Ev alma durumu nasıl olur?

Kesinlikle mal mülk olayına ne aileni neden başkasını karıştır.. yarin obur gün hesaplar karışır çok üzülürsünüz.. aile bağlarınız etkilenmesin

ablan kredilere yardımcı mı olacak? yoksa krediyi sen ödüyeceksin ablan ortak mı olacak? daha evlenmeden ayrılmayı düşünüyosun sanırım bu çok saçma. evlenirsende hiç bir şey olmaz. eşin evlenmeden önce aldığın ev üzerinde hak talep edemez

Evlenmeden once size ait oaln bi mulkten esiniz hak iddia edemez ki ayrilik durumunda

Hem ablanla ortak ev alacaksın,hem evin tapusu senin üzerine olacak hem de 10 yıl gibi bir süre evin kullanım hakkı da senin olacak.Bence sen değil,ablan düşünmeli ilerde sorun olur mu diye.

Bizimkiler evlenince evin tüm borcunu oturan ödedi, bu da sıkıntı oldu. Zira emsal kiralardan daha fazla idi ödemesi; diğer kız da biraz ödesin dediler ailede vs vs.

Ama oturan hem ayrı kira ödeyecek hem de bu evin ödemesinin yarısını yapacaktı; o tamamını ödedi galiba; çok karışmadım.

Bekarken sorun değildi; ama şimdi satalım ikiye bölüp parayı ayrı ayrı ev alalım demeye başladılar; evin resmi sahibi kendini ablasına karşı borçlu hissediyormuş; yarın yaşlandığında ablası hakkını isterse o evde rahat oturamazmış vs.

Evlenene kadar ödediğin kısımda eşinin hak iddiası olmaz. Ödediğiniz peşinat ve kredi taksitlerini zaten ispatlarsınız dekontlarla.

Ancak evlendikten sonra ödediğiniz kısmın yarısına eşiniz boşanma halinde ortak olur.

Ablanız bekarsa tapuyu onun üzerine yaparsınız. Siz oturursunuz. Kredi bitince tapuyu sizin üzerinize geçirirsiniz. Hediye, miras gibi durumlarda mal paylaşımı olmaz. O zaman boşanma halinde eşiniz hak iddia edemez.

Evlilik öncesinde tapu sizin üzerinize olursa eşiniz bu mal hakkında söz sahibi olamaz.
Eğer ablanızla aynı düşüncedeyseniz ve ileride sorun çıkarmayacağını düşünüyorsanız neden olmasın

ben hiçbişey anlamadım bu işten
ablanızla ikiniz kredi çekeceksiniz ikiniz ödeyeceksiniz
tapu sizin üzerinize olacak ee ablanız nasıl hak iddia edecek

bu arada eşiniz evlilik öncesi edinilen mallardan hak iddia edemiyor

Ortak işi hiç sevmem hiç de yanaşmam.

Evi beraber alıyorsanız tapu neden sizin üzerinize oluyor?
Tapu da ortak olsun.
Dediğiniz gibi dünyanın binbir türlü hali var, her şey usulüne uygun olsun, yoksa durduk yere soğukluk girebilir aranıza.

illa mülk edinecekseniz evi alın kiraya verin kendini finanse etsin.öyle eşimle öderiz falan ileride ablanın payını verelim bu ev bizim ben ödedim falan der.hiç riske girme bence

100 bin lirayı ben çekeceğim kendisi çekemiyor o zaman tapıu benim üzerime olacakmış yani öyle söylendiği için tapu benim üzerime dedim eğerki ortaklaşa yapılabılırse zaten ikimizin üzerine tapu olsun isterim.

Eşiniz olacak adamla beraber alın.abla sıkıntı olabilir. Kac binlik bir sey düşünüyorsunuz odemelerin tutarini ne kadar tutacaksiniz

Aldırış etme kimseye her olumsuzluğu düşün ki yarın başına gelirse bide onları düşünme sonra bence ayrı al evlenmeden al borcunu senin verdiğin parayla benim işim var sen bi zahmet yatırırmısın deme zaten almazlarda ayrıca ya birgün ablanda evlenirse para dostluklarım ailelerin arasını açar

Eşinlede alma sakın

ablam eşnden ayrılma sürecinde. ve kendisi dedi ortak girelim hani .bizim bağlarımız çok kuvvetlidir. ondan yana bir sorunum olmazda yarın bir gün evlendiğimde eşten yana sorun olur mu hani bende ödedim gibilerinden bu beni düşündürüyor açıkcası.

Burda bikaç kişi yorum yapmış şimdiden ayrılığı düşünüyorsun diye ama düşünmeden hareket edenleri de görüyoruz burda neler var yani. innsanlar ayrılmak için evlenmiyor yani nedir bu düşünce anlamıyorum açıkcası.

eşimle neden almıyım ? nişanlı döneminde evi alıp oturalım kirada oturmak istemiyorum dedim .

Eşiniz olacak adamla beraber alın.abla sıkıntı olabilir. Kac binlik bir sey düşünüyorsunuz odemelerin tutarini ne kadar tutacaksiniz

ablamdan yana sıkıntım hiç olmaz. 150 -200 bin arası . aylık ödemeler krediye bağlı açıkcası.ikimizde bin lira vererek ödeme yapacağız hani faizi de az olsun diye çabuk bitsin diye.

ben kesinlikle ortak mal almanız taraftarı değilim yani ablanızla ilerde ALLAH Göstermesin boşanırsanız eşiniz bu mal varlığına ortak olur yarı yarıya ya, ablanla aldığınızı düşünürsek böyle olay olursa sıkıntılı olur TEK ALIN GEÇ OLSUN GÜÇ OLMASIN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…