- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.696
- 548
- 42
- Konu Sahibi Nazlican333
Kirada misiniz ?bu ev alma işi bana mı garip geliyor bi tek evet güzel bişey mal mülk almak ama hayat kaliteni de çok düşürecekse o kadar zorlamaya ne gerek var ki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kirada misiniz ?bu ev alma işi bana mı garip geliyor bi tek evet güzel bişey mal mülk almak ama hayat kaliteni de çok düşürecekse o kadar zorlamaya ne gerek var ki
Faizler yakında düşecek çünkü bir konut sıkıntısı var. Ev almak önemli mi sorunuz içinse şöyle cevap vereyim. Düşük gelirli insanlar için önemlidir . Çünkü kira sürekli bir giderdir ve gelir üzerindeki gider oranı oldukça yüksektir. Zenginler için de ev almanın bir önemi yoktur çünkü toplam gelirdeki kira payı zaten düşüktür. Ev almak onlar için yatırım yapacağı verimli bir kaynağı kullanmak anlamına geliyor.Ben iki yıl önce eşimden ayrıldım.Kizimla birlikte büyüksehirlerimizden birinde yaşıyorum.Esimden ayrılırken elime bir miktar para geçti ve o paranın bir kısmıyla araba aldım.Kenarda biraz daha param var.Kirada oturuyorum.Kenardaki parayla üzerine de biraz kredi çekerek ev almak istiyorum ama evler çok pahalı arabami da satmak istemiyorum.Aileden hiç bir şekilde maddi destek görmüyorum.Ev alırsam kendim alabileceğim ya da hiç o kadar borca girmeyip hep kirada mi otursam diyorum.Krediler de çok yükselmiş çünkü.Yani ne yapacagimi bilmiyorum.Ömür boyu kirada oturabilir miyim nasil yapmalıyım bilmiyorum.Kredi cekersen de ancak eski ve giriş kattaki evleri alabiliyorum.Kafamda deli sorular
Ben de tam tersi düşünüyorum hele de çocuk varsa ve evde yaşlı varsa öncelik araba da olmalı. Kirada yıllarca oturabiliriz ama kimsenin arabasını kullanamayız . Hele pandemi de araba resmen hayat kurtarıyor31 yaşındayım, doğma büyüme istanbulluyum. Hiç arabamız olmadı. Arabayı ihtiyaç olarak görmüyorum ben. Büyük kolaylık ve rahatlık evet ama ihtiyaç mı değil. Ama ev ihtiyaç. Sonuçta bir evde yaşamak zorundasınız, kira olur kendiniz olur bir ev şart. Arabasız yaşarsınız ama evsiz yaşayamazsınız bu kadar basit. Ben tercihimi evden yana kullandım. Öncelikle ev aldık.
O sistemler de kaç kişi dolandırıldı biliyor musunuz? Lütfen reklam yapmayınBenim eşimde öğretmen suan şark görevindeyiz. Faizsiz ev alma kurumlarından birine girdik normalde kurada çıkmazsa 2 senede kesin yatırcaklardı ev ücretini ilk kurada çıktı şükür eşimin memleketinden aldık evi kirada suan tayinimiz çıkınca satıp kendi evimize geçmeyi düşünüyoruz. Kirada olmak çok zor her geçen zaman kiralar fazla fazla artıyo ev sahibi sıkıntılı eve hiç birşey yapamıyorsun üstelik burda 5 senedir oturmamıza rağmen kadın Haziran’da çıkın evimden dedi her ay düzenli kira ödediğimiz halde sanırım bizi çıkarıp daha yüksek fiyata kiraya vermeyi istiyo. Bu tarz sıkıntılardan çok sıkıldım o yüzden inşallah bian önce kendi evime geçebilirim. Sizede ev almanızı tavsiye ederim küçükte olsa kendi eviniz olsun. Özelden yazarsanız bilgide veririm
Aynen arkadaşım parasını alamadi firmada kapandı gitti.O sistemler de kaç kişi dolandırıldı biliyor musunuz? Lütfen reklam yapmayın
Araba kalmalı ve 1+1 de ev alınmalı bence de gelişecek bir yerdenTek maaşla o krediyi öderseniz aç kalirsiniz.
Çocuk da var ekstra masraf.
Araba da gerekli.
Sizin için bir artı bir yeterli
Eğer alacaksanız zorlanmadan bir artı bir aliniz.
Aynen öyle nereden bilelim o firmanın çalışanı ya da çalışanlarının akrabası olmadığını. Çoğu yasaklandı hatta bu tür firmalarınAynen arkadaşım parasını alamadi firmada kapandı gitti.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz ne kadar bütçeniz var yazarsanız daha çok yardımcı oluruz eğer ankarada yaşıyorsanız 10 yıllık orta kat 3+1 evler 250 ye de bulursunuz ama İstanbulda 1+ 1 evler 300 bine zor bulursunuz...
Hayat kalitem düşer herseyden kismam gerekseydi kirada dururdum..yada faizsiz ev satışı yapan şirketlere bakardım..en olmadı 4 binlirayla her ay altin alır birikim yapardim
Benim 100 bin tl kenarda param var.Maksimum 250000 bin tl kredi çekebiliyorum.Ankara da bulunduğum yerde ancak giriş kat alabiliyorum.250000 tl cekersem 10 yıl 4256 tl ödemem gerekecek.Bilmiyorum
31 yaşındayım, doğma büyüme istanbulluyum. Hiç arabamız olmadı. Arabayı ihtiyaç olarak görmüyorum ben. Büyük kolaylık ve rahatlık evet ama ihtiyaç mı değil. Ama ev ihtiyaç. Sonuçta bir evde yaşamak zorundasınız, kira olur kendiniz olur bir ev şart. Arabasız yaşarsınız ama evsiz yaşayamazsınız bu kadar basit. Ben tercihimi evden yana kullandım. Öncelikle ev aldık.
Kirada da daha ne kadar oturabilirim bilmiyorum.Her ay bir de ek ders alıyoruz.Onu da hesapladigimda elime 4000 civarı para kalıyor.Ama insanın hayat kalitesi de düşüyor ister istemez ev alırken.Kizimin her istediğini alıp yapabilir miyim bilmiyorum.En çok ondan korkuyorum.
Kızınızın her istediğini almayın zatenHer ay bir de ek ders alıyoruz.Onu da hesapladigimda elime 4000 civarı para kalıyor.Ama insanın hayat kalitesi de düşüyor ister istemez ev alırken.Kizimin her istediğini alıp yapabilir miyim bilmiyorum.En çok ondan korkuyorum.
Arabanızın modelini düşürebilirsiniz belki..Arabayı satıp alabilirim belki ama araba da büyükşehirde çok ihtiyaç oluyor.Bilmiyorum ne yapacagimi