Ev Almak İstiyorum Fakat Eşim İstemiyor!

Offf böyle erkeklerin ağzına terliği yapıştırasım geliyor ne demek kendi evin olmadan anaya babaya ev almak yahu ha maddi durumun aşırı iyidir aylık 15 20 bin girer anlarım da borçluyken kendi evin yokken anaya babaya alınmaz hiç başka kardesmi yok.? Babanızın evinde oturuyorsunuz diye iyice benim oldu sandı galiba eşiniz o evi.

Arkadaşlar merhaba,
Forumda yeniyim. Mayıs 2015'ten beri evliyim.
Bir sorunum var ve ben nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.
Eşimle nişanlılık döneminde ev alma niyetindeydik ve beğendiğimiz, bütçemize uygun olan evleri gezdik ama alamadık.
Şimdi kendi babamın evinde oturuyoruz. Düğün yaklaştı ve biz kiralık veya satılık ev bulamadığımız için babam böyle bir teklifte bulundu, kabul ettik ve oturmaya başladık. Ben ev alma konularını açınca eşimle ufakta olsa bir tartışma yaşıyorum.
Ev almayı o da istiyor ama şuan borcumuz var. Takılarımızın çoğu borçlara gitti ve kayınpederim yardım etmek istiyor fakat eşim izin vermiyor! Çünkü kayınpererimin de henüz bir evi yok.
Eşim isteği önce kendi annesine babasına ev almak daha sonra kendimize ev alırız diyor. Bende ona şunu demek istiyorum ama diyemiyorum; Onlar bu zamana kadar ev almadan kirada oturmuş bırak bize yardım etsinler ve biz alalım diyemiyorum çünkü büyük kavga çıkacağını biliyorum. Nasıl davranmam gerekiyor?
Nolur yardım edin!
başından hata etmişsin sen babanın evine taşınarak.
Eşine göre minnetsiz beleş ev neden sıkıntıya girsin ki?

Offf böyle erkeklerin ağzına terliği yapıştırasım geliyor ne demek kendi evin olmadan anaya babaya ev almak yahu ha maddi durumun aşırı iyidir aylık 15 20 bin girer anlarım da borçluyken kendi evin yokken anaya babaya alınmaz hiç başka kardesmi yok.? Babanızın evinde oturuyorsunuz diye iyice benim oldu sandı galiba eşiniz o evi.

Ya eşim gerçekten böyle biri değil kızlar.
Ben mi çok safım yoksa millet mi çok akıllı!

Ben şöyle anladım yanlışsam düzeltin

Borcunuz var babanızın evinde kira ödemeden oturuyorsunuz

Kp emekli parasını bize versin üstünü de borca girelim ev alalım diyorsunuz

Eşiniz de babamın kendi evi yok ondan para alıp ev alamayız diyor

Bence eşiniz haklı

Babasının evi yokken onun elindeki tek para alınıp üstüne borç varken borca gîrilip ev alınmaz

Babanızın evine gelince başka da var ki bunu size vermiş kardeşleriniz var ise emsal bir kira belirleyip her ay hesaba atın kirada oturun

Bîr de borç varken oturduğunuz evden de çıkın diyen yokken ev alalım diye neden tutturdunuz borç bitsin biriktirin biraz da sonra gerekirse projeden girip içinize sinen bir ev alırsınız

Önce kendi ailesine ev almak kısmına gelince olmaz alsın onlar evlerini atıyorum 3-5 gerekir yardım edilir belki ama borcun çoğu size olmamalı asla

Babam kira yardımını kabul etmiyor. Bizde markete gittiğimiz zaman onlara da bişeyler alıyoruz ama kiranın yerini tutmaz tabii. Şöyle bir durumda var o ev boştu kiracı yoktu hiç. Eski eşyalarımızı ordaya koyuyorduk bu sebepten babam kirayı reddetti çünkü ordan hiç gelir elde etmedi
ne olursa olsun ayıp denılen birşey var orda bedava oturyor kendı aılesıne ev alcak ya sız?? nasılsa bedava oturuyor. böyle adamı borca sokcan başka caresı yok. yada babanla anlaşcaksın bu evı artık kıraya vermek ktısyırlar dıyecen ya cıkcagız yada kıra verecegız. ben olsam öyle yaparım. ne guzel senın babanın sırtından kendı aılesıne ev alcak

Babam kira yardımını kabul etmiyor. Bizde markete gittiğimiz zaman onlara da bişeyler alıyoruz ama kiranın yerini tutmaz tabii. Şöyle bir durumda var o ev boştu kiracı yoktu hiç. Eski eşyalarımızı ordaya koyuyorduk bu sebepten babam kirayı reddetti çünkü ordan hiç gelir elde etmedi

Siz babanıza söyleyin bakim
Baba! eşim ailesine ev alacak fakat borç bitene kadar burada oturacağız
Bakalım kabul etmeyecek mi ?

Benim babam olsa madem öyle kızım ev sahibi olun der onlara neden ilk başta ev alacaksınız sizin eviniz yok iken !!
Sinirlenir yani

Siz babanıza söyleyin bakim
Baba! eşim ailesine ev alacak fakat borç bitene kadar burada oturacağız
Bakalım kabul etmeyecek mi ?

Benim babam olsa madem öyle kızım ev sahibi olun der onlara neden ilk başta ev alacaksınız sizin eviniz yok iken !!
Sinirlenir yani
kim olsa sinirlenir

Ben şöyle anladım yanlışsam düzeltin

Borcunuz var babanızın evinde kira ödemeden oturuyorsunuz

Kp emekli parasını bize versin üstünü de borca girelim ev alalım diyorsunuz

Eşiniz de babamın kendi evi yok ondan para alıp ev alamayız diyor

Bence eşiniz haklı

Babasının evi yokken onun elindeki tek para alınıp üstüne borç varken borca gîrilip ev alınmaz

Babanızın evine gelince başka da var ki bunu size vermiş kardeşleriniz var ise emsal bir kira belirleyip her ay hesaba atın kirada oturun

Bîr de borç varken oturduğunuz evden de çıkın diyen yokken ev alalım diye neden tutturdunuz borç bitsin biriktirin biraz da sonra gerekirse projeden girip içinize sinen bir ev alırsınız

Önce kendi ailesine ev almak kısmına gelince olmaz alsın onlar evlerini atıyorum 3-5 gerekir yardım edilir belki ama borcun çoğu size olmamalı asla

Çok teşekkür ederim. Çok doğru anladınız beni.
Başta ev alalım diyen eşimdi sonra vazgeçti borcumuz bitssin bakarız dedi. Haklı ama bende başta alalım deyip sonra bakarız demesine anlam veremedim. Ev fiyatları gerçekten çok uçuk.

eşinize kesinlikle arkadaşların dediklerini söylemelisiniz. aynen şu şekilde "benim babamın evinde kira vermeden oturup senin babana ev mi alacağız", belki yüksek sesle dile getirilirse o da bu durumun ne anlama geldiğini daha iyi anlar.

yine de aynı evde kalmanız gerektiğini düşünüyorum. evliliğin ilk yılından çiftlerin çok büyük maddi külfetler altında kalmalarını doğru bulmuyorum.
evliliğe mi alışacaksınız yoksa bu dertlerle uğraşıp çile mi çekeceksiniz. en güzel zamanlar, azıcık gezip tozsanız daha iyi değil mi.
tabi ailenize kira ödemesi yapmanız gerektiğini düşünüyorum.
bence de hadı kızın babasının böyle bir imkanı varsa neden kullanılmasın ?
tamam cüzi bir miktar da kira versinler bence ve orada oturmaya devam etsınler ama boyle sacmalık gercekten aklın yolu bır kızın babasının evınde oturup oglanın babasına ev almak cok sacma
yanı bı 10 15 bın lıralık bıse degıl kı ev bu yanı bır tane ona bır tane bana gonul ıster ama olacak sey degıl
bu kadar hayırlı evlattı madem evlenmeyi düşünmeden önce anacığına babacıgına ev alacaktı
bu kız nıye calısıp dıdınıp kocasının anası babası ıcın ev almaya ugrassın kı

anlatıklarına göre sen safsın. senın borcun var evınızde yok . babanın evınde oturuyorsun. eşinde babamların evı yok önce onlara ev alalım dıyor yanlış anlamadıysam... nıye ben annesıne babasına ev alayım kendı aılemın sırtından... sonucta kıra ödemeden yıllarca oturcak orda aklı sırada aılesıne ev alacak. yanı o evı sız almış oluyorsunuz ıllerde kardeş payı olacak... herkes kendı evını kendısı alsın.

Adamda ki rahatlığa bak! Babanızım evinde değil Kirada otursaydı alabiliyormuydu acaba ailesine ev?neyse bence sizde evden çıkalım babamın bu evin kirasına ihtiyacı var deyin bakalım ne yapacak.

Herkes babanın evinde bedava oturuyor demiş de erkek ailesinin evinde bedava oturan da bir çok kişi var onlar bunu hak görüyor

Kira ödemiyor hatta içine tadilat yapsam ölürlerse mal bölüşülünce görümcelere kalır diyen de var ama onlar paragöz olmuyor da eşin paragöz oluyor

Aslında bence anlatamamış eşin derdini babasından para almak istemiyor

Biriktirir alırsınız acele neden biraz hayatı yaşayın insanlar ev alacağız diye kuruşlarla hesaplı yaşamaktan hayatı ıskalıyor bir daha genç olunmayacak ki

Annesi babası size ev almak zorunda değiller.
Kendilerine ev alıp almamaları da sizi bağlamaz.
Kredi çekin alın evinizi, neden kayınpederden yardım bekliyorsunuz adam daha kendine ev almamışken?

Bende kendimize biz alalım diyorum kayonpederim yardım etmek istiyor. Onlar bize ev almak istiyor ama eşim itiraz ediyor bu duruma

bence herkes kendı basının caresıne baksın
sızın babanız ev vermeseydı napacakmıs esınız, ailesine ev almak şöyle dursun

Yanlış anlamayın ama bu kadar kişi aynı fikirde . Ha eşinize hakaret ettiğimde yok tanımıyorumda ama önce kendi kurduğu yuvayı değilde annesi babasını düşünmesine karşıyım bu bitek eşiniz değil herkes için geçerli

Eşin öyle mi değil mi öğrenmek istiyorsan "babam bu evi bize aciliyetimiz olduğu için verdi ve bizim yüzümüzden kira alamıyor, bu aydan itibaren kendisine kira ödeyeceğiz" de.

Back
X