Ev Almak İstiyorum Fakat Eşim İstemiyor!

dilektr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
103
45
28
35
Arkadaşlar merhaba,
Forumda yeniyim. Mayıs 2015'ten beri evliyim.
Bir sorunum var ve ben nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.
Eşimle nişanlılık döneminde ev alma niyetindeydik ve beğendiğimiz, bütçemize uygun olan evleri gezdik ama alamadık.
Şimdi kendi babamın evinde oturuyoruz. Düğün yaklaştı ve biz kiralık veya satılık ev bulamadığımız için babam böyle bir teklifte bulundu, kabul ettik ve oturmaya başladık. Ben ev alma konularını açınca eşimle ufakta olsa bir tartışma yaşıyorum.
Ev almayı o da istiyor ama şuan borcumuz var. Takılarımızın çoğu borçlara gitti ve kayınpederim yardım etmek istiyor fakat eşim izin vermiyor! Çünkü kayınpererimin de henüz bir evi yok.
Eşim isteği önce kendi annesine babasına ev almak daha sonra kendimize ev alırız diyor. Bende ona şunu demek istiyorum ama diyemiyorum; Onlar bu zamana kadar ev almadan kirada oturmuş bırak bize yardım etsinler ve biz alalım diyemiyorum çünkü büyük kavga çıkacağını biliyorum. Nasıl davranmam gerekiyor?
Nolur yardım edin!

konuyu daha iyi anlamak adına;

nikah yaptınız ve düğün biraz daha mı geç olacak? evliyim diyorsun, düğüne az kaldı diyorsun, çok anlamadım.

sen çalışıyor musun?

mümkünse ailelerden yardım almayın, kendi yağınızda kavrulun.

ev fiyatları da uçuk, hem onlara hem size nasıl ev alabileceksiniz ki, bir de borcunuz varmış.
ailelere yardım etmek iyidir yine, bir şey diyemeyeceğim çok.

ama evliliğinizin ilk yılından kendinizi çok maddi yükün altına sokmayın derim.
biraz aynı düzende kalın, kendi ailenize de göstermelik bir kira ödeyebilirsiniz.

Of ya gerçekte böyle bişey olabilir mi?
Nasıl davranmalıyım peki?

Arkadaşlar merhaba,
Eşimle nişanlılık döneminde ev alma niyetindeydik ve beğendiğimiz, bütçemize uygun olan evleri gezdik ama alamadık.
Şimdi kendi babamın evinde oturuyoruz. Düğün yaklaştı ve biz kiralık veya satılık ev bulamadığımız için babam böyle bir teklifte bulundu, kabul ettik ve oturmaya başladık. Ben ev alma konularını açınca eşimle ufakta olsa bir tartışma yaşıyorum.
Ev almayı o da istiyor ama şuan borcumuz var. Takılarımızın çoğu borçlara gitti ve kayınpederim yardım etmek istiyor fakat eşim izin vermiyor! Çünkü kayınpererimin de henüz bir evi yok.
Eşim isteği önce kendi annesine babasına ev almak daha sonra kendimize ev alırız diyor. Bende ona şunu demek istiyorum ama diyemiyorum; Onlar bu zamana kadar ev almadan kirada oturmuş bırak bize yardım etsinler ve biz alalım diyemiyorum çünkü büyük kavga çıkacağını biliyorum. Nasıl davranmam gerekiyor?
Nolur yardım edin!
oldu canım annesıın babasının evını sen ödıyecen oda beleş senın babanın evınde oturcak bayağa akılımış

konuyu daha iyi anlamak adına;

nikah yaptınız ve düğün biraz daha mı geç olacak? evliyim diyorsun, düğüne az kaldı diyorsun, çok anlamadım.

sen çalışıyor musun?

mümkünse ailelerden yardım almayın, kendi yağınızda kavrulun.

ev fiyatları da uçuk, hem onlara hem size nasıl ev alabileceksiniz ki, bir de borcunuz varmış.
ailelere yardım etmek iyidir yine, bir şey diyemeyeceğim çok.

ama evliliğinizin ilk yılından kendinizi çok maddi yükün altına sokmayın derim.
biraz aynı düzende kalın, kendi ailenize de göstermelik bir kira ödeyebilirsiniz.

Mayıs 15 te nikahlandık, 24 te evlendik.
Martta hala ev arıyorduk ama bulamadık. Kendi babamda bize teklif sundu. Çok düşündük eşim başta istemedi ama sonra kabul etti.
Evet çalışıyorum ben.

Of ya gerçekte böyle bişey olabilir mi?
Nasıl davranmalıyım peki?

Bence babam evi kiraya verecek diyiverin,
Ama aranız açılabilir hatta babanıza kafayı takabilirde.
Keşke başından kabul etmeseydiniz bunu
Ev alsaydınız ve borca girdiyseydiniz vurdumduymaz beyefendiyi

oldu canım annesıın babasının evını sen ödıyecen oda beleş senın babanın evınde oturcak bayağa akılımış

nolur
Bence babam evi kiraya verecek diyiverin,
Ama aranız açılabilir hatta babanıza kafayı takabilirde.
Keşke başından kabul etmeseydiniz bunu
Ev alsaydınız ve borca girdiyseydiniz vurdumduymaz beyefendiyi

Borcumuz var işte borcumuz olmasa benimde aklıma geldi. 6 Ay kaldı borcun bitmesine. Şuan ondan habersiz para biriktiriyorum ama fazla.

Kendi babasindan para kabul etmeyen adam nasil sizin babanizin evinde oturmaya razi oluyor?
Su erkekleri rahata alistirmayin kiz tarafi hep fedakar hep verici olmasin.
Kayinpederinizden para talep etmeyin kendi cabanizla birvev alin.
Henuz hic yatiriminiz yokken nasil 2 ev almayi dusunuyor nisanliniz bence sizi oyaliyor. Cunku once babasina ev alcaksa siz ancak 10 yil sonra kendinize ev alirsiniz.

Canım adam rahata ermiş. Zaten kira derdi yok. Kusura bakma ama bazı erkekler kadınları kullanmayı çok iyi biliyorlar.. Bunca sene akılları neredeymiş ev almamışlar. Siz evlenince mi ev almaları geldi???

Niyetleri emekli olunca memlekete gidip yerleşmekti. Daha yeni emekli oldular ondan dolayı sorun yaşıyorz zaten. Kayınpederim yardım etmek istiyor eşimde iş yok

o zaman evlenmeden önce anacığına babacığına ev alıp sonra sizinle evlenseydi
sizin babanız bilmiyor mu evini kiraya verip kirasını almayı ?
eşiniz niye bu zaman kadar almamış ev annesine babasına , ev almak için evlenmeyi mi bekliyordu sizinle beraber çalışıp almaya ?
siz babanızın evinde otururken eşinizin anasına babasına alacağı evi o değil sizin babanız almış olur resmen!
sıkıyorsa kiraya çıkın bakalım o zaman eşiniz hem kendinize hem de anacığına babacığına alsın evi!
bu millet utanmıyor mu hiç ben onu anlamıyorum

eşinize kesinlikle arkadaşların dediklerini söylemelisiniz. aynen şu şekilde "benim babamın evinde kira vermeden oturup senin babana ev mi alacağız", belki yüksek sesle dile getirilirse o da bu durumun ne anlama geldiğini daha iyi anlar.

yine de aynı evde kalmanız gerektiğini düşünüyorum. evliliğin ilk yılından çiftlerin çok büyük maddi külfetler altında kalmalarını doğru bulmuyorum.
evliliğe mi alışacaksınız yoksa bu dertlerle uğraşıp çile mi çekeceksiniz. en güzel zamanlar, azıcık gezip tozsanız daha iyi değil mi.
tabi ailenize kira ödemesi yapmanız gerektiğini düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba,
Nolur yardım edin!
esınde babanın evınde oturmanın rahatlıgı var, ne de olsa cık dıyen olmaz kafası. hem bu zamana kadar ev sahıbı olamadılar ıse bu aılesının sorunu, esınız resmen aıleme ev alayım bıze sonra sıra gelır demıs, aılenın evladına yardım etmesını anlarım da aıleye ev almak ne demek bunu anlamıyorum....
cok zengın olursun vs ayrı mevzu da kendı yagında kavruluyorsan her koyun kendı bacagından asılmalı..
yalnız ev almakta oyle kolay degıl bırıkım sart, kayınpederın de madem evı yokmus ona yuk olmakta olmaz, kendınız bır sure bırıkım yapın bır yıl kadar mesela sonra kredı ceker alırsınız bır ev...

nolur

Borcumuz var işte borcumuz olmasa benimde aklıma geldi. 6 Ay kaldı borcun bitmesine. Şuan ondan habersiz para biriktiriyorum ama fazla.

Ben anlamıyorum nasıl bir zihniyet eşinizde ki ?
Arkadaş ailene ev alacan diye karının ailesini niyez zora sokuyorsun yıllarca !!
Mecbur mu seni evinde barındırmaya ,
İnsan azıcık utanır ya madem öyle ver kirasını adamın otur.
Git yapıyorsan da yap annene ev al yani !!
Sinir zıplatıcı bir durum sanırım ben sakin olamam bu durumda !

eşinize kesinlikle arkadaşların dediklerini söylemelisiniz. aynen şu şekilde "benim babamın evinde kira vermeden oturup senin babana ev mi alacağız", belki yüksek sesle dile getirilirse o da bu durumun ne anlama geldiğini daha iyi anlar.

yine de aynı evde kalmanız gerektiğini düşünüyorum. evliliğin ilk yılından çiftlerin çok büyük maddi külfetler altında kalmalarını doğru bulmuyorum.
evliliğe mi alışacaksınız yoksa bu dertlerle uğraşıp çile mi çekeceksiniz. en güzel zamanlar, azıcık gezip tozsanız daha iyi değil mi.
tabi ailenize kira ödemesi yapmanız gerektiğini düşünüyorum.

Babam kira yardımını kabul etmiyor. Bizde markete gittiğimiz zaman onlara da bişeyler alıyoruz ama kiranın yerini tutmaz tabii. Şöyle bir durumda var o ev boştu kiracı yoktu hiç. Eski eşyalarımızı ordaya koyuyorduk bu sebepten babam kirayı reddetti çünkü ordan hiç gelir elde etmedi

Back
X