- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi naneli_limon
-
bir sorununuz var özürdilerim ama düşünceleriniz yanlış
nedir bu ayrımcılık anlamıyorum kültürfarkı kültür farkı deyip duruyorsunuz
gürültü heryerde aşırıysa apartman yöneticinizle konuşun heralde oturduğunuz apartman da yönetici vardır
bizde apartmanda oturuyoruz benim 3 yaşında bir kızım var ve bazen ne yaparsam yapayım susturamıyorum
istediğini yaptırmak için avazı çıktığı kadar bağırıyor bende istediğini yapmıyorum umursamıyorum ama o ağlıyor
şimdi ben sizin apartmanınızda olsam görgüsüz çocuğunu yetiştirememiş ilgisiz bir ailemi oluyorum
çocuğunuz olmadığı için uzakatn davulun sesi hoş gelir insana alt kattaki komşum eve çocuğunu sokerken çocuk her seferinde ağlıyor girmek istemediği için eve
napalım şimdi gırtlaklarınımı sıkalım biz bu çocukların
kapının önünde bağrış çağrış oynayan çocukları uyabilirsiniz
anlamazlar yapmazlar diyerek peşin hükümler veriyorsunuz
ayrıca arkadaşın biri 2 köpek besliyorum sesleri çıkmıyor demiş
2 tane doğur da ozaman ses çıkıyormu çıkmıyormu gör canım
akşama kadar oynasanda oyalasanda bazen oluyorki çaresiz kalıyorsun
paçana yapışmış avazı çıktığı kadar bağıran bir çocukla yemek yaparken buluyorsun kendini
maalesef bazı bebekler ne yaparsan yap susmuyor.bizimki sırf inadından bağırıyor.dr dr gezdiler çare bulamadılar,dr bağırınca ilgisine başka bir şeye yöneltin diyor ama inat olunca ilgi falan dinlemiyor.
Canim adi ustunde bebek konusamaz derdini anlatamaz, bazen bebegin neden agladigini bile anlamiyor insan. Huzursuz oluyorsun. acaba hastami, karnimi ac, yoksa altimi pis , gazi mi var... Liste boyle uzuyor. Fakat akli basinda konusan oyun cagina gelmis ve durdan sustan anlamayan cocuklarin etrafa salinmasindan hic ama hic haz etmiyorum.
şu anda 4,5 yaşında hala aynı maalesef düzelmedi.sırf inadından yapıyor
Cougunuz simarikliktan agliyorsa care bulun o zaman hanimefendi.Bilmek icin dogurmam gerekmiyor. Kuzenlerimde kucuktu biz baktik, kardesim kucuktu biz baktik. Ailede bir suru bebek cocuk oldu gerektiginde biz baktik. DOGURSAMDA benim cocuklarim oyle olmazlar zaten. Cougunuz simarikliktan agliyorsa care bulun o zaman hanimefendi. Bizde cocuk baktik. Oyle kendi haline birakirsaniz sabahtan aksama kadar cocuk zaten aglamaktan helak olur catlar. Tabiki cocuk simartilmasin fakat cocuk psikoljisi denen birsey var. Eger yetersiz kaliyorsabiz kitap alin okuyun, uzmanlardan yardim isteyin.Evet benim iki tane kopegim insanoglundan daha sessiz. Onlar hayvan olduklari halde bu kadar egitimi kendilerine alip insanlar yasamayi ogrenebiliyorsa bence zekasi katbekat fazla olan cocuklarin egitilmemesi diye bir durum sozkonusu degil. Cocuk hastaliktan agliyorsa, bebekse buna yapilabilecek hic birsey yok. Cocugu olsun olmasin kimsenin penceresinin onunde bagirs cigris cigliklar atarak oynayan cocuklara tahammulu olmaz. Cocuk kahkahasi gulmesi oynamasi herkesin hosuna gidebilecek seslerdir. Kimse rahatsiz olmaz. Fakat sirf simarmisliktan afedersiniz etinden parca koparmis gibi cigliklar atan cocuklarada benim hic tahammulum yok. Mumkunse annesi babasi salmasin sokaga. Siz hic dusunebiliyormusunuz o cocuk belki oyle bagirirken migrenli hasta var belki... ben ayin 15-20 gunu kronik migren agrisi ceken bir insanim. Belki apartmanda biri ebbek uyutuyor o cocugun cigliklarindan rahatsuz olup uyanacak? Belki hasta yasli bir insan var hasta doseginde? Bebekse zaten uyutmaya veya oylamaya calismaktan baska secenek yok. Ama oyun cagindaki cocuklarda kimse kusura bakmasin suc ailede. Pekcok kiside tekrar etmis annemizin bakisiyla isartiyle biz yerimizde kalirdik. Dedigim gibi bir olur iki olur aglama kavga neyse... Ama hergun rahatsizlik yapacak sekilde gurultu yapmazdik.Evimize sikayete gelen hic olmadi. Apartman onunden hic kovulmadik.Ya barbie bebek oynardik, yada evde puzzle yapardik yada atari oynardik. Olmadi oyuncaklarimizla oynardik arkadaslarla beraber olup. Oyle koltuklarda zipladigimizi , kirip doktugumuzu,milletin kapisindan sut caldigimizi, cigliklar attigimizi hic hatirlamam. Herkes cocuguna sahip cikacak. Bana dogur o zaman gorelim demissiniz ama sizde topluluk kurallarina uymalisiniz, cocugunuz simarikliktan veya istedigini yapmadiginizdan dolayi agliyorsA ORTADA hastalik vs yoksa kesinlikle susturmaya calismaniz careler aramaniz gerekli. Apartmanda toplu yasam kurallari var, bir cocuk hergun duzenli ses yapiyorsa ve kesilmiyorsa ben rahat huzur yuzu gormuyorsam sikayet ederim, yuksek sesle zamansiz muzik dinleyeni sikayet ederim, uygunsuz bir sekilde cinsel icerikli ses cikarani sikayet ederim, karisini gecenin bir yarisi saatlerce hirplayip doven komsuyu sikayet ederim.... Ama kirk yilda bir aile kavgasi ederler , bebektir anlamiyordur, cocuk hasta olmustur agrisiz sizisi vardir hergun olmayan seylerdir bunlar. Sesimi cikarmam. Herkesin tolere edecegi seyler zaten vardir.
Cougunuz simarikliktan agliyorsa care bulun o zaman hanimefendi.
bu cümleden sonrasını okumadım böyle düşünen birine çocuk yetiştirmenin köek yetiştiemekle kuzen yeğen bakmakla aynı olmadığını anlatamam zaten
allah size köpekleriniz kadar söz dinleyen çocuklar versin
peki size bir soru.... cocugunuz hergun sirf birseyleri almadiginiz icin veya sirf istedigini yapmadiginiz icin aglayacak aglayacak... Sizin enerjinizi tuketecek... baskalarini rahatsiz edecek...vs... Ve siz hic birsey yapmayacak misiniz... Eger cocugunuz aglamayi alkiskanlik haline getirdiyse sizi etkisi altina almaya calisiyorsa her yolu denemeniz gerekir kendi haline birakmadan once. O da olmazsa cocuk doktoruna ve cocuk psikiyatrisine goturmeniz gerekir. Benim acimdan olmasi gereken bu. Ama gunumuzde kendi haline birakip oda degistirmek veya disari salmak en kolay yol oldugu icin kimsenin isine gelmiyor. Hersey emek ister ne yazik ki... Sizinde yorumuma yorum yapmaniz gerekmiyordu. Fakat ben cocuklarin aileden ne gorurse kendilerine onu aldigini dusunuyorum. Eger gereken ilgiyi be egitimi verirseniz cocugunuz elbette sizin yetistirdiginiz gibi olur. Cocuk buyutmek kolay birsey degil zaten maalesef sabir ister.
Ayrica annem calisan bir bayandi kardesime baktigimi belirtmistim.
canım pskologlar pedegoglar çocuk doktorları eğer bir çocuk bir rahatsızlığı yoksa karnı tok ihtiyaçları giderilmişse
sadece istediğini yaptırmak için ağlıyorsa direk odadan çıkın hiçbişey söylemeyin taki kendisi susup size bişey söyleyene kadar diyor
tabi bunu ben yapamıyorum en fazla yarım saat dayandım bağırmasına sonra yine konuşma yoluyla deniyorum baktım olmuyor yine bırakıyorum yapıcak bişey yok
çocuğum şımarık değil eğer her istediğini ama ağlamasın üzülmeisn diye yaparsam şımarır
ama çocuk bu olmadık zamanda omadık şeyler istiyebiliyor bakkala çikolata almak için gidip balon alıp sonra tekrar eve gelip neden çikolata almadık diye ağlayabiliyor
gecenin 11 de davul çalmak isteyebiliyor buna izin vermediğimdede yine ağlayabiliyor yani konuşmayla ikna edebildiğim zamanlar çoğunlukta ama bazen ipler kopuyor ve saece baka kalıyorsun
herşey öyle göründüğü kadar basit değil her çocuk aynı değil
Peki insanlar evinimi satsin sirf cocuk susmuyor hergun rahatsiz oluyorlar diye... Apartman kurallri malum belli. Eger apartman kurallarina ters dusen hergun aglayan bir cocuk varsa herkes rahatsiz oluyor uyuyamiyor gecesini gunduzunu bilmiyorsa asil boyle ailelerin mustakil eve tasinmasi daha mantikli.Kimseyi huzurlu sessiz bir yerde yasamak istediler diye suclayamazsiniz. Tekrar etmistim zaten, sorun sirf sizin cocugunuzun sesi degil. Belki alt katinizda bebekli aile var cocugunu uyutamiycak, belki hasta var, belki yasli var...
anlayışlı olucaksınız efendim durup düşünüceksini yargılamadan önce
çünki ilerde bir gün sizinde çocuğunuz olucak ve aynı durumda olabilirsiniz
bunu düşünüp herşeye aşırı tepki vermiyeceksiniz tabi haklarınızıda gözardı ederek
bazı insanlar iyi niyeti suistimal etmeyi sever ozamanda sesiz kalmıyacaksınız denge hayatın her alanında olduğu gibi
Peki siz niye kiziniz uyurken cocuklara mudahele ettiniz... Demekki ihtiyaciniz vardi demekki kendi kiziniz icin yaptiniz. Turlu turlu insan yasiyor apartmanlarda kimin neye ihtiyaci oldugunu bilemezsiniz.Ya benimde cocugum oldugunda bebegimi uyutamazken sirf anlayislimi davranmaya calisacagim? Sonra cocuklar kapimin onunde cigliklar atarken benim bebegim uyanacak yada saatlerce onu uyutacagim diye ugrasacagim. Veya hastam olacak evde rahat edemeyecek. Veya migren krizlerine girecegim fakat koridorlarda kosan cocuklarin sesine katlanmak zorunda kalacagim. Veya yorgunlugumu stresimi atamyacagim oylemi... Zaten farkindaysaniz konu sahibi balkona cikamiyorum basim agriyor demis. Eger bu cocuklar evinde insana rahat oturma hakki tanmiyorsa hergun agri kesicileri seker gibi yemek zorunda kaliyorsaniz ki ben yapiyorum bunu alt kattaki kadinin 3 tane cocugu sagolsun elbet bende rahatsiz olurum. Kendisi sagolsun umursamazin teki. Hergun 3 cocugunu salar kapinin onunde cigliklar hatta kopeginide salar biz kopegimizi biz tasmasiz dolastirmazken kendisi orali olmaz. Ama erkek arkadasim haftasonu cumartesi 10 da mac izledi biraz ses cikardilar arkadaslariyla diye eve gelir sikayete.... Bundan sonra bende hic orali olmiycam milletin en ufak kahkahaya sese tahamulu yok benim niye olsun ki... Bundan sonra kapimdan kovacagim o cocuklari beni ilgilendirmiyor. Rahatsiz olan herkeste kapisinin onundeki cocuklara hic cekinmeden gidin evinizde oynayin veya baska yerde oynayin desin... Kimse kimsenin cocugunun sesine katlanmak zorunda degil.
ben hiçbirşeyi üzerime alınmadım
sadece konu sahibi arkadaşın bunu kültürsüzlükle yaftalamasına tepkimi gösterdim
sizinde yorumunuzda köpeklerinizi örnek göstermeniz komik geldi açıkçası oyüzden yazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?