kiralık ev mi satın almak mı??

Faizler zaten yüksek döviz sürekli fırlıyor. Şu an atıyorum 100 dolar karşılığı aldığınız şey seneye 70 dolara düşecek. Evler sürekli değerleniyor diyen arkadaşlar nerede yaşıyor ben anlayamıyorum iki sene önce aldığım çok merkezi bir yerdeki evim aynı fiyatta duruyor ama onun karşılığı olan tl döviz karşısında kuşa döndü.

hımm o anlamda demek. valla benim derdim değerlenmesi değil açıkçası başımı sokacak ev.
ya bizim memlekette evler sürekli artıyor. çok fazla Suriyeli var ondan mıdır nedir?? geçen sene ki fiyatlar yok. hele ondan önceki hiç yok.
arkadaşım 750 bine aldı kışın şimdi 850 ye satmaz yani.

Servis+güvenlik (kapı değişimi, alarm sistemi)
Zaten genismis eviniz. Bence siz sıkılmışsınız. Çok uyguna oturuyorsunuz, çıkın diyen yok. Bence şehir değiştirme durumu olmadan ev almayın. Para biriktirin.

şimdi durum şöyle. benim 5 yıl oturma hakkım vardı ve bitti. aniden çık diyebilirler. yaptığım masraf boşa gider.
bir diğer konu evle okul arası ciddi derecede uzak servis gelmiyor o taraflara. bulunduğum ilde 2 tane tam gün okul var ikisi de aynı semtte diyebilirim. yani illa çıkacağım orası tamam da kira mı almak mı arasında kalıyorum ben.

Cocugunuz icin servis tutsanız ya da bir taksi ile anlasıp okula gonderseniz nasil olur? kiralar cok pahali degil mi

az önce arkadaşa da yazdım kopyalıyorum.
şimdi durum şöyle. benim 5 yıl oturma hakkım vardı ve bitti. aniden çık diyebilirler. yaptığım masraf boşa gider.
bir diğer konu evle okul arası ciddi derecede uzak servis gelmiyor o taraflara. bulunduğum ilde 2 tane tam gün okul var ikisi de aynı semtte diyebilirim. yani illa çıkacağım orası tamam da kira mı almak mı arasında kalı

Herkes ev alın demiş de lojmandan çıkartılma gibi bir durum yok galiba oturun orada

Alarm taktırın vs

Okulun servisi yok mu

Siz işe normalde Nasıl gidiyorsunuz

Gerekirse eşiniz nöbette vs olursa taksi kullanılır

Parayı da biriktirin ama 2500 gibi bir miktarı rahatça atın altın hesabına

lojman sürem 5 yıl ve doldu. apartmanda 3 kişiyiz dolan süresi. başvurular oldukça bize çıkın diyecekler doğal olarak. tabi o da nasıl ne zaman olur belli değil.
okulla evim arası ciddi uzak. servis gelmez. günboyu okulda 2 tane var İlimizde. ikisi de semt olarak aynı sayılır.
ben işe ya dolmuşla gidiyorum ya eşim bırakıyor. işim de esneklik sağlıyorlar saolsun geç gelebiliyorum ama okul da olmaz o. çocuk bir düzene alışmalı.

ekonomiden hiç anlamıyorum. Allah korusun ekonomik kriz olsa nasıl etkiler bu durumu??
ekonomik kriz var zaten
siz yok mu sanıyorsunuz

çeyrek altın 340 tl yi görmüş
eur 6,11 olmuş
dolar 5,33
herşeye sürekli zam geliyor siz ekonomik kriz olsa diyorsunuz

ben sizinle aynı maaşı alıyorum ,üstelik evim arabam da oldugu halde korkuyorum

siz kriz olsa diyorsunuz :) ne güzel ya

ekonomik kriz var zaten
siz yok mu sanıyorsunuz

çeyrek altın 340 tl yi görmüş
eur 6,11 olmuş
dolar 5,33
herşeye sürekli zam geliyor siz ekonomik kriz olsa diyorsunuz

ben sizinle aynı maaşı alıyorum ,üstelik evim arabam da oldugu halde korkuyorum

siz kriz olsa diyorsunuz :) ne güzel ya

ekonomist değilim bilemeyeceğim.
bizim ev değerinden çok çok fazlaya bir çiftliğimiz var. gelirinde bir değişme yok. dolar orayı pek etkilemedi yani kriz var gibi durmuyor ama etkilenenler varsa bilemiyorum tabi

ekonomist değilim bilemeyeceğim.
bizim ev değerinden çok çok fazlaya bir çiftliğimiz var. gelirinde bir değişme yok. dolar orayı pek etkilemedi yani kriz var gibi durmuyor ama etkilenenler varsa bilemiyorum tabi
ekonomist olmaya gerek yok ki :)
aksam haberlerini izleseniz yeter
ya da markete pazara cıktıgınızda gecen hafta aldıgınız ürünü bir sonraki hafta aynı fiyata alabiliyor musunuz.

280 bini arabaya veriyor ama eve gelince yok,para biriktirerek ev alabilir misiniz pek zannetmiyorum 2 bin kiraya versen hadi 1500 birikim icin ayirsan alacagin evin fiyati yine artacak faizde ayni sekilde olacak

Yillar once once oturdugumuz evi satip daha guzel bir semtten daha genis bir ev aldik ayni seyi bizede soylediler kredi cekmeyin o fiyata kredimi cekilir arada ki faiz ile yine ev alirsiniz ki o faiz dedikleride belki 50 bin civari idi e o zaman 50 binlik evler oldu simdi en dusugu belkide 100 bin simdi 100 bine ev var mi diyenler olabilir 2+1 tabi yeni ev degil semtlere gorede degisiyor,o zaman bize laf soyleyenler simdi iyi ki almissiniz diyor

güle güle oturun inş. darısı da bize olsun.

ekonomist olmaya gerek yok ki :)
aksam haberlerini izleseniz yeter
ya da markete pazara cıktıgınızda gecen hafta aldıgınız ürünü bir sonraki hafta aynı fiyata alabiliyor musunuz.

izliyorum haber. zaten bir haber bir çizgi film yaşıyoruz :D
ya ben Anadolu şehrindeyim. o yüzden çok fark yok fiyatlarda market olarak. mesela domates 1,5 sularında ama İstanbul da 3-5 arasında diyorlar. inş. her şey toparlanır biran önce ne diyim.

izliyorum haber. zaten bir haber bir çizgi film yaşıyoruz :KK70:
ya ben Anadolu şehrindeyim. o yüzden çok fark yok fiyatlarda market olarak. mesela domates 1,5 sularında ama İstanbul da 3-5 arasında diyorlar. inş. her şey toparlanır biran önce ne diyim.
şanslısınız o halde fark yoksa cidden.
1,5 tl ye pazardan marul alamıyoruz biz

8500 geliriniz varken 360 lira kira ödeyip hiç birikim yapmamış olmanız ev konusunda eşinizin ne kadar istekli olduğunu ortaya koyuyor.
İleride kafasını taşlara vuracaktır. Merak etmeyin.
Eşim ve benim iki maaş toplamımız 8-9 bin arası. Evleneli 3 sene oldu ve şimdiden iki tane evimiz var.
İkisini de kendimiz aldık. Demem o ki bazı şeyleri iki kişi olarak istemek lazım.

Bu arada Dolar 6 tl ye giderken o faizler biraz zor düşer. Çok beklemesin.

bizim bir büyükbaş çiftliğimiz var. ev fiyatından çok çok fazla değerde. ama onu yok gibi görüyoruz. eşimi ora da etkiliyor. parayı eve bağlayacağımıza çeviririz mantığında birazda

22 senedir kirada oturuyoruz. Ve her ay düzenli verilmesi gereken bir para.Gençken aklımızı kullanıp alamadık paramız olduğu halde ve kiraya kaç ev parası ödedik. Halende ödüyoruz. Ne diyelim sağlık olsun.

Sorunuza gelirsek. evet ortalık çok kötü $,€ aldı başını gidiyor. Geliriniz bize göre kat ve kat çok iyi. Yani yarısı bizim evimize anca giriyor 2 kişi çalışmamıza rağmen . Kira,ft derken yuvarlanıp gidiyoruz.

Yani bu maaşla alınır mı evet rahat rahat alınır. Zaten 2000 TL kira vereceksiniz. Ancak işiniz garanti mi? Yarın çıkışınız verilse sizi ödeyeceğiniz para zorlar mı? Ortalık pek yansıtılmasada kapatan ticarethane çok.

İşten ayrılmak zorunda bile kalsanız her şekilde kira içi 2.000 TL ödemek zorundasınız. Kendinize soracağınız soru birimizden biri işsiz kalırsa ek 1500 TL'yi verebilecekmiyiz ?

Kiranın sonu yok maalesef. Allah gönünüze göre versin. Hakkınızda hayırlısı :)

meraba arkadaşlar. 6 yıllık evliyim. 5 yıldır lojmanda oturuyorum. oturduğum lojman maalesef kenar mahallede ama içi gayet iyi geniş. 360 lira gibi bir bedele oturuyorum. bu devirde bu paraya kümes bile olamaz. çok şükür ki geniş bir evde oturdum. artık oğlan okula başlayacak ve ben evimi oğlanın okuluna yakın bir bölgeye taşıyacağım. çünkü eşim al bırak yapamıyor. ben alıp bırakmalıyım. ehliyetim yok araç da kullanamıyorum. oğlanı bırakıp işe geçeceğim, akşam alıp eve geçeceğim. mecbur yakın olmalı okula. 5 yıl sabrettim. çünkü hırsızlık olayları oluyor mahallede evime 1 kez hırsız girdi cüzdanımı boşaltıp çıkmış. 1 kez de yeltendi ama uyandık giremedi. eşim nöbet usulü çalışıyor. şu sıcaklarda kapı pencere kapalı yatıyorum korkumdan. bence yeterince sabrettim fedakarlık ettim.

neyse kiraya çıkacağım bölgelerde ev kiraları 2 bin en az. bir de depozito var bir de emlak bedeli e bir de nakliyat.. en az 10 bin gidecek. tabi bazı evler yıllık peşin kira istiyor!

taşınacağımız bölgede evler 2+1 fiyatı 300 bin falan. 85 binlik bir aracımız var. satıp üstüne kredi çekip ev alalım diyorum. eşim hemen parlıyor. bu faizlerle ev mi alınır geçinemeyiz bla bla.. söylenip duruyor. ikimizin maaşı 8,500 lira civarı. yani hesaplamalarıma göre 3500 falan kredi ödeyeceğiz geçiniriz ama eşim buna ikna olmuyor. faizler düşer mi ya?? mantıklı olan kira mı yoksa almak mı??
zamanımız da az. eylül gibi çıkmamız gerek. ve ben çok strese giriyorum. ev sahibim olacak ya kötüsüne denk gelirsem çocuğum evde rahat edemezse diye düşünüp duruyorum.
Merhaba, bana bir şeyler garip geldi. Ev kirası en az 2 bin dediginiz bölgede , 300 bine nasıl ev bulunuyor. 300 bin ederindeki bir evin kirası 1000 1200 civarı max olur. Yoksa kimse 3500 tl ile ev sahibi olabilecekken en az 2 bin tl kira vermeye yanaşmaz mantıklı değil.

Herşeyden önce kredi oranları aşırı yüksek mayısta %0.98 olan oranlar 3’ün üstüne fırlamış durumda şu anda. Kira şu anda havaya atılan bir para gibi görünse de aslında krediyi geri öderken havaya verilen miktar çok çok daha fazla. Ben de çok uzman değilim ama elinize geçen parayı altına çevirip ibre ne yöne doğru gidiyor diye bir süre daha biriktirp durumu takip etmek daha mantıklı gibi. Yakın gelecekte bizi çok güzel günler beklemiyor maalesef. Bugün maaşınızın artanıyla çok rahat geçinirken ilerde alım gücünüzde büyük bir düşüş yaşanacak. Bunu da hesaplamanız lazım. Herşeyden önce de ekonomi şu an yatırımlar konusunda çok kaygan bir zeminde. Uzun vadeli planlara başlamak büyük borçlar altına girmek için pek uygun bir zaman değil gibi geliyor bana

Son düzenleme:
biz geçen yıl almıştık ev. 290 bine. iyi ki almışız diyoruz. bu yıl alsak 70 bine yakın fazla faiz farkı vericektik. 0,89 dan çekmiştik Halkbank tan. kredi için ordan bakın derim şuan yine en düşük onların ki. bir arabanız daha varsa pahalı olanı satıp. ev alın . sürekli aynı ilde de kalacaksanız çok mantıklı ev almak. kirada bir de ev sahibi ile uğraş.

meraba arkadaşlar. 6 yıllık evliyim. 5 yıldır lojmanda oturuyorum. oturduğum lojman maalesef kenar mahallede ama içi gayet iyi geniş. 360 lira gibi bir bedele oturuyorum. bu devirde bu paraya kümes bile olamaz. çok şükür ki geniş bir evde oturdum. artık oğlan okula başlayacak ve ben evimi oğlanın okuluna yakın bir bölgeye taşıyacağım. çünkü eşim al bırak yapamıyor. ben alıp bırakmalıyım. ehliyetim yok araç da kullanamıyorum. oğlanı bırakıp işe geçeceğim, akşam alıp eve geçeceğim. mecbur yakın olmalı okula. 5 yıl sabrettim. çünkü hırsızlık olayları oluyor mahallede evime 1 kez hırsız girdi cüzdanımı boşaltıp çıkmış. 1 kez de yeltendi ama uyandık giremedi. eşim nöbet usulü çalışıyor. şu sıcaklarda kapı pencere kapalı yatıyorum korkumdan. bence yeterince sabrettim fedakarlık ettim.

neyse kiraya çıkacağım bölgelerde ev kiraları 2 bin en az. bir de depozito var bir de emlak bedeli e bir de nakliyat.. en az 10 bin gidecek. tabi bazı evler yıllık peşin kira istiyor!

taşınacağımız bölgede evler 2+1 fiyatı 300 bin falan. 85 binlik bir aracımız var. satıp üstüne kredi çekip ev alalım diyorum. eşim hemen parlıyor. bu faizlerle ev mi alınır geçinemeyiz bla bla.. söylenip duruyor. ikimizin maaşı 8,500 lira civarı. yani hesaplamalarıma göre 3500 falan kredi ödeyeceğiz geçiniriz ama eşim buna ikna olmuyor. faizler düşer mi ya?? mantıklı olan kira mı yoksa almak mı??
zamanımız da az. eylül gibi çıkmamız gerek. ve ben çok strese giriyorum. ev sahibim olacak ya kötüsüne denk gelirsem çocuğum evde rahat edemezse diye düşünüp duruyorum.
Tabi ki ev almak mantıklı... Geliriniz de buna müsait hiç kira düşünmeyin

Oranlar yada faizler 3ün üstünde değil yahuu abartmayın evet önceki faizler düşüktü şimdi devlet bankaları 1,43 diğerleri 1,60-1,80 arasında
200.000 civarı kredi ile 10 yıl vadede 3.500 ödersiniz geri ödeme bir 200 küsür bin faiz olarak çıkar ama kendi eviniz olur kiraya boşa para vermezsiniz 10 yılda vereceğiniz kira kira artışı yerine kendi evinizde olursunuz maaşlarınıza zam da gelirken kredi sabit
ama biraz daha biriktirseniz sanki daha iyi

Back
X