Ev Almis Olmak İcin Ev Alinir mi

Nazlican333

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Ev sahibim evden çıkaracağı için arabami takasa verip Ev alayim dedim.Dün emlakci bir Ev gösterdi.Ev 25 30 yasinda.Eski sobalı Ev mantığına göre yapılmış.Salondan odalara geçiliyor.Mutfak bağımsız ama salonun bir köşesinde.Mutfak ve banyonun yenilenmesi de lazım.Ben de kararsızım açıkçası.Cok içime sinmedi ev ama.Siz olsaydınız ne yapardınız.

Kiraya veririm bi gelir elde ederim oradan aldığımla geçinirim derseniz belki. Ama yoksa ben dediğiniz türde bi evde oturmak istemezdim. Bu tarz yaşlı evleri satmak da kolay değil elinizde kalabilir ilerleyen dönemlerde.

Bundan 10 sene kadar önce ist cekmekoy e dag basi deyip gezdigim evlerin içini begenmeyip almamistim. Kaç milyon olmuş su an. Istesem de alamiyorum . Maalesef bugün almadigimiz her sey için yarın pisman olacak gibiyiz.

Bina çok eski içi kadar dışı da bakım ister .
Soba dan dogalgaza geçiş maliyeti bile çok yüksek diyelim soba yapacaksınız kömür alırım derseniz kömürün tonu belli.
Yerinizde olsam almazdım.
Yaşı çok olmayan bakım istemeyen daire almayı toki gb taksitle ödeme seçeneği olan daire bakardım

Bundan 10 sene kadar önce ist cekmekoy e dag basi deyip gezdigim evlerin içini begenmeyip almamistim. Kaç milyon olmuş su an. Istesem de alamiyorum . Maalesef bugün almadigimiz her sey için yarın pisman olacak gibiyiz.
Bugün bende ordan baktım küçücük evlere ne paralar isteniyor üstelik de merkeze çok uzak

Bina çok eski içi kadar dışı da bakım ister .
Soba dan dogalgaza geçiş maliyeti bile çok yüksek diyelim soba yapacaksınız kömür alırım derseniz kömürün tonu belli.
Yerinizde olsam almazdım.
Yaşı çok olmayan bakım istemeyen daire almayı toki gb taksitle ödeme seçeneği olan daire bakardım
Ev doğalgaza gecmis onda sıkıntı yok

Avcılar'da oturuyordum önceden. Evi 90bine satalım falan demişti babamlar da saçmalamayın kim alacak 90bine diye hiç girişmemiştik o işlere. Karşı binadaki daireyi 850 bine satmışlar geçen aylarda 🤦🏿‍♀️ Avcılar yani depremin beşiği bi de, 850 bin 1 milyon nedir.

Sobalı ev sıkıntı yaratır. Doğalgaza dönmeniz yüksek bir meblagla olur. Eskiyse çok bakım tadilat ister. Bunları göze alabiliyorsan sorun yok. Şahsen ben almazdım.
Ev sobalı değil.Sadece odaların yerleşimi ev eski olduğu için sobalı ev mantığına göre yapılmış.Tüm odalar salona aciliyor.Mutfak da salonun bir köşesinde ayrı duruyor.Tek bir balkon var.

Ev sahibim evden çıkaracağı için arabami takasa verip Ev alayim dedim.Dün emlakci bir Ev gösterdi.Ev 25 30 yasinda.Eski sobalı Ev mantığına göre yapılmış.Salondan odalara geçiliyor.Mutfak bağımsız ama salonun bir köşesinde.Mutfak ve banyonun yenilenmesi de lazım.Ben de kararsızım açıkçası.Cok içime sinmedi ev ama.Siz olsaydınız ne yapardınız.
Ev almak mantıklı ama 25 30 ysşında, içi nerdeyse yarım ev kadar masraf isteyecek bir yeri almak mantıklı değil, tadilatlar çok uçuk fiyatlara çıkıyor, şu an mutfağıma ilave bir modül yaptırıyorum 15 bin fiyatı şaka gibi, 4 dolap 6 çekmece, bir portatif masa hepsi bu. Eski evlerin tadilatı çok daha zor almazdım yerinizde olsam elbet çıkar daha düzgünü

Ev almak mantıklı ama bu evi almak değil

Şu dönemde ev evdir mantığındayım ama arabayıda gözden çıkartmak istemezdim 😏 arabayı satmış biri olarak insan arıyor. 🤫

Belki şartlar uyuyorsa TOKİ ye başvurabilirsiniz yada bir iki ev daha gezebilirsiniz 🤷🏻‍♀️ En kötü ihtimalle 3,5 - 4 bin kira ödeyeceksiniz onun yerine üzerine biraz daha koyup kredi çekip arabayı elden çıkarmasanız mı 🤔

Ev almak icin almayın derim ben. Bizde kalkıştık o ise tayin dönemi kiralık 3v bulamamıştık satin alalım dedik 900b 1 m vermiyorsan doğru düzgün ev yok butcemize uygun buldukbtane onunda icin de kiracı varmis çıkmıyormuş emlakciyi evden kavga küfür kovmuş alsakta başımıza bela olcakti nede hayrını görecektik evde eskiydi üstelik parkeler dolaplar banyo berbat halde. Simdi kiraya taşındık hala arayistayiz güzel bi fırsat elbet olur verdiğinize değsin az para değil evler

Valla alın en kiraya verin. Benim 3 yıl önce elime böyle bir fırsat geçti ama evi beğenmedim diye erteledim. Şuan hala kiradayım, o para da çar çur oldu eee şimdi almaya kalksan ztn evler uçtu...

Ben herkes için parası neye yetiyorsa ona göre bir ev alması taraftarıyım. Üzerine borçlanabiliyorsanız daha iyisini alın, yok olmuyorsa olanı alın. Dünyanın 40 çeşit hali var. Bu ev konusunda bağımlı daireleri beğenmemek, eski eve burun kıvırmak falan geçmişte kaldı, kalmalı.

Alinmaz ben de fiyatların düşmesini ya da içime sinen bir ev bulurum diye bekliyorum.İnsallah kafamıza göre bir ev nasip olur

Back
X