Tüp Bebek Merkezleri Eurofertil Tüp Bebek Merkezinde Tüp Bebek Yaptıran Var mı?

slm papatya senin kaçıncıda tuttu benim doktor dilek hanım aspirin vitamin doğıum kontrol hapı kullanıyorum 1 eylülde gelde dedi test ardından ilaçlara başlcaz da 21.günü olması gerekmymydu kafam karışık?

Günaydın.
Zelak benim birinci denememde tuttu canım.3 embriyo transfer edilip,üçüde tuttu.Uzun protokol uygulandı bana.Asp,r,n,vitamini kullanıp adet olduğumda tedavi başladı canım.

Günaydın.
Zelak benim birinci denememde tuttu canım.3 embriyo transfer edilip,üçüde tuttu.Uzun protokol uygulandı bana.Asp,r,n,vitamini kullanıp adet olduğumda tedavi başladı canım.

kızlar uzun protokolle kısanınn arasında ki fark nedir benim ilk denemem gaziantep eurofertilde oldu kısa protokoldü ama hiç uzundan bahsetmediler neye göre karar veriliyor :uhm: ilk denememde 3 embriyo transfer edildi belki 1 tanesi tuttu ve sonra bıraktı :a015: değerim çok çok düşük çıktı varla yok arası

2.yide aynı yerde düşünüyorum doktorum ruşen beydi :1rolleyes: bu defa uzun protokolü sorayım bari mafoldumben

kısa protokolde direk tedaviye başlanıyor. doğum ontrol hapı filan yok. gonal-f ile başlanıyor sanırım sonra 5-6 gün koldan iğne yapılıyor. 12-13 günde yumurtaları topluyorlar. yumurta sayısı az olanlara uygulanamıyormuş galiba. benim aklıma gelen bu kadar şimdilik.

Kısa protokolde tedavi süreci hemen başlıyor.ığne sayısı az.Buna doktor karar veriyor ama kimlere uygulanıyor bilmiyorum.

Benim tedavim kısa protokol başladı arkadaşlar
Pazartesi günü göbekten iğnelerle başladık. öncesinde hiçbişey kullanmadım. Şu anda vitamin ve corasprin de kullanıyorum. Zaten Önceki hafta perşembe günü gittik görüşmeye, 38 yaşımda olduğum için hemen başladı tedavi. Sanırım benim gibi ileri yaşta olanlara uygulanıyor bu tedavi. Zaten yeterince vakit kaybettik. Hayırlısı bakalım.

canım hayırlı olsun tedavin işallah allah gönlüne göre verir sen hangi dr. ve hangi ilacı kullanıyorsun bende haziran ayında denedim ama tutmadı bu adetimde tekrar dogum k. hapıyla başlıcam bana önce aspirin kullandımamışlardı ama ben bi genetik merkeziyle görüştüm ve aspinin niye kullanmadın tüp bebekte kullanılıyor dedi bende dr. ma sorcaktım zaten canım bide folik asit kullanılıyor bildigim kadarıyla senin ilk denemenmi............:Saruboceq:

canım çok sagol iyiyim işallah eylül adetimde başlıcam sen nasılsın ne güzel sen ve penses dogom yapacagınız has. düşünüyorsunuz imrendim size işallah saglıkla bebişlerinizi kucagınıza alırsınız allah tamamına erdirsin kaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktanüçüzlere bakmakta zorlanırsan yardım eder teyzesi senin dogum tam olarak ne zaman canım bide farabi has. dr. suna soydemir var çok iyi bizim gelinde oraya gidiyor çok memnun aklında olsuna.s.

canım tedavin hayırlı olsun inşallah hepimiz olumlu souç alırız

kısa protokolün yaşla alakasın yok sanırım çünkü ben 26 yaşındayım :uhm:

Welike sağol canım,inan tedavinin hayırlı olmasını çok istiyorum.ınş. bu duyguyu en kısa sürede tatarsın canım.
Diğer tedaviye başlayan arkadaşlar sizlerinde tedavisi hayırlı olsun.ınş. hepiniz bu çileli yolun sonunda mükafatınızı alırsınız.Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

slm
derya51 bende şu an vitamin aspirin doğum kontrol hapı kullanyrm 1 eylülde muayene var ya senin?

TÜP BEBEK TEDAVıSıNDE UYGULANAN UZUN VE KISA PROTOKOLLER NEDıR?

Tüp bebek uygulamalarında kullanılan uzun ve kısa protokoller hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (long protokol) olarak belirtilen kullanım bir yandan eşit düzeyde ve aynı büyüklükte follikül gelişimini sağlarken, diğer taraftan LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve bizim kontrolümüz dışında yükselmesini önler. Bu tedavi protokolü daha çok yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yeterli olan veya beklenenden daha fazla yumurta gelişebilecek hastalara uygulanır. Uzun protokolün diğer bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir.

Uzun protokolde tedaviye adetin 21. günü başlanır, ortalama 10-12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, yeni adetin 3. günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar her ikisine de devam edilir.

Kısa protokol (short protokol) ise yumurtalık cevabı zayıf olan hastalarda tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa sürede kolayca tamamlanmasını sağlamak amacı ile de kullanılan bir protokoldür. Adetin 3. günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır ,adetin 6-7. günü ya da yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlamayı önleyici ilaçlara başlanır. Yumurta çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.

Bizim merkez olarak tercihimiz yumurtalık rezervi normal olan ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmayan hastalarda öncelikle uzun protokol ile başlamaktır. Ancak her iki protokol ile pek farklı olmayan gebelik sonuçları elde edilmektedir.

Welike Allah hepimizin yardımcısı olsun. Göbekten yapılan iğnelerle başladık, adı sanırım Pergonal'di. Cuma günü kontrol var, koldan iğnelere cumadan sonra başlayacaklarmış. Benim ikinci tüp bebek denemem, ama eurofertil de ilk denemem. Doktorum Fuat Ali Bey. Bana Başkent hastanesinde yaptırdığım tüp bebek başarısız olunca genetik tahlilleri yapılmıştı, tedavi süresince ve gerekirse hamilelik süresince aspirin ve folik asit hapları kullanmam gerektiği söylenmişti. Doktoruma söyledim. O ilaçları da kullanmaya başla dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…