- 23 Haziran 2014
- 2.728
- 8.516
- 108
Var var.Yalıtım olmasa sıcak ve soğuk sorun olabilirdi ama hiç bu sorunları yaşamadım.Biz de ev alırken benzer sorunları çok yaşadık ama bir arkadaşımın tabiri ile ' ev bana gülümsedi' resmen.Arkadaşım öyle demişi ,baktığın eve girdiğinde içinde bir huzur bir gülümseme olursa o evde karar kıl demişti.ben de öyle yaptım sağolsun eşim de beni kırmadı. Herkesi boş verin siz kendinizi o iki evde ayrı ayrı hayal edin.Hangisi içinize siniyorsa ve hangi evde daha hızurlu hissedecekseniz o evde karar kılın.Kapatın bilgisayarı sonra gözlerinizi kapatın iki evde de hayal edin yaşantınızı.murfakta,sonra içinize bir fikir gelir mutlaka.Şuan inanın sinirden gülüyorum
Her yorumda daha çok geriliyorum çünkü bukalemun gibi değişiyorum :)
Ne güzel siz pişman olmamışsınız güle güle oturun.
Peki yalıtım vardır tabi dimi?
Merhaba,
Arkadaşlar hemen konuya giriyorum.
Ev almaya karar verdik, fakat aynı binada iki daire arasında kararsız kaldık.
Biri 2+1 en üst kat ebeveyn banyolu, mutfak lavabo köşeli ve tezgahı lavabonun sağında kalıyor. Güney batı
Diğeri en üstün altı arakat, ebeveyn banyolu değil, ve mutfak tezgahı maalesef lavabonun solunda kalıyor.
Güney doğu
Umarım karışık anlatmamışımdır.
Fiyat ise arasında 10 bin fark var.
Şimdi tereddütlerim var, en üstte oturursam ne gibi zorlukları var?
Arakatı alırsam mutfak tezgahını solda kullanabilirmiyim?
Gerekli olan yeri alıntıladım.
60cm radye temel, Tüm yapıda c30 beton
Dış cephe Isı yalıtım, mantolama (4cm karbonlu EPS dübel bağlantı + sıva + kaliteli sert file + sıva+kaplama astarı + dekoratif sıva + boya)
Akel Asansör, Kurtarıcı sistem (kata bırakır), Özel iç dekorasyon 630Kg, 8 kişilik, Resim ve müzik yüklemesi
Çatı : Çelik konstrüksiyon sistemi, ÖSB kaplama üstüne 4mm membran kaplanıp kaplanıp + 2. Kat 4 mm quarz membran kaplama. Membranlar C belgeli yanmaz, yapıştırma ziftin kalkmasını önleyici PP sistem.
Arkadaşlar hemen bi iki güne cevap vermem gerekiyor, umarım detaylıca değerlendirilir ve bi karara varırız.
İstanbul da güney batı cekilmiyor. Ben de ordayim üstelik merkeze uzak güya serin bir yerdi. Güneydoğu Ya taşınınca bir ferahladik yazin. Klimaya gerek duymutoruz. Güneybatı olacaksa klima ya da iyi komşu diye dua edin. :)En üst kat güney batı yazın yanarız herhalde :) istanbul'dayım
Sanırım sağ sol olayını farklı algıladınız,tezgahın solda olmasının sorun olmasını ilk defa duydum.kaldı ki sorun, ev sizin olmayacak mı sanki ilerde kırdırıp istediğiniz gibi yaptırırsınız bi tezgah için mi düşünüyorsunuz saçma geldi.
en üst katı gürültü açısından tercih edin burdaki kötü komşu hikayelreini okudukça ara kattakilere üzülüyorum.
Evet ayrıca yalıtımı var, fakat yinede emin olamıyorum bi sorun olurmu olmaz mı diye, ben İstanbul'dayım yazın özellikle güney_batı hiç çekilmiyormuş öğlenden batana kadar güneş evin içinde,Cati kati icin ayri yalitim var mi onu ogrenin. Ben olsam cati katini tercih ederdim herhalde, ust kattakilerin gurultusu cekilmiyormus... Hem guney bati olmasi daha iyi diye dusunuyorum, aksama kadar gunes alir ne guzel.
Teşekkür ederim,İstanbul da güney batı cekilmiyor. Ben de ordayim üstelik merkeze uzak güya serin bir yerdi. Güneydoğu Ya taşınınca bir ferahladik yazin. Klimaya gerek duymutoruz. Güneybatı olacaksa klima ya da iyi komşu diye dua edin. :)
Yalnız ebeveyn banyo şart bence o da çok büyük bir avantaj. Hayirlisi olsun
Sanırım bu yorumunuz içimdeki hislerin son noktası oldu...Var var.Yalıtım olmasa sıcak ve soğuk sorun olabilirdi ama hiç bu sorunları yaşamadım.Biz de ev alırken benzer sorunları çok yaşadık ama bir arkadaşımın tabiri ile ' ev bana gülümsedi' resmen.Arkadaşım öyle demişi ,baktığın eve girdiğinde içinde bir huzur bir gülümseme olursa o evde karar kıl demişti.ben de öyle yaptım sağolsun eşim de beni kırmadı. Herkesi boş verin siz kendinizi o iki evde ayrı ayrı hayal edin.Hangisi içinize siniyorsa ve hangi evde daha hızurlu hissedecekseniz o evde karar kılın.Kapatın bilgisayarı sonra gözlerinizi kapatın iki evde de hayal edin yaşantınızı.murfakta,sonra içinize bir fikir gelir mutlaka.
Evet haklısınız sorun oldumu olmadımı diye düşünene kadar arakatı alırım.Çatı katları her zaman sıkıntılıdır.
Satarken bile sıkıntıdır .
Aynı metrekare aynı plan evi sırf en üst kat diye ucuza satarsınız.
Çatı akar ,yenisini yaptırtana kadar apartmandakilerin ağız kokusunu çekersiniz.
Bir de çatı katlarında fare olabilir ,çok duydum ben ..
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:) Evinizde mutlulukla,huzurla oturun inşallah.Dediğim gibi biz de ev alma aşamasında çok kararsızlık yaşamıştık ama sağolsun arkadaşım bana yardımcı olmuştu.bu güne kadar da hiç pişmanlık yaşamadım .darısı başınıza olsun.Sanırım bu yorumunuz içimdeki hislerin son noktası oldu...
İlk girişin üstüne baktım ev çok alçak ve çok sevimsiz geldi :) en üstteki daireyi gezdiğimde de mutfak ters gibi ama ev cok sevimsiz gelmedi, :) halbuki tezgah doğru yerdeydi
Sonra en üstün altında ki eve girdiğimde sizin ve arkadaşınızın deyimiyle ev bana "gülümsedi"mutfak o anda bana aydınlık ve sevimli geldi, ki tezgah solda yanlış yerdeydi, :)) ama tabii ben bunu farkına varmıyorum çok sonradan başkası fark ediyor :)
Zuzuzuu bak şu anda gözlerimi kapatıyorum.. ve hayal ediyorum...
ilk en üstte ki kata çıktım hayal ediyorum.. ve mutfağa geldiğimde mutfak bana yine ters geliyor, ve içimi sıkıntılı bi huzursuzluk kaplıyor..hani böyle sevmeye çalışıyorum filan yok sevemiyorum mutfağı
Sonra en üstün altında ki daireye iniyorum..
Gözlerimi kapatıyorum ve eve girdiğim anda böyle bi mutlu olma.. ve mutfağa geldiğimde de, mutfak bana öyle sevimli geliyor ki içimi bi huzur kaplıyor.
Size çok teşekkür ederim kararımı netleştirmeme çok yardımcı oldunuz
Halbuki siz ve çoğunluk en üst kat tercih edildi :) ama ben arakatı tercih edeceğim.
Çok teşekkür ederim, güzel dilekleriniz hepimiz için olsun inş.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:) Evinizde mutlulukla,huzurla oturun inşallah.Dediğim gibi biz de ev alma aşamasında çok kararsızlık yaşamıştık ama sağolsun arkadaşım bana yardımcı olmuştu.bu güne kadar da hiç pişmanlık yaşamadım .darısı başınıza olsun.
Mutfak tezgahını artık sorun etmiyorum alışırım diyorum :)
Ebeveyn banyo en üst kat dairede :)
Kafam o kadar dolu ki alıntı yapmayı unutmuşum :)Canım sen enüstü al.
Çatı akarsada yaptırırsın. Apartmandakiler yok ödemem yok bık bık yaparsa cerirsin mahkemeye o yolla alırsın tadilat parasını.
ne yaptınız çoğunluk üst katçı ben de dahilBi inşaat mühendisi kuzenime gösterdim evin özelliklerini, bana yalıtımın teknoloji standartlarına uygun yapıldığını söyledi.
Ama ben ona rağmen cesaret edemiyorum.
Çünkü eğer sorunlar çıkarsa uğraşacak kadar genç değilim canım.
Bir kez daha dairelere bakıp ona göre karar vereceğim.
Normalde arakatları severim.2.3.katları.Akarı kokarı yoktur hiçbirşeyle uğraşmak zorunda kalmazsın,sıcak olur ama burda üst katta ebeveyn banyosu var ve güney batıda.Merhaba,
Arkadaşlar hemen konuya giriyorum.
Ev almaya karar verdik, fakat aynı binada iki daire arasında kararsız kaldık.
Biri 2+1 en üst kat ebeveyn banyolu, mutfak lavabo köşeli ve tezgahı lavabonun sağında kalıyor. Güney batı
Diğeri en üstün altı arakat, ebeveyn banyolu değil, ve mutfak tezgahı maalesef lavabonun solunda kalıyor.
Güney doğu
Umarım karışık anlatmamışımdır.
Fiyat ise arasında 10 bin fark var.
Şimdi tereddütlerim var, en üstte oturursam ne gibi zorlukları var?
Arakatı alırsam mutfak tezgahını solda kullanabilirmiyim?
Gerekli olan yeri alıntıladım.
60cm radye temel, Tüm yapıda c30 beton
Dış cephe Isı yalıtım, mantolama (4cm karbonlu EPS dübel bağlantı + sıva + kaliteli sert file + sıva+kaplama astarı + dekoratif sıva + boya)
Akel Asansör, Kurtarıcı sistem (kata bırakır), Özel iç dekorasyon 630Kg, 8 kişilik, Resim ve müzik yüklemesi
Çatı : Çelik konstrüksiyon sistemi, ÖSB kaplama üstüne 4mm membran kaplanıp kaplanıp + 2. Kat 4 mm quarz membran kaplama. Membranlar C belgeli yanmaz, yapıştırma ziftin kalkmasını önleyici PP sistem.
Arkadaşlar hemen bi iki güne cevap vermem gerekiyor, umarım detaylıca değerlendirilir ve bi karara varırız.
:)) öyle kaldı.ne yaptınız çoğunluk üst katçı ben de dahilen üst katın terası var mı yada geniş balkon vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?