- Konu Sahibi naneli_limon
-
ne alaka arkadasım ya her topikde bir kişi illa cıkıcak demiii.parası cok olsa zaten villa almasını da bilirdi heralde sizden akıl alacak değil.parası ona yetmiş evim olsun demiş.siz yaşayın sonra tekrar gelin yazın yaşamadan yorum yapmayın.yaşadıysanız da onu anlatın
yaşadım arkadasım bende apartmanda oturuyorum .. üst katımdada bir ufaklık var sürekli hareket halinde ... birgün çıktım yukarı annesine anlattım balkonumu kağıtlarla "doldurmuştu .. kadın küçüçük kızı öle bi dövmeye kalktı bu seferde yapma olur böle seyler die komsumu sakinleştirdimondan sonra çocuğun yaptığı yaramzlıklardan dolayı bi daha kimseyi uyarmam dedim .. onlar çocuk yapacak gürültü elbet biz büyükler olarak biraz daha hoşgörülü olmamız gerekiyor ...
doğurdukça da doğuruyolar bir de.oyun oynasın diye bırakıyolar sokaga hallerini bi görseniz saldım cayıra mevlam kayıra.gecen ben gelirken copcugun biri eline kaldırım tasının yarısını almıs küçük bi cocuga atacakken aldım elinden.atsa cocugun kafasını yarsa hatta ölümüne sebep olsa kim suclu buyur burdan yak ... dogurup sokaga salacagına ya yanında bekle yada bakabileceğin kadar yap demi ama .. konu sahibi bacım sen bizim oraya bi gelsen illallah edersin en az 20 cocuk da fazlasını bilmiyorum valla pazar günleri evde tatil yapmak işkence geliyor
Tembel, umursamaz , gamsiz insan heryerde ayni maalesef. Bizde cocuk olduk hic boyle yapmadik, 2-3 cocuk bir araya gelir oyuncaklarimizla oynardik veya ip atlardik. Kimseden bir uyari duymadik,evimize gelen olmadi.Ama ailemizinde payi vardi. Kucuklugumuzden beri, kitap, puzzle, egitici oyuncaklar ,egitici cocuk cizgi filmleriyle buyuduk sokaga salinmadik umarsizca. Cocugunuz oldugunda onu hergun sokaga salip oh kafami dinliyim derseniz o cocuk herseyi yapar. Disariya cikardiginizda alan kisitlamasi yapar, sakince oynamasini ve etrafa zarar vermemesini, diger cocuklari incitmemesini her seferinde tembih ederseniz cocuk egitmi kendine alir. Ayrica surekli sokaga cikarmak en kolay bunun yaninda anne babanin evde cocuguyla oyun oynamasi, egitim vermesi cocuguna faydali biseyler vermesi gerekir. AMa nerde... sokaga salmak en kolayi maalesef. Kusura bakmasin kimse ama ne cocuklar var sesleri cikmiyor. Ben apartmanda 3 yildir 2 kopek besledim.Ikisininde ne sesi cikmistir, ne bir insandan sikayet getirdiler. Dusunun havlamazlar bile. Neden cunku hep mesgul ederim onlari, disari cikartip egzersiz yaptiririm,balkona terkedip havlamalarina sebep olmam, surekli oyuncak veririm veya kemik veririm ki hayvanlar can SIKINTISINDAN durduk yere havlamasin. Allaha sukur hic olmadi da zaten. Onlari bu yonde egittim. Eger bir kopegi bile egitebiliyorsa insan oglu bir cocugu hayli hayli egitir. Kucuk bir cocugun zekasi bir kopeginkinden kat be kat fazla. Fakat insanlarda o sabir yok, tembeller ve umursamazlar.O yuzden bazen bakiyorum benim kopeklerim bile bazi insanlarin cocuklarindan uslu ve terbiyeli. Suc ailede.
ahh canım ahh herşey konusmayla hallolsa dogru diyorsun da olmuyor işte.anlattım ya üst katımda kız kalıyor yalnız uyardıgım halde tınlıyormu sor bakayım.gece 12 lere kadar sabah da 7de acıyor ya müziği yok böyle bişey yani.birde heralde tek rahatsız olan biz değiliz ki kızın elektrik sartelini indirmişler (apartmanın girişinde saatler)not yazmıs oraya '' benim şartelimi neden indiriyorsunuz ve kimsiniz''diye bi de tel numarasını yazmıs.amacı neyse anlayamadım yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?