Ev alacagım ama hangi cephe karar veremedim:(

sekerdelisi

So I am so different...
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2009
1.038
7
683
Konya
Kızlar merhaba yeni bir eve gececegiz cephesine karar vermemdim. yeni alacagım ev cift cepheli;
1. tip evde; sabahleyin salon, oturma odası ve mutfak günes görmeyecek öğleden sonra günes gelecek
sabah yatak odaları günes alacak öğleden sonra serin olacak

2.tip ev dğerinin tam tersi; sabahleyin salon, oturma odası ve mutfak günes görecek öğleden sonra serin olacak
sabah yatak odaları serin olacak öğleden sonra günes alacak

yardımcı olun lutfen

Son düzenleme:
benim evim kuzey doğu ve yatak odaları sabahları güneş oluyor. sabah doğudan bir başlıyor yatak odasından çocuk odası oturma odası salon diye. mutfağıma giriyor salona az bir uğrayıp güneş batıyor. nerde oturacağınız da önemli ve kışın zaten her ev aynı nerdeyse. ama yazın güneş oturduğunuz odada geç batarsa ışıktan tasarruf oluyor. birde güney taraflar daha sıcak oluyor mesela. orda güneş daha çok kalıyor çünkü. ama onlarda da yazın perde açılmıyor çok sıcaklarda. il il değişir durumlar mesela Antalya için kuzey taraf daha iyiyken erzurumda güney derim ben. birde bazıları sabah geç kalkar güneş yatak odasına geç gelsin ister bazısı da sabah soba ya da kalorifer yanana kadar ısınsın ister odasını ona göre tercihlerini belirle bence.

bu ev hangi şehirde? bence bu da önemli.

güneydeyse kışın çok soğuk olmaz ve bu durumda bence 2.tip çünkü birde bunun yazı var ki pişersiniz :))

ama yok kuzeydeyse kışın buz yazın serin olur ki bu durumda 1. tip

Zor bir karar, ailemin evi güneye bakıyordu ve çift cepheydi köşe bina . Sabah güneş mutfakta doğuyordu adeta sonra bütün gün evin etrafında dönüyordu. Açıkçası ben çok kullandığım yerlerin sabah güneşi almasını isterdim. Örneğin bizim evde yazın mutfakta yemek yapmak imkansızdı, o güneş nasıl ısıtırdı anlatamam, oturma odasında gündüz oturmanız imkansızdı deli gibi yanardı, valla biz girişte holde oturuyorduk. Şimdi sırf bu bu yazın dayanılmaz sıcağından dolayı, annemin evinde 3 tane klima var. Biri oturma odasında, biri mutfakta (aksi halde yazın yemek yapmak imkansız) biri de salonda.O yüzden açıkçası ben 2.Tipi seçerdim. Salon oturma odası ve mutfak sabahtan güneş alacak sonra serin. Rahat rahat yemeğinizi yapın ve gerektiğinde misaifir ağarlayın, öğleden sonra yatak odalarının da sabah serin olması, sabah erkenden uyanmanızı engeller. Sabah uykunuz rahat olur. Akşamları zaten en fazla cam kapı açarsınız.

Son düzenleme:

bu konuyu gecen ay acıgım konular arasında

güney cephle ev ıdeal olduguna karar verdık

mesela bız sabah cok erken kalkarız sabah gunesını mutfaga gelmese ıyı olur yoksa balkonda kahvaltı edemıyoruz
kuzey cephe ev bakmıyorz

kuzey cephede oturan arkıdaslar cok soguk dıyır evler ıkı katı yakıyorlarmıs

sabahları evin güneş görmesi çok çok güzel bence dinç uyanırsın. annemgilin evi sabah hiç güneş görmüodu sabahları uyanmak istemiyorduk öğleden sonra odalar full güneş görüyordu yazın o da çok sıkıntı oluyor. misafir geldiği zaman perde çekmek zorunda kalıyorsun o da evin içini karanlık yapıyor. tabi evin genişliği de önemli burumda karar senin

Arkadaslar Allah razı olsun simdi söyle anlatayım. Konyada oturuyoruz. su anda oturdugumuz ev guney batı cepheli. sabah günes almıyor ogleden sonra 3-7 arası ev kaynıyor yazın misafır kabul edemıyorum ama sabah serin uyanıyoruz ve mutfakta kahvaltı cok güzel oluyor serin serin. sadece misafir için 2.tip evi istiyorum ögleden sonra günes görmesin sıcak olmasın diye ama bu defa sabah mutfak sıcak olacak. evde panjur var ama karanlıkta da kahvaltı nasıl olur bilemedim :)
bide soyle bişey var sabah evi gunes alan arkadaşlarım var ev sabah bir ısınıyor o sıcaklık aksama kadar gecmıyor diyorlar ıste bu yüzden cok arada kaldım ama bizimki iki cepheli olunca kesin evin bir tarafı günes almak zorunda ama ne tarafı

Son düzenleme:
1. tip derim,neden diye sorarsan bizim evde tam dediginiz gibi salon,mutfak,çocuk odası ögleden sonra,oturma odası ve yatak odası sabah güneş alıyor yazın bütün ev serin oluyor kapı pencere açık olur küfür küfür esiyor 3 yıl oldu hemen hemen taşınalı 3 yıl içinde hiç klima açmadık evimiz son kat ve yaşadığım şehir çok nemli ve sıcak bir şehir olmasına karşın.Kışın da tam tersi sıcak oluyor biz salonu kullanıyoruz kışın ögleden sonra güneş aldığı için evin içi sıcak oluyor ve sobayı sadece akşamdan akşama yakıyoruz bazı geceler yakmadığımız bile oluyor tabi evin izalasyonu iyi yapılmış onunda faydası var.

1.tip bence sabah güneşi çok fazla evin içerisinde kalmaz diye düşünüyorum öğlen güneş ve sıcaklık ev için daha iyi

canım sızın salon gıbı bır alternatıfınız var bu cok guzel ama bu evde yok keske bır oturulacak odayı farklı cephede yapsalarmıs

canım sızın salon gıbı bır alternatıfınız var bu cok guzel ama bu evde yok keske bır oturulacak odayı farklı cephede yapsalarmıs
Eviniz kaç oda canım sizin,yazın evin bütün odalarını kullanırız kışında salonda soba olduğu için oturmayı tercih ediyoruz yoksa kışında hem oturma odasını hem de salonu kullanırız karışık.

Bence 2. tip daha iyi sabah güneşi herzaman sağlıklıdır

kızlar bişey daha soracagım üst katta kiracı oturuyor sürekli değişiyor ve her kiracıda banyo akıyor o yuzden en üst kattan ev almak istiyoruz. en üstte oturup da sikayeti olan var mı

Son düzenleme:
kızlar bişey daha soracagım üst katta kiracı oturuyor o yuzden en üst kattan ev almak istiyoruz. en üstte oturup da sikayeti olan var mı

en üst katın tek iyi yanı tepenizde tepinen birileri olmaması.. bence ara katlar daha iyidir.. üst katı ısıtmak hep daha zordur.. çatı problemleri hep size patlar.. yaşlanınca da üst katlar sevimsiz olur.. camın önünde oturup sokağı seyrederek mutlu olan babaannem vardı.. üst katta ben ne yapardım derdi.. ay gece gece aklıma neler geldi..

Canım nerde oturuyorsunuz?

su akma problemi ve kiracı sorunu gürültü falan olunca hep en üst düşündük. yanları kapalı daire var yani sadece üst acık bilemedim nasıl olur ama en üstte oturan 2 arkadasım var ayrı bir hükümet gibiyiz cok rahatız diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…