Etraftaki sorular ne zaman bitecek?

ssxxss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
42
0
86
Diğer
kzlar nişanlandım evlilik ne zaman dendi?
evlendim çocuk ne zaman dendi?
çocuğum oldu şimdi 2. ne zaman denmeye başladı... tek çocuk sahibi olarak kalmak istiyorum.. yaşamımın sonuna kadar.. ama kimse buna izin vermiyor.. çocuğunu tek bırakmaya hakkın yok.. onun hakkını yiyemezsiin.. sen ölürsen o tek ne yapıcak? bir kardeşi olsa beraber sarılıp ağlarlar.. oofff iyice içim kararıyor.. ama benim 2. bir çocuk doğurmayada büyütmeyede psikolojim elvermiyor.. eşimde bir istiyor bir istemiyor... oda çok kararsız rahat yaşamayı sevdiği için çocuk büyütme sorumluluğu hep üstümde 2. olursa oda öyle olacak..
şimdi ben 2.'yi istememekle yanlış mı düşünüyorum..

Herkesin şartları,hayatı,psikolojisi kendine has..
Etraf ne der diye yaşamayın lütfen.
ısterseniz 10 tane doğurun,birbirlerinin suratlarına bakmadan ömür geçiren,sırtlarından vuran kardeşlerde var..
Bunu bilmek mümkün değil,iki kardeş olsun yok üç olsun..
Çocuk sahibi değilsen vır vır başında acilen çocuk olsun.
Beraber sarılıp ağlarlarda ne demek Allah aşkına,bana söyler misin,evli barklı hayat gailesine düşümüş hangi insan kardeşiyle sarılıp ağlıyor.
Elbette hayatta bir ykaın akraba daha güzel olur ama hayırlı ise..
Karar sizin ikinci çocuğa bakacak olan sizsiniz,insanların çok çocuk fantazisi var diye çocuk yapmayın.

Offf evet bu sorular hep soruluyor :sinifsinif: Banada nezaman düğün diyolar hep çılgına dönüyorum.
Psikolojim el vermiyor demişsiniz haklısınızda aslında ama tek olmakta bazen kötü olur yaa.Yani şuanda herşey ona alınır her istediği olur ama sizin yokluğunuzda çocuğunuzda yanlız olmanın acısını yaşar.3 kardeşiz 2 erkek kardeşim var.Odalarına çekiliyorlar sohbet ediyolar ben odaya bir gireyim hemen susuyorlar.Anneme hep kızmışımdır,bir kız daha neden yapmadın bende onunla dertleşirdim,konuşurdum diye
mirmirmirmir Kardeşlerim var ben bide kendi cinsimden olanı istiyorum düşünün yani :1rolleyes:

aynen bunları inatla duyan ben artık sabırlı tane tane açıklama yapamıyorum..
2.çocuk ne zaman diyenlere düşünmüyorum,Allah isteyene versin dediğimde aldığım cevap belli..tek bırakma çocuğunu.ben 9 ay iğne vuruldum tekrar o psikolojiyi çekemem diyorum.hem 7 aylık bebeği olan birine bu sorulmaz ben mi söyliyim illa bunu diyorum.apışıp kalıyor karşımdaki insan..terbiyesizler..:mymeka:
haddini bilmeyene bildireceksin,bunu bilir bunu söylerim

tsk ederim bende sizin gibi düşünüyorum ama herkes öyle can acıtıcı şeyler söylüyor ki bazen kendimi suçlu hissediyorum... büyük bir hata yapacakmışım gibi geliyor birdaha çocuk sahibi olamazsam..

bu sadece doğacak çocugun anne babasını ilgilendirir, bakacak sorumluluğunu alacak olan sizniz. Kişiye özel bi durum, bence eğer istemiyorsan kesinlikle yapma, kesinlikle. ıstemeden yapacağın 2. çocuk hem 1. ye hem 2. çocuga haksızlık olacaktır.
Çevreye göre yaşasaydık yanmıştık, kendiniz ilgili kararları kafanızda şüphe olmadan kendiniz verin bence

ayrıca o çocuğa bakacak,maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayacak bizleriz..
birilerinin çenesini susturmak için bende karşıyım.
haa 7-8 yıl geçer isterim canım istiyor diye yaparım..başkası için değil.
ben çocuğumu tek büyütüyorum..kimse anlamaz halimden.o yüzdende kimse söz hakkının 's'sine sahip değil..
:1closedeyes:

saruboceq geçmiş olsun sizinde hamileliğiniz zor geçmiş benim gibi... sizin için sorulması gerçekten çok erken ilk 1 seneyi lohusalık sayan var... sanırım sizde birömür 2.yi istemiyorsunuz..

kesinlikle haklısın canım, millet muhabet olsun laf olsun torba dolsun diye konuşur durur işte

bence de böyle ısrar edenlere yaparsam sen mi büyütüceksin de bakalım ne diyorlar?

Bitmez ki!!!
En güzeli kulaklarını tıkamak!!!
İsteyen istediğini sorsun ben duymadıktan sonra daha çok bekler cevap..hihoyyyt

doğru söylüyorsunuz hayat bizim hayatımız ama ahkam kesme konusuna gelince herkes söz sahibi gerçektende..
bir gece yada bir gün çocuğuma bakmama kimse yardımcı olmadı.. ama akıl verince herkes etrafımda..

peki arkadaşlarım 2 . çocuk gerçektende şart mı olmazsa olmaz mı ?
ben çocuğuma haksızlık etmiş olur muyum?

saruboceq geçmiş olsun sizinde hamileliğiniz zor geçmiş benim gibi... sizin için sorulması gerçekten çok erken ilk 1 seneyi lohusalık sayan var... sanırım sizde birömür 2.yi istemiyorsunuz..
canım bende kan pıhtılaşması vardı.kan sulandırıcı iğnelerle her gün delik deşik olarak yaşadım hamileliğimi.zaten zar zor hamile kalıyorum pkoluyum.hamile kalana kadar ayrı,hamilelik ayrı yıprattı beni.
birde düşük tehlikem yüzünden işimdende ayrıldım.rahimağzına çok yakın taşıdım ben kızımı.her an açıldı açılacak korkusu.aşerme desen cabası.
şükürler olsun kızımı kucağıma aldım ama ne şekilde ben biliyorum.hala göz pınarlarım kurumadı.
Allahım her isteyene nasip etsin ama benim gibi yaşatmadan
:Saruboceq:
kesinlikle haklısın canım, millet muhabet olsun laf olsun torba dolsun diye konuşur durur işte

işte boş konuşanında ağzını kapatıyorum..
kimseye tahammülüm yok artık.beni düşünmeyeni bunu söylediğimizde bu kız ne düşünür diye düşünmeyeni bende düşünmüyorum canım..gamyoncuiremsu
ekmeğim suyum kimseden gelmiyor.zaten yaşadıklarımı bilenler sormuyor sağolsunlar..ama muhabbet etmek için soranda her cevabını alan gibi alıyor..sengözlerimebaksanab

Etrafın soruları bitmek tükenmek bilmez zaten
Sanki kendileri bu durumları hiç yaşamamışlar gibi karşısındakilerini kendilerinin yerine koymadan soru yağmuruna eleştirilere tutarlar
Sırf birileri istiyor diye değil kendiniz istiyor ve hayırlı olacağına inanıyorsanız ikinci çocuğu düşünün....

canım herkes 2 çocuk yapacak diye bi kural yok benim bi tane oğlum var evlat sahibi olmanın tadını onunla aldım, başka düşünmüyorum
ayrıca istemediğin halde 2. çocugu yapmak, hem 1. ye hem 2. ye haksızlık olur demin dediğim gibi
ama eğer istiyorsanız karı-koca o zaman 2. yi yaparsınız kardeşinin olması güzel bişey tabii ama emin olmadan asla yapma

bakip büyütecek olan sizsiniz kimsenin lafiyla istemedigiiz birsey yapmayin sonra hem siz mutsúz olursunuz hem o cocuk

bunu böyle düşünme bence..
kardeşi ile birbirini yiyen nice insanlar var.
sen evladını sağlıklı bir birey olarak yetiştirmeye bak..hedeflerine göre.çocuğunun arz talep ettiği hayatı yaşattıktan sonra sorun neden olsunki.
sen çocuğundan önce;ikinci bir evlat istiyormusun bunu düşün?kendine bunu sor..cevabıda seni yönlendirecektir mutlak suretle
kaydirigubbakcemile5

canım üzüldüm çok çekmişsin anne olana kadar ama Rabbim kavuşturmuş yavrucuğuna..
ALLAH ayırmasın acısını göstermesin yavrularımızın inşalllahh....

düşündüğüm zaman istemiyorum aslında oğluma çok güzel bir hayat vermek ona yetebilmek istiyorum maddi manevi.. ablamın 3 çocuğu var.. şimdi büyük kızının marka takıntılarına harçlıklarına isteklerine yetişemiyor.. daha sırada 2 tanede küçük var onlarda büyüyecek kendiside çalışamıyor doğal olarak çocuklar var.. eniştem 2.250 maaş aldığı halde yetmiyor 3 çocuğa.. hayat gittikçe zorlaşıyor.. tek çocuğa dört dörtlük bakmak daha mantıklı geliyor bana ne bileyim.. yanlış mı düşünüyorum..

milletin merakı bitmez... o sorularda hiç bitmezzzşakkıdı

duymamak lazım

duysakta takmamak lazım sağlıklı olarak yaşamak için

baktınız tahammülünüz yok o zaman postayı koyun içiniz rahatlasın:lepi:

yoksa o şunu dedi, bu bunu dedi... kendi kararlarınızı uygulayamazsınız kikafamçokkarıştı

kaç yaşındaki çocugunuz hemen ikincisi nerde diye baskı yapıyorlar:1shok:

sizin yerinizde olsam bir daha o mevzuyu açana "kaç çocuk doğurayım sizin gül hatırınız için" derim , postayı koyarım :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…