EV ALMAK BU KADAR ÖNEMLİ Mİ

Bildiğiniz daha küçük bir şehirden ev alabilirsiniz. Daha uygun fiyatlı olması açısından. Orayı kiraya verip, kendiniz kirada oturmaya devam edebilirsiniz. Bu zamanda zora düştüğünüzde en azından başımı sokacak bir evim diyebilmek çok önemli.

Korkuyorum açıkçası.Alabilecegim evler hem pahalı hem içini yaptırmak gerekiyor.Ben öğretmenim.Ev aldiğimda aylık 4500 tl ödemem gerekecek.Ama kirada otursam daha az kira ödeyeceğim.Odeme konusunda korkuyorum.Araba da çok ihtiyaç oluyor.Ne yapacagimi bilmiyorum
Bence arabanizi satmayin. Az bir kredi ve iyi bir araştırmayla arsa bahçe alın, sonra biraz değer gorunce onu satip ev alun asamali gidin

Ben iki yıl önce eşimden ayrıldım.Kizimla birlikte büyüksehirlerimizden birinde yaşıyorum.Esimden ayrılırken elime bir miktar para geçti ve o paranın bir kısmıyla araba aldım.Kenarda biraz daha param var.Kirada oturuyorum.Kenardaki parayla üzerine de biraz kredi çekerek ev almak istiyorum ama evler çok pahalı arabami da satmak istemiyorum.Aileden hiç bir şekilde maddi destek görmüyorum.Ev alırsam kendim alabileceğim ya da hiç o kadar borca girmeyip hep kirada mi otursam diyorum.Krediler de çok yükselmiş çünkü.Yani ne yapacagimi bilmiyorum.Ömür boyu kirada oturabilir miyim nasil yapmalıyım bilmiyorum.Kredi cekersen de ancak eski ve giriş kattaki evleri alabiliyorum.Kafamda deli sorular
Yaşadığınız yerin şartlarını bilmiyorum ama kızınız ile size apart yeter sanki uygun temiz bulabilirsiniz diye düşünüyorum

Ben öğretmen maaşıyla üstelik tek geçiminizi sağlarken kredi ödeme taraftarı değilim. Herşey çok pahalı çok zorlanırsınız. Yaşlılığın garantisi yok zaten ne zaman öleceğiz kim bilir.

zamanında almış olsaydık süperdi :D
şu saatten sonra almak istesek de nasıl alırız hiç bilmiyorum. tamam krediye girdiğinde zaten aylık kredi miktarı şu an kiralara denk ona eyvallah da mesela 10 sene boyunca o krediyi düzenli ödeyebilmek devlet memuru falan değilsen, özel sektörde şu ekonomide çok zor. böyle enflasyonun olduğu bir ekonomide aylık kredi 10 sene boyunca sabit kalacağı için uzun vadede mantıklı aslında ama tam şu an, içinde olduğumuz an çok zor. büyük risk. en iyi ihtimalle ilk 2-3 sene elini kolunu bağlıyor o krediler.

Valla 4500e kredi ödeyeceğime altın alır koyarım o parayı çıkartabiliyorsam. Ev tabiki önemli ama alınamıyorsa biriktirmeye çalışırım.

Tek maaşla şu zamanda ev alınmaz. Ama ev önemli tabi. Özellikle ilerisi için. Emekli bir öğretmen en fazla 5 bin alsa, yarısını kiraya verse napıcak şu pahalılıkta:(

Açıkçası ben yatırım olarak ev konseptinden çok soğudum. Çook uzun süre bekletmeyi düşünmüyorsanız faize göre aman aman bir değerlenmesi yok. Kiracılarla uğraşmak çok zor asla söz verdikleri zaman çıkmıyorlar. Kanuna uygun adil zam, kendi evimde kendim oturacağım gibi çok makul taleplerinizi bile rica minnet iletip binbir naz, sitem, duygu sömürüsü, erteleme duyuyorsunuz. Kiracıyı tahliye hakkınız olsa dahi çok uzun süre beklemeniz gerekiyor, o arada eve ne yapar bilmiyorsunuz. Ortaya bu kadar sermaye koyup, bu kadar hayati bir ihtiyacı karşılayıp, bu kadar rezillik çektiğiniz başka bir yatırım aracı yok Türkiye'de. O yüzden bence elinizdeki parayı kiranıza katkısı olsun diye oturmayacağınız yatırımlık bir ev alarak değerlendirmeyin gerçekten iyi bir fırsat yakalamadığınız sürece. Değerlendirecekseniz de evi kiralarken noterde tahliye sözleşmesi hazırlatın. Yine sizi %100'de 100 korumaz ama en azından şartlar bir tık daha eşitlenmiş olur lehinize.

Ben iki yıl önce eşimden ayrıldım.Kizimla birlikte büyüksehirlerimizden birinde yaşıyorum.Esimden ayrılırken elime bir miktar para geçti ve o paranın bir kısmıyla araba aldım.Kenarda biraz daha param var.Kirada oturuyorum.Kenardaki parayla üzerine de biraz kredi çekerek ev almak istiyorum ama evler çok pahalı arabami da satmak istemiyorum.Aileden hiç bir şekilde maddi destek görmüyorum.Ev alırsam kendim alabileceğim ya da hiç o kadar borca girmeyip hep kirada mi otursam diyorum.Krediler de çok yükselmiş çünkü.Yani ne yapacagimi bilmiyorum.Ömür boyu kirada oturabilir miyim nasil yapmalıyım bilmiyorum.Kredi cekersen de ancak eski ve giriş kattaki evleri alabiliyorum.Kafamda deli sorular
bi kere kac paralık ev arıyorsunuz ve hangi sehir söyle düsünüyorum 2500 kira ödüyorsan üstüne biraz daha koyar ev al ama millet gibi kendini zora sokma maden 1 cocugun var sadece ailede destek degl 1+ 1 ev al simdilik nasılsa 10 sene kira öder gibi senin olur

ama ben millet gibi ev alıcan diye 15 sene kendini baglayıp hayatı zevklerden maruz kalmanı istemem gez toz ne güzel cocugunda sende ohhh arabayı sakın satma arabızlık cok zor

Back
X