Ev aldığıma bin pişmanım

yaşadım arkadasım bende apartmanda oturuyorum .. üst katımdada bir ufaklık var sürekli hareket halinde ... birgün çıktım yukarı annesine anlattım balkonumu kağıtlarla "doldurmuştu .. kadın küçüçük kızı öle bi dövmeye kalktı bu seferde yapma olur böle seyler die komsumu sakinleştirdimondan sonra çocuğun yaptığı yaramzlıklardan dolayı bi daha kimseyi uyarmam dedim .. onlar çocuk yapacak gürültü elbet biz büyükler olarak biraz daha hoşgörülü olmamız gerekiyor ...

bizde 60 dairelik bir apartmanda otuyoruz üst komşu hariç
bir sıkıntımız yok ama nasıl insanlar anlamadım insan demeye dilim varmıyor
maç izliyorlar gol olduğunda resmen eşyaları güm güm yere vuruyorlar
normal zamanlarda da bağırıp çağırıyorlar saygısızlar
2-3 tane cocukları var onlarda evin şartlarına ayak uydurmuslar
viyak viyak ailece bağırıyorlar,dövüyorlar cocukları bazen
bir hafta sonumuz var 8 de gürültüye başlıyorlar
tam yatak odasının üstünde cocuklar org çalıyor falan
bebek olsa mümkün değil uyuyamaz
taşınıp gitseler cook sevinicem

valla canım dogru diosun o konuda ama büütün bunlar senin anlattıgın en azından ailenin bilinçsizliğinden.ben cocukların aileyi yansıttıgını düşünüyorum.bi tanıdık vardı ögretmenimin kızıydı.cocuk o kadar usluyduki ama maşallah cok zekiydi de egitim işte.bi de komsumun kızı vardı ne laftan ne sözden anlar allahhh cocuk değil baska bişey.sendeki cocuk bi taneymiş bizim ordaki bebeleri bi görsen allahımmm.bagrısırlar birbirlerine zarar verirler arabalara yapmadıklarını koymazlar.anneleri yanlarında olsa o kadar olmaz ama aileler bilinçsiz iştee maalesef.site en güzeli valla bende bi cıkabilsem ama imkanlarr işte

Tembel, umursamaz , gamsiz insan heryerde ayni maalesef. Bizde cocuk olduk hic boyle yapmadik, 2-3 cocuk bir araya gelir oyuncaklarimizla oynardik veya ip atlardik. Kimseden bir uyari duymadik,evimize gelen olmadi.Ama ailemizinde payi vardi. Kucuklugumuzden beri, kitap, puzzle, egitici oyuncaklar ,egitici cocuk cizgi filmleriyle buyuduk sokaga salinmadik umarsizca. Cocugunuz oldugunda onu hergun sokaga salip oh kafami dinliyim derseniz o cocuk herseyi yapar. Disariya cikardiginizda alan kisitlamasi yapar, sakince oynamasini ve etrafa zarar vermemesini, diger cocuklari incitmemesini her seferinde tembih ederseniz cocuk egitmi kendine alir. Ayrica surekli sokaga cikarmak en kolay bunun yaninda anne babanin evde cocuguyla oyun oynamasi, egitim vermesi cocuguna faydali biseyler vermesi gerekir. AMa nerde... sokaga salmak en kolayi maalesef. Kusura bakmasin kimse ama ne cocuklar var sesleri cikmiyor. Ben apartmanda 3 yildir 2 kopek besledim.Ikisininde ne sesi cikmistir, ne bir insandan sikayet getirdiler. Dusunun havlamazlar bile. Neden cunku hep mesgul ederim onlari, disari cikartip egzersiz yaptiririm,balkona terkedip havlamalarina sebep olmam, surekli oyuncak veririm veya kemik veririm ki hayvanlar can SIKINTISINDAN durduk yere havlamasin. Allaha sukur hic olmadi da zaten. Onlari bu yonde egittim. Eger bir kopegi bile egitebiliyorsa insan oglu bir cocugu hayli hayli egitir. Kucuk bir cocugun zekasi bir kopeginkinden kat be kat fazla. Fakat insanlarda o sabir yok, tembeller ve umursamazlar.O yuzden bazen bakiyorum benim kopeklerim bile bazi insanlarin cocuklarindan uslu ve terbiyeli. Suc ailede.

haklısın cocukların canı tehlikede gercekten kimin umrunda olurkı ana baba sağlıklı bakmadıktan sonra işte canımız ülkemızın halleri .. bugun de bizim burda kucucuk cocuklar kucaklarına taş doldurmuslar kızdık ama kızsak ne olacakkı beledıyenın actığı kanal var mobıl sistem için sokakta durmuyolarkı oralara gırıp oyun oynuyolar.

çok doğru söylemişsin demek istediğimi çok güzel anlatmıssın işte budur valla

of of bende aynı dertten müzdarip biri olarak üst komşumdan bıktığımı yazmıştım başka bir konuda,ara kat mı tövbeler tövbesi diyorum artık ya müstakilde oturacan yada son katta.müstakilde şehirlerde kalmadı yada şehrin çoook dışında bizde onun için son kat alcaz,evimi satılığa çıkardım bu arada son kat dubleks ev buldum ama daha temeli yeni atıldı projeden aldık bitene kadar nerden baksanız 1 -1buçuk yıl sürer karşı dairemi belediye başkanı aldı,diğerini okuldan arkadaşım,diğerinide beledye başkanın kardeşi yani hepsi tanıdık Rabbim bu sefer pişman etmez inşallah çok zormuş valla,eskilerin dediği gibi ev alma komşu al....insanlar çok vurdumduymaz benim 1 tane çocuğum var o da gözbebeğim kıymetlim 4yıl sonra buldum derler ya öyle:)ama ona rağmen aşağıdakilerden birkere şikayet gelmemiştir oyuncaklarını yere attığında kızarım akülü arabası var sadece gündüz sürebilir yavrum daha küçük olmasına rağmen anlıyor gece misafir geldiğinde dahi onların çocukları gürültü yapınca uyarıyor...aman eğitim şart valla,biz okulda eğitmeye çalışıyoruz öğrencileri sonra aile devamını getirmiyo çocuk oluyor eğitimsiz...kendi çocuklarımızı eğitiyoruzda ilerde böyle sorumsuzlarla aynı dünyada yaşarken ezilirlermi diyede düşünmeden edemiyorum...

çocuklardan nefret ediyorum. küçükken hiç bağırmazmışım annem söylüyor kendimle gurur duydum. ileride çocuğum olursa insanların haklarına saygısız, milleti rahatsız eden terbiyesiz ve şımarık çocuklar yetiştirmeyeceğim. allah kimsenin başına vermesin böyle dert. sessiz oynayamıyorlar sanki bunların da anne babaları bakıp "çocuğum ne güzel ciyaklıyor, insanları rahatsız ediyor" diyorlardır.

Son düzenleme:
ev alma komşu al dıye boşuna demıyorlar
bızde çocuktuk, 10 yaşında kardeşımde var ama aılenın yetıştırme tarzı önemlı bu konularda
mesela kardeşım evde gürültülü bırşey yapcak olsa, annem uyarır hemen
dıkkat eder ses gıtmesın dıye,
ama malesef aynı saygıyı herkes gösteremıyor

apartmanda görevlı veya yönetıcı varsa onlardan yardım ıstesenız?
Olmadı aılelerle görüşün, sonuçta ev yanı, bütün günün evde geçıyor ınsan evınde huzur ıster
rahatsız oluyorsanız şıkayet etmek en doğal hakkınız

ahh canım ahh herşey konusmayla hallolsa dogru diyorsun da olmuyor işte.anlattım ya üst katımda kız kalıyor yalnız uyardıgım halde tınlıyormu sor bakayım.gece 12 lere kadar sabah da 7de acıyor ya müziği yok böyle bişey yani.birde heralde tek rahatsız olan biz değiliz ki kızın elektrik sartelini indirmişler (apartmanın girişinde saatler)not yazmıs oraya '' benim şartelimi neden indiriyorsunuz ve kimsiniz''diye bi de tel numarasını yazmıs.amacı neyse anlayamadım yani.

Off offf bütün çocuklar apartman önünde oynuyor. Ve toplam en az 7-8 kişi oluyor. O da en az yanii. Eğitim almamışlar avazları çıktığı kadar bağıra bağıra oynuyorlar. Ben camı açamıyorum bile. Anneleri de onlar gibi sabah okula çocuklarını gönderdikleri zaman kapıyı açarlar gürültü yaparlar çocuklarıyla birlikte.Kimi zaman kapının önünde çoluk çocuk konuşurlar ve komşuyuda çağırırlar oda çocuklarıyla onlara katılır ve daire kapısının önünde epey durururlar. Ve bunlarda gezmeyi çok seven insanlar evde kalmak yerine ya daire kapısının önünde yada dışarda komşuda falan olurlar. Ben anlamıyorum bu insanları. Kendilerini hala müstakil evde sanıyorlar. Ben uyaramıyorumç. Zaten çocukları uyarsam eminim sonuç alamıycam. Bbebeğim olmasını çok istiyorum inş olurda o uyuyamıyor die bahane ederim.

Son düzenleme:
Siz öğretmensiniz,onları eğiteceksiniz,söyleyeceksiniz,ikna edeceksiniz,ya da o evi satıp kurutlacaksınız.

evet bazen konuşmakla olmuyor doğru dıyorsun burdada anlatmıştım
bı üst kat komşum vardı düşman başına vermesınler
bı huzur vermedı kadın bana
sonra anıden öldü ölmeden bır kaç gün öncede acayıp kavga etmıştık bağırmıştım kadına haklıydım aslında
ama yınede üzüldüm ..

bazıları laftan anlamıyor malesef

o apartman da herkes ev sahıbı mı ?
herkesın ev sahıbı oldugunu sanmıyorum .kıracı da vardır .
apartman da kıracı olur ıse ,yonetıcı de vardır .
durumu yonetıme ızah edebılırsınız .
gereken uyarıyı yonetım yapar
.

bu tarz sorunları yaşayan anlar, insan gerçekten çok geriliyor. Sonuçta bugün gün iş stresi, trafik stresi, özel sorunlar...Evde dinlenmek, rahatlamak istiyor insan...Uyarmak istemiyorsun, zaten anlayacak olsa yapmazlar diyorsun...Sonra dayanamayıp uyarıyorsun...Sonuç yine aynı...Çok gürültü yapan yetişkinler için diyecek söz bulamıyorum ama çocuklar için kesinlikle anne ve babaları hatalı...Çocuk bu! diyip geçiyorlar; bize biliyoruz çocuk olduğunu...Ama böyle çocuklar olduğunu bilmek istemiyoruz, istemiyorum! Taşınsan nereye taşınacaksın, koşullarını oluşturman daha iyi bir yere geçmen gerekir...Bu da tamamen maddiyat

kız kardeşim ve eşi çok sessiz kişilerdir.komşuları da çok severler.ama bebekleri oldu ve kolikliydi.gece gündüz durmadan bağıran bir bebek düşünün.ayrıca koliğin yanında çokta inat bir bebek.şimdi biraz büyüdü ama hala inattan bağırır.allah razı olsun komşularından şikayetçi değiller.hatta komşuları kardeşim için sabrına hayranız derler.yeğenim o kadar bağırırken sesini hiç yükseltmez.çocuk olunca ister istemez gürültü olabiliyor.

Hadi onlar yine çocuk bizim apartmanda çocuk da yok yaş ortalaması 50-60 bu insanları napmalı bu yaştan sonra eğitemezsin de.

bir sorununuz var özürdilerim ama düşünceleriniz yanlış
nedir bu ayrımcılık anlamıyorum kültürfarkı kültür farkı deyip duruyorsunuz
gürültü heryerde aşırıysa apartman yöneticinizle konuşun heralde oturduğunuz apartman da yönetici vardır
bizde apartmanda oturuyoruz benim 3 yaşında bir kızım var ve bazen ne yaparsam yapayım susturamıyorum
istediğini yaptırmak için avazı çıktığı kadar bağırıyor bende istediğini yapmıyorum umursamıyorum ama o ağlıyor
şimdi ben sizin apartmanınızda olsam görgüsüz çocuğunu yetiştirememiş ilgisiz bir ailemi oluyorum
çocuğunuz olmadığı için uzakatn davulun sesi hoş gelir insana alt kattaki komşum eve çocuğunu sokerken çocuk her seferinde ağlıyor girmek istemediği için eve
napalım şimdi gırtlaklarınımı sıkalım biz bu çocukların
kapının önünde bağrış çağrış oynayan çocukları uyabilirsiniz
anlamazlar yapmazlar diyerek peşin hükümler veriyorsunuz
ayrıca arkadaşın biri 2 köpek besliyorum sesleri çıkmıyor demiş
2 tane doğur da ozaman ses çıkıyormu çıkmıyormu gör canım
akşama kadar oynasanda oyalasanda bazen oluyorki çaresiz kalıyorsun
paçana yapışmış avazı çıktığı kadar bağıran bir çocukla yemek yaparken buluyorsun kendini

birde dikkatimi çekti herkes bizde çocuk olduk filan demiş sokağa çımazdık sesimiz çıkmazdı vs
özürdilerim ama hiçbiriniz çocuk olmamışsınız hanımlar
biz sokağada çıkardık bağırırdık annem bir elinde kardeim bir elinde ben biz salya sümük ağlıyoruz eve sokardı
sizi bilmem ama ben türkiyede büyüdüm
tabi size göre böyle çocukların aileleri suçlu kültürsüz
evet çocğuyla ilgilenmeyen anne de dolu inkar edemem
ama hepsini aynı kefeye koyamazsınız
çocuk ağlıyor yada bağırıyor diye rahatsız olan insnalardan nefret ediyorum
çok hassasım bu konuda
bir gün kızımla eşimi beklerken kızım ağlıyor susturamıyorum nasıl bağırıyor ama dangalağın biri çıkmış sen nasıl annesin susutur şunu
sesini çekmek zorundamıyım demezmi kan beynime sıçradı adama ne dediğimi hatırlamıyorum bile
çocuk çok farklı bişey bende hamile kalmadan önce ben çocuğumu şöyle yetiştiricem böyle yetiştiricem der dururdum ama anne olunca işler değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…