Teşekkür ederim.Bence en uat kat al. Ara kat tamm sıcak belki ama binalar kağıt gibi soğuğa çare var masrafli da olsa aç kombiyi sıcağa çare var klima.ama. Ya ses??
Ben dördüncü kattayim keşke en ustte olsam , ayrıca ustunden silken olmayacak
Hayırlı olsun bu arada
Maalesef sorma şansım yok bina sıfır,Bina yeniye benziyor, imkanınız varsa karşı daireye doğalgaz kışın en fazla ne kadar geliyor sorun, ısınma problemi var mı yok mu vs. uygun gelirse çatı katını tercih edin.
Şöyle bi durum var, 4 buçuk yaşında bi kızım var annem ilgileniyor azda olsa anneme yakın olmam gerekiyor.bu ikisinden başka ev mi yok, alacağın ev arakat olsun ama bu ikisi de olmasın, başka seçenekler bul
En üst kat derim yıllarca alt katta 1.katta oturduk çok zorluğunu çektik eğer şimdi ise üst kat satın aldık çok rahat halı silkeleyen yok sofra silkeleyen yok çöp atıp pis su döken yok.Yalıtımı iyi kışın sıcak yazın serin ki yaz mevsimi aşırı sıcak geçer nemle beraber 50-55 hatta 60 kadar çıkar sıcaklık.Merhaba,
Arkadaşlar hemen konuya giriyorum.
Ev almaya karar verdik, fakat aynı binada iki daire arasında kararsız kaldık.
Biri 2+1 en üst kat ebeveyn banyolu, mutfak lavabo köşeli ve tezgahı lavabonun sağında kalıyor. Güney batı
Diğeri en üstün altı arakat, ebeveyn banyolu değil, ve mutfak tezgahı maalesef lavabonun solunda kalıyor.
Güney doğu
Umarım karışık anlatmamışımdır.
Fiyat ise arasında 10 bin fark var.
Şimdi tereddütlerim var, en üstte oturursam ne gibi zorlukları var?
Arakatı alırsam mutfak tezgahını solda kullanabilirmiyim?
Gerekli olan yeri alıntıladım.
60cm radye temel, Tüm yapıda c30 beton
Dış cephe Isı yalıtım, mantolama (4cm karbonlu EPS dübel bağlantı + sıva + kaliteli sert file + sıva+kaplama astarı + dekoratif sıva + boya)
Akel Asansör, Kurtarıcı sistem (kata bırakır), Özel iç dekorasyon 630Kg, 8 kişilik, Resim ve müzik yüklemesi
Çatı : Çelik konstrüksiyon sistemi, ÖSB kaplama üstüne 4mm membran kaplanıp kaplanıp + 2. Kat 4 mm quarz membran kaplama. Membranlar C belgeli yanmaz, yapıştırma ziftin kalkmasını önleyici PP sistem.
Arkadaşlar hemen bi iki güne cevap vermem gerekiyor, umarım detaylıca değerlendirilir ve bi karara varırız.
Merkezi bi yerde fakat caddenin arkasında kalıyor pazara marketlere iett durağına yakın.Benim tercihim her zaman en üsttür. Kafamda kimler kalacak belli değil, onların tepişmesine dayanamam. Bu birinci tercih. İkincisi ise, ev alacaksam eğer, o bölgenin haftasonu ve haftaiçi ses, gürültü sıklıklarına bakarım. Komşuların sorunlu olup olmayışı da önemli. Bir de yakınlarda cafe, yada müzikli herhangi bir yer olmamalı. Bunun dışında artık, güzel yeni bir ev olsun yeter :)
Gerçekten mi, peki annenizin hiç şikayeti yokmu ? Sıcak soğuk bakımındanAnnem senelerce üst komşuların verdiği sıkıntılardan dolayı çok çekmişti şimdi üst katta oturuyor ancak rahat ettim diyor,bende ara kattayım ama bende üst komşuların gürültüsünden sıkıntılıyım,eğer günün birinde yeni bir ev almam gerekirse üst kat olanını tercih ederim.
Ben istanbul'dayım.En üst kat derim yıllarca alt katta 1.katta oturduk çok zorluğunu çektik eğer şimdi ise üst kat satın aldık çok rahat halı silkeleyen yok sofra silkeleyen yok çöp atıp pis su döken yok.Yalıtımı iyi kışın sıcak yazın serin ki yaz mevsimi aşırı sıcak geçer nemle beraber 50-55 hatta 60 kadar çıkar sıcaklık.
Etkilemiyor.Ama biz 1.katta çok çektik sadece çocuk gürültüsü olsa neyse,aşağı pis bulaşık suyu dökmeler çamaşır var yok hiç umurlarında olmaz,halı ve sofra silkeleme,aşağı çay ve yemek artığı dökme,kullandıkları orkid ve çocuk bezlerini atma vs ha her komşu böyle değil tabi her apartmanda olan rahatsız edici komşular olur ya 1-2 tane onlarda bize denk gelmişti o yüzden en son kat aldık.Ben istanbul'dayım.
Gerçekten yalıtım olunca sıcak soğuk etkilemiyor mu?
Ayy ne kötü insanlara denk gelmişsinizEtkilemiyor.Ama biz 1.katta çok çektik sadece çocuk gürültüsü olsa neyse,aşağı pis bulaşık suyu dökmeler çamaşır var yok hiç umurlarında olmaz,halı ve sofra silkeleme,aşağı çay ve yemek artığı dökme,kullandıkları orkid ve çocuk bezlerini atma vs ha her komşu böyle değil tabi her apartmanda olan rahatsız edici komşular olur ya 1-2 tane onlarda bize denk gelmişti o yüzden en son kat aldık.
ara katlar herzaman daha iyi ısınır..en üst kat kışın ısıtsanız bile yazın da çok sıcak olur diye biliyorum..ara katlar her zaman daha fazla rağbet görür bu yüzden fiyatları da daha yüksektir en üst katlara göre..ben tezgahın sağda solda kalma olayını anlayamadım ama..ne farkı var?..Maalesef sorma şansım yok bina sıfır,
Yeni taşındılar.
Ama üst kat cephe güney batı
Şöyle ki, köşe lavabo sağında hemen buzdolabı yeri, tüm tezgah solda kalıyor yani hep sol elimi kullanmam gerekecekara katlar herzaman daha iyi ısınır..en üst kat kışın ısıtsanız bile yazın da çok sıcak olur diye biliyorum..ara katlar her zaman daha fazla rağbet görür bu yüzden fiyatları da daha yüksektir en üst katlara göre..ben tezgahın sağda solda kalma olayını anlayamadım ama..ne farkı var?..
En çok da annem memnun halinden son kat olunca.Ben şimdi şehir dışına geldim giriş kat bir ev tuttuk kardeşimle acil olduğu için ama memnun değilim yukarı katlarda boşalacak olan bir ev varmış onu bekliyoruz pencereyi bile doğru dürüst açamıyorum şu anda.kÜÇÜK bir balkonu var fazla kullanmıyorum ki kullanamıyorum yoksa ben balkonu çok severim ama biraz önce baktım içecek içilmiş atılmış.Ayy ne kötü insanlara denk gelmişsiniz
Hayırlı olsun yeni eviniz.
Birde en üst katta olan dairede ebeveyn banyolu ve mutfak tezgahı sağda kalıyor.
Diğer tezgah solda yani hep sol elimi kullanmam gerekecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?