben şunu anladım ki bazı insanlara ne yapsan kesinlikle yaranılmıyor. Bir psikolog arkadaşımla bu konuları konuşmuştuk. Küçüklükten beri böyle yetişiyoruz aslında. Hep bir kalıba sokuluyoruz. Sanırım herkes kendisi gibi olmanı bekliyor. Kendi gibi görmediğini bir dışlama, ötekileştirme çabası var. Konuşsan çok konuştun, sussan niye sustun... belki o ara canım bir şeye sıkkın o yüzden canlı olamıyorumdur ? Sende aynı şekilde o gün mutlu günündesindir, neşelisindir yani. İnsanlar tek bir kalıba sokulmamalı. Her insan kendine özeldir, biriciktir. Kimse robot değildir. Bir kişi her zaman mutlu veya her zaman durgun olamaz bence. Bazıları bunu anlamıyor hemen bir önyargı, etiketleme çabası... seni yeterince tanımadan, içini bilmeden tak yapıştırıyor damgayı.. o zaten öyle, bu böyle, şu şöyle bir insan diye. Sorun malesef önyargılarda, bencillikte, dar görüşte. Çünkü bir insanı gerçekten tanımak, anlamaya çalışmak, dinlemektense yargılamak çok daha kolay ve işe geliyor. Sende mesela kırıldığın kişilere karşı da her zaman konuşkan olmak zorunda değilsin içinden nasıl geliyorsa öyle davran sustuysan demekki bir sebebi var ki kendinde söylüyorsun kırıldığın için araya mesafe koymak istediğin için. Gayet normal değil mi ?. Hayat enerjini sömürenlere karşı yapılması gerekeni yapıyorsun. Bırak onlar düşünsün. Biri seni bu tarz yargılamaya çalıştığında da; üzgünüm beni yeterince tanımıyorsunuz de. İleri giderse gerekirse haddini bildir. Yoksa mesafe koy gitsin. Sana gerçekten “değer veren“, seni anlamaya, tanımaya çalışan insanlarla ol. Neşeni sakın hiç kaybetme. Sen busun. Olduğun gibi kal. Biri beğenmez, biri de sırf bu özelliğin için seni görmeye can atar emin ol. Seni sen olduğun için sever. Bak bende çok konuştum şuan halbuki durgun sessiz bir kız idim çenem düştü benimde affola :))

Mesafe koymak gerekmedikçe arama sorma. Özel hiçbirseyini anlatma. Senden birsey isterlerse işim var de. Onların yanında telefonunla ilgilen. Birşey derlerse ince ince laf sok :)

Yaa çok güzel yazmışsınız yorumunuz için teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…