Ev aldığıma bin pişmanım

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb biz geçen sene ev aldık. Evi alırken mütahit komşuların çok iyi olduğuna dair garanti verdi. Evi beğenerek aldık. Balkon manzaramız çok hoş ki balkon benm için çok önemli. Yazın hep balkonda otururum. Çok severim. Fakat komşularımın çocukları çok rahatsız ediyolar. Her dairede 3-4 çocuk var ve hepside küçük küçük. Öğretmenm aynı zamanda okulda gürüktü evde gürültü. Artık çekilmez hale geldi. Çocuklar sabah akşam apartman koridorlarında bağrış çağrış içerisindeler aşağı iniyolar kapı önünde oynuyolar ve pencereler kapalı olduğu halde gürültüleri geliyo. Ben evi havalandırmaya kalksam yada balkona çıkmaya kalksam başım ağrıyo gürültüden. Üstelik sadece çocuklar da değil anneleride kapı önlerine birikip birikip sohbet ediyolar. Bu çok rahatsız etmiyo beni ama çocukların bağrışları öldürüyor. Burdaki oturanların çoğu müstakil evlerde yaşamış daha önceleri (ve apartman kültürü bilmeyen kişiler.)sadece dışarda değil evin içindeki sesleri çok geliyor. Apartmanda oturanlardan sadece ben meslek sahibi bir bayanım. Herkes ev hanımı ve doğurdukça doğurmuşlar. Sabahın 6sındA bile apartmanda gürültü oluyor. Ev aldığıma pişman oldum çünkü balkona bile çıkamaz hale geldim Ben kimseyi kırmak istemem çocuklara söylesem etkili olacağını sanmıyorum. Onların oyun haklarını elinden alma gibi bi niytim yok benim derdim apartman kültürü sorunu yaşayan komşularım keşke çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini öğretselerdi

sizi çok iyi anlıyorum aynı problem bizde de var hatta dün akşam bir çocuk gırtlaklıyorlarmış gibi öyle bir bağırıyordu ki acaba kavga falan mı var diye balkondan bakma ihtiyacı hissettik eşimin yorumu gayet yerindeydi ,evinde ne görüyorsa sokakta da onu yapıyor ve normal geliyor ona. dün yine markette bir çocuk rahatsız edici bir şekilde etrafa koşuyor dağıtıyor biryerleri bir hanımefendi dikkatli olmasını kendisini rahatsız ettiğini dile getirdi ama bin pişman oldu çocuğun sesi her yeri bastırdı kadını rezil etti binalarda da durum aynı aileden ne görürlerse aynısını yapıyorlar çocuklara diyecek birşey yok ailelerle konuşsanız değişeceklerini hiç sanmam birde suçlu siz olursunuz ev aldığınız muhitte önemli benim oturduğum yerde ben böyle bir şey söylesem hangi birine söyleyim, o mahallede biz farklıyız onlar normal.

bu devırde ev almak kolay degıl tebrık edıyorum sizi madem rahatsız oluyorsanız satıp baska bir yere gecebılırsınız

apt yönetimi ile kararlı bir konuşma yapın. Erkekler bu gibi konularda daha duyarlı olurlar özellikle apartman içindeki gürültü konusu gerçekten bir kültür gerektiriyor. sabah işe giden bir komşum var yani birçok komşum var ama o kadın o topukları öyle vuruyor ki merdivenlere gelişi de gidişi de kafa patlatıyor. daha önce uyarılmasına rağmen yok kadın tak tak girip çıkıyor en büyük hayalim müstakil küçük bahçeli bir evde oturmak ve kendi keyfimin kahyası olmak

canım keni evime taşınmadan önce senin ne demek şstediğini anlamaz hatta biraz hoşgörülü ol çocuk bu diye sana kızardım lakin kendi evime gelmeden önce yaşadığım apartman bana da senin gibi düşündürmüştü.yani bu şeyi yaşamayan anlayamaz.. tamam komşu hatrı onlar çocuk her yerde ses olur diyorsun da bu kadarı da olmaz bee....yemin ederim ki oğlum apartmandan gelen gürültüler yüzünden uyuyamıyordu bebekken..Allahtan taşındık da rahatladıkk

Gürültü kanunu denilen bişey var artık. Eğer gürültüden dolayı komşularını karakola şikayet edersen, karakol maksimum 3 kez uyarıp üçüncüde gürültü yapanları konutlarından çıkarıyor, konutlarına belli bir süre giremiyorlar. Apartman yönetimine başvurun, o çözmüyorsa kanun bize böyle bir hak veriyor, hakkınızı koruyun

ee ev sahıbı evı satmak için garantı verır tabi hersey satana kadar......... keske önceden kesfe cıksaydın....... sımdı yapılacak bıse yok... ya bu deveyı güdeceksın ya bu dıyardan gideceksın................... artık o insanlar degısmez canım benım

Komşular iyi derken...İyilermiş işte :)
Burada kastedilen aile olmalarıdır.İşi gücü belli,aile düzeni olan insanlar var demek istemiştir.
Gürültü durumunu bilemezdi maalesef.

Şu durumda yapılacak fazla birşey görünmüyor.
Biraz daha para biriktirip daha iyi bir semte taşınabilirsiniz ancak.

senle aynı apartmanda filan mı oturuyoruz aceba cok merak ettim. benim yaşadıgım sorunların aynısını yaşıyorsun.bizim mahalle apartman aynen anlattıgın gibi üstelik de üts katımızda bi kız kalıyor tek basına kendinden geciyor heralde ki gece 12 lere kadar yüksek sesle müzik acıyor. gecelerin oldugunu unutuyor müzik son ses ve bir de temizlik yapıyor allahım takır tukur sinirimden ölecektim dün gece..üstelik de 1 kac hafta önce uyardım güzelce.işe gidiyoruz eşimde bende cok rahatsız oluyoruz dikkat edersen sevinirim dedim ama yok.ne yapsam bilmiyorum yaa.tüm günümü etkiliyor üstelik bugün de kafam agrıyor.gecenlerde de arabamızı çizmiş veletler.normalde cocuk severim ama bizim ordakiler cocuk filan değil canavarlar resmen yaa.arabanın üstüne cıkmıslar bagacın oraya kum doldurmuslar kenarlarını da çizmişler Allahtan bmw yada mercedes filan değil yani.boşuna dememişler ev alma komsu al diye biran önce kurtulmak istiyorum şu lanet olası yerden yoksa kafayı yiycem

iyiymiş de işe yarar mı aceba yaa vala bıktım usandım şu kızın müzik keyfinden gecenin yarısına kadar sabahın 7 sinde bi de bi topuk var maşallah takkır ttakkır heryeri inletiyor kızın yüzünü cok görmedim ama nasıl nefret ediyorum yaaa.

O bahsettiğin gürültü kanunu o şekilde işlemiyor canım gerçekten yanlış yönlendirmeyelim. Çok şikayetçi olunca belediyeyi gönderiyorlar. Belediye binada desibel ölçümü mü ne ise işte onu yaptıktan sonra duvarların ses geçirdiğine kanaat getiriyorsa yapılcak pekte bir şey kalmıyor aslında.

Son düzenleme:

aynısı bnmde balıma geldi.o kadar çok uyrdım annelerinş bakın çalışan insanım sesiz olsunlar yok en sonunda karakolluk olduk sonra bn tasındım ğittim ordan evimide annmlere kiraya verdim .siteye tasındım çokda nemnınum.ses yok insanlar anlayışlı kültür farkı bnm üstekiler tamm bir çingenelerdi

böleleri dayaktan anlar poliste biş yapmyo

nasıl yani şikayet etsek bile işe yaramazmı yani demek istediğin o mu canım.ohh ya sen kurtulmussun rahat etmişsin inş. bizde bi siteye geceriz de kurtuluruz.beylikdüzünde oturuyorum buralarda site fiyatları nasıldır aceba ucuk olmasa bari of off

dün gece yine gidip uyarıyım dedim insan cekiniyorda yani kız tek kalıyor ama belli mi olur belki eve bi adam aldı adam psikopattır filan.haberlerde okumustum önceden komsusundan rahatsız oldugu için uyarmaya gitmiş adamı öldürmüşler artık insanlar normal değilki.ne yapıcagımızı şaşırdık iyce nasıl bir devirde yaşıyoruz.ne saygı var ne sevgi var Allah ıslah etsin herkesi

madem o kadar hassastınız öğretmen hanım neden bir villa yada müstakil ev almadınız kendinize özel ve has olurdu dimi ama ..... ayrıca doğurdukça doğurmuşlar kelimesinide size yakıştıramadığımı belirtmek isterim herkesin özel hayatı bu sizi ilgilendiren bi husus deil.... apartmanda oturmayı kabul ediyorsak hoşgörülü olmayıda bilmemiz gerekir ... zira sizinde çocuklarınız olunca aynı duruma ve sözlere mahsur kalabilirsnz ...

Son düzenleme:

ne alaka arkadasım ya her topikde bir kişi illa cıkıcak demiii.parası cok olsa zaten villa almasını da bilirdi heralde sizden akıl alacak değil.parası ona yetmiş evim olsun demiş.siz yaşayın sonra tekrar gelin yazın yaşamadan yorum yapmayın.yaşadıysanız da onu anlatın

doğurdukça da doğuruyolar bir de.oyun oynasın diye bırakıyolar sokaga hallerini bi görseniz saldım cayıra mevlam kayıra.gecen ben gelirken copcugun biri eline kaldırım tasının yarısını almıs küçük bi cocuga atacakken aldım elinden.atsa cocugun kafasını yarsa hatta ölümüne sebep olsa kim suclu buyur burdan yak ... dogurup sokaga salacagına ya yanında bekle yada bakabileceğin kadar yap demi ama .. konu sahibi bacım sen bizim oraya bi gelsen illallah edersin en az 20 cocuk da fazlasını bilmiyorum valla pazar günleri evde tatil yapmak işkence geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…