kiralık ev mi satın almak mı??

Merhaba, bana bir şeyler garip geldi. Ev kirası en az 2 bin dediginiz bölgede , 300 bine nasıl ev bulunuyor. 300 bin ederindeki bir evin kirası 1000 1200 civarı max olur. Yoksa kimse 3500 tl ile ev sahibi olabilecekken en az 2 bin tl kira vermeye yanaşmaz mantıklı değil.

öyle valla. adam evine yıllık kira istiyor düşün.

biz geçen yıl almıştık ev. 290 bine. iyi ki almışız diyoruz. bu yıl alsak 70 bine yakın fazla faiz farkı vericektik. 0,89 dan çekmiştik Halkbank tan. kredi için ordan bakın derim şuan yine en düşük onların ki. bir arabanız daha varsa pahalı olanı satıp. ev alın . sürekli aynı ilde de kalacaksanız çok mantıklı ev almak. kirada bir de ev sahibi ile uğraş.

Oranlar yada faizler 3ün üstünde değil yahuu abartmayın evet önceki faizler düşüktü şimdi devlet bankaları 1,43 diğerleri 1,60-1,80 arasında
200.000 civarı kredi ile 10 yıl vadede 3.500 ödersiniz geri ödeme bir 200 küsür bin faiz olarak çıkar ama kendi eviniz olur kiraya boşa para vermezsiniz 10 yılda vereceğiniz kira kira artışı yerine kendi evinizde olursunuz maaşlarınıza zam da gelirken kredi sabit
ama biraz daha biriktirseniz sanki daha iyi

bakın üstte hanfendi yazmış 70 bin fark olacaktı diye. yani 70 bin iyi bir araba parası oluyor.
ama bu benim çok umurumda değil çünkü git gide artıyor ev almaktan yanayım o nedenle

22 senedir kirada oturuyoruz. Ve her ay düzenli verilmesi gereken bir para.Gençken aklımızı kullanıp alamadık paramız olduğu halde ve kiraya kaç ev parası ödedik. Halende ödüyoruz. Ne diyelim sağlık olsun.

Sorunuza gelirsek. evet ortalık çok kötü $,€ aldı başını gidiyor. Geliriniz bize göre kat ve kat çok iyi. Yani yarısı bizim evimize anca giriyor 2 kişi çalışmamıza rağmen . Kira,ft derken yuvarlanıp gidiyoruz.

Yani bu maaşla alınır mı evet rahat rahat alınır. Zaten 2000 TL kira vereceksiniz. Ancak işiniz garanti mi? Yarın çıkışınız verilse sizi ödeyeceğiniz para zorlar mı? Ortalık pek yansıtılmasada kapatan ticarethane çok.

İşten ayrılmak zorunda bile kalsanız her şekilde kira içi 2.000 TL ödemek zorundasınız. Kendinize soracağınız soru birimizden biri işsiz kalırsa ek 1500 TL'yi verebilecekmiyiz ?

Kiranın sonu yok maalesef. Allah gönünüze göre versin. Hakkınızda hayırlısı :)

devlet memuruyuz biz. tabi kimsenin garantisi yok o ayrı da şirket kapanabilir falan gibi problemlerimiz yok. teşekkürler. Rabbim hepimize hayırlısıyla bir ev nasip etsin inş.

Geliriniz ev almaya müsait ama bu zamanda ev hiç mantıklı bir yatırım degil. Evet kiraya da çok para gidiyor ama ev alacağınız parayı arsaya yatirsaniz daha karlı olursunuz. Ben de bir ara düşünüyordum ama hem ev fiyatları hem faizler çok yüksek. O yüzden vazgeçtim ve kiradayim. Ama ben 900 lira veriyorum. 2000 çok fazla kira için.

Düzelteme yapayım. 2 yerine 3 yazmışım kusura bakmayın. Bu aldığınız kredinin 10 yılda iki katından fazla ödeyeceksiniz anlamına geliyor. Ev almak elbette ki güzel bir şey ama bu dönem yüksek borçlara girmek için uygun değil. Benim kastettiğim oydu tabi siz kendi bütçenizi daha iyi bilirsiniz. Ev alırsanız da şimdiden hayırlı olsun.

Kiraya o kadar para vereceğine ev almak en mantıklısı hem yatırım olur hemde kredi bitince o para yine size kalacak ama kirada sürekli para vereceksiniz ve ev sahibi bile olamayacaksınız
siz bilirsiniz ama eşinizle konuşun ev alın en mantıklısı

Ekonomik kriz ne zaman bittik? Ne zaman ooo oo ülkece kalkındık tamam biz olduk dedikki? Ve hiç bitmeyecekki, bu durum bizim yaşam kalitemiz artık ne yazıkki. Fakir bi ülkeyiz. Ama ekonomik kriz, bizim ev almamıza bütçemizede uygunsa neden engel olsunki. Devlet büyüklerimizde ekonomik kriz var deyip, gayrimenkule vazmıgeçiyorlarda, biz vazgeçelim.tamam dolar yüksek, enflasyon her dk artıyor, ekmeğe zam geliyor, ama maaşlarada dönem dönem zamlar geliyor. Bi şekilde bu duruma alışıyor insan ve evin borcu bittikten sonra +3000 e geçiyorsunuz. Kredi faiz oranları 0,60 iken ev almaya kalmıştık 7 sene önce ayy ne kadar yüksek nasıl ödüycez diyorduk. Bence sabit gelirimiz varken ev alım. Kısa vadede bi yatırım olmasada, uzun vadede kardasınız. 10 sene sonra ev sizin, kira derdi, kredi derdi olmadan kalan Hayatınıza devam edeceksiniz. Gençsiniz, riske girin derim.

sonundaoldu sonundaoldu konuyu canlandırıyorum ama merak ettim,neye karar verdiniz?
Ben de yazsaydım ev alın derdim.Benim ilgilendiğim bir bölgedeki evler 2 yıl önce 3+1 130 metrekare 180 bine filan çok rahat bulunuyordu,sıfır evlerdi bunlar.Şu anda 1+1 evler 180 neredeyse.
Birikim değerlendirme açısından fikir sor saydınız arsa ya da dükkan derdim,fakat evin her zaman önceliği vardır,çünki en önemli ihtiyaç. Eskiler "Bağ götürür,ev oturur,dükkan getirir"derlermiş,fakat şimdi evler de getiriyor,alınmış bir şekilde ödenir,geri kalan 5000de size gayet yeter bence.

sonundaoldu sonundaoldu konuyu canlandırıyorum ama merak ettim,neye karar verdiniz?
Ben de yazsaydım ev alın derdim.Benim ilgilendiğim bir bölgedeki evler 2 yıl önce 3+1 130 metrekare 180 bine filan çok rahat bulunuyordu,sıfır evlerdi bunlar.Şu anda 1+1 evler 180 neredeyse.
Birikim değerlendirme açısından fikir sor saydınız arsa ya da dükkan derdim,fakat evin her zaman önceliği vardır,çünki en önemli ihtiyaç. Eskiler "Bağ götürür,ev oturur,dükkan getirir"derlermiş,fakat şimdi evler de getiriyor,alınmış bir şekilde ödenir,geri kalan 5000de size gayet yeter bence.

yok ya alamadık. boşa koyduk dolmadı doluya koyduk almadı. biz de kiraya karar verdik de onu bile bulamadık. emlakçılar bizim sektör krizli özellikle aradığınız yerler dedi. düşünsene ilanı gece görüyoruz sabaha yok. bayramda görüyoruz arıyoruz 30 dakika sonra ev gitti diyorlar. yani ev konusunda nasibimiz yokmuş.

yok ya alamadık. boşa koyduk dolmadı doluya koyduk almadı. biz de kiraya karar verdik de onu bile bulamadık. emlakçılar bizim sektör krizli özellikle aradığınız yerler dedi. düşünsene ilanı gece görüyoruz sabaha yok. bayramda görüyoruz arıyoruz 30 dakika sonra ev gitti diyorlar. yani ev konusunda nasibimiz yokmuş.
Daha iyisi olacağı için olmamıştır,siz tetikte olun yine de.Fırsatlar sonsuzdur,görebilene.Önce eşinizin de kararlı olması gerek,ardından çok sabırsızlanmadan sürekli araştırın.Benim hobim adeta,hem eğleniyorum hem öğreniyorum:)
Örneğin ev almayı düşündüğüm muhitte yeni yatırımlar yapılıyor,haliyle fiyatlara yansıyor,fakat ben bunu dert etmiyorum,çünki oturmayı düşündüğüm bölge gelişiyor diye düşünüyorum:)
Hazır parammı var,hayır,fakat değerlenmesini beklediğim bir parça toprağımız var,hemen olmasa da bir ev fiyatını yakalayacak seviyeye gelecek.O yüzden gözünüz kulağınız etrafta olsun,sizin baktığınız zamanlar ev arayışlarının,taşınmaların en üst seviyede olduğu mevsimdi.Şu günlerde daha azalır talep büyük ihtimal,ve fiyatta daha makul olur,işin peşini bırakmayın derim;)

Daha iyisi olacağı için olmamıştır,siz tetikte olun yine de.Fırsatlar sonsuzdur,görebilene.Önce eşinizin de kararlı olması gerek,ardından çok sabırsızlanmadan sürekli araştırın.Benim hobim adeta,hem eğleniyorum hem öğreniyorum:)
Örneğin ev almayı düşündüğüm muhitte yeni yatırımlar yapılıyor,haliyle fiyatlara yansıyor,fakat ben bunu dert etmiyorum,çünki oturmayı düşündüğüm bölge gelişiyor diye düşünüyorum:)
Hazır parammı var,hayır,fakat değerlenmesini beklediğim bir parça toprağımız var,hemen olmasa da bir ev fiyatını yakalayacak seviyeye gelecek.O yüzden gözünüz kulağınız etrafta olsun,sizin baktığınız zamanlar ev arayışlarının,taşınmaların en üst seviyede olduğu mevsimdi.Şu günlerde daha azalır talep büyük ihtimal,ve fiyatta daha makul olur,işin peşini bırakmayın derim:KK66:

ay inş. dilerim evsiz kimse kalmaz içinde de biz. yani ev almak ne zormuş. düşünsene bir ev için bir ömür çalışmam gerek. hani amannnn boşver desen yaşlılığı var bunun yokluğu var. öyle işte.

ay inş. dilerim evsiz kimse kalmaz içinde de biz. yani ev almak ne zormuş. düşünsene bir ev için bir ömür çalışmam gerek. hani amannnn boşver desen yaşlılığı var bunun yokluğu var. öyle işte.
Öyle,yol ortasına çadır kurup yaşanmaz:)
"Evlenmek" deniyor bakın,"nikahlanmak" değil.Allah herkese gönlünce nasip etsin inşallah.

Alys Alys sen akıllı hatunsun,ne diyorsun düşünceme,,ben her krizin aynı zamanda fırsat olduğunu düşünüyorum,hele peşin parası olana:))
Sen de ev alıp ödemişsin,epey araştırmış ve fikir sahibi olmuşsundur mutlaka.

Alys Alys sen akıllı hatunsun,ne diyorsun düşünceme,,ben her krizin aynı zamanda fırsat olduğunu düşünüyorum,hele peşin parası olana:))
Sen de ev alıp ödemişsin,epey araştırmış ve fikir sahibi olmuşsundur mutlaka.

oyle kar etmedim hayatimda hic bir kararimdan, seni hayal kirikligina ugraticam ama.

yanliz ev konusunda dusuncem ise soyle, bence ev icin borca da girilir, sikinti da cekilir.
Baska bir mesele icin borca girmeyi dusundugunu soyleseydi yok yapma derdim ama ev almasa kiraya verecek yine. Krizde kiralar da dusmuyor ki.

oyle kar etmedim hayatimda hic bir kararimdan, seni hayal kirikligina ugraticam ama.

yanliz ev konusunda dusuncem ise soyle, bence ev icin borca da girilir, sikinti da cekilir.
Baska bir mesele icin borca girmeyi dusundugunu soyleseydi yok yapma derdim ama ev almasa kiraya verecek yine. Krizde kiralar da dusmuyor ki.
Kar etmekte değil de,örneğin bir eve aşık oldum geçen ay,öyle böyle değil:KK70:
Ev değil"EVV"yani:)
Konum süper,önü kapanmaz,mevkiinin en iyi yeri.
300bin 140 metrekare arakat.O fiyata anca ara sokaklarda var sıfır evler.
Tabi hesap kitap,şimdilk kaldı.Takasta oluyor ama eklemek lazım üzerine.
Eğer nakit olsaydı süper fırsattı,oturmak için olacak ama yine de seneye en az 400 000 olur fiyatı.
Hem değer,hem keyif,ikisi bir arada olurdu:)

Kar etmekte değil de,örneğin bir eve aşık oldum geçen ay,öyle böyle değil:KK70:
Ev değil"EVV"yani:)
Konum süper,önü kapanmaz,mevkiinin en iyi yeri.
300bin 140 metrekare arakat.O fiyata anca ara sokaklarda var sıfır evler.
Tabi hesap kitap,şimdilk kaldı.Takasta oluyor ama eklemek lazım üzerine.
Eğer nakit olsaydı süper fırsattı,oturmak için olacak ama yine de seneye en az 400 000 olur fiyatı.
Hem değer,hem keyif,ikisi bir arada olurdu:)
Il ilçe neresi? :)

Back
X