Etrafımdaki insanların olumsuz söylemleri

evden düşünmen gereken farklı şeyler var bence ve sen bu konudan onlara konsantre olamazsın.evi değil anlaşabilip anlaşamayacağını düşün önce bence tabi.5 ay kısa bir süre.
soruna da gelirsek kiradansa ev ödemek daha mantıklı.tabi sende çalışıyorsan.çalışmayıp bir de ev ödeyelim diyorsan o zaman eş adayının dediğini yap.

Birak elalemi be canim,agzi olan konusuyor iste,cebinize nasil uyuyorsa oyle yaparsiniz sonucta evlenen sizssiniz,eger sevgilinizde faizler yuksek diyosa vardir bi bildigi,sizde basta kiraya cikarsiniz sonra ufak ufak birikimle sahip olursunuz evinize,sermayesiz olmuyo boyle ev bark sahibi olmak gercekten,allah kuaracaginiz yuvanizda size huzur,mutluluk nasip etsin canim,uzulme bakma milletin agzina sabir ve zamanla asilmayacak sorun yoktur,allah caresiz dert vermesin canim

Kirada oturursanız ev sahibiniz zengin olacak sonuç olarak ev sahibiniz parasına para katacak..

Kredi çekerseniz banka zengin olacak ama sonuç olarak hiç olmassa ev sahibi olacaksınız..

İnsanlarda da bu takıntı çıktı .
Kirada oturmak bu kadar mı kötü .
Ev alan da bir dünya faiz ödüyor ona kalırsa .

Biraz para biriktirince alırsınız. Bir kaç yıl kirada oturun ne farkeder . Faizden daha az ödeyeceğiniz kesin .

Kimseyi kınamak haddime diil de bu tarz konuları okudukça diyorum ki çok ucuza gitmişim ben. Evleneli bir buçuk yıl oldu kirada oturuyorum evlenmeden önce kendi arabam vardı su an onu kullanıyoruz esimle ikimizde çalışıyoruz standart bi hayatımız var. Evlenirken bir kere olsun aklımdan geçmedi ben kirada oturmak istemiyorum ev alınsın düşüncesi. Ev araba takı olayı hiç konuşulmadı biz evlenirken baya ucuza gitmişim ben

Herkes ev sahibi olarak mı evleniyor sanki, saçma.
Ama 1+1 alacaksanız almayın.
Çünkü çocuk olduğu an o ev yetmeyecek.
Boşuna para...

Ev konusunda haklısın
Ama milletin laf söylemesinde değilsin.

Ev tabiki alın faiz ödiyceksin evette sonunda senin plucak.

Süre çok kısa henüz ama o milleti susturacağınıza burda konu açtığınız için kararsızsınız gibi geldi

Evlenırken kımın evi olmuş ki? İnsanlar yıllar sonra ev alıyor araba alıyor.. Hayırlısıyla dugununuz olsun da gerısı gelecektır ıkınız el ele verdikten sonra.. Alemı bosver onlar konuşur.. Ve nedense toplumumuz ''kötü birsey olsa da konussak'' modunda.. BOŞVERRR

Çevrendekileri boşver. .
Alabilirseniz alırsınız..
Alamazsanız,herkesin evi yok..
Çalıştıktan sonra hepsi olur ..
Takma kafana. .
Güle güle kavuş inşallah. .
Hayırlı teskereler. .

(Yaşadığınız şehre bağlı) 1+1 kiraya çıkıp biraz birikim yapın, peşinat oluşturun 2 odalı bir ev için. Çocuk planını biraz erteleyin, evinizi alıp taşınınca kira öder gibi evin kredisini ödersiniz. Elde avuçta 0 birikim olunca eve girmek biraz sizi zorlayabilir. Hem 1+1 evden çabuk sıkılırsınız, çocuk gelince o eve ne olacak? Ev satmak yenisini almak da kolay değil. Biraz sabredin birikim yapın derim.
Öğrenci misiniz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama, elinize geçen her kuruşu biriktirin.
Bir de bu şartlar altında kalabalık nişan ve düğün yaparak daha fazla borç bindirmeyin sırtınıza, mümkünse borç yapmayın düğün için.

Ne kadar çok kızımız daha evlenirken ev sahibi olma olayına takmış. Çoğu arkadaşın belirttiği gibi, birçoğumuzun anne babası ancak emeklilikten sonra ev sahibi olabildi ama bunu hiç sorun etmedi belki. Sonuçta evlilikte durum şartlara göre belirlenir. Durumun vardır alırsın, yoktur biriktirir sabredersin. Hiçbir zaman ev alacak maddi duruma ulaşamayacaklar hiç evlenmesin o zaman.

Hesaplı kitaplı olmak iyidir hoştur ama bu kadar da maddiyat üzerinden düşünmeyin bence. Hele ki sizin sevdiğinizle yaşayacağınız hayat kabulünüzse, siz kira ödemeyi göze alıyorsanız, başkalarına da sizin hayatınıza burnunu sokma primini vermeyin. Zamanla ev de olur araba da olur, olmasa da iki gönül gerçekten bir olunca bakarsınız samanlık seyran olur:)

ben bu saçma fikri anlamıyorum daha genç bir erkek hemen nasıl ev sahibi olsun
millet evlenip yıllarca birikim yapıp ev sahibi olurken 25-30 yaşlarında daha okulunu bitirip işe girmiş bir erkekten bence çok fazla bir beklenti bu saçma geliyor bana
valla eşimle evlenirken hiç de evi var mı diye düşünmedim açıkcası
kirayı ödeyebildikten sonra zaten tabunun sende olup olmamasının farkı nedir?
ben yıllardır baba evindeyken kendi evimizde oturdum, eşimle kira nedir gördüm
ev sahiplerimiz iyi olduğu için mi bilmem ama kiracı olmakla ev sahibi olmanın farkını anlayamadım
kirayı her ay düzenli ödedikten sonra evinde huzurun varsa karnın doyuyorsa istediğin gibi yaşıyorsan gencecik yaşında kendini bu kadar sıkıntıya sokmanın anlamı yok
zamanla herşey olur elbette

Böyle yorumlar yapanlar da kirada oturuyorlardir muhtemel.
Yaşlar taş çatlasin 25-28dir.bu yaşlarda ev almak kolay mı birikim yok birsey yok.
Çoğu insan ancak emekliliğe yakın ya da orta yaşları geçkin alabiliyor ev.

Ev sorunu malesef aileler genelde boyle dusunuyor ama onemlilan:sizin ne istediginiz ne dusundugunuz,birbirinizle her konuda anlasiyorsaniz saygi ve sevgi kusursuzsa ve ikinizde bu evliligi istiyorsaniz bir ev ugruna zaten bitmemeli seven kalpler kolay kavusmuyor sonucta emek vermissiniz iliskinizde yollar almissiniz bir sekilde ortak noktada birbirnizi kirmadan bulusmaniz onemli burada dusunceleriniz paylasirkenki üsluplar hal ve hareketlerde sorun yoksa skntı yok peki ev konusunda evleneceginiz adamin dusuncesi nedir ev sahibi olmayi istiyormu ileride?

Bence o çevrendekiler kendini şaşırmış kafayı yemiş.Kaç evlenen çift kendi evine geçiyoki direkt.Hayret ettim öyle saçmalıkmı olur.Bence sizde acele etmeyin kenara para koyup en azından peşinat yaparsınız kalan takılar olur borçları kapattıktan sonra,kalanlarıda eklersiniz birazpeşinattan sonra taksite girerek alırsınnız.Böyle acele etmenin ev kendi evim olsun bilmemne demenn hiç bi anlamı yok üstelik herşeyi biz yapıcaz diyosunuz üstelik birikimi yok diyosunuz.Mantıklı olun lütfen.

Tabi ki oda çok sıkılıyor bu duruma.. Sürekli kafasına takılıyor hani bende alırız sıkılma zamanla diyorum. Ben onunla ömrü billahda kirada otururum sıkıntı değil. Ama yaşım 25 evlenene kadar vs çocuk olacak ozaman kira çok zor olacak bizim için ben tamamen ondan korkuyorum açıkçası.. Yoksa sevgimizde saygımızda var şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…