Ev almak istiyorum ama...

Anlamadım kaynınızla mı paylaştınız yoksa eltinizle mi? Eşinizin bu planınızdan haberi var mı? Bence ne kadar samimi olursanız olun önce eşinizle paylaşı ve ailesi ile de o paylaşsın.
Tabi bir de tapu kp üzerine olduğundan o ne diyecek bakalım? Ya da yeni evin tapusu kimin üzerine olacak?
Önce eşimle paylaştım tabi ama o bakarız deyip geçti. Eltimi samimi buldugum için ona da söyledim bu tepkiyi verdi. Kv daha ben evlenmeden evi buyutelim demişti masraf çok gerek yok dedim. O bu duruma sevinir kp de ister de tapu durumu ne olur kestiremiyorum

Önce eşimle paylaştım tabi ama o bakarız deyip geçti. Eltimi samimi buldugum için ona da söyledim bu tepkiyi verdi. Kv daha ben evlenmeden evi buyutelim demişti masraf çok gerek yok dedim. O bu duruma sevinir kp de ister de tapu durumu ne olur kestiremiyorum

Yani bir yandan siz de evi büyütürken baya masraf yapacaksınız. Evin tapusu kp üzerine olsa olmaz. Ama bir yandan da kp ne der bu duruma bilemedim. Ama dediğim gibi karı koca bir mutabakata varın ondan sonra dillendirin bu planınızı bence.

Kaynimin bu konuda söz sahibi olacağını sanmıyorum kp tamam derse o bişey demez ama eltimden supheliyim

O iş öyle olmuyor. Benzer şeyi biz yaşadık. İlk başta oturduğumuz ev eşimin ailesinin. Ev eski ve hava kirliliğinin olduğu yerdeydi. Yeni ve hava kirliliğinin az olduğu yerden ev almaya kalktık. Evi satmayı planladık. Eski olduğu için satılmaıdı. K. Valide paranın yarısını ben vereyim_tarla satıp- kalanımı siz verin dedi. Eve baktık ettik. Yarı parası bizim. Evi üstüne istedi. Kızına haksızlık olurmuş. Ki eski ev, kendi oturduğu ev ve yarım hissesi ona ait ev de var. yarısı bizim olsun dedik. İstemedi. En son almaktan vazgeçince ikna oldu ev ortak şimdi...

Sanirim şimdi mal paylaşımını doğru bulmuyor kp. im. Yada başka sebebi var mıdır bilmiyorum

O zaman bence yapabileceğiniz bir şey yok
Ya 3+1 kiraya çıkacaksınız
Ya tamamen kendi gelirlerinizle ev satın alacaksınız

Bu arada bir çok 2 çocuklu arkadaşım yaşıyor 2+1'de. Düzenli bir yerleşimle gayet sığılabilir bana göre.

Krediye hic yaklasmayin derim
Kredi almadan bu evin üstüne 150 bin koymamiz imkansız
başkalarının tepkileri için neden erteleyeceksin ki şuan oturduğunuz evi de kiraya verirsiniz krediyi karşılamaya yardımcı olur
Eltim tepki gösterirse kp tatsizlik çıkmasın diye olumlu bakmazsa diye endiseliyim. Bu evi satmadan istediğim evi alamam çünkü 450 bin için epey bi pesinat lazim
eğer gerçekten geniş bir eve geçmek istiyorsanız bunu bu kadar dillendirmek yerine faaliyete geçirin.
yoksa kaynınızda eltinizde başınıza çorap örecek gibi.
herkesin kazancı ve hayat görüşü kendisine.
eşiniz bu durumda ne diyor önemli olan o ve yaptırım gücü nedir ailesine karşı?
babasıyla konuşmaya çekiniyor tapuyu üstüme ver demiş gibi olurum diyor. Ben ortak tapuya bile razıyım. Biz evi büyütür krediyi öderiz tapu ortak olur diyorum. İki ucu b.klu değnek :110:

Kayınpederinizle konuştunuz mu evi satmaya razı mı?
Aynı şeyi kaynınız yapmak istese sizde tuhaf karşılardınız bence.
Başkasının malına (kpnin) güvenerek ev almayın bence.
Hiç tuhaf karsilamam evini satıp daha güzelini alsa çok mutlu olurum sevinirim. Kp ile eşimin konuşması daha uygun olacağı için ben konusmadim. Eşim de konuşacak gibi değil. İpotek bi kalksın diye beni oyaliyor

Biz de kira vermiyoruz,babamlar sağolsun bir ev verdi.Bana da kız kardeşime de.
Ufak ama düzenli, şimdi 4.bir üye geliyor sığamama durumu olmaz sanırım, olursa da kiraya çıkarız buranın kirasını alıp oraya veririz belki. Ama kalkıp da annemin babamın bize verdiği evi satamam,kendimde o yetkiyi görmüyorum. Hem biz satmayı asla düşünmedik hem de çok üzülürler.

O iş öyle olmuyor. Benzer şeyi biz yaşadık. İlk başta oturduğumuz ev eşimin ailesinin. Ev eski ve hava kirliliğinin olduğu yerdeydi. Yeni ve hava kirliliğinin az olduğu yerden ev almaya kalktık. Evi satmayı planladık. Eski olduğu için satılmaıdı. K. Valide paranın yarısını ben vereyim_tarla satıp- kalanımı siz verin dedi. Eve baktık ettik. Yarı parası bizim. Evi üstüne istedi. Kızına haksızlık olurmuş. Ki eski ev, kendi oturduğu ev ve yarım hissesi ona ait ev de var. yarısı bizim olsun dedik. İstemedi. En son almaktan vazgeçince ikna oldu ev ortak şimdi...
Fakat burda söyle bi fark var. Benim kaynimin da evi var. Sadece bizimki gibi üstüne değil. Biz evi büyütürsek Kp tapuyu bize verirse onun evinin tapusunu da ona verir haksızlık yapmaz

Fakat burda söyle bi fark var. Benim kaynimin da evi var. Sadece bizimki gibi üstüne değil. Biz evi büyütürsek Kp tapuyu bize verirse onun evinin tapusunu da ona verir haksızlık yapmaz

İşte onları yapsın o zaman

Bu evi size alıyorum deyip tapuyu kendi üstüne yapmak olur mu

Annem torunlarıma ev alıcam dedi, tapusunu torunların üstüne yaptı, biri 3 biri 6 yaşındaydı

Biz de kira vermiyoruz,babamlar sağolsun bir ev verdi.Bana da kız kardeşime de.
Ufak ama düzenli, şimdi 4.bir üye geliyor sığamama durumu olmaz sanırım, olursa da kiraya çıkarız buranın kirasını alıp oraya veririz belki. Ama kalkıp da annemin babamın bize verdiği evi satamam,kendimde o yetkiyi görmüyorum. Hem biz satmayı asla düşünmedik hem de çok üzülürler.
Neden uzulsunler ki satip daha güzelini daha büyüğünü almanız kötü bişey mi ? Ev bu sonuçta annenizin dugununuzde taktığı kolye değil ki hatıra kalsin

Neden uzulsunler ki satip daha güzelini daha büyüğünü almanız kötü bişey mi ? Ev bu sonuçta annenizin dugununuzde taktığı kolye değil ki hatıra kalsin
Annemin bize bıraktığı ev,düğünümde bana taktığı kolyeden de değerlidir. Ben farklı yerden bakıyorum.Zaten kendim almadığım ev üzerinden satalım edelim diye plan yapamam
Herşey gönlünüze göre olsun

İşte onları yapsın o zaman

Bu evi size alıyorum deyip tapuyu kendi üstüne yapmak olur mu

Annem torunlarıma ev alıcam dedi, tapusunu torunların üstüne yaptı, biri 3 biri 6 yaşındaydı
Bu evi aldığında kaynimin tapusu kendi üstüne diye bunu da öyle yaptı sanırım. Bi de bekar bi çocuğu daha var ona haksızlık olmasın diye de ayirmamis olabilir. Annenize de helal olsun. Şimdi ölmeden malimi vermem diyen dolu etraf

Merhabalar, benim kp im sağolsun eşim askerden döndükten sonra ona ev almış ve bu ev biz evlenene kadar 3 sene boş kalmıştı. Fakat herkes bu evin eşimin olduğunu biliyordu. Evlendigimizden beri burada oturuyorum şimdi bi bebeğim var ve ev 2+1 ilerisi için küçük . Ben de çalışıyorum ve kredi cekip benim maasimla krediyi odeyelim 3+1 daha geniş bi ev alalım istiyorum. Bebeğim okula baslamadan borç bitsin istiyorum.
Sorun su ki kaynim aile apartmanında oturuyor kp.imin alt katında. Onların evi bizimkinden büyük olsa da daha eski. Satıp başka ev de alamaz aile apartmani olduğundan bi de sadece kaynim çalışıyor maddi olarak buna gücü yetmez.keşke yetse de çok daha guzelinde oturma Ben evi büyütme düşüncemi onunla paylaştım. Kendisini severim ve hiç kötü niyetim yoktu. Ama birden yüzü asıldı ve bakalım kp müsade eder mi tapu onun üstüne dedi ben şok oldum. Eşim babasıyla birlikte çalışıyor ve cok çabalıyor işi için kp.de onun bu gayretini görüyor . Eltim buna da bozulduğunu ima etmişti daha öncesinde çünkü kaynim da eşim ve kp ile birlikte çalışıyor. Sorum şu; sizce bu aşamada ben ne yapmalıyım? Ev fikrini ertelemeli miyim ? Eltimin kiskandigini düşünüyorum bundan sonra onunla bişey paylasmamali miyim bilmiyorum
Edit: KP. İm iş için çektiği krediye bizim evi ipotek göstermiş bu ipotek seneye kalkacak ancak. Yazmayı unutmuşum

Zaten bir sene vakit var. O sureyi sessiz geçirin. Zamanini bekleyin vazgecmeden.

Ayrica neden insanlara ilan etme ihtiyaci duyuyorsunuz ki? Sadece eşinize soyleseniz yeterdi. Planlarinizi onunla paylasip onunla konusun.

Insanlar her ne kadar iyi olsada (özellikle eltiler, gorumceler, kayinlar) sizin mal sahibi olmanizi; onlardan fazlanizin olmasini istemezler. Gozumle gördüğüm o kadar cok ornek var ki.. Belki farklidir bazilarinda bilmem.. Buralarda boyle. Evlilik bana ilk bunu ogretti. Borcun olsun zorda ol bayilirlar. Mal sahibi olmaya kalk hemen kulis baslar.

Sonuçta sizde tapu kayinpeder uzerineymis. Onlar hak sahibi sayiyordu kendilerini, simdi sana kaptirmamak icin onlar ugrasacak...

O zaman bence yapabileceğiniz bir şey yok
Ya 3+1 kiraya çıkacaksınız
Ya tamamen kendi gelirlerinizle ev satın alacaksınız

Bu arada bir çok 2 çocuklu arkadaşım yaşıyor 2+1'de. Düzenli bir yerleşimle gayet sığılabilir bana göre.
Sigmiyoruz değil ilerisi için 3+1 daha çok güneş alan bir ev istiyorum ve her sene evler 40 50 bin zamlaniyor ne kadar erken alır borç ödemeye baslarsak o kadar iyi olur diye düşünüyorum

Merhabalar, benim kp im sağolsun eşim askerden döndükten sonra ona ev almış ve bu ev biz evlenene kadar 3 sene boş kalmıştı. Fakat herkes bu evin eşimin olduğunu biliyordu. Evlendigimizden beri burada oturuyorum şimdi bi bebeğim var ve ev 2+1 ilerisi için küçük . Ben de çalışıyorum ve kredi cekip benim maasimla krediyi odeyelim 3+1 daha geniş bi ev alalım istiyorum. Bebeğim okula baslamadan borç bitsin istiyorum.
Sorun su ki kaynim aile apartmanında oturuyor kp.imin alt katında. Onların evi bizimkinden büyük olsa da daha eski. Satıp başka ev de alamaz aile apartmani olduğundan bi de sadece kaynim çalışıyor maddi olarak buna gücü yetmez.keşke yetse de çok daha guzelinde oturma Ben evi büyütme düşüncemi onunla paylaştım. Kendisini severim ve hiç kötü niyetim yoktu. Ama birden yüzü asıldı ve bakalım kp müsade eder mi tapu onun üstüne dedi ben şok oldum. Eşim babasıyla birlikte çalışıyor ve cok çabalıyor işi için kp.de onun bu gayretini görüyor . Eltim buna da bozulduğunu ima etmişti daha öncesinde çünkü kaynim da eşim ve kp ile birlikte çalışıyor. Sorum şu; sizce bu aşamada ben ne yapmalıyım? Ev fikrini ertelemeli miyim ? Eltimin kiskandigini düşünüyorum bundan sonra onunla bişey paylasmamali miyim bilmiyorum
Edit: KP. İm iş için çektiği krediye bizim evi ipotek göstermiş bu ipotek seneye kalkacak ancak. Yazmayı unutmuşum
TAPU KP ÜZERİNE İSE BU İŞLERLE EŞİNİZ İLGİLENMELİ
MÜSADE ETMEYEBİLİR SONUCTA KENDİ EVİ
AMA EŞİNİZE ALINMIŞ BİR EV MADEM , EŞİNİZ BU DÜŞÜNCEYİ BABASI İLE PAYLAŞMALI

SİZ KAYNINIZLA NEDEN KONUSUYORSUNUZ Kİ?

Back
X