5 yıllık evliliği süresince 5 kere taşınmış tecrübeli bir kiracı olarak en sonunda kendi evimi almaya karar verdim ve aldım. biraz yılgınlık, biraz inat, biraz özlem neticesinde ev alırken acelecilik yaparak ince eleyip sık dokumadan şu anda oturduğum evime taşnıdmı. evimi seviyorum yalnız çok fazla eksiğim var. şu anki aklım olsaydı biraz daha irdeleyerek almaya çalışırdım. eminim sizlerin içindede ev almak isteyen yada kiraya çıkacak olan arkadaşlar vardır. keşke dememk için eve alanların, kiraya çıkıp pişman olanların bir evde olması gereken olmazssa olmazları yazarak bu arkadaşlara yol göstermesi. benbir kaç tavsiyeyle başlamak istiyorum. akılma geldikçe ilave edirm. sizleride bu paylaşıma katılmaya davet ediyorum.
EV ALMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ;
öncelikle ani karar vermeyin, pek çok seçeneği değerlendirin,
ara kat olmasını tercih edin
özellikle kış memleketlerinde mutlaka ama mutlaka güney cephe
çatı katı ve dükkan üstü birinci katlardan uzak durmaya çalışın
içini kendi zevkinize göre yaptırmak isterseniz inşaat alın (paranız yetiyorsa tabi)
hazır yapılmış ve oturulmuş evlerin avantajı, apartmanda yaşanan pek çok sıkıntı (lavabo akması, fayans çatlaklarından su sızması v.b.) sorunların genellikle içinde daha önce oturan kişiler tarafından halledilmiş olması (tabi umurlu insanlarsa)
şimdilik bunlar. dedğim gibi herkez akılana geleni yazssın ki faydalı bir paylaşım olsun.
EV ALMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ;
öncelikle ani karar vermeyin, pek çok seçeneği değerlendirin,
ara kat olmasını tercih edin
özellikle kış memleketlerinde mutlaka ama mutlaka güney cephe
çatı katı ve dükkan üstü birinci katlardan uzak durmaya çalışın
içini kendi zevkinize göre yaptırmak isterseniz inşaat alın (paranız yetiyorsa tabi)
hazır yapılmış ve oturulmuş evlerin avantajı, apartmanda yaşanan pek çok sıkıntı (lavabo akması, fayans çatlaklarından su sızması v.b.) sorunların genellikle içinde daha önce oturan kişiler tarafından halledilmiş olması (tabi umurlu insanlarsa)
şimdilik bunlar. dedğim gibi herkez akılana geleni yazssın ki faydalı bir paylaşım olsun.