Ev Almis Olmak İcin Ev Alinir mi

Bence alın , ileride elinize para geçer ya da biriktirirsiniz belki üstüne koyup daha iyi eve geçersiniz . İçine oturunca daha içinize sinecektir. Aylık kira masrafinizi da her ay içine bir tadilat yaparak halledersiniz

Ev sahibim evden çıkaracağı için arabami takasa verip Ev alayim dedim.Dün emlakci bir Ev gösterdi.Ev 25 30 yasinda.Eski sobalı Ev mantığına göre yapılmış.Salondan odalara geçiliyor.Mutfak bağımsız ama salonun bir köşesinde.Mutfak ve banyonun yenilenmesi de lazım.Ben de kararsızım açıkçası.Cok içime sinmedi ev ama.Siz olsaydınız ne yapardınız.
Kentsel dönüşüm ya da yerinde yenileme bölgesiyse hiç eski ev işine girmeyin. İzmirde şu an 400-500 binler konuşuluyor yenileme için.

İçinde oturmayacağınız, içinize sinmeyen bir evi almayın bence. Satarım daha iyisini alırım deniyor ama ha deyince satılmıyor, hemen satayım derseniz piyasa altına satılıyor. Kiraya vereyim derseniz kiracısı ayrı dert. Evden yatırım riskli iş. İşte 100bine aldık şimdi 1 milyon deniyor ama o zamanki dolar kuruyla kıyaslayınca aslında on katına çıkmış olmuyor. Hem de 1 milyon isteniyor da 1 milyona satılabiliyor mu o da muallak.
Bence bekleyin, içinize sinen oturabileceğiniz ev olursa alın. Bu arada 25-30 yıllık binanın sobalı ev mantığında bağımlı olması çok ilginç,ayrıca biz ev bakarken Ankara’da 25-30 yıllık evlere yeni ev diye bakıyoruz, salon bağımlı evler daha eskidir diye düşünüyorum, burada 40+ evler o şekilde

ev alınmak için ev alınmaz
ev bi yatırım aracıdır en kötü kiraya verirsiniz değer kazanır bir şekilde
yaptırırsınız bir güzel
ki fiyatlar günden güne bu kadar artıyorken bence almanız aşırı mantıklı

Fiyat nedir?
Uğraşırız, içini yaptırır satarız derseniz değeri katlanır mı değerlendirilebilir.
Böyle para kıranlar var.
Ama oturmak için planı güzel değil.

Back
X